Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
anya taylor-joychris hemsworthnejlepší herečkanejlepší plakátnejvíc cooleervoucí scénanejvíc wtf scénanetflixrok v kostcetom hardytrial of chicago 7vlkochodcivyproštěníwonder woman 1984
Jaké herečky vloni zazářily? Které scény byly nejvíc cool? A u jaké plakáty bychom chtěli mít pověšené v obýváku?  

První rok v kostce máme za sebou a jdeme na dvojku. V ní si probereme nejlepší herečky, podíváme se na scény, které bychom chtěli zažít, zavzpomínáme na nejlepší plakáty a na nejvíc coolervoucí scény. A možná překvapivě zjistíme, že rok 2020 nebyl i přes COVID-19 co se filmové nadílky týče až takový průšvih, jak se říká. 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

Redakční tip - Akce na jeden záběr ve Vyproštění


Dlouhé scény na jeden záběr asi nepřestanou být nikdy cool a akčňák Vyproštění zase jednou ukázal, jak nás dokážou posadit na zadek. Neskutečně našlapaná 12minutová akční nálož, v níž Chris Hemsworth střílí nekompromisně headshoty ve stylu Johna Wicka, kamera se přesouvá od automobilové honičky k přestřelce v barácích až po správně krvavou bitku jeden na jednoho, debutant Sam Hargrave ukazuje svůj talent a fanoušek žánru se jen tetelí blahem. Správně krvavá šleha, která je vlastně v polovině filmu i jeho předčasným vrcholem.

Osobní tip Civala: Útok na pěstírnu v Gentlemanech - Ritchie to má strašně v ruce a tenhle ryzí návrat k londýnským gangsterům nejrůznější povahy a vyndanosti má kýženou porci stylu i energie.

Osobní tip KarlaR: Honička se sajdkárou v Mizerové navždy – Loni šly v podstatě do kin jen dva blockbustery, a co se týče akce, třetí Mizerové určitě strčili Tenet do kapsy. Nolan totiž nevytasil rotačák a neudělal z něj doslova boží zbraň!

Osobní tip Mr. Hlada: Ústředna v The Vast of Night – Komorní sci-fi thriller sázel na práci s kamerou a zvukem, ale také na neokoukané a přitom velmi dobré herce. A ve scéně v telefonní ústředně, kdy hlavní hrdinka poprvé mluví s člověkem, který se možná setkal s něčím, co nepochází z našeho světa, to všechno do sebe krásně zapadne. Sice se tu jen sedí a telefonuje, ale mrazivé to je jak staré filmy M. Night Shyamalana. 

Osobní tip Rimsyho: Úvodní porod ze Střípků ženy - Úvodní scéna ze Střípků ženy skvěle vybuduje atmosféru pro veškeré další dění – i když tou dobou o postavách nic nevíme, díky citlivě, a přitom zdrcujícím způsobem vystavěné scéně jsme okamžitě vtaženi. Může za to i precizní práce kamery, která se skvěle vypořádala s náročným úkolem a bezmála půlhodinovou scénu domácího porodu odtáhla na jeden záběr. Společně s vyděšenými hrdiny bloudíme přívětivým, v něčem však tolik vzdáleným domem, a i bez osobní zkušenosti s porodem a bez ohledu na gender bude divák trpět. A tak to má být.

Osobní tip Spoonera: Finále Mizerů navždy - A šlo to nakonec i bez Michaela Baye. Závěr Mizerů sice u některých diváků malinko shazuje feeling telenovely se synem, jinak se ovšem jedná o skvěle natočenou a vyváženou přestřelku s efektní choreografií, jako vždy fungujícím pošťuchováním ústřední dvojice a také šikovným zakomponováním mladého týmu. Prostě parádní akční finále se vším všudy, u něhož musel uznale pokyvovat hlavou i ten Bay.

Osobní tip do_oda: Dálnice v Tenetu - Moji nejoblíbenější dálniční honičku z druhého Matrixu nakonec Nolan nepokořil, přesto se mu ale povedlo natočit netradiční silniční sekvenci, nad kterou jsme si lámali hlavy už od prvních leaknutých fotek a záběrů z natáčení a nakonec pak i během filmu, až dokud jsme se k ní nevrátili podruhé. Tenhle typ filmařiny mě baví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace