Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 2. část


ikona
Spooner
dunanadějná mladá ženarok v kostcerozhněvaný mužrychle a zběsile 9spider-man
Jaké herečky nás loni nejvíce odrovnaly? Které WTF scény nevymažeme z hlavy? A jaká byla naopak cool? 

Po týdnu tu máme druhou část našeho redakčního vzpomínání na minulý filmový ročník. A opět nás toho čeká opravdu dost. Dojde na nejlepší herečky, plakáty či postavy. Ale nebudeme samozřejmě jenom chválit a ve WTF scénách si probereme malinko šílenější sekvence loňského roku. A jelikož kina už se po koronavirové krizi v druhé půlce roku probouzela k životu, bylo toho v jednotlivých kategoriích na výběr vážně hodně. Tak pojďte si rok 2021 zrekapitulovat společně s námi.

PRVNÍ KOSTKA S NEJ HERCEM NEBO NEJPŮSOBIVĚJŠÍ SCÉNOU TADY 

NEJLEPŠÍ POSTAVA

Redakční tip - Madison Lake Mitchell v Zhoubném zlu

Nejsem fanda Gangů z Birminghamu, takže na mě Anabelle Wallis vždycky působila trochu nemastně, neslaně, ale tady je její zádumčivost vlastně dokonalou rozbuškou pro zbytek děje a James Wan s její postavou tak krásně vrtí, že jí vlastně nejde nefandit, ať už na ni koukáte z jakékoliv strany (mrk mrk). A komu by nestačilo její vřískání, ten rozhodně nezapomene na její akční polohu ve scéně na policejní stanici. Vymyslet takovou libovku může jen chorá mysl, ale zrealizovat ji, to už chce hotového génia.

Osobní tip Civala: Nadějná mladá žena – Tenhle nástroj ženské pomsty mě hodně bavil. Nevinná oběť mužského chtíče, troska potácející se umaštěná z klubů i sexy pokušitelka. A pak... fakt bych se figuře ztvárněné Carey Mulligan nechtěl dostat do ruky jinde než v tomhle skvělém filmu. 

Osobní tip KarlaR: Garfieldův Spider-Man – Tom Holland promine, ale nejlepším Spideym v Bez domova je Peter 3. Andrew Garfield vyždímal ze svého comebacku maximum a třeba scéna s chytáním MJ je lepší než cokoliv z obou Amazing Spider-Manů. Klidně bych mu nadělil novou sólovku, ale… ne pod dohledem lidí, kteří dali světu Venoma a Morbia!

Osobní tip Mr. Hlada: Radomil v Shokym a Morthym – No ty vole. Obsadit Tomáše Magnuska do jedné z hlavních rolí trhlé hororové komedie, to byl fakt šílený nápad. A naprosto oceňuji, že do toho Andy Fehu šel, protože to celé mohlo skončit katastrofou. Magnusek byl ale geniální a jeho Radomil je postava, kterou nelze nemilovat. Prosťáček s permanentním úsměvem na tváři, člověk, co na Youtube ukazuje, jak péct lahůdky vypadající jako exkrementy, milovník Nedvědů, prodejce speciálních vysavačů a vůbec sluníčko plné optimismu, z něhož možná budete trošku nervózní, ale stejně ho budete mít rádi. I když je to prvotřídní hňup. 

Osobní tip Rimsyho: prasnice Gunda  Pojďme tu kategorii posunout trochu dál. Citlivá kamera Viktora Kossakovského snímá prasnici Gundu i s jejími ratolestmi tak polidšťujícím způsobem, že se z obyčejných činností jako kojení či sledování deště stává osudová podívaná. Nekompromisní a zdrcující konec filmu pak z Gundy dělá tragickou hrdinku antického rozměru. To, co zažíváme jako lidé, nakonec nemusí být nic tak jedinečného a emočně komplexního, jak si většinou chceme myslet.

Osobní tip Spoonera: Patrick Hill alias pan H z Rozhněvaného muže – Ano, na první pohled je hlavní hrdina Rozhněvaného muže klasickým prototypem chlapíka, který skrývá temnou minulost a je něčím víc, než jen obyčejným ochráncem obrněného auta. Když se ale v jeho případě konečně ukáže, co je opravdu zač, co všechno dokáže udělat při své cestě za pomstou a ještě si k tomu připočtete chladný pohled Jasona Stathama… no, lahůdka.

Osobní tip do_oda: Ratcatcher v Sebevražedném oddílu – Vybírat nejlepší postavy je těžké, většinou ale zkouším sahat po těch, které do nějaké míry představují srdce daného filmu. A srdíčkem Sebevražedného oddílu, dost možná nejzábavnějšího filmu loňského roku, byla jednoznačně postava věčně unavené, ale v srdci dobré Ratcatcher. Její příběh mě dojal, a v závěru to byla především ona, kdo to emocionálně dotáhl do nádherného konce. James Gunn umí napsat skvělé postavy a debutující Daniela Melchior to zahrála na výbornou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace