Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

Redakční tip - Tři Parkerové (Spider-Man: Bez domova)

Internetoví konspirátoři nás na ten okamžik připravovali dlouhé měsíce, možná dokonce i roky. Studia Sony s Marvelem se ho snažila utajit do posledního okamžiku. Nastalo v kinech oddalované potěšení, nebo to s vámi nehnulo? Pokud volíte druhou možnost, tak rozhodně kecáte. Jakkoliv byl tím jedním kulervoucím okamžikem trojitý superhero landing, skvěle trefený do soundtrackového beatu, největší úsměv na tváři a zimomriavky trvající dlouhé minuty, nakonec stejně navozovalo slovní špičkování mezi Maguirem, Garfieldem a Hollandem. Na takový sitcom bychom mohli koukat klidně několik sezón. 

Osobní tip Civala: Duna a harvester - Kulervoucí esence velkolepé filmové podívané. Mohutná hudba, ještě mohutnější snímání a zcela nejmohutnější potvora cenící tesáky napříč celým plátnem.

Osobní tip KarlaR: Honička ze začátku Bonda – Už v trailerech působila akční scéna z Matery jako akční svátek. A ve filmu se tenhle dojem naštěstí potvrdil. Highlightem nicméně nebylo samotné ježdění, nýbrž zastávka na náměstí, z níž Daniel Craig vytěžil absolutní dramatické maximum. „James! Jamesi! Řekni něco!!!“ … „OK.“

Osobní tip Mr. Hlada: Konec Benedetty – Paul Verhoeven se s tím nemaže ani po osmdesátce a závěr Benedetty to potvrdil každému, kdo o tom pochyboval. Finále, ve kterém si hlavní hrdinka řekne, že na to prostě kašle a díky svému charismatu a schopnosti manipulace s davem víceméně pošle na smrt celé město, fakt měla koule. Jestli byla Benedetta jen zlá, nebo šílená, fakt nevím. Rozhodně se s tím ale nepárala. 

Osobní tip Rimsyho: Kastrace v Síle psa - Jaká scéna by mohla být více kulervoucí než doslovné rvaní koulí? Machistický kovboj se zarostlou tváří Benedicta Cumberbatche dokazuje alfasamectví svému týmu honáků prostřednictvím suverénně provedené kastrace býků. Samozřejmě se přitom jedná o jeden z mnoha symbolických náznaků, s jakými démony se jeho postava musí vyrovnávat.

Osobní tip Spoonera: Stathamův gang mučí podezřelé v Rozhněvaném muži – Dobrá, tahle pasáž je opravdu spíše kulervoucí (možná by mohla být až doslova) než cool. Sekvence, v níž Stathamovi muži unáší a mučí podezřelého za hudby Johnnyho Cashe a celé to skončí v nepěkném porno doupěti, je tak krásně nekompromisní, špinavá a parádně natočená, že na ni prostě muselo dojít.

Osobní tip do_oda: Propadání se barákem a zastřelení Peacemakera v Sebevražedném oddílu  Sebevražedný oddíl je na věci do kostky naštěstí dost vděčný, u nejvíc coolervoucí scény jsem tak opět vybíral převážně odsud. Zvažoval jsem osvobození Harley Quinn, zvažoval jsem epický výstup z autobusu za deště, intro, nebo taky finále –nakonec jsem ale zvolil trochu emocionálnější moment, kdy po zdrcujícím zvratu (jenž mimochodem krásně nachystal půdu pro samostatný seriál) dojde ke zbourání věže, propadnutí Bloodsporta o několik pater níž a dříve avizovaný duel mezi ním a Peacemakerem. Jinak to dopadnout nemohlo, a líp už to asi natočit taky nešlo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace