Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

NEJLEPŠÍ PLAKÁT

Redakční tip - Sebevražedný oddíl

James Gunn využil svých zkušeností ze Strážců Galaxie a nadělil fanouškům nejen DC komisků zážitek, který se o pět let dříve Davidu Ayerovi nepodařil. Hravé, odlehčené a příjemně přestřelené uchopení týmu duševních (a někdy i tělesných) mrzáků podtrhly i barvami hýřící plakáty s retro-komiksovou stylizací. Jejich důraz na agresi a dynamiku dokázal diváky nalákat přesně na takový produkt, který v létě chceme vidět.

Osobní tip Civala: Godzilla vs. Kong - Barvičky a dvě monstra u filmu, kde jsem primárně chtěl barvičky a dvě monstra. Naštěstí vás na plakátě neprudí ten lobotomický scénář.

Osobní tip KarlaR: Nikdo – Nenápadný akčňák se inspiroval Johnem Wickem nejen ve scénáři, ale i v propagační kampani. Plakát je totiž očividnou poctou slavnému zabijákovi, jen s malým twistem, že tu Bob Odenkirk dostává hrozně po tlamě. Pobavilo!

Osobní tip Mr. Hlada: Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun – Mám rád filmy Wese Andersona a jeho hravost. U jeho posledního filmu jsem sice nečekaně trochu trpěl, ale tady se bavíme o plakátu a tam ta hravost, nadhled a osobitost cítit prostě pořád ještě je. Jednoduché a až naivní kresbičky slibují film, který podle mě nakonec režisér ani zdaleka nezvládl dodat, ale to je jiná věc. Ty plakáty jsou tím, co mám na Andersonovi rád. A budu i přes to, že jsme si tentokrát v kině úplně nesedli.

Osobní tip Rimsyho: Eternals – Chloe Zhao zkusila přispět do marvelovského universa něčím trochu jiným, a přestože takové pojetí mělo řadu much, přesto si zmínku mezi nejzajímavějšími snímky roku zaslouží. A když už ničím jiným, tak alespoň plakátem, který sympaticky (a notně příznačně) nechává víc než polovinu prostoru prázdnou. Zatímco kdesi v dolní polovině se mačká desítka hrdinů, střední a horní část plochy umožňuje vzhlížet ke hvězdám. Zásadním prvkem v takto vzletných příbězích totiž není jen to, co v nich je, ale rovněž to, co okatě schází.

Osobní tip Spoonera: Venom 2 – Druhého Venoma sice považuji za nejhorší film loňského roku a při vzpomínce na něj bych si nejraději vypálil oči laserem, ale komiksově laděný plakát, v němž Venom skáče do spárů zubů záporáka Carnage má přeci jen trochu ducha krvavých sešitů a vyvolal ve mně na chvíli pocit, že tentokrát by to mohla být i správně brutální jízda. No, nebyla.

Osobní tip do_oda: The Batman Red Poster – Marketingová kampaň k novému Batmanovi byla za mě naprosto famózní a to nejen, co se trailerů a hypu týče, ale i plakátů a různých promo artů. Asi nejvýraznější kousek byl pak všeříkající rudý plakát, jenž nahání hrůzu, a zároveň fascinuje svojí jednoduchostí. Mám rád takový minimalismus.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace