Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

Redakční tip - „Máš oči jako Toffifee.“ z Banger.

V drogovém tripu Mišíka a Bendiga padne spousta parádních hlášek, které diváka odrovnají svou bezprostředností (taška do Bulharska), tou nejkouzelnější je ale moment, kdy se zfetovaný Láďa snaží tvrdit, že je naprosto v pohodě. A jeho dealující kumpán mu vtipně řekne, že teda rozhodně není. Hláška nejen, že je extrémně vtipná, ale hlavně je skvělým důkazem obří chemie mezi ústřední dvojicí, která si v české pecce loňského roku sedla opravdu neskutečně.

Osobní tip Civala: What kids have become, they are little junkies. They´re little sh!ts. v Šílené noci - Když v adventním čase přistane před rodiči Santa s takovými hlubokými pravdami, hned se ty dárky pod stromeček shání líp..

Osobní tip KarlaR: Talk to me, Goose. z Top Gun: Maverick – Tom Cruise se s opakováním hlášek z původního Top Gunu dost mírnil, jednu ale přece jen vytáhnul do popředí. Legendární „Talk to me, Goose. je ve filmu využito hned v několika podobách (Talk to me, Rooster.Talk to me, dad.) a pokaždé, když na něj dojde, jsem měl na tváři obrovský úsměv. Z tohohle detailu snad musel mít radost i Scorsese!

Osobní tip Mr. Hlada: A russian capitalist and an american capitalist. On a two hundred and fifty million dollar luxury yacht.“ z Trojúhelníku smutku – Tahle hláška vystihuje celý Trojúhelník smutku. Film plný lidí, kteří jsou dokonalými karikaturami zástupců různých společenských tříd, jejichž představitelé si absolutně užívají, že se můžou vyblbnout před kamerou a který je stejně vtipný, jako absurdní a štiplavý.

Osobní tip Rimsyho: Hovno, nebo krev? ze Zkoušky umění – Člověk by nečekal, že u nás vznikne observační dokument, který by obsahoval tak zábavné hlášky – ale povedlo se. Zkouška umění právě díky své překvapivé nahláškovanosti čelila kritice, že proces přijímaček na uměleckou školu zlehčuje a účinkujícím se vysmívá. V každém případě si však jde Zkoušku umění užít hned na několika rovinách.

Osobní tip Spoonera: Jděte do pí*i, retardi! Párty Hárder: Summer Massacre – Stejně jaké v případě Párty Hard, ani u dvojky není humor Martina Pohla pro každého. Je totiž hodně nechutný, nekorektní a často úmyslně na hraně trapnosti. A někdy se zkrátka se svou hláškou trefí více, někdy méně. Když se ovšem na scéně objeví skupina The Tap Tap, označí své fanoušky za retardy, shodí na zem týpka s berlemi a následně se hlavních hrdinů zeptají, kde se odehrává shit párty, je to nejen správně řezníkovský moment, ale navíc náběh na cameo roku!

Osobní tip do_oda: Sometimes you´ve got to shoot first and comeup with answerslater. z Bullet Train – Přiznávám, nemám paměť na hlášky a nemám disciplínu na to, abych si je v průběhu roku někam zapisoval. Nakonec jsem se tak musel přehrabávat na internetu a zjistil jsem, že dohromady mě asi nejvíc hlášek bavilo v Bullet Trainu, tahle výše zmíněná je tak spíš zástupná i za ten zbytek, než že by vyloženě nějak vyvstávala. Nicméně podepsal bych se i pod všechny další, co kolegové vybrali.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace