Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
anya taylor-joychris hemsworthnejlepší herečkanejlepší plakátnejvíc cooleervoucí scénanejvíc wtf scénanetflixrok v kostcetom hardytrial of chicago 7vlkochodcivyproštěníwonder woman 1984
Jaké herečky vloni zazářily? Které scény byly nejvíc cool? A u jaké plakáty bychom chtěli mít pověšené v obýváku?  

První rok v kostce máme za sebou a jdeme na dvojku. V ní si probereme nejlepší herečky, podíváme se na scény, které bychom chtěli zažít, zavzpomínáme na nejlepší plakáty a na nejvíc coolervoucí scény. A možná překvapivě zjistíme, že rok 2020 nebyl i přes COVID-19 co se filmové nadílky týče až takový průšvih, jak se říká. 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

Redakční tip - „12? Tak to je pohoda.“


Rozhodně ne cool, ale znepokojivá hláška, která díky filmu i cynickým Čechům na sociálních sítích už za ten rok silně zakořenila a dalo by se říct, že skoro až zlidověla. A i přes všechny ty internetové vtípky ale stále neztratila na síle. I když sám Vít Klusák se svým bizarním merchem tuhle větu málem pohřbil, nakonec se mu to naštěstí nepovedlo a asi navždy bude tím prvním, co si lidé z oceňovaného dokumentu vybaví.

Osobní tip KarlaR: „How do you fuck a witch without a condom?“ v Mizerové navždy – Třetí Mizerové mohli snadno dopadnout jako totální průšvih, nakonec z toho ale byla skvělá akční jízda s kupou hlášek. A tahle je z nich asi nejpamátnější!

Osobní tip Mr. Hlada: „Mike, you don’t need a grenade launcher. - Yeah, but I want one“ v Mizerové navždy – Tady jsem Willovi a Martinovi naprosto rozuměl. Kdo by sakra nechtěl granátomet? 

Osobní tip Rimsyho: „Everyone in this world is one of three kinds. A good Terminator, a bad Terminator, and neutral.“ v Americké elegii - Jestli byla Americká elegie v něčem skutečně dobrá, tak… Ne, takhle to nepůjde. Tahle oscarově ambiciózní adaptace selhala snad ve všech vytyčených úkolech, což pěkně ilustruje i absurdní citát babičky hlavního hrdiny. Není divu, že si Glenn Close za tento výkon připsala nominaci na Oscara i Zlatou malinu – většina akademiků musela být stejně zmatena jako diváci, když přemýšleli nad existencí neutrálních terminátorů. Cameron na dálku kroutí hlavou a my s ním.

Osobní tip Spoonera: „If you wish to be the king of the jungle, it’s not enough to act like a king. You must be the king“ v Gentlemenech - Každý gangster či mafiánský boss si musí získat respekt správně drsným a suverénně podaným mottem, po němž i jeho naivně si vyskakující konkurent pochopí, kdo je tady pánem. A Michael Pearson v podání Matthew McConaugheyho takovou hlášku rozhodně měl.

Osobní tip do_oda: „Stop fucking around, cunt“ v Gentlemenech - Tak jsem si z Gentlemanů taky něco pro sebe ukradl. Jedná se o hlášku - jednu z mnoha - pronesenou elegantně oblékaným Hunnamem při scéně, kdy se snaží vyjednat s několika teenagery návrat jistého důkazního materiálu. Na první pohled vcelku obyčejná věta, jenže ten přednes, ten tón, ten typický britský přízvuk a důraz na závěrečné slůvko z ní zkrátka udělaly můj oblíbený moment. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace