Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kina v Česku znovu zavírají. Na Karla si diváci budou muset počkat

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
Tato diskuze mně vůbec nebaví a nepřijde mi nijak přínosná. Proto raději přikládám recept na kvalitní staročeský guláš:

Ve velikém hrnci rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli (cibuli za občasného míchání skoro připálíme). Jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso.

Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit na středně velkém žáru asi 3 minuty. Přidáme trochu oregána a asi 150 g kečupu. Promícháme a na mírnějším ohni dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké.

Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie a za podlévání (je-li nutné) jej přivedeme k bodu, kdy přidáme tolik soli, kolik je potřeba.

Pět minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva. Poté již nevaříme, jinak se pivo vytratí! Necháme uležet 2-3 dny. Takto zrozený guláš má výjimečné chuťové vlastnosti

Podáváme s dobrým knedlíkem, kolečky cibule, pivem a pro labužníky lze doporučit lžíci/lžičku kysané smetany navrch.
767526
Tato diskuze mně vůbec nebaví a nepřijde mi nijak přínosná. Proto raději přikládám recept na [b]kvalitní staročeský guláš[/b]: Ve velikém hrnci rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli (cibuli za občasného míchání skoro připálíme). Jedině takto uděláme ten správný základ na guláš! Potom přidáme chilli, pepř a nakrájené maso. Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit na středně velkém žáru asi 3 minuty. Přidáme trochu oregána a asi 150 g kečupu. Promícháme a na mírnějším ohni dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké. Zhruba 1/2 hodiny předtím, přidáme 2 podél nakrájené kapie a za podlévání (je-li nutné) jej přivedeme k bodu, kdy přidáme tolik soli, kolik je potřeba. Pět minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, dost majoránky a dle potřeby rozkvedlanou mouku. Nakonec přidáme 0,2-0,3 dl dobrého českého piva. Poté již nevaříme, jinak se pivo vytratí! Necháme uležet 2-3 dny. Takto zrozený guláš má výjimečné chuťové vlastnosti Podáváme s dobrým knedlíkem, kolečky cibule, pivem a pro labužníky lze doporučit lžíci/lžičku kysané smetany navrch.
7 -7
reagují: Failarth, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
Aktuálně jsme už bohužel úplně nejhorší v Evropě, překonáváme na počet obyvatel ta nejhorší maxima z USA, Ruska, Švédska...
767525
Aktuálně jsme už bohužel úplně nejhorší v Evropě, překonáváme na počet obyvatel ta nejhorší maxima z USA, Ruska, Švédska...
767523
9 0
reagovat

@Lorian

Nošení roušek v podstatě nikoho nebolí a neomezuje. Protože ale plno lidí (včetně tebe), roušky buď nenosí, nebo ji mají pod nosem či na bradě, šíří se to ve velkém. Aktuálně jsme jedna z nejhorších zemí v Evropě. Možná, ale to je jen takový návrh, kdyby všichni tu pitomou roušku měli na ksichtě, nemuselo by se zakazovat vše nalevo, napravo a nemuseli bychom se bát reálně hrozícího ekonomického kolapsu.
767523
Nošení roušek v podstatě nikoho nebolí a neomezuje. Protože ale plno lidí (včetně tebe), roušky buď nenosí, nebo ji mají pod nosem či na bradě, šíří se to ve velkém. Aktuálně jsme jedna z nejhorších zemí v Evropě. Možná, ale to je jen takový návrh, kdyby všichni tu pitomou roušku měli na ksichtě, nemuselo by se zakazovat vše nalevo, napravo a nemuseli bychom se bát reálně hrozícího ekonomického kolapsu.
@Lorian
15 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
Před sto lety touto dobou probíhala Španělská chřipka, která zabila podle odhadů až sto milionů lidí a trvala přes dva roky. Pokud to s Covidem bude podobné ani příští rok nebude o nic lepší. Tady je zajímavé video na toto téma. 
Vláda sice může zavádět jaká opatření chce, ale pokud je lidé budou schválně ignorovat a porušovat tak nic nezmůže. Osobně jsem toho názoru, že by bylo nejlepší snažit se ochránit rizikové skupiny obyvatelstva a ostatní nechat ať si tím projdou. Beztak je vidět, že velká část veřejnosti koronavirus zlehčuje a nebere ho jako hrozbu. Naopak vládní opatření berou jako diktát. Nepomáhá tomu ani všeobecný chaos a otřesná úroveň komunikace ze strany vlády směrem k veřejnosti. Nikdo v podstatě neví, co platí dnes a co třeba za pár dní, protože se v těch opatřeních nikdo nevyzná  a díky tomu jsou Prymula i Babiš lidem jen pro smích. Jen abychom za pár měsíců díky sobeckým primitivům jako je například Lorian nedopadly tak, že nemocnicím postupně dojdou pytle na mrtvoly (vyrobené v Číně) a kapacity hřbitovů přestanu stačit.   
767502
Před sto lety touto dobou probíhala Španělská chřipka, která zabila podle odhadů až sto milionů lidí a trvala přes dva roky. Pokud to s Covidem bude podobné ani příští rok nebude o nic lepší. [url=https://www.youtube.com/watch?v=MSal9wP5W4c]Tady je zajímavé video na toto téma. [/url] Vláda sice může zavádět jaká opatření chce, ale pokud je lidé budou schválně ignorovat a porušovat tak nic nezmůže. Osobně jsem toho názoru, že by bylo nejlepší snažit se ochránit rizikové skupiny obyvatelstva a ostatní nechat ať si tím projdou. Beztak je vidět, že velká část veřejnosti koronavirus zlehčuje a nebere ho jako hrozbu. Naopak vládní opatření berou jako diktát. Nepomáhá tomu ani všeobecný chaos a otřesná úroveň komunikace ze strany vlády směrem k veřejnosti. Nikdo v podstatě neví, co platí dnes a co třeba za pár dní, protože se v těch opatřeních nikdo nevyzná  a díky tomu jsou Prymula i Babiš lidem jen pro smích. Jen abychom za pár měsíců díky sobeckým primitivům jako je například Lorian nedopadly tak, že nemocnicím postupně dojdou pytle na mrtvoly (vyrobené v Číně) a kapacity hřbitovů přestanu stačit.   
14 -3
reagují: Lorian
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
já chtěl čísla, která budou relevantní v rámci predikce ekonomiky s důsledky covidu a vládnutí téhle vlády ty ignorante. Ne čísla v rámci ekonomického růstu, které jsou naprosto irelevantní pro totu dobu a pro aktuální chování vlády. 

Bůh s námi, pokud takoví lidi mají červený diplom. A ne, nikde jsem netvrdil, že jsem ekonom, jen to mám vystudované. Jsem dobrých 10 let po škole a nikdy jsem v tom nedělal. Naštěstí používám hlavu, kritické myšlení a dost čtu, což bohužel v této době dělá málokdo. Moje argumenty jsou naprosto přesné a opřené o fakta. 

Tady třeba ta inflace:

link
767469
já chtěl čísla, která budou relevantní v rámci predikce ekonomiky s důsledky covidu a vládnutí téhle vlády ty ignorante. Ne čísla v rámci ekonomického růstu, které jsou naprosto irelevantní pro totu dobu a pro aktuální chování vlády.  Bůh s námi, pokud takoví lidi mají červený diplom. A ne, nikde jsem netvrdil, že jsem ekonom, jen to mám vystudované. Jsem dobrých 10 let po škole a nikdy jsem v tom nedělal. Naštěstí používám hlavu, kritické myšlení a dost čtu, což bohužel v této době dělá málokdo. Moje argumenty jsou naprosto přesné a opřené o fakta.  Tady třeba ta inflace: https://www.irozhlas.cz/ekonomika/nejvyssi-rust-inflace-cesko-spotrebitelske-ceny_2005201953_ada
767467
1 -7
reagovat
reaguje na: Lorian
Před pár hodinama jsi chtěl po hanakovi čísla a teď jsou irelevantní ? 

Vtip je v tom, že ty v podstatě můžeš mít pravdu a do jisté míry ji určitě máš, ale styl argumentace a její gró ti podkopává nohy předem. 

Hlavně vynadat všem do kreténů a pak jim to teda jakože vysvětlit je styl tak Zeman. Který je narozdíl od tebe špičkovej ekonom. :)
767467
Před pár hodinama jsi chtěl po hanakovi čísla a teď jsou irelevantní ?  Vtip je v tom, že ty v podstatě můžeš mít pravdu a do jisté míry ji určitě máš, ale styl argumentace a její gró ti podkopává nohy předem.  Hlavně vynadat všem do kreténů a pak jim to teda jakože vysvětlit je styl tak Zeman. Který je narozdíl od tebe špičkovej ekonom. :)
767466
9 0
reagují: Lorian
reagovat
reaguje na: Robur
Tohle je fakt těžké. Tak dobře! Zkusím to vysvětlit, aby to chápaly i brusle. Babiš vládne/vládl v rámci ekonomického růstu, ekonomika byla nastartovaná v celém světě.  U nás založil ten růst nejlepší ministr financí za poslední roky Miroslav Kalousek. V době ekonomického růstu, který se týkal v podstatě všech vyspělých států, je jasné, že čísla budou růst či budou konstantní, ale ekonomové ještě před covidem predikovali, že tohle období je u konce, a je potřeba se připravit na stagnaci a klesání, proto bylo potřeba udělat kroky, aby se ekonomika nepropadla o moc. Tady tyhle kroky tahle vláda neudělala, naopak populisticky rozhazovala kvůli hlasům nižší třídy a rozhodla se obětovat budoucnost na úkor přítomnosti. Covid tenhle průser ještě prohloubil a další vlny/lockdowny to prohloubí do čísel, ze kterých nám nebude dobře na duši. K tomu si připočítejte inflaci, která u nás letos byla nejhorší v Evropě,  devalvaci měny....

Proto vše ty čísla jsou naprosto irelevantní pro aktuální vývoj. Připravte se brusle na prudký sešup díky této vládě.

Bohužel i dle zdejší diskuze, jsou všude okolo brusle. Já nevidím světlo na konci tunelu.

Bůh s námi.
767466
Tohle je fakt těžké. Tak dobře! Zkusím to vysvětlit, aby to chápaly i brusle. Babiš vládne/vládl v rámci ekonomického růstu, ekonomika byla nastartovaná v celém světě.  U nás založil ten růst nejlepší ministr financí za poslední roky Miroslav Kalousek. V době ekonomického růstu, který se týkal v podstatě všech vyspělých států, je jasné, že čísla budou růst či budou konstantní, ale ekonomové ještě před covidem predikovali, že tohle období je u konce, a je potřeba se připravit na stagnaci a klesání, proto bylo potřeba udělat kroky, aby se ekonomika nepropadla o moc. Tady tyhle kroky tahle vláda neudělala, naopak populisticky rozhazovala kvůli hlasům nižší třídy a rozhodla se obětovat budoucnost na úkor přítomnosti. Covid tenhle průser ještě prohloubil a další vlny/lockdowny to prohloubí do čísel, ze kterých nám nebude dobře na duši. K tomu si připočítejte inflaci, která u nás letos byla nejhorší v Evropě,  devalvaci měny.... Proto vše ty čísla jsou naprosto irelevantní pro aktuální vývoj. Připravte se brusle na prudký sešup díky této vládě. Bohužel i dle zdejší diskuze, jsou všude okolo brusle. Já nevidím světlo na konci tunelu. Bůh s námi.
767455
1 -9
reagují: Robur, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Kmotr
U promořování zatím není jasné zda vůbec funguje. A nemalé množství dlouhodobých až trvalých následků i při mírném průběhu od toho spíše odrazuje.
767457
U promořování zatím není jasné zda vůbec funguje. A nemalé množství dlouhodobých až trvalých následků i při mírném průběhu od toho spíše odrazuje.
767454
10 0
reagovat
reaguje na: Lorian
Tak šílenou ignoraci jasných čísel, jakou tady dnes předvádíš, jsem už dlouho neviděl. A budu velice rád, až ti někdo za tvé ignorantství k základním hygienickým pravidlům nafackuje.
767455
Tak šílenou ignoraci jasných čísel, jakou tady dnes předvádíš, jsem už dlouho neviděl. A budu velice rád, až ti někdo za tvé ignorantství k základním hygienickým pravidlům nafackuje.
767394
19 0
reagují: Lorian
reagovat
reaguje na: The Joker
Nejde jen o komunikaci (ta je samozřejmě žalostná a nejvíc trpí tím, že Babiš odmítá dát z moc z rukou a nechce být za nepopulárního u občanů, tak jakékoliv drastičtější opatření okamžitě ruší), jde o to, že jsme měli volby, takže nikdo před nimi nechtěl udělat razantní opatření. Takže nám nezbylo nic jiného, než koukat na začínající fičák a uvědomovat si, že po volbách bude ještě pár dní až týdnů trvat, než opatření zaberou a čísla se budou zase snižovat. A doufat, že se to před volbama neposere natolik, že bude potřeba další lockdown. No, skoro se to povedlo. Troufám si říct, že kdyby nebyly volby, byli bysme na tom teď lépe. 
Jinak promořování je v současné chvíli taky blbost. Aktuálně máme pod 50 000 nakažených a nemocnice, které mají nejtěžší případy, se netváří, že by to nějak extra zvládaly. A i kdyby ano, kolik nemocných by bylo potřeba na promoření? Desetkrát víc? Spíš skoro stokrát víc. Pochybuji, že to nemocnice zvládnou. A kdybysme nechaly počty nově nakažených na zhruba stejné úrovni, ideálně však nižší, tak to bude trvat několik let a to vakcína bude dřív.
767454
Nejde jen o komunikaci (ta je samozřejmě žalostná a nejvíc trpí tím, že Babiš odmítá dát z moc z rukou a nechce být za nepopulárního u občanů, tak jakékoliv drastičtější opatření okamžitě ruší), jde o to, že jsme měli volby, takže nikdo před nimi nechtěl udělat razantní opatření. Takže nám nezbylo nic jiného, než koukat na začínající fičák a uvědomovat si, že po volbách bude ještě pár dní až týdnů trvat, než opatření zaberou a čísla se budou zase snižovat. A doufat, že se to před volbama neposere natolik, že bude potřeba další lockdown. No, skoro se to povedlo. Troufám si říct, že kdyby nebyly volby, byli bysme na tom teď lépe.  Jinak promořování je v současné chvíli taky blbost. Aktuálně máme pod 50 000 nakažených a nemocnice, které mají nejtěžší případy, se netváří, že by to nějak extra zvládaly. A i kdyby ano, kolik nemocných by bylo potřeba na promoření? Desetkrát víc? Spíš skoro stokrát víc. Pochybuji, že to nemocnice zvládnou. A kdybysme nechaly počty nově nakažených na zhruba stejné úrovni, ideálně však nižší, tak to bude trvat několik let a to vakcína bude dřív.
767417
7 0
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
tohle není možné. zabal to, kdo si hraje na ekonoma, jsi pouze ty.
767452
tohle není možné. zabal to, kdo si hraje na ekonoma, jsi pouze ty.
767445
1 -7
reagovat
reaguje na: Lorian
Takže ty jsi chtěl data, on ti je dodal a pak sis začal stěžovat že tam není probíhající rok ? Fakt si tu s tímhle hraješ na ekonoma? Ježíši :D
767445
Takže ty jsi chtěl data, on ti je dodal a pak sis začal stěžovat že tam není probíhající rok ? Fakt si tu s tímhle hraješ na ekonoma? Ježíši *:D*
767441
9 0
reagují: Lorian
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
ale prosím tě, brepto s diplomem, ten graf končí rokem 2019, oba víme, co to znamená pro aktuální rok. O tom se přít nemusíme snad, ne? Popravdě začínám o tobě pochybovat. Sice mám titul "koupený" na soukromé škole a nikdy jsem v oboru nepracoval, ale ještě vím, že tyhle data jsou značně irelevantní pro budoucí vývoj.
767441
ale prosím tě, brepto s diplomem, ten graf končí rokem 2019, oba víme, co to znamená pro aktuální rok. O tom se přít nemusíme snad, ne? Popravdě začínám o tobě pochybovat. Sice mám titul "koupený" na soukromé škole a nikdy jsem v oboru nepracoval, ale ještě vím, že tyhle data jsou značně irelevantní pro budoucí vývoj.
767439
1 -9
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Lorian
Je mi to opravdu trapné, ale v tom zdroji máš čísla za víc let. 

Jinak jsi lepší jak Prchal, dotlačil jsi mne k tomu, abych se nepřímo zastával Babiše :+
767439
Je mi to opravdu trapné, ale v tom zdroji máš čísla za víc let.  Jinak jsi lepší jak Prchal, dotlačil jsi mne k tomu, abych se nepřímo zastával Babiše *:+*
767432
7 -1
reagují: Lorian
reagovat
jinak, že ekonomika funguje i za vlády Andrejka, je fakt, nikdo to nepopírá, ale že to vše nastartoval Kalousek, který v rámci krize udělal opatření, které tomu pomohla, to už všichni ignorují. V rámci hospodářské krize 2008 např. udělal Kalousek sekeru několikanásobně menší než na Slovensku a proto Andrejko mohl slíznout všechnu smetanu. 

Myslím si, že to bylo kolem 200mld ten schodek, co Kalousek v roce 2008-2009 udělal kvůli krizi. Babiš si na tom schodku postavil kampaň, teď je tu schodek 500mld a krize před námi. Bůh s námi. 
767438
jinak, že ekonomika funguje i za vlády Andrejka, je fakt, nikdo to nepopírá, ale že to vše nastartoval Kalousek, který v rámci krize udělal opatření, které tomu pomohla, to už všichni ignorují. V rámci hospodářské krize 2008 např. udělal Kalousek sekeru několikanásobně menší než na Slovensku a proto Andrejko mohl slíznout všechnu smetanu.  Myslím si, že to bylo kolem 200mld ten schodek, co Kalousek v roce 2008-2009 udělal kvůli krizi. Babiš si na tom schodku postavil kampaň, teď je tu schodek 500mld a krize před námi. Bůh s námi. 
2 -10
reagovat
reaguje na: The Joker
V tomhle bylo zajímavé pozorovat jednu moji kamarádku. Babiše nenávidí, chodí na demonstrace Milionu chvilek, hrdě se prohlašuje za sluníčkářku. Ale je to kovaný hypochondr. Takže celé jaro oscilovala mezi "Babiš tady zavádí totalitu, všechny nás sváže omezeníma a už nikdy nebudem svobodní" a "Proboha, musíme s tím něco udělat, nebo tady všichni umřeme a já první". A mezi tím nebylo nic. :D Nakonec tu sophiinu volbu vyřešila tím, že zaujala vágní stanovisko, že se sice nestal ani jeden z těch dvou scénářů, ale že to vláda posrala a zachránil to aktivismus.
767433
V tomhle bylo zajímavé pozorovat jednu moji kamarádku. Babiše nenávidí, chodí na demonstrace Milionu chvilek, hrdě se prohlašuje za sluníčkářku. Ale je to kovaný hypochondr. Takže celé jaro oscilovala mezi "Babiš tady zavádí totalitu, všechny nás sváže omezeníma a už nikdy nebudem svobodní" a "Proboha, musíme s tím něco udělat, nebo tady všichni umřeme a já první". A mezi tím nebylo nic. *:D* Nakonec tu sophiinu volbu vyřešila tím, že zaujala vágní stanovisko, že se sice nestal ani jeden z těch dvou scénářů, ale že to vláda posrala a zachránil to aktivismus.
767427
8 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
ten kontext je takový, že jsem po něm chtěl čísla, on podal čísla na rok 2019, na to jsem mu napsal, že čísla na rok 2019 jsou naprosto irelevantní v rámci h.cyklů, takže i když máš červený diplom(gratuluji), tak nemáš kritické myšlení(lituji tě).

Jinak na červený diplom, neumíš dávat ani čárky do vět. Trošku ostuda chlape.
767432
ten kontext je takový, že jsem po něm chtěl čísla, on podal čísla na rok 2019, na to jsem mu napsal, že čísla na rok 2019 jsou naprosto irelevantní v rámci h.cyklů, takže i když máš červený diplom(gratuluji), tak nemáš kritické myšlení(lituji tě). Jinak na červený diplom, neumíš dávat ani čárky do vět. Trošku ostuda chlape.
767431
1 -12
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Lorian
Mám z tohodle oboru červený diplom, pracoval jsem jako tržní analytik a hospodářský cyklus fakt nemění co hanak napsal. Co tam máš dal? 

Měl bys možná pravdu v jiném kontextu, ale on si doslova odzdrojoval to co napsal a ty jsi s tím nesouhlasil.

Hlavně vytahovat hospodářský cyklus jako argument když se to zase zhoršuje je doslova sraní si do huby.
767431
Mám z tohodle oboru červený diplom, pracoval jsem jako tržní analytik a hospodářský cyklus fakt nemění co hanak napsal. Co tam máš dal?  Měl bys možná pravdu v jiném kontextu, ale on si doslova odzdrojoval to co napsal a ty jsi s tím nesouhlasil. Hlavně vytahovat hospodářský cyklus jako argument když se to zase zhoršuje je doslova sraní si do huby.
767430
8 -1
reagují: Lorian
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
myslím si, že každý, kdo zná pojem "hospodářské cykly" mě chápe, ostatní si můžou nasadit roušku. 
767430
myslím si, že každý, kdo zná pojem "hospodářské cykly" mě chápe, ostatní si můžou nasadit roušku. 
767426
1 -9
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: hanak_v_exilu
S tim souhlasim a je pravda, ze pri dnesnim rozdeleni spolecnosti a cernobilem pohledu na cokoliv... Je tady asi tezke vyhrat, ale ta komunikace je chaoticka a jen veskere kroky zneduveryhodnuje.
767427
S tim souhlasim a je pravda, ze pri dnesnim rozdeleni spolecnosti a cernobilem pohledu na cokoliv... Je tady asi tezke vyhrat, ale ta komunikace je chaoticka a jen veskere kroky zneduveryhodnuje.
767420
7 0
reagují: hanak_v_exilu
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se