Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJLEPŠÍ POSTAVA

Redakční tip - Láďa z BANGER.

Baví mě sledovat, s jakou bezprostředností a neskrývanou radostí sbírá Marsell Bendig pochvaly i ceny za to, co předvedl v BANGER. A všechny si je zaslouží. Jeho Láďa je vyfetovaný idiot jen na první pohled. Je to hlavně věrný kámoš, kterému to i přes ten drogami zničený mozek reálně pořád dost pálí, ale především kryje hlavnímu hrdinovi záda za každých okolností. A k tomu všemu ze sebe sype jednu hlášku za druhou. A Bendig to všechno dělá naprosto přirozeně, nenuceně a uvěřitelně. Cokoliv, co vypustí Láďa z pusy, má potenciál stát se kultem a on sám perfektně balancuje na hranici mezi karikaturou a opravdovostí. A i když o kvalitách jeho morálního kompasu můžeme pochybovat, BANGER. by bez něj byl o dost méně zajímavý. A vlastně i český film jako takový.

Osobní tip Civala: Jabari a Meadow z Entergalactic – Mají cool práci, jsou sexy, mají SWAG, ale přesto se dokáží bavit jako dnešní živé osoby z masa a kostí. A i díky tomuhle je tenhle animák tak fajn.

Osobní tip KarlaR: Rick Stanton ze 13 životů – Ano, Viggo se zase jednou po letech vynořil v relevantní roli a byla to výborná podívaná. Jeho pragmatický potápěč je opěrným bodem celých 13 životů, Ron Howard se ale nespokojil s povinnými scénami a přihodil mu do vínku dějový minioblouk s pověrčivostí. Skvěle vymyšlené, skvěle zahrané. Rick Stanton by klidně mohl dostat nějaký spin-off!

Osobní tip Mr. Hlada: Amleth ze Seveřana – Loňského Seveřana jsem si hodně užil a jeho hlavního hrdinu taky. Alexander Skarsgård tu je nabušenou kombinací hamletovského hrdiny, Conana a nezastavitelného mstitele, který prostě neuhne, když jde o pomstu, ať už by kvůli tomu měl trpět kdokoliv. Čirá naštvanost, zuřivost a pomstychtivost. 

Osobní tip Rimsyho: Úřednice Jamie Lee Curtis z Všechno všude najednou – Vybrat si oscarovou roli není kdovíjak odvážná volba, v tomhle případě to ale jinak nejde. Kreace Jamie Lee Curtis jakožto nesmlouvané zástupkyně berňáku, která není nikým milována, má obrovskou gravitační sílu a přitahuje pozornost v každé scéně, v níž se objeví.

Osobní tip Spoonera: Lemon a Tangerine z Bullet Train – Původně jsem chtěl dát jen stylovou postavu Aarona Taylor-Johnsona, po níž bych mu toho Bonda z fleku svěřil, ale tak nějak ho nemůžu zmínit bez jeho ukecané bráchy. Zabijáčtí bratři a „dvojčata“ totiž tvoří tak neskutečně sehrané duo, které svými slovními výměnami baví od začátku do konce a táhnou snímek v podstatě stejnou měrou jako jejich slavnější hollywoodský kolega. Jejich running joke s Mašinkou Tomášem už je u nich jen sympatickou třešničkou na dortu.

Osobní tip do_oda: „I sell shit“ komunista v Trojúhelníku smutku – Opět jsem vybíral mezi vícero možnostmi, včetně uhrančivé Catwoman, nakonec jsem si ale vzpomněl, že mě loni nejvíc pobavil a zaujal ruský obchodník s tváří Zlatka Buriće v Trojúhelníku smutku, který tak nějak nastavoval zrcadlo a zároveň se v něm vlastně dost možná jako v jediné postavě z celého ansámblu sbíhaly veškeré typické lidské vlastnosti, díky nimž tahle společenská satira řezala o to ostřeji. Plus ta jeho hláška… to mi připomíná, že jsem si loni objednal tričko a od té doby si ho nevyzvedl. Hups.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace