Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2022 – 1. část


ikona
Spooner
avatarBANGER.batmanjan žižkapredátortom cruisetop gun
Nejlepší herci, největší události i nejbizarnější momenty minulého roku. 

Ano, sice nám to trvalo trochu déle, ale už opět nadešel ten čas, abychom si definitivně zrekapitulovali filmový ročník 2022. A ten toho nabídl sakra hodně. Kina už se totiž po covidových letech definitivně vrátila do normálu, a tak došlo na velké filmové události z ranku dvojek Top Gunu či Avatara, několik celovečerních překvapení či propadáků a rušno bylo samozřejmě i na streamech či tuzemském rybníčku. Bylo zkrátka zase z čeho vybírat a o čem dlouze debatovat. I tentokrát tedy vzpomínáme v našich klasických kategoriích na to nejpodstatnější. 

NEJLEPŠÍ HEREC

Redakční tip - Tom Cruise

Mohl snad v této kategorii vyhrát někdo jiný? Asi těžko. Tom Cruise zase jednou ukázal své obrovské srdíčko, neuvěřitelný zápal i trochu toho šílenství a v druhém Top Gunu šel opět na dřeň. A dokázal z něj udělat naprostou kinoudálost, která nahnala do multiplexů i sváteční diváky. A to hned několikrát. Dokázal, že je pořád jedním z největších hollywoodských tahounů a srdcařů, který vedle čím dál digitálnější konkurence chce přinést ten nejryzejší a nejintenzivnější filmový zážitek. Budeme takhle Toma adorovat i příští rok po sedmé nemožné misi? Je to docela pravděpodobné.

Osobní tip Civala: Adam Ernest – Poulíček povýšil z padoucha na jednoho z tahounů, a proto může psychedelická Ernestova fistule znít v Párty Hárder zatraceně často. Role asociálního debila s půvabnou emocionální labilitou podána s grácií, že by i Radovan Lukavský ustrnul. 

Osobní tip KarlaR: Austin Butler – Jen se Butlerovi smějme, že se pořád ještě nezbavil Elvisova hlasu. V roli legendárního zpěváka byl fenomenální a nebýt velkého comebacku Brendana Frasera, dozajista by se šel pro Oscara. Na jednatřicetiletého cápka z Letopisů rodu Shannara slušný kariérní skok!

Osobní tip Mr. Hlada: Viggo Mortensen – Mortensen si pečlivě vybírá, v čem se objeví, ale když už se odhodlá před kameru nakráčet, obvykle to stojí za to. Je tedy sakra škoda, že to nedělá moc často. Ve Třinácti životech z něj charisma sálalo na všechny strany, ale bavil mě hlavně tím, jak nehrdinský jeho hrdina byl. Prostě obyčejný chlap, který ví, že je sakra dobrý v tom, co dělá, ale nenechá si od nikoho kálet na hlavu a nečeká, až ho někdo poplácá po zádech za to, že odvedl svou práci. Clint Eastwood by z něj měl radost. 

Osobní tip Rimsyho: Colin Farrell – Víly z Inisherinu, za které Farrell obdržel svou první oscarovou nominaci, sice šly do našich kin až letos, přesto i výrazná účast v dalších dvou zdařilých mainstreamových produkcích loňského roku (tedy v Batmanovi a Třinácti životech) stačí k tomu, abych tohohle irského sympaťáka nahlas pochválil!

Osobní tip Spoonera: Marsell Bendig – Přiznávám, když jsem před filmem věděl, že v pecce BANGER. bude hrát jeden z bratrů Bendigů, měl jsem lehké obavy a zbytečné předsudky. Jenže stačilo pár scén a Marsell Bendig si mě zaháčkoval svou energií, autenticitou a zejména neskutečným komediálním timingem a chemií s Adamem Mišíkem. Jeho fetka Láďa je jednou z nejzábavnějších a nejvděčnějších postav českého filmu za poslední dekádu a právě Bendig ho svým výkonem navždy zapisuje do divácké paměti. Tady byl Český lev zasloužený.

Osobní tip do_Oda: Sebastian Stan – Převážně tu je za Fresh, kde potvrdil, že právem dlouhodobě patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších herců současnosti. Strašně mě ale bavil i v Pam & Tommy, a po skvělých rolích v Já, Tonya, Ničitelce, Ďáblovi a letos i Sharper mi zkrátka žádný jiný herec neležel v hlavě víc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace