Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2020 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
anya taylor-joychris hemsworthnejlepší herečkanejlepší plakátnejvíc cooleervoucí scénanejvíc wtf scénanetflixrok v kostcetom hardytrial of chicago 7vlkochodcivyproštěníwonder woman 1984
Jaké herečky vloni zazářily? Které scény byly nejvíc cool? A u jaké plakáty bychom chtěli mít pověšené v obýváku?  

První rok v kostce máme za sebou a jdeme na dvojku. V ní si probereme nejlepší herečky, podíváme se na scény, které bychom chtěli zažít, zavzpomínáme na nejlepší plakáty a na nejvíc coolervoucí scény. A možná překvapivě zjistíme, že rok 2020 nebyl i přes COVID-19 co se filmové nadílky týče až takový průšvih, jak se říká. 

NEJVÍC WTF SCÉNA

Redakční tip - Ian McKellen líže mlíčko v Cats


Kdybychom sem napsali prostě jen „Muzikál Cats“, asi by to prošlo. Nahý bezpohlavní Idris Elba s kožíškem, zpívající Ray Winstone, bizarní zápletka o kultu přijímajícím krvavé oběti, zrůdný vizuál, technické nedodělky… jo, to by šlo. Jenomže pak tu máme Iana McKellena, hereckou ikonu a legendu, která tu na plátně mňouká a smutně mrouská a líže smetánku. To je na ukončení kariéry, nebo přinejmenším vyhození agenta. Člověk si musí pustit celou trilogii Pána prstenů, první dva díly X-Menů a minimálně drama Bohové a monstra, aby si připoměl, jak moc velký borec tenhle Brit umí být.

Osobní tip KarlaR: Mučení v Dokud nás vražda nerozdělí – Měla to být fajn komedie, výsledkem ale byla spíš polonudná blbina, jejíž hrdinové si museli vybírat mezi chrstnutím horké slaniny do obličeje a kopnutím koněm do hrudi. What the f…?!

Osobní tip Mr. Hlada: Podělaný Hardy v Capone – Já asi celkem chápu, proč Hardyho tahle role lákala, měla to být jeho one man show a scéna, kdy bývalému mafiánovi povolí svěrače a on neudrží obsah svých střev tam, kde by měl, by teoreticky mohla být úžasná. Jenže teorie a režie Joshe Tranka jsou dvě velmi odlišné věci. Podělaný Hardy bylo něco, co jsem fakt vidět nemusel. A co on jako herec opravdu nemá zapotřebí předvádět.

Osobní tip Rimsyho: Bourák - celý film - Ondřej Trojan nechtěl riskovat a rozhodl se kategorii nejvíc WTF scény roku opanovat tak suverénně, až v jeho posledním filmu nezůstalo nic jiného. Údajná retro komedie Bourák vrší nesmysly od první do poslední minuty, nic nedává smysl na úrovni příběhu, vývoje postav i žánrových očekávání. Není to jen špatný film v tradičním slova smyslu – v Trojanovi se zřejmě probudila lehce pozapomenutá sklepácká poetika a smysl pro dadaismus, jelikož naprostá většina scén vygraduje do zcela neuchopitelného tvaru.

Osobní tip Spoonera: Finále Bábovek - Zakončit mozaikovitý příběh tak, aby se všechny linie hezky a přirozeně protnuly a vyvrcholily, je vždycky těžký oříšek. A české Bábovky nám jasně ukázaly, jak se to dělat nemá. Zde měli tvůrci pocit, že se všechny postavy musí podle těch největších klišé potkat na jednom místě. A tak se u jednoho obyčejného hotelu během pěti minut umírá, rodí děti, přichází na nevěry či nečekané rodinné vazby a samozřejmě i skáče ze střechy. A to vše křečovitém podání balancujícím na hraně parodie, z něhož mě ke konci trošku bolela hlava.

Osobní tip do_oda: Divoká kočka ve spíži v Milionový hurikán - Akční thriller odehrávající se v jednom baráku během hurikánu s Melem Gibsonem a Emilem Hirschem? Nenechte se zmýlit, je to naprostá sra*ka, ten bizarní moment, kdy se film promění v horor s přerostlým mazlíčkem ve spíži, už z hlavy ale stejně nejspíš nikdy nedostanu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace