Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 2. část


ikona
Spooner
banger.rok v kostceseveřantop gunvšechno, všude, najednou
Jaké herečky či filmy nás loni nejvíce zaujaly? A které scény považujeme za nejvíc wtf či naopak cool?  

Je čas na druhé a finální kolo našeho vzpomínání na filmový ročník 2022 a opět nás toho čeká opravdu dost. Zatímco minule jsme probrali nejlepší herce či nejpůsobivější scény, tentokrát dojde na herečky, postavy či coolervoucí momenty. I když se to možná nebude na první pohled zdát, tak loňský ročník byl v některých kategoriích opravdu plodný a dalo docela zabrat, aby se nám sem vešly ty nejpovedenější a nejvýraznější kousky. Tak si pojďte na rok 2022 zavzpomínat ještě jednou s námi.

 

NEJLEPŠÍ PLAKÁT

Redakční tip - Men

Subjektivní kvality a kontroverzi kolem nového filmu Alexe Garlanda Men dejme na chvíli stranou. Jedna věc se totiž snímku nedá upřít, a to jeho perfektní práce se symbolikou a náznaky. A možná nejlíp to vystihuje už samotný plakát, který si bohatě vystačil s jedním tunelem, siluetou hlavní postavy, kaluží vody a strachem z toho, co se na obou stranách nachází. Minimalismus par excellence.

Osobní tip Civala: Teaser plakát s letadlem k To nic, drahá – Sice doteď vlastně nevím, jak s filmem souvisí, z estetického hlediska jde ale o kousek nejpůvabnější z celé roční úrody.

Osobní tip KarlaR: Všechno, všude, najednou – Na první pohled hodně barevná divočina, na ten druhý vypiplaná mozaika, v níž člověk pořád nachází nové detaily. Kéž by podobných plakátů bylo víc!

Osobní tip Mr. Hlada: Barbar – Pořád jsem ten film neviděl a nevím, kdy si na něj najdu čas, ale plakát má teda tenhle nečekaný hororový hit loňského roku luxusní. Výrazně červená barva, stylový font písma a hrdinka stojící nad schody, které vedou na nějaké hodně ošklivé místo. Dost to stylově evokuje sedmdesátá léta a to já mám rád.

Osobní tip Rimsyho: Erupce lásky – Dokumentární zpracování životního příběhu manželů Krafftových upoutalo nejen atraktivní kombinací osudové lásky a profesní vášně, ale už plakátem, jemuž dominuje proud žhavého magmatu. Dvě postavy obklopené sopečným peklem vypadají křehce a zranitelně, přesto nebojácně. Podstatu snímku se tak podařilo vystihnout velmi sympaticky.

Osobní tip Spoonera: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství – Mám rád plakáty, které nutí fanoušky ke spekulacím a pozorováním jednotlivých detailů. A plakát druhého Doctora Strange, v němž viděli ve střípcích např. chystané cameo roličky, v tomhle fungoval na výbornou. Bohužel si v něm fanoušci vysnili daleko více věcí, než kolik jich ve filmu nakonec bylo.

Osobní tip do_oda: The Batman - Rudý déšť a uprostřed temná silueta Batmana, jemuž na hrudi svítírudé logo. V jednoduchosti je krása a poněvadž mi v tomhle případě sedla jak kompozice, kontrast tak i ta zvolená barevná baleta (připomíná to font z plakátu k Se7en), okamžitě jsem tušil, že je Reeves na dobré cestě. Taky mi tenhle poster visí v obýváku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace