Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku V Číně padají rekordy! Jaký film překonal Avengers: Endgame?

příspěvky 41 - 49 Napsat příspěvek
Snad ty milióny nepočítají podobně přesně jako počty nakažených:D 

Jinak ale neskutečné číslo. Člověk si při pohledu na ten jejich potenciál až říká, jak to, že doteď nemají žádný miliardový hit a i ten nejúspěšnější film dosud (dvojka Wolf warriora) k tomu byl ještě docela daleko. Vlastně ano, je to proto, že točí v podstatě výhradně pro vlastní publikum a neřeší nějakou přístupnost pro zbytek světa. Ale jakmile tohle u nějakého filmu spojí, miliarda padne (a možná se půjde hodně za ní). 
780727
Snad ty milióny nepočítají podobně přesně jako počty nakažených*:D*  Jinak ale neskutečné číslo. Člověk si při pohledu na ten jejich potenciál až říká, jak to, že doteď nemají žádný miliardový hit a i ten nejúspěšnější film dosud (dvojka Wolf warriora) k tomu byl ještě docela daleko. Vlastně ano, je to proto, že točí v podstatě výhradně pro vlastní publikum a neřeší nějakou přístupnost pro zbytek světa. Ale jakmile tohle u nějakého filmu spojí, miliarda padne (a možná se půjde hodně za ní). 
5 -2
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Za fanoušky Taiwanu. Díky tomu, že tenhle nelegitimní útvar existuje, tak přežívá část kultury, náboženství a jazyka, které na mainlandu zabila Kulturní revoluce.

Hnát Čínu do kouta? To je přesně, co svět musí udělat. Protože tamní režim logickému dialogu naprosto nerozumí. Takže dokud neukáže západ trochu koule, tak Čína nepřestane s kradením intelektuálního vlastnictví. Nepřestane s nelegitimním potlačováním svobod Hong Kongu. A nepřestane s nejhorší genocidou, která aktuálně ve světě probíhá. Oproti věcem výše, jsou ty prasárny, co dělá Lidová armáda v jihočínském moři, drobnost: territorial claims my ass. A štve mě, že tahle debata probíhá tady.

Takže abych byl aspoň trochu on-topic. Je smutné, jak Hollywood podkuřuje Režimu. A nestydí se například aktuálně použít Johna Boyegu v rámci Black History Month. Nejen, že postavu Finna po prvním filmu poslali na třetí kolej, ale v rámci propagace nových SW filmů v Číně ho reálně zmenšovali na plakátech! Tahle pokrytecká banda (Disney/Lucasfilm) řeší pouze peníze. A čínské RMB jsou sakra lákavý hrníček medu. Po vyhazovu Giny Carano je mi z toho reálně na blití. 

LouisNicolasDav: píšeš jak člen 50 Cent Army. Tos byl někde na politické převýchově? Kdyžtak zamrkej SOS.
780726
Za fanoušky Taiwanu. Díky tomu, že tenhle nelegitimní útvar existuje, tak přežívá část kultury, náboženství a jazyka, které na mainlandu zabila Kulturní revoluce. Hnát Čínu do kouta? To je přesně, co svět musí udělat. Protože tamní režim logickému dialogu naprosto nerozumí. Takže dokud neukáže západ trochu koule, tak Čína nepřestane s kradením intelektuálního vlastnictví. Nepřestane s nelegitimním potlačováním svobod Hong Kongu. A nepřestane s nejhorší genocidou, která aktuálně ve světě probíhá. Oproti věcem výše, jsou ty prasárny, co dělá Lidová armáda v jihočínském moři, drobnost: territorial claims my ass. A štve mě, že tahle debata probíhá tady. Takže abych byl aspoň trochu on-topic. Je smutné, jak Hollywood podkuřuje Režimu. A nestydí se například aktuálně použít Johna Boyegu v rámci Black History Month. Nejen, že postavu Finna po prvním filmu poslali na třetí kolej, ale v rámci propagace nových SW filmů v Číně ho reálně zmenšovali na plakátech! Tahle pokrytecká banda (Disney/Lucasfilm) řeší pouze peníze. A čínské RMB jsou sakra lákavý hrníček medu. Po vyhazovu Giny Carano je mi z toho reálně na blití.  [url=https://www.moviezone.cz/clanek/41638-v-cine-padaji-rekordy-jaky-film-prekonal-avengers-endgame/diskuze#comment_780718]LouisNicolasDav[/url]: píšeš jak člen 50 Cent Army. Tos byl někde na politické převýchově? Kdyžtak zamrkej SOS.
780718
17 -2
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: mapar
Sám užívám WIKI i jsem v minulosti jeden dva články na ni napsal, ale je to orientančí zdroj, ze kterého se maximálně můžeš odrazit, rozhodně jej ale neber jako mez kam můžeš dojít. Odborné publikace v rozsahu stovek/tisíců stran a reálné zk., nebo převzaté reálné zk. - to je zdroj.

Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky je věta kterou chápej v kontextu: Koloniálních říši Španělska, Portugalska, Nizozemí, Velké Británie, Francie, Pruska a Německa, USA. Nepočítám Mongolské Invaze do Japonska.
780724
Sám užívám WIKI i jsem v minulosti jeden dva články na ni napsal, ale je to orientančí zdroj, ze kterého se maximálně můžeš odrazit, rozhodně jej ale neber jako mez kam můžeš dojít. Odborné publikace v rozsahu stovek/tisíců stran a reálné zk., nebo převzaté reálné zk. - to je zdroj. Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky je věta kterou chápej v kontextu: Koloniálních říši Španělska, Portugalska, Nizozemí, Velké Británie, Francie, Pruska a Německa, USA. Nepočítám Mongolské Invaze do Japonska.
780721
3 -11
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
velká část věcí, cos napsal, se dá lehce vyvrátit po pěti minutách na wikipedii.

nejvíc do očí bijící lži ...
Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky
v tomto v občanské válce vzniklém nelegitimním geopolitickém útvaru (jen díky agresivnímu vojenskému zásahu USA) dominuje politická strana
Kuomintang
780721
velká část věcí, cos napsal, se dá lehce vyvrátit po pěti minutách na wikipedii. nejvíc do očí bijící lži ... Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky v tomto v občanské válce vzniklém nelegitimním geopolitickém útvaru (jen díky agresivnímu vojenskému zásahu USA) dominuje politická strana Kuomintang
780718
9 -3
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
Děkuji Imfovi za článek. A nyní pár řádků (omluva redakci za geopolitické okénko) předně panu Mufovi, Cernobogovi. Pánové nenechte emocemi cloumat svůj majestát (které jsou navíc ukázkovým příkladem xenofobie a rasismu, podobné hesla zněla ve Třetí říši proti židům). Ale chápu, že podobné výkřiky na fórech, kterých se sám dopouštím, jsou i jakýmsi ventilem z frustrace a projevem kognitivní disonance.

Čína vždy byla země jiných čísel. Již kolem roku nula Evropského kalendáře, v Číně žilo přes 50 miliónu obyvatel. Do Opiových válek ve století 19. měla největší HDP na světě. Čína nikdy nebyla a ani nemůže být tak homogenní jak konkrétní kulturní vzorce a státy zde u nás v Evropě, rozdíl mezi obyvatelem Číny na severu a na jihu je vyšší než rozdíl mezi Švédem a Italem. I když v Číně vládne strana, která se považuje za marxistickou, reálný ekonomický model je tzv. státní kapitalismus s formou vlády mnohem více navazující na tradici konfucianismu. Čínská vláda si dobře uvědomuje, že jejich model, který je velmi efektivní i v boji proti COVID - aktuálně se tento program jmenuje "hledání myši v porcelánu", nelze exportovat pro jedinečnost Čínské civilizace, mentality, ostatně jako každého suveréního politického útvaru. Cernobohgu, opravdu nemusíš usínat obavou, že "jejich" systém bude převládat (tedy ne z pohledu populace planety ale jednotlivých států). Socialismus říkáš? Třeba zdravotnictví má v důsledku mnoho společných rysů s modelem v  USA. (V Čině existují 3 vrstvy pojištěné: státní, firemní, soukromé, kdy první vrstva pokryje jen základní úkony). Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky, nikdy nebyla  koloniální mocností (kdy ani nemohla být), její vojenská historie je především historie občanských válek. Navíc nikdy nebyla námořní velmocí a právě toto je faktický znakem soudobé mocnosti a geopolitického hráče číslo jedna (Španělsko do zkázy své Armady, Británie, dnes USA - je ovšem pravda, že Čína námořnictvo buduje, ale především pro prosazení svých lokálních zájmů v Jihočínském moři a jako ochranu proti USA - Čína je závislá na dovozu strategických surovin především mořskou cestou a s růstem toto bude čím dál tím více její Achilova pata). A především oproti USA nemusí své obchodní zájmy podmiňovat a svazovat se svoji zahraniční politikou, tedy rozhodně ne v takové míře. V současné době a historickém cyklu (ALE viz dále) nemám proto obavu z Číny, ale z USA - z giganta, kde významnou část reálné ekonomiky tvoří vojensko průmyslový komplex, který ale ztrácí svoji privilegovanou pozici a bohužel neznám z historie mnoho příkladů kdy by toto přepólování proběhlo bez zásadního vojenské střetu.
Rizika  spjatá s Čínou ovšem existují a mohou být fatální: Je to cynicky sobecké, ale Čína je v současné době jediná země kde roste střední třída jak do počtu tak do kvality života a mizí chudoba.  Pokud ovšem v brzké budoucnosti dosáhne (třeba i energetická) spotřeba čínské domácnosti úrovně té americké a byť by ji i jen nahradila (tedy by nedošlo k součtu spotřeby), kde na této planetě vezmete zdroje když již dnes My Evropané a především Američané žijeme na úkor druhých? Toto může být bod, kdy by se introvertní zahraniční politika Číny změnila na intervenční.
Proto to nejhorší co muže jakákoliv země včetně USA realizovat, je "hnát Čínu do kouta" navíc s Ruskem (přesto, že historická afinita byla vždy vyšší mezi Ruskem/SSSR a Čínou, než mezi USA a Čínou...) Pro nás Čechoslováky by mělo být v zájmu vézt co nejširší dialog, oprostit se od vlastních Taiwanských excesů - jsou iracionální.

P.s.: V závěru 19 století Alfred Thayer Mahan důstojník námořnictva Spojených států a geopolitik napsal publikaci kde uvádí: "Každý stát je nezávislý jen do té doby, dokud má sílu rozvíjet se bez pomoci druhých" (a dále - volná citace:) "Růst (rozpínavost) vyplývá z přírodních zákonů, ne ze společenských norem" (pozn. tedy není vázán morálkou, naopak ta je překážkou).

P.p.s.:
Pro případně příznivce Taiwanu jen drobné upozornění, že v tomto v občanské válce vzniklém nelegitimním geopolitickém útvaru (jen díky agresivnímu vojenskému zásahu USA) dominuje politická strana Kuomintang, která má fašistické kořeny, kdy po vzoru NSDAP jejím jádrem byly tzv modré košile, podobně jak v Německu SS a SA.
780718
Děkuji Imfovi za článek. A nyní pár řádků (omluva redakci za geopolitické okénko) předně panu Mufovi, Cernobogovi. Pánové nenechte emocemi cloumat svůj majestát (které jsou navíc ukázkovým příkladem xenofobie a rasismu, podobné hesla zněla ve Třetí říši proti židům). Ale chápu, že podobné výkřiky na fórech, kterých se sám dopouštím, jsou i jakýmsi ventilem z frustrace a projevem kognitivní disonance. Čína vždy byla země jiných čísel. Již kolem roku nula Evropského kalendáře, v Číně žilo přes 50 miliónu obyvatel. Do Opiových válek ve století 19. měla největší HDP na světě. Čína nikdy nebyla a ani nemůže být tak homogenní jak konkrétní kulturní vzorce a státy zde u nás v Evropě, rozdíl mezi obyvatelem Číny na severu a na jihu je vyšší než rozdíl mezi Švédem a Italem. I když v Číně vládne strana, která se považuje za marxistickou, reálný ekonomický model je tzv. státní kapitalismus s formou vlády mnohem více navazující na tradici konfucianismu. Čínská vláda si dobře uvědomuje, že jejich model, který je velmi efektivní i v boji proti COVID - aktuálně se tento program jmenuje "hledání myši v porcelánu", nelze exportovat pro jedinečnost Čínské civilizace, mentality, ostatně jako každého suveréního politického útvaru. Cernobohgu, opravdu nemusíš usínat obavou, že "jejich" systém bude převládat (tedy ne z pohledu populace planety ale jednotlivých států). Socialismus říkáš? Třeba zdravotnictví má v důsledku mnoho společných rysů s modelem v  USA. (V Čině existují 3 vrstvy pojištěné: státní, firemní, soukromé, kdy první vrstva pokryje jen základní úkony). Čína nikdy v historii neměla imperialistické choutky, nikdy nebyla  koloniální mocností (kdy ani nemohla být), její vojenská historie je především historie občanských válek. Navíc nikdy nebyla námořní velmocí a právě toto je faktický znakem soudobé mocnosti a geopolitického hráče číslo jedna (Španělsko do zkázy své Armady, Británie, dnes USA - je ovšem pravda, že Čína námořnictvo buduje, ale především pro prosazení svých lokálních zájmů v Jihočínském moři a jako ochranu proti USA - Čína je závislá na dovozu strategických surovin především mořskou cestou a s růstem toto bude čím dál tím více její Achilova pata). A především oproti USA nemusí své obchodní zájmy podmiňovat a svazovat se svoji zahraniční politikou, tedy rozhodně ne v takové míře. V současné době a historickém cyklu (ALE viz dále) nemám proto obavu z Číny, ale z USA - z giganta, kde významnou část reálné ekonomiky tvoří vojensko průmyslový komplex, který ale ztrácí svoji privilegovanou pozici a bohužel neznám z historie mnoho příkladů kdy by toto přepólování proběhlo bez zásadního vojenské střetu. Rizika  spjatá s Čínou ovšem existují a mohou být fatální: Je to cynicky sobecké, ale Čína je v současné době jediná země kde roste střední třída jak do počtu tak do kvality života a mizí chudoba.  Pokud ovšem v brzké budoucnosti dosáhne (třeba i energetická) spotřeba čínské domácnosti úrovně té americké a byť by ji i jen nahradila (tedy by nedošlo k součtu spotřeby), kde na této planetě vezmete zdroje když již dnes My Evropané a především Američané žijeme na úkor druhých? Toto může být bod, kdy by se introvertní zahraniční politika Číny změnila na intervenční. Proto to nejhorší co muže jakákoliv země včetně USA realizovat, je "hnát Čínu do kouta" navíc s Ruskem (přesto, že historická afinita byla vždy vyšší mezi Ruskem/SSSR a Čínou, než mezi USA a Čínou...) Pro nás Čechoslováky by mělo být v zájmu vézt co nejširší dialog, oprostit se od vlastních Taiwanských excesů - jsou iracionální. P.s.: V závěru 19 století Alfred Thayer Mahan důstojník námořnictva Spojených států a geopolitik napsal publikaci kde uvádí: "Každý stát je nezávislý jen do té doby, dokud má sílu rozvíjet se bez pomoci druhých" (a dále - volná citace:) "Růst (rozpínavost) vyplývá z přírodních zákonů, ne ze společenských norem" (pozn. tedy není vázán morálkou, naopak ta je překážkou). P.p.s.: Pro případně příznivce Taiwanu jen drobné upozornění, že v tomto v občanské válce vzniklém nelegitimním geopolitickém útvaru (jen díky agresivnímu vojenskému zásahu USA) dominuje politická strana Kuomintang, která má fašistické kořeny, kdy po vzoru NSDAP jejím jádrem byly tzv modré košile, podobně jak v Německu SS a SA.
5 -19
reagují: DarkSith, togusa-san, mapar
reagovat
Do prdele s Čínou a hned! :(
780710
Do prdele s Čínou a hned! *:(*
15 -2
reagovat
"Předně bych nerad, aby se diskuze pod tímto článkem změnila v geopolitické bojiště."  HEX, Cernobog: Tyhle sračky si běžte řešit někam na Novinky.
780707
"Předně bych nerad, aby se diskuze pod tímto článkem změnila v geopolitické bojiště."  HEX, Cernobog: Tyhle sračky si běžte řešit někam na Novinky.
8 -16
reagovat
Pěkně si to propaganda méďí Pů dává. Fotky rozjuchanejch parties, řádění v bazénech a teď ještě trochu nadzveden mandle Hollywoodu takovy číslem nahoněnym bůh ví jak.
780705
Pěkně si to propaganda méďí Pů dává. Fotky rozjuchanejch parties, řádění v bazénech a teď ještě trochu nadzveden mandle Hollywoodu takovy číslem nahoněnym bůh ví jak.
15 -2
reagovat
Čína je jedna odporná, hnusná totalita. Najväčší hnus súčasnej kinematografie na západe je neustále lezenie týmto hajzlom do ich žltého alebo skôr červeného zadku. Žiadne peniaze nestoja zato ze sa jedného dňa zobudíme a na svete bude prevládať politicko-spolocensky systém z Číny. Kto ešte stále verí tomu  ze tam prirodzene prevladne západný typ demokracie by sa mal dat liečiť. 
780704
Čína je jedna odporná, hnusná totalita. Najväčší hnus súčasnej kinematografie na západe je neustále lezenie týmto hajzlom do ich žltého alebo skôr červeného zadku. Žiadne peniaze nestoja zato ze sa jedného dňa zobudíme a na svete bude prevládať politicko-spolocensky systém z Číny. Kto ešte stále verí tomu  ze tam prirodzene prevladne západný typ demokracie by sa mal dat liečiť. 
27 -4
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se