Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Warneři pohřbívají kina! Duna, Suicide Squad či nový Matrix míří na HBO Max

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
Já nějak ztrácím chuť FallenMaiovi vůbec odpovídat, ale..
Misofonie, čili snížená tolerance na nepříjemné zvuky, se vyskytuje až u třetiny populace. Má několik stupňů a třeba moje ségra dokáže být s někým, kdo jí, jedině v případě, když jí i ona... A ne, u filmu s ní si ty křupky vzít fakt nemůžu...
773214
Já nějak ztrácím chuť FallenMaiovi vůbec odpovídat, ale.. Misofonie, čili snížená tolerance na nepříjemné zvuky, se vyskytuje až u třetiny populace. Má několik stupňů a třeba moje ségra dokáže být s někým, kdo jí, jedině v případě, když jí i ona... A ne, u filmu s ní si ty křupky vzít fakt nemůžu...
11 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
Když se nad tím zamyslím, tak až tak překvapivé rozhodnutí to není. Je to přímá reakce na aktuální situaci v us, která se potáhne měsíce (a dost možná roky) a studia konečně začínají chápat, že se dostaly do situace, kdy nejde o to, kdo dá u čeho miliardu (fakt jsem zvědavý, kolikrát se ještě posune bond, než studio ztratí nervy a pošlou ho na vod), ale kolik prachů utopím v tom, že neustále oddaluji premiéru již natočených nebo aktuálně produkovaných filmů v zoufalé naději, že bude líp (ale není vlastně jasné, kdy a o kolik líp bude) a že je lepší vydělat alespoň něco teď a tady, než vydělat víc někdy později, přičemž to "víc" a "později" je dost variabilní a taky se může lehce přetavit v "skoro stejně nebo i méně" a "za mnoho let", podle toho, jak bude boj se zlovirem ve světě pokračovat. Tam, kde jsou/budou kina out a je tam k dispozici vod, půjdou filmy na vod. Tam, kde jsou/budou kina in a nebude tam k dispozici vod, půjdou filmy do kin. Tam, kde jsou/budou kina in a je tam k dispozici vod, půjdou filmy do kin a na vod. To mi zní jako docela rozumný plán, jak se se současným stavem věcí nějak vypořádat.

V každém případě ale půjde o lakmusový papírek toho, jak moc se primární nebo paralelní premiéra s kinem na vod uchytí a studiím vyplatí a je dost pravděpodobné, že momentální dočasná změna distribučního modelu (vynucená okolnostmi) se postupem času přemění na trvalou a z kin se skutečně stane okrajová forma konzumace kultury. Kina těžila a těží především z exkluzivity. Jakmile ji úplně ztratí nebo značně omezí, nemají proti vod moc šancí. Přece jen, drtivá většina (platících) lidí preferuje cenu plus komfort a pokud bude paralelně existovat lepší alternativa, zařadí se kina na stupnici zájmu většinového zákazníka někam mezi videopůjčovny/internetové kavárny (tj. totální nezájem) a filmy na uhd/bd (tj. úzká cílovka, která se postupem doby ještě zmenšuje). Samozřejmě za předpokladu, že na situaci rezignují a nepokusí se taktéž přizpůsobit (obnovenými premiérami klidně desítky let starých klasik, záznamy koncertů, dokumenty, seriálovými maratony atd.).

Osobně dokud kina budou filmy promítat, já na ně budu chodit a dokud budou filmy vycházet na uhd/bd, já je budu kupovat.

    
773211
Když se nad tím zamyslím, tak až tak překvapivé rozhodnutí to není. Je to přímá reakce na aktuální situaci v us, která se potáhne měsíce (a dost možná roky) a studia konečně začínají chápat, že se dostaly do situace, kdy nejde o to, kdo dá u čeho miliardu (fakt jsem zvědavý, kolikrát se ještě posune bond, než studio ztratí nervy a pošlou ho na vod), ale kolik prachů utopím v tom, že neustále oddaluji premiéru již natočených nebo aktuálně produkovaných filmů v zoufalé naději, že bude líp (ale není vlastně jasné, kdy a o kolik líp bude) a že je lepší vydělat alespoň něco teď a tady, než vydělat víc někdy později, přičemž to "víc" a "později" je dost variabilní a taky se může lehce přetavit v "skoro stejně nebo i méně" a "za mnoho let", podle toho, jak bude boj se zlovirem ve světě pokračovat. Tam, kde jsou/budou kina out a je tam k dispozici vod, půjdou filmy na vod. Tam, kde jsou/budou kina in a nebude tam k dispozici vod, půjdou filmy do kin. Tam, kde jsou/budou kina in a je tam k dispozici vod, půjdou filmy do kin a na vod. To mi zní jako docela rozumný plán, jak se se současným stavem věcí nějak vypořádat. V každém případě ale půjde o lakmusový papírek toho, jak moc se primární nebo paralelní premiéra s kinem na vod uchytí a studiím vyplatí a je dost pravděpodobné, že momentální dočasná změna distribučního modelu (vynucená okolnostmi) se postupem času přemění na trvalou a z kin se skutečně stane okrajová forma konzumace kultury. Kina těžila a těží především z exkluzivity. Jakmile ji úplně ztratí nebo značně omezí, nemají proti vod moc šancí. Přece jen, drtivá většina (platících) lidí preferuje cenu plus komfort a pokud bude paralelně existovat lepší alternativa, zařadí se kina na stupnici zájmu většinového zákazníka někam mezi videopůjčovny/internetové kavárny (tj. totální nezájem) a filmy na uhd/bd (tj. úzká cílovka, která se postupem doby ještě zmenšuje). Samozřejmě za předpokladu, že na situaci rezignují a nepokusí se taktéž přizpůsobit (obnovenými premiérami klidně desítky let starých klasik, záznamy koncertů, dokumenty, seriálovými maratony atd.). Osobně dokud kina budou filmy promítat, já na ně budu chodit a dokud budou filmy vycházet na uhd/bd, já je budu kupovat.     
8 -1
reagovat
Taky nejsem příliš nadšený z toho, co se může stát s kiny. Nejsem nějaký horlivý návštěvník kina (donedávna 1-2x měsíčně), ale sledování filmy na velkém plátně s dobrým zvukem (Atmos) má něco do sebe. A kdo argumentuje tím, že si může udělat podobný zážitek doma - může - ale nechá za vybavání desetitísíce (a to mluvím o audio a video vybavení z bazarů).

Taky mně v kině vadí šustilé s popcornem a hlasité vykládání, sám v kině konzumuji, ale snažím se být ohleduplný k okolí a nikoho nerušit. Ohleduplnost spoustě lidí chybí a je to vidět především v této covidové době - pokud se budou dodržovat základní hygienické návyky a dokážeme sedět 2h s rouškou na tváři (naši doktoři a zdravotní sestry to musí vydržet i 12h), tak se může situace zlepšit a třeba se i ty kina znovu otevřou.

Na streamovacích službách nevidím nic špatného, je fajn  mít spoustu obsahu na jednom místě, sledovat pohodlně z domova. I Češi postupně budou více přecházet na tyto služby (např. Steam je toho důkazem) pokud k tomu budou adekvátní podmínky (cena - dnes už v pohodě, nabídka - slušná, dostupnost internetového připojení - zlepšující se). Ale pirátství vedle toho bude pořád existovat. Ono kdo má rád různé žánrovky či indie filmy a chce daný film vidět, stejně vesměs daný film na žádné službě nenajde a uchýlí se k pirátství.

Budu rád když kina přežijí a budou dál paralelně existovat se streamovacími službami a vždy dám přednost tomu, daný film nejdříve vidět na velkém plátně  a později pak třeba na Netflixu.
773210
Taky nejsem příliš nadšený z toho, co se může stát s kiny. Nejsem nějaký horlivý návštěvník kina (donedávna 1-2x měsíčně), ale sledování filmy na velkém plátně s dobrým zvukem (Atmos) má něco do sebe. A kdo argumentuje tím, že si může udělat podobný zážitek doma - může - ale nechá za vybavání desetitísíce (a to mluvím o audio a video vybavení z bazarů). Taky mně v kině vadí šustilé s popcornem a hlasité vykládání, sám v kině konzumuji, ale snažím se být ohleduplný k okolí a nikoho nerušit. Ohleduplnost spoustě lidí chybí a je to vidět především v této covidové době - pokud se budou dodržovat základní hygienické návyky a dokážeme sedět 2h s rouškou na tváři (naši doktoři a zdravotní sestry to musí vydržet i 12h), tak se může situace zlepšit a třeba se i ty kina znovu otevřou. Na streamovacích službách nevidím nic špatného, je fajn  mít spoustu obsahu na jednom místě, sledovat pohodlně z domova. I Češi postupně budou více přecházet na tyto služby (např. Steam je toho důkazem) pokud k tomu budou adekvátní podmínky (cena - dnes už v pohodě, nabídka - slušná, dostupnost internetového připojení - zlepšující se). Ale pirátství vedle toho bude pořád existovat. Ono kdo má rád různé žánrovky či indie filmy a chce daný film vidět, stejně vesměs daný film na žádné službě nenajde a uchýlí se k pirátství. Budu rád když kina přežijí a budou dál paralelně existovat se streamovacími službami a vždy dám přednost tomu, daný film nejdříve vidět na velkém plátně  a později pak třeba na Netflixu.
7 -1
reagovat
reaguje na: Gonzi
To je tak keď sa človek zameria len na tú prvú vetu komentára a zbytok už nerieši lebo tá prvá veta ho vytočila, čítal si aspoň aj ten zvyšok čo som napísal?

Prečo mi tu vypisuješ všetky tie sračky ktoré ťa iritujú keď ja som písal čisto len o pukancoch a kole a o tom keď ich má niekto kto sa správa normálne???
773207
To je tak keď sa človek zameria len na tú prvú vetu komentára a zbytok už nerieši lebo tá prvá veta ho vytočila, čítal si aspoň aj ten zvyšok čo som napísal? Prečo mi tu vypisuješ všetky tie sračky ktoré ťa iritujú keď ja som písal čisto len o pukancoch a kole a o tom keď ich má niekto kto sa správa normálne???
773206
2 -6
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Psal si že nechápeš co všichni máme s popcornem a colou - všichni to používají jako "jednu z věcí" co jim třeba vadí. Neřeším co děláš v kině ty, je mi to jedno. Jen nechci být u toho. Ano, "pánko je háklivý" ... protože má laťku jinde než ty, tak je hned háklivý. To je dobrá zkratka. Stejně jako srovnávání random idiota v kině s mou rodinou či přátely doma.

Takže od začátku, ty jsi sem přišel s tím, že nechápeš, co těm lidem vadí a shrnul to na jeden problém. Když ti to vyjmenuju, tak napíšeš že vlastně v tom kině trpím... ano, trpím, proto to chci mít doma. To je celá pointa, gratuluji k jejímu objevení. :+
773206
Psal si že nechápeš co všichni máme s popcornem a colou - všichni to používají jako "jednu z věcí" co jim třeba vadí. Neřeším co děláš v kině ty, je mi to jedno. Jen nechci být u toho. Ano, "pánko je háklivý" ... protože má laťku jinde než ty, tak je hned háklivý. To je dobrá zkratka. Stejně jako srovnávání random idiota v kině s mou rodinou či přátely doma. Takže od začátku, ty jsi sem přišel s tím, že nechápeš, co těm lidem vadí a shrnul to na jeden problém. Když ti to vyjmenuju, tak napíšeš že vlastně v tom kině trpím... ano, trpím, proto to chci mít doma. To je celá pointa, gratuluji k jejímu objevení. *:+*
773205
6 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Kostěj
A ja som písal:

"Ale samozrejme že keď už som v sále tak sa snažím chrúmať to tak aby to nebolo príliš počuť a zbytočne nerušiť okolo sediacich, nerobiť bordel a tak"

Nedalo by sa v tomto prípade aspoň napísať... ale máš aspoň uznanie za to že sa snažíš nerušiť aj keď si ten popkorn a kolu kúpiš?
Nie, radšej mi tu dá tisíc ďalších dôvodov pre ktoré nenávidí kino o ktorých som ja vlastne vôbec nepísal a ktoré vpodstate vadia aj mne. Ja som sa bavil o popkorne a kole a prečo to niekomu vadí aj v tom prípade keď sa človek ktorý si to kúpi snaží byť tolerantný k ostatným :-
773205
A ja som písal: "Ale samozrejme že keď už som v sále tak sa snažím chrúmať to tak aby to nebolo príliš počuť a zbytočne nerušiť okolo sediacich, nerobiť bordel a tak" Nedalo by sa v tomto prípade aspoň napísať... ale máš aspoň uznanie za to že sa snažíš nerušiť aj keď si ten popkorn a kolu kúpiš? Nie, radšej mi tu dá tisíc ďalších dôvodov pre ktoré nenávidí kino o ktorých som ja vlastne vôbec nepísal a ktoré vpodstate vadia aj mne. Ja som sa bavil o popkorne a kole a prečo to niekomu vadí aj v tom prípade keď sa človek ktorý si to kúpi snaží byť tolerantný k ostatným *:-*
773204
2 -6
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Gonzi psal:

"Je zřejmé, že to vnímáš jinak, ale kdybys to chtěl pochopit, tak to pochopíš celkem snadno... tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" ."
...
tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" ."
...
"co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému"
773204
Gonzi psal: "Je zřejmé, že to vnímáš jinak, ale kdybys to chtěl pochopit, tak to pochopíš celkem snadno... tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" ." ... tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" ." ... [b]"co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému"[/b]
773201
11 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Gonzi
Fúú to teda toho prekusuješ fakt dosť, tak sa mi normáne zdá že cesta do kina je pre teba vlastne utrpenie :-:- Neviem si ani predstaviť žiť s takýmto človekom v jednej domácnosti, sedieť v obývačke kukať film a nemôcť sa celý čas zasmiať alebo kúsnuť do čipsu a báť sa vôbec pohnúť, lebo pánko je háklivý na zvuk a potrebuje počuť každé jedno slovíčko, navyše keď v kine ten zvuk väčšinou hučí tak že prekričí všetko okolo. Prosímťa robíte tu z toho drámu jak hovado, ako keby akýkoľvek pohyb sedadla vám robil problémy a vytrhol vás z deja. Nevravím že by tam nejakí mladí fagani vykrikovali a celý čas sa smiali ale aby človek takto prežíval chrúmanie pukancov?? Navyše ak by si s tým mal taký problém kľudne sa dá ísť na film do kina neskôr po premiére kedy sa tam tie veci čo si vypísal dejú pomenej lebo tam už toľko ľudí nieje.
773201
Fúú to teda toho prekusuješ fakt dosť, tak sa mi normáne zdá že cesta do kina je pre teba vlastne utrpenie *:-**:-* Neviem si ani predstaviť žiť s takýmto človekom v jednej domácnosti, sedieť v obývačke kukať film a nemôcť sa celý čas zasmiať alebo kúsnuť do čipsu a báť sa vôbec pohnúť, lebo pánko je háklivý na zvuk a potrebuje počuť každé jedno slovíčko, navyše keď v kine ten zvuk väčšinou hučí tak že prekričí všetko okolo. Prosímťa robíte tu z toho drámu jak hovado, ako keby akýkoľvek pohyb sedadla vám robil problémy a vytrhol vás z deja. Nevravím že by tam nejakí mladí fagani vykrikovali a celý čas sa smiali ale aby človek takto prežíval chrúmanie pukancov?? Navyše ak by si s tým mal taký problém kľudne sa dá ísť na film do kina neskôr po premiére kedy sa tam tie veci čo si vypísal dejú pomenej lebo tam už toľko ľudí nieje.
773187
2 -11
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: Judson
Podľa toľkých mínusiek tipujem že si asi musel napísať niečo neslušné. :D
773198
Podľa toľkých mínusiek tipujem že si asi musel napísať niečo neslušné. *:D*
773023
1 -6
reagovat
773196
[url=https://www.moviezone.cz/komentar/767182]Nechcem tvrdiť že som to tvrdil ale je to tak.[/url] *:)* Bola to len otázka času.
2 -6
reagovat
reaguje na: The Joker
Taky Ova, cinestar, premiérový týden, 14:00, ideálně sál 7, řada 7... Pořád jsem neměl "garanci" že tam nebude někto rušit (pár jsem jich zažil i v tento čas), takže jsem tam pořád šel se "strachem" jestli mé celé překopání dne nepovede jen k rozčarování.

Určitě s tebou souhlasím, ale ono to prostě není moc řešení, brát si volno a doufat že zrovna dnes to vyjde :D
773192
Taky Ova, cinestar, premiérový týden, 14:00, ideálně sál 7, řada 7... Pořád jsem neměl "garanci" že tam nebude někto rušit (pár jsem jich zažil i v tento čas), takže jsem tam pořád šel se "strachem" jestli mé celé překopání dne nepovede jen k rozčarování. Určitě s tebou souhlasím, ale ono to prostě není moc řešení, brát si volno a doufat že zrovna dnes to vyjde *:D*
773191
5 -1
reagovat
ad susteni popcornu/coly/nachos v kine: To ale sedavate pomerne daleko od platna, ne? Aspon kdyz jsem zil v Ove a chodil do CS, tak mi prislo, ze tyhle rusive typy se nejvic stahuji do horni pulky. Ja ale vzdy volil spodni ctyri rady a trosku doleva a tam to v tomhle bylo pomerne ok. Samozrejme i s ohledem na cas projekci, ze jo.
773191
ad susteni popcornu/coly/nachos v kine: To ale sedavate pomerne daleko od platna, ne? Aspon kdyz jsem zil v Ove a chodil do CS, tak mi prislo, ze tyhle rusive typy se nejvic stahuji do horni pulky. Ja ale vzdy volil spodni ctyri rady a trosku doleva a tam to v tomhle bylo pomerne ok. Samozrejme i s ohledem na cas projekci, ze jo.
4 -3
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Teds vyjmenoval presne to, s cim se potykam ja. A od 90. let, mohutneji pak s nastupem mobilu, se jednotlive rusive elementy zmenily ve hloucky. Mel jsem na Cernaku casto stesti na skupinky za mnou, ktere vesele proklabosily film, okopavali sedacky pred sebou, komentovali uplne vsechno, do toho stihali mobilovat, zrat....je mozne, ze prave proto se zvysil i zvuk v ceskych kinech. Na zapade jeste za totace to bylo bezny, v 90. letech jsem naopak nechapal, proc je u nas zvuk tak potichu. Bohuzel patrim do skupiny tech, kteri pro ponoreni do filmu potrebuji ticho, takze kulturni vsuvky okolosedicich mi vzdycky vadily a nikdy jsem jejich potreby nechapal. Stejne tak nepestuji popkorn a bublinkove napoje, kdyz uz jsem si vzal do kina treba hambac, bylo to proto, ze jsem po celem dni nestihal a hlad me donutil, a bylo to zblajznuty jeste pred filmem. A napriklad na pulnocky jsem prestal chodit ve chvili, kdy jsem zjistil, ze je 045, zaviraji se mi oci a jeste porad bezi reklamy. Takze ted 216 cm a prostorovy zvuk supluje vcelku uspesne kinozazitek. Souhlasim s tim, ze velkofilmy je lepsi videt v kine (kdyz mas stesti na klidnejsi publikum nebo prazdnejsi kino). Filmu, ktere me ale oslovuji tim, co ja chapu jako kvalitu, je rok od roku min, a na vetsinu vseho ostatniho fakt staci obyvak. Dnesni situace kina nezlikviduje. Prizpusobi se, tak jak se vsechno prizpusobuje trhu. Prizpusobi se i filmari. A jak jsem tu psal drive, predpovedel to uz George Lucas, pandemie nepandemie. Vyvoj je takovy, ze megalomanskych filmu bude mene, vic tvorby se presune do tv, a filmari budou hledat cesty, jak zapojit vic hlavu, nez penezenku. Budou tvorivejsi, vynalezavejsi, a treba vzniknou kvalitnejsi filmy, kde prim bude hrat pribeh a ne efekty. Jeste tu nekdo zminoval piratstvi. Vime vsichni, jak to ma Asie, ja dodam, ze uplne stejne je na tom Jizni Amerika a napriklad takove Spanelsko, tam jsou torrenty velice rozsireny. Netflix a podobne veci funguji i na me, mam steny plne dvdcek a bluray a kdyz si vzpomenu, ze jsem musel mit film, kdyz vysel - Miami Vice 800 korun jen to hvizdlo, vhs v puvodnim zneni za 1-2 tisice, a to byly tenkrat ceny, co by dnesni mladez nechapala, tak ty placene kanaly jsou proti tomu raj. Je to nevyhnutelny vyvoj..
773189
Teds vyjmenoval presne to, s cim se potykam ja. A od 90. let, mohutneji pak s nastupem mobilu, se jednotlive rusive elementy zmenily ve hloucky. Mel jsem na Cernaku casto stesti na skupinky za mnou, ktere vesele proklabosily film, okopavali sedacky pred sebou, komentovali uplne vsechno, do toho stihali mobilovat, zrat....je mozne, ze prave proto se zvysil i zvuk v ceskych kinech. Na zapade jeste za totace to bylo bezny, v 90. letech jsem naopak nechapal, proc je u nas zvuk tak potichu. Bohuzel patrim do skupiny tech, kteri pro ponoreni do filmu potrebuji ticho, takze kulturni vsuvky okolosedicich mi vzdycky vadily a nikdy jsem jejich potreby nechapal. Stejne tak nepestuji popkorn a bublinkove napoje, kdyz uz jsem si vzal do kina treba hambac, bylo to proto, ze jsem po celem dni nestihal a hlad me donutil, a bylo to zblajznuty jeste pred filmem. A napriklad na pulnocky jsem prestal chodit ve chvili, kdy jsem zjistil, ze je 045, zaviraji se mi oci a jeste porad bezi reklamy. Takze ted 216 cm a prostorovy zvuk supluje vcelku uspesne kinozazitek. Souhlasim s tim, ze velkofilmy je lepsi videt v kine (kdyz mas stesti na klidnejsi publikum nebo prazdnejsi kino). Filmu, ktere me ale oslovuji tim, co ja chapu jako kvalitu, je rok od roku min, a na vetsinu vseho ostatniho fakt staci obyvak. Dnesni situace kina nezlikviduje. Prizpusobi se, tak jak se vsechno prizpusobuje trhu. Prizpusobi se i filmari. A jak jsem tu psal drive, predpovedel to uz George Lucas, pandemie nepandemie. Vyvoj je takovy, ze megalomanskych filmu bude mene, vic tvorby se presune do tv, a filmari budou hledat cesty, jak zapojit vic hlavu, nez penezenku. Budou tvorivejsi, vynalezavejsi, a treba vzniknou kvalitnejsi filmy, kde prim bude hrat pribeh a ne efekty. Jeste tu nekdo zminoval piratstvi. Vime vsichni, jak to ma Asie, ja dodam, ze uplne stejne je na tom Jizni Amerika a napriklad takove Spanelsko, tam jsou torrenty velice rozsireny. Netflix a podobne veci funguji i na me, mam steny plne dvdcek a bluray a kdyz si vzpomenu, ze jsem musel mit film, kdyz vysel - Miami Vice 800 korun jen to hvizdlo, vhs v puvodnim zneni za 1-2 tisice, a to byly tenkrat ceny, co by dnesni mladez nechapala, tak ty placene kanaly jsou proti tomu raj. Je to nevyhnutelny vyvoj..
773187
11 -2
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Já ti to tedy vysvětlím, když to nechápeš: Překousnu jednoho člověka s popcornem. Překousnu jednoho facebookáře. Překousnu jeden smrad z nachos. Překousnu jedno kopnutí do sedadla. Překousnu jednoho kecálka. Překousnu jednu uhihňanou buchtu. Překousnu cestu do kina. Překousnu reklamy. Překousnu horší kvalitu obrazu. V součtu toho ale překousávám dost na to abych to třeba překousávat nechtěl. Doma překousávám jedinou věc: horší zvuk.

Je zřejmé, že to vnímáš jinak, ale kdybys to chtěl pochopit, tak to pochopíš celkem snadno... tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" ;).
773187
Já ti to tedy vysvětlím, když to nechápeš: Překousnu jednoho člověka s popcornem. Překousnu jednoho facebookáře. Překousnu jeden smrad z nachos. Překousnu jedno kopnutí do sedadla. Překousnu jednoho kecálka. Překousnu jednu uhihňanou buchtu. Překousnu cestu do kina. Překousnu reklamy. Překousnu horší kvalitu obrazu. V součtu toho ale překousávám dost na to abych to třeba překousávat nechtěl. Doma překousávám jedinou věc: horší zvuk. Je zřejmé, že to vnímáš jinak, ale kdybys to chtěl pochopit, tak to pochopíš celkem snadno... tedy pokud nevycházíš z předpokladu "co nevadí mě přece nemůže vadit nikomu jinému" *;)*.
773172
11 -1
reagují: FallenMaia, mecano
reagovat
Podle mě to není tak hrozivá zpráva. Prostě očekávaný vývoj, který covid jen (hodně) urychlil. Gamechanger to je, ale nutně ke špatnému? Pro kinaře určitě, to je jasné, ale pro diváka určitě ne. Rozhodně nehrozí to, že by se kina kompletně zavřela. Spíš se stanou více svátečnější záležitostí (např. jako divadlo) a bude jich míň. Co to znamená pro filmového fanouška? V podstatě nic, do kina může chodit dál. A k tomu má variantu zůstat sedět doma, párkrát kliknout a film si pustit taky. Debaty o tom, že některé filmy "potřebujou přece velké plátno" jsou čistě subjektivní věcí, proto není nic proti ničemu, že každý bude mít výběr. Otázkou samozřejmě je, jestli VOD služby utáhnou produkce obrovských blockbusterů za 200+ milionů, na druhou stranu právě tady na moviezone často naříkáme, jak jen bobtnají rozpočty a filmy okolo 100 mega se točí minimálně. Což se může změnit.

A imho s nemyslím, že by tím zažilo nějaký raketový boom pirátství. To tady bylo a bude. Lidi, kteří do kina nechodili, stejně filmy stahovali a budou stahovat dál. Jediný rozdíl bude, že to od prvního dne budou mít ve full kvalitě. Ale ruku na srdce - kterého piráta to zajímá? Sice teď budu mluvit čistě o své sociální bublině, ale lidi kolem mě, kteří jedou čistě na upiratěných filmech, si je stejně stáhnou v den premiéry v mizerném ripu, a je jim to jedno. Nemyslím si, že by byla, ať již v ČR nebo ve světě, tak obrovská masa lidí, kteří místo chození do kina plynule přejdou na piratění.

A to proto, že už i v ČR máme ty VOD služby slušně rozjeté, lidi si na to zvykli (zase moje sociální bublina - nicméně v podstatě téměř všichni mí vstevníci (tzn. třeba lidi ve věku 25 - 40 let) nějaký ten NETFLIX nebo HBO mají. A nejde jen o prachy, ale o té pohodlnosti. Z ulož.to film stahuju 2 hodiny a kolikrát v mizerné kvalitě. Na netflixu 3x kliknu a koukám. Bez kompromisů.  A je to příležitost urychlit rozvoj VOD služeb i do států, kde zatím nejsou.

Imho bych tady viděl paralelu s hrama. Před 20 lety se prorokovalo, jak pirátství zničí trh s PC hrama a už budou jenom konzole. A pak přišel Steam a digitální distribuce obecně, pirátství kleslo (byť pořád je na velké úrovni, to jako zase jo), PC hry valí na maximum doteď. A proč? Protože je to rychlé, snadné a těch pár drobných za hry v akci dá skoro každý, takže se to piratění ani nevyplatí.
773186
Podle mě to není tak hrozivá zpráva. Prostě očekávaný vývoj, který covid jen (hodně) urychlil. Gamechanger to je, ale nutně ke špatnému? Pro kinaře určitě, to je jasné, ale pro diváka určitě ne. Rozhodně nehrozí to, že by se kina kompletně zavřela. Spíš se stanou více svátečnější záležitostí (např. jako divadlo) a bude jich míň. Co to znamená pro filmového fanouška? V podstatě nic, do kina může chodit dál. A k tomu má variantu zůstat sedět doma, párkrát kliknout a film si pustit taky. Debaty o tom, že některé filmy "potřebujou přece velké plátno" jsou čistě subjektivní věcí, proto není nic proti ničemu, že každý bude mít výběr. Otázkou samozřejmě je, jestli VOD služby utáhnou produkce obrovských blockbusterů za 200+ milionů, na druhou stranu právě tady na moviezone často naříkáme, jak jen bobtnají rozpočty a filmy okolo 100 mega se točí minimálně. Což se může změnit. A imho s nemyslím, že by tím zažilo nějaký raketový boom pirátství. To tady bylo a bude. Lidi, kteří do kina nechodili, stejně filmy stahovali a budou stahovat dál. Jediný rozdíl bude, že to od prvního dne budou mít ve full kvalitě. Ale ruku na srdce - kterého piráta to zajímá? Sice teď budu mluvit čistě o své sociální bublině, ale lidi kolem mě, kteří jedou čistě na upiratěných filmech, si je stejně stáhnou v den premiéry v mizerném ripu, a je jim to jedno. Nemyslím si, že by byla, ať již v ČR nebo ve světě, tak obrovská masa lidí, kteří místo chození do kina plynule přejdou na piratění. A to proto, že už i v ČR máme ty VOD služby slušně rozjeté, lidi si na to zvykli (zase moje sociální bublina - nicméně v podstatě téměř všichni mí vstevníci (tzn. třeba lidi ve věku 25 - 40 let) nějaký ten NETFLIX nebo HBO mají. A nejde jen o prachy, ale o té pohodlnosti. Z ulož.to film stahuju 2 hodiny a kolikrát v mizerné kvalitě. Na netflixu 3x kliknu a koukám. Bez kompromisů.  A je to příležitost urychlit rozvoj VOD služeb i do států, kde zatím nejsou. Imho bych tady viděl paralelu s hrama. Před 20 lety se prorokovalo, jak pirátství zničí trh s PC hrama a už budou jenom konzole. A pak přišel Steam a digitální distribuce obecně, pirátství kleslo (byť pořád je na velké úrovni, to jako zase jo), PC hry valí na maximum doteď. A proč? Protože je to rychlé, snadné a těch pár drobných za hry v akci dá skoro každý, takže se to piratění ani nevyplatí.
8 -1
reagovat
reaguje na: Chermy
No, pockej... A kolik teda cekas ze sem v dubnu dovezou davek? Ja jen ze Blatny uz priznal, ze v Q1 to bude jen par desitek tisic a bezna populace bude ockovana az v te treti vlne a neni jasne, jestli i tam budou prioritne dle veku a zdrav. stavu. Ok, decek do 18 se to tykat asi nebude a ten zajem v populaci je zatim kolem 35-40%, aspon dle vyzkumu, ale i tak... Furt to mas 3.5 milionu lidi, ktere musi nekdo nejak nekde naockovat. A to chteji dosahnout tech 60-70%.
773183
No, pockej... A kolik teda cekas ze sem v dubnu dovezou davek? Ja jen ze Blatny uz priznal, ze v Q1 to bude jen par desitek tisic a bezna populace bude ockovana az v te treti vlne a neni jasne, jestli i tam budou prioritne dle veku a zdrav. stavu. Ok, decek do 18 se to tykat asi nebude a ten zajem v populaci je zatim kolem 35-40%, aspon dle vyzkumu, ale i tak... Furt to mas 3.5 milionu lidi, ktere musi nekdo nejak nekde naockovat. A to chteji dosahnout tech 60-70%.
773179
2 0
reagovat
reaguje na: mecano
70% musíš dosáhnout aby byla kolektivní imunita... ne k tomu aby se mohlo začít normálně žít. Jasně, konspirační teorie kolují celým světem a miliony lidí věří tomu, že USA nebylo na měsíci, že si odpálili WTC a že očkování způsobuje obrnu a kdo ví jaký další bláboly... Cestuji poměrně pravidelně každý rok a očkování je pro mě běžná věc. Jasně od přátel z Indie vím,že tam je to masakr, to samý Mexiko a Ekvádor například, ale jinak to půjde docela rychle... rozumní lidé si vakcínu píchnou a bude klid. I kdyby to trvalo déle, tvrdím že už je světlo na konci tunelu, už se ta neurčitost rozmělňuje a proto mě překvapilo tak radikální rozhodnutí Warnerů... to bych čekal, kdyby se vakcínu pořád nedařilo vyvinout.. Pracuji pro německou firmu, od nich máme řadu přípravků, třeba i sprej do krku, který zabraňuje proniknutí virů dál po sliznici. Němci to používají už rok. Ségra co dělá ve farmacii se už měsíce snaží dostat to na český trh.. ale my jsme vždy se vším pozadu. Němci se samozřejmě v drtivé většině k očkování hlásí, protože jsou inteligentní. U nás to kde jaký trouba odmítá a i proto si myslím, že na mě v dubnu zbude vakcíny až až ;)
773179
70% musíš dosáhnout aby byla kolektivní imunita... ne k tomu aby se mohlo začít normálně žít. Jasně, konspirační teorie kolují celým světem a miliony lidí věří tomu, že USA nebylo na měsíci, že si odpálili WTC a že očkování způsobuje obrnu a kdo ví jaký další bláboly... Cestuji poměrně pravidelně každý rok a očkování je pro mě běžná věc. Jasně od přátel z Indie vím,že tam je to masakr, to samý Mexiko a Ekvádor například, ale jinak to půjde docela rychle... rozumní lidé si vakcínu píchnou a bude klid. I kdyby to trvalo déle, tvrdím že už je světlo na konci tunelu, už se ta neurčitost rozmělňuje a proto mě překvapilo tak radikální rozhodnutí Warnerů... to bych čekal, kdyby se vakcínu pořád nedařilo vyvinout.. Pracuji pro německou firmu, od nich máme řadu přípravků, třeba i sprej do krku, který zabraňuje proniknutí virů dál po sliznici. Němci to používají už rok. Ségra co dělá ve farmacii se už měsíce snaží dostat to na český trh.. ale my jsme vždy se vším pozadu. Němci se samozřejmě v drtivé většině k očkování hlásí, protože jsou inteligentní. U nás to kde jaký trouba odmítá a i proto si myslím, že na mě v dubnu zbude vakcíny až až *;)*
773171
7 -6
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: togusa-san
Podle CSU je to letos 10% a nejaka desetinka, ale lze predpokladat, ze narust bude i ve vsech ostatnich zemich. 
773177
Podle CSU je to letos 10% a nejaka desetinka, ale lze predpokladat, ze narust bude i ve vsech ostatnich zemich. 
773174
1 0
reagovat
reaguje na: mecano
Washington Post, pulka rijna.: "Young and healthy people should be prepared to wait their turn for immunization, experts warned this week. The World Health Organization’s chief scientist suggested that the delay could last well over a year for some among the young and healthy.“People tend to think, ah, on the first of January or the first of April, I’m going to get a vaccine and then things will be back to normal,” Soumya Swaminathan said in an online WHO question-and-answer session on Wednesday. “It’s not going to work like that."“There will be a lot of guidance coming out, but I think an average person, a healthy, young person, might have to wait until 2022 to get a vaccine,” she said."

AJC o ockovani v US, konec listopadu: "That data is expected to be enough for FDA to allow vaccinations of certain high-risk groups, such as front-line health workers and nursing home residents. Full approval of a vaccine will likely require six months of safety follow-up as well as extensive inspections of company manufacturing sites. The leading vaccine makers are not expected to complete that process until next spring or summer. Only then is the FDA expected to grant full approval, which would allow vaccinations of the general population."


Takze jsou pro me pomerne matouci ta vyjadreni, ktera ctu od ceskych vladnich predstavitelu.
773176
Washington Post, pulka rijna.: "Young and healthy people should be prepared to wait their turn for immunization, experts warned this week. The World Health Organization’s chief scientist suggested that the delay could last well over a year for some among the young and healthy.“People tend to think, ah, on the first of January or the first of April, I’m going to get a vaccine and then things will be back to normal,” Soumya Swaminathan said in an online WHO question-and-answer session on Wednesday. “It’s not going to work like that."“There will be a lot of guidance coming out, but I think an average person, a healthy, young person, might have to wait until 2022 to get a vaccine,” she said." AJC o ockovani v US, konec listopadu: "That data is expected to be enough for FDA to allow vaccinations of certain high-risk groups, such as front-line health workers and nursing home residents. Full approval of a vaccine will likely require six months of safety follow-up as well as extensive inspections of company manufacturing sites. The leading vaccine makers are not expected to complete that process until next spring or summer. Only then is the FDA expected to grant full approval, which would allow vaccinations of the general population." Takze jsou pro me pomerne matouci ta vyjadreni, ktera ctu od ceskych vladnich predstavitelu.
773171
1 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Zdroj rok 2018 ;) celkem by mě zajímalo, jak se situace vyvinula během corony. Čímž nechci tvrdit, že jsme rázem na opačném konci spektra.
773174
Zdroj rok 2018 *;)* celkem by mě zajímalo, jak se situace vyvinula během corony. Čímž nechci tvrdit, že jsme rázem na opačném konci spektra.
773125
3 0
reagují: The Joker
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se