Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

NEJVÍC WTF SCÉNA

Redakční tip - Kůň dožene helikoptéru v Las Vegas v Armádě mrtvých

Málokterý film nás otrávil tolik jako Armáda mrtvých, v článku o nejhorších snímcích jsem ji pak sice trochu vytlačili z paměti, tentokrát jsme si na ni ale vzpomněli, protože scéna z konce, kdy zombie na koni dožene vrtulník letící přes celý strip, a pak ještě zombík vyběhne obří mrakodrap až na střechu, to vše během asi dvou minut, byla nejen k smíchu, ale zároveň nad míru frustrující blbost.

Osobní tip Civala: Nástup Merovingiana v Matrixu 4 Když proslulá postava z Matrix Realoaded nastoupila zpět na scénu v bezďáckém módu a psychedelicky rozjela jednu z nejtrapnějších akčních scén roku, pochopil jsem, že nejde o progresivní bombu, ale o čirou meta-srágoru, co znásilnila legendu. Ublinkl jsem. 

Osobní tip KarlaR: Greenscreenový úvod Red Notice – Chápu, točit v koroně bylo peklo, film za 200 milionů ale přece nemůže vypadat tak hnusně. Vizuální stránka Red Notice je přehlídkou té nejumělejší umělosti, přičemž ta největší facka přichází už na začátku, když se Řím vyrábí na zeleném plátně. Normálně mi krvácely oči!

Osobní tip Mr. Hlada: Rychle a zběsile 9 ve vesmíru – Netuším, kdy se o sérii Rychle a zběsile začalo říkat, že „příště už to bude taková šílenost, že poletí do vesmíru“, ale že tam fakt poletí, asi čekal málokdo. Justin Lin tam navíc poslal Tyrese Gibsona s Ludacrisem, dvě stoprocentně nejotravnější postavy, a já od té doby dumám, jestli mu to přišlo jako dobrý nápad, nebo je to celé sofistikovaný způsob, jak se vysmát celé sérii i lidem, co pořád ještě dobrovolně platí za to, aby mohli na tyhle kraviny koukat. 

Osobní tip Rimsyho: Úvod Smolnýho pichu  To si takhle jdete na rumunskou artovku, pravděpodobně prý satirickou a sociálně uvědomělou, no a hned v prvních minutách místo toho dostanete zcela explicitní amatérské porno. Radu Jude opět dokázal šokovat, a to ne pouze doslovností materiálu, nýbrž i skvělým využitím kontextu. Jak je vlastně možné, že něco tak intimního a přirozeného jako sexuální akt působí tak nepatřičně? WTF možná není ani tak samotná scéna jako spíše společnost, která ji jako WTF posuzuje…

Osobní tip Spoonera: Kate Beckinsale hází novorozence v Jolt – Tvůrci Jolt chtěli natočit totální akční šílenost ve stylu Cranku. Místo toho ale vzniknul paskvil, v němž na sobě jednotlivé scény ani logicky nenavazují. WTF příkladem toho, že režie na akční anarchii prostě neměla, je neskutečně bizarní scéna, v níž Kate Beckinsale utíká před policistkou tak, že po ní v nemocnici hází mimina. A vypadá to ještě mnohem hůř, než to zní. A vůbec to není zábavné, jen totálně mimo.

Osobní tip do_oda: Celé Zhoubné zlo Změny denní doby, aby byl pokaždé večer, když se začne dít něco divnýho, věčná mlha, nejasné dobové zařazení, pitomý scénář, bizarní postavy, bizarní vztahy mezi nima, divná policie, LOL záporák, kroutil jsem hlavou u celého filmu, nemám ho rád, nechápu, že ho mají rádi ostatní, a už ho nikdy v životě nechci vidět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace