Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

Redakční tip - „Musím si zachovat důstojnost.“ z Cesty za smířením 

Těch momentů, které dokázaly z téhle brutální skandinávské řezničiny udělat film, u kterého se člověk začal hurónsky smát, bylo nečekaně docela dost. Vybrat ten nejvtipnější ale bylo nakonec vlastně docela jednoduché. Ono totiž sledovat nabušeného a evidentně dokonale tupého nácka, jak vykonává velkou potřebu zavřený na půdě před svými dvěma kumpány a hodlá si u toho zachovat sebeúctu, to se prostě hned tak nevidí. Nádherně absurdní scéna a hláška, kterou dokáže s procítěným výrazem a absolutní sebejistotou prodat jen skutečně dobrý herec. Tleskáme.

Osobní tip Civala: I am Smiling z Duny - Úsměvný frk charakterizující bručounský charakter Joshe Brolina mě rozesmál skoro tolik, co Gurneyho.

Osobní tip KarlaR: „What the shit?“ z Free Guye – Asi nejlepší scéna Reynoldsovy komedie zahrnuje hned dvě slavné zbraně z jiných filmů. Odhalení té první přitom doprovází cameo, jež obsahuje větu, která všem přesně v tu chvíli vyskočila v hlavě…

Osobní tip Mr. Hlada: „You brought a lot of shotguns. - You brought a lot of Russians.“ z Nikdo – Malý akční film, ve kterém Bob Odenkirk ukázal, že s trochou snahy může být za drsňáka na plátně skutečně kdokoliv, zaujal především množstvím způsobů, jak efektně někomu ublížit. Ale tvůrci to brali s nadhledem, takže na pár hlášek taky došlo a tohle mi ve finále, kdy se to kosí opravdu ve velkém, přišlo maximálně vtipné i patřičné.

Osobní tip Rimsyho: „Všichni selháváme. Každý den. V něčem prostě nemůžeme uspět bez ohledu na to, jak moc se snažíme.“ – Charismatický Ralph Fiennes jako archeolog Basil Brown se do minulého filmového roku zapsal jako uhlazenější Poslední skaut prostřednictvím svého pesimistického přístupu k činnosti, kterou nejvíc miluje. Navzdory vnímané důležitosti vykopávání odkazů minulosti zpod zemského povrchu si totiž uvědomuje marnost takového počínání. A tak to má být.

Osobní tip Spoonera: „Víš, co je lepší než magie? Matika!“ ze třetího Spider-Mana – Sympatická hláška, kterou Peter Parker vyřkne poté, co v bitce hezky přečůrá Doctora Strange. V hláškující koncovce se pak hezky skloubí jeho fištrón, jenž v Hollandově verzi zůstává mírně upozaděn, s talentem sršet vtipem za každé situace.

Osobní tip do_oda: „Sometimes I feel like I´ve already seen everything that´s going to happen. And it´s a nightmare.“ z Cherry  Cherry mi nabídlo hned celou řadu památných scén, zpomalovaček, dialogů nebo hudebních koláží, taky proto jsem si ho tolik užil - byť k nelibosti mých kolegů a možná i většiny čtenářů. Zejména výše zmíněná replika z úst Hollanda mě ovšem tahala za srdíčko jak v trailerech, tak pak v samotném filmu, a právě proto jsem ji nakonec i vybral.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace