Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři pohřbívají kina! Duna, Suicide Squad či nový Matrix míří na HBO Max


ikona
Spooner
dunagodzilla vs. kongmatrix 4suicide squadwarner bros.wonder woman
Naděje, že se americká kina v nadcházejícím roce vzchopí, se právě mávnutím warnerovského proutku rozplynula.  

Vlastně ani nevím, jestli jsem při psaní této novinky víc smutný, nebo naštvaný. Rozhodně jsem ale šokovaný, stejně jako většina filmového světa. Není to tak dlouho, co studio Warner Bros. přišlo s odvážným krokem poslat Wonder Woman 1984 o Vánocích nejen do světových kin, ale na jeden měsíc také na svou streamovací službu HBO Max. A lidé samozřejmě ihned začali spekulovat, jaké tituly se vydají touto cestou jako další. Jenže takovou bombu nikdo nečekal. Warneři totiž oznámili, že se na streamovací službu HBO Max po vzoru Wonder Woman podívají rovnou VŠECHNY jejich tituly příštího roku! Ano, čtete správně.

Už nás zkrátka nečeká žádné přesouvání premiér, ale rovnou souběžná premiéra ve světových kinech a měsíční pobyt na streamu. A jaký titulů se to týká? Tak především velmi očekávané Duny, čtvrtého Matrixu, komiksovky The Suicide Squad či bitky Godzilla vs. Kong. Dále se pak objeví hned na streamu také Tom a Jerry, Mortal Kombat, trojka Conjuring, nový Space Jam či The Little Things s Denzlem Washingtonem. Je toho zkrátka hodně a kinaři, minimálně ve Spojených státech, už si nyní asi definitivně hledají provaz a židličku. 

Tohle je totiž už poslední kapka a potvrzení revolučního modelu, jimž ovšem dávají Warneři multiplexům solidní kudlu do zad. Studio, které ještě v létě snažilo zachránit situaci premiérou Tenetu, sice tvrdí, že na stále nelepšící se stav muselo reagovat změnou strategie a tímto ročním plánem, ale řeči o tom, že chtějí stále podporovat kina, jsou jejich majitelů asi nyní úplně na p… no, však víte. Tohle je totiž definitivní hřebíček do rakve mnoha z nich a nejspíš obří změnou v distribuci, jak ji známe.

To u Warnerů fakt nevědí, že v zemích, v nichž ve velkém kvete pirátství, mají kina z velké části útrum? A vážně se jim tento krok může vyplatit? Ano, předplatitelé služby HBO Max vylítnou asi velkou rychlostí, ale nejsem si jistý, že to bude v případě titulů jako Duna či návratu Nea stačit. I přesto se dá očekávat, že reakce kin a konkurence na sebe nenechá dlouho čekat. Ostatně, AMC ještě pár hodin před tímto prohlášením začalo prodávat více akcií (náhoda?) a dá se očekávat, že Disney+ během pár dnů potvrdí streamovací premiéru pro Black Widow a spol. Ne, vážně mi z této zprávy není do zpěvu, protože filmy typu Duna či Matrix opravdu dle mého patří hlavně na velké plátno. A Warneři se možná právě zasloužili o to, že (nejen) velkých kinozážitků bude v následujících letech mnohem méně. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (198)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace