Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
anya taylor-joychris hemsworthnejlepší herečkanejlepší plakátnejvíc cooleervoucí scénanejvíc wtf scénanetflixrok v kostcetom hardytrial of chicago 7vlkochodcivyproštěníwonder woman 1984
Jaké herečky vloni zazářily? Které scény byly nejvíc cool? A u jaké plakáty bychom chtěli mít pověšené v obýváku?  

První rok v kostce máme za sebou a jdeme na dvojku. V ní si probereme nejlepší herečky, podíváme se na scény, které bychom chtěli zažít, zavzpomínáme na nejlepší plakáty a na nejvíc coolervoucí scény. A možná překvapivě zjistíme, že rok 2020 nebyl i přes COVID-19 co se filmové nadílky týče až takový průšvih, jak se říká. 

NEJLEPŠÍ POSTAVA

Redakční tip - Michael Pearson v Gentlemanech


Guy Ritchie si umí s postavami hrát, proto byl u něj tak cool cikánský Brad Pitt, drsný Vinnie Jones i osvalený král Artuš. V Gentlemanech si pozval do ansámblu Matthew McConaugheyho, nedávného oscarového laureáta a jednu z největších hereckých hvězd současnosti a nechal jeho elektrizující charisma sálat od první sekundy své prvotřídní gangsterky. Novodobý kmotr s ještě výrazně vyšší morální integritou sice prožije ve filmu několik velmi nepříjemných patálií, ze všech se ale dokáže vymotat s neuvěřitelnou elegancí a s jiskrou oku, která prostě rve koule, i když není extra okázalá. Tohohle borce byste určitě chtěli ještě vidět. Je boží!

Osobní tip Civala: Picquart  v Žaluji! - Jean Dujardin není out z velké světové hry, což je jenom dobře, bylo by škoda jeho galský šarm nasávat jen z archiválií. V Žaluji! má sice hodně monotónní, sošnou roli, je v ní ale naprosto přesvědčivý a působivý.

Osobní tip KarlaR: Coach v Gentlemech – Colin Farrell je možná totální box office poison, dost pravidelně ale hraje super postavy a Coach patří mezi ty nejlepší. Tak vyvážený mix neohroženého drsňáka a uctivého chytráka tu už dlouho nebyl.

Osobní tip Mr. Hlada: Soudce Julius Hoffman v Chicagském tribunálu – Kolegové tu chválí hrdiny a hrdinky, kteří jim byli sympatičtí. Já půjdu jiným směrem. Soudce z Chicagského tribunálu byl pohrdání hodná zrůda s nulovou empatií, napůl fungující hlavou a až děsivou možností zničit člověku život. Starý, vyhořelý, zapšklý, ošklivý, nepřející a naprosto nesympatický až zrůdný. Dokonalý důkaz toho, jak může člověka zprasit moc a neschopnost včas odejít. Všichni pár takových známe, že jo? Frank Langella byl jako monstrum v taláru boží. 

Osobní tip Rimsyho: Howard Ratner v Drahokamu - Od Opilí láskou uplynulo už tolik času, až většina z nás zapomněla, že pod buranskou skořápkou Adama Sandlera se ukrývá skutečný herecký talent. Bratři Safdieové umožnili, aby se tento herecký drahokam (mrk mrk) opět prodral na povrch a vdechl život nesympatickému slizounovi, který však dokáže v divácích vykřesat nečekaně mnoho emocí.

Osobní tip Spoonera: Abbie Hoffman v Chicagském tribunálu - Sorkinova soudní pecka byla plná silných charakterů, tím bezpochyby divácky nejvděčnějším byl ovšem aktivista Abbie Hoofman v podání Sachy Barona Cohena, jenž se na první pohled skrýval za vtípky, rebelství a cool vystupování, díky čemuž si ho zamilovaly davy. Nakonec se ale právě on stal tou nejstěžejnější postavou celého procesu, která věděla, co je potřeba udělat pro dobrou věc. A díky parádnímu scénáři a výtečnému Cohenovi se opravdu jednalo o týpka, jehož nešlo nemilovat.

Osobní tip do_oda: Neil v Tenetu - Z počátku jen spojenec hlavní postavy, později schopný parťák a na konci celoživotní přítel. Neil se pro mě stal alfou a omegou Nolanova Tenetu, bijícím srdíčkem, kvůli kterému ten film přece jen vnímám jako úspěch, spíš než zklamání. A ano, začal jsem se díky tomu na Batmana těšit o něco víc. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace