Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

SCÉNA, KTEROU BYCHOM CHTĚLI ZAŽÍT

Redakční tip - Úvod Tichého místa II 

Je trochu škoda, že nejlepší část filmu si John Krasinski odbyl hned v úvodu a navíc většinu z ní propálil i v traileru. To však nic nemění na tom, že proměna jednoho ospalého víkendového odpoledne v nekompromisní honičku s neznámým a démonickým nepřítelem je zážitkem, který se jen tak neopakuje – pravděpodobně už jen proto, že bychom z něj nejspíš nevyvázli živí. O to víc je třeba si vážit momentů, kdy planeta nezažívá kataklyzmatickou hrozbu z vesmíru…

Osobní tip Civala: Let s autem v Rychle a zběsile 9 - Vždycky, když jedu po horských silničkách nepřiměřenou rychlostí, doufám, že se na přištím hrbu vznesu a poletím jako Vin se svojí partou. A chystám se instalovat si do svého srandovního Huyndaie harpunu s podobným ocelovým lanem! MrHlad na sedadle spolujezdce to jistě oglosuje vtipněji než Tyrese.

Osobní tip KarlaR: Karaoke s Wongem – Shang-Chi se ukázal být příjemně lidovým superhrdinou. Dobře totiž ví, že nejlepší částí párty je afterpárty, a karaoke s Wongem bylo vyleženě něčím, u čeho bych odmítnul chybět.

Osobní tip Mr. Hlada: Šedesátkový Londýn z Poslední noc v Soho – Ačkoliv k filmu samotnému mám výhrady, Edgaru Wrightovi se povedlo na plátně vytvořit svět, do kterého bych se rozhodně chtěl podívat. Opulentní kluby, stylovost na každém kroku, v kině přes ulici premiéra bondovky se Seanem Connerym, parádní muzika… to by fakt šlo. 

Osobní tip Rimsyho: Dívání se z okna na déšť ve Dnech – Proč si klást přehnaně vysoké cíle? Copak v neklidné, rozklížené době potřebujeme zažívat další vyhrocené, adrenalinem přesycené okamžiky? Občas na to můžeme jít i opačně – třeba jako Tsai Ming-liang ve Dnech, další ze svých meditativních opojení všedností a pomíjivostí i těch nejbanálnějších okamžiků. Stejně jako Lee Kang-Sheng si proto můžeme dopřát akupunkturní masáž nebo jen prosté dívání se na vytrvalý déšť skrápějící naši zahradu. Nabízí snad život i nějaké lepší momenty?

Osobní tip Spoonera: Pokec se třemi Spider-Many – A je úplně jedno, jestli by k němu došlo v laborce či na lešení sochy Svobody. Zkrátka bych chtěl být u toho, jak na sebe tři Parkerové hází hlášky, rovnají si záda a říkají si, kdo z nich je víc úžasný. Já bych si užíval každou vteřinu.

Osobní tip do_oda: Nechat si uvařit večeři od Zendayi v Malcolm a Marie  Jsem jednoduchý muž, vidím Zendayu v nádherných šatech, jak svému partnerovi vaří večeři, a přeju si sedět tam místo něj. Zároveň jsem trochu masochista, takže bych si s ní nejspíš užil i to drama okolo. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace