Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 vyhlížených filmů, kterých se pravděpodobně nikdy nedočkáme


ikona
TedGeorge
alienarnold schwarzeneggerbarbar conanbrad pittbruce willisdie hardduncan jonesgladiatorguillemo del torojames cameronkill billman of steelman of steel 2quentin tarantinoridley scottrussel crowesmrtonosná paststar treksvětová válka zuma thurmanvetřelecwarcraftworld war zzack snyder
Desítka bijáků, které bychom si rádi vychutnali v kinech, ale bohužel se jich asi nikdy nedočkáme.  

Železo se má kout, dokud je žhavé, a tím pádem je na čase navázat na článek z minulého týdne. V něm jsme si s redakčním kolegou do_Odem posvítili na desítku očekávaných filmů, které vyhlížíme už opravdu dlouho. Jelikož jste nečetli úvodník, tak jste se v diskuzi ozvali s tím, že vám v článku chybí Warcraft 2 a další fláky, které do artiklu samozřejmě vůbec nepatřily, protože s největší pravděpodobností nikdy nevzniknou. Rozhodli jsme se zbytečně nejitřit emoce a napsali jsme raději další topku, kde ten Warcraft už je. Takže jaké filmy budeme řešit dnes?

Píšeme o bijácích, které bychom si dali v kinech líbit, mluvilo se o nich, ale s největší pravděpodobností se jich nikdy nedočkáme. Až na jeden případ to jsou samá pokračování. Samozřejmě znovu platí, že každý pes jiná ves a ne každý zmíněný zástupce v topce vám bude po chuti. Abych řekl pravdu, tak v některých případech zvítězilo veřejné dobro a byť já osobně se třeba na (ne)možné pokračování Warcraftu vůbec netěším, nezmínit ho by byl skoro až zločin. Na úvod to stačí, ke čtení si otevřete Cabernet Sauvignon z Vinařství Veverka a jdeme na to.

7. Muž z oceli 2

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Zack Snyder
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 800
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Velmi malá
Z redakce by film nejraději viděl: do_Od
Vytáhni v hospodě: Henry Cavill odmítnul návrh producentů, aby mu v postprodukci ještě trochu zvětšili svaly v jeho scénách nahoře bez. Kdyby tak tenkrát věděl, co mu chudákovi provedou v Lize spravedlnosti…

V ideálním světě bychom dostali dvojku Supermana hned po Lize spravedlnosti, která by nepropadla a naopak se stala obřím hitem, protože ji Snyder natočil přesně tak, jak si přál, stejně jako Batman vs. Superman, který si všichni moc užili. V ideálním světě. Realita dopadla bohužel trošku jinak a místo konzistentního DC vesmíru máme bordel, ve kterém jsou dva Jokerové, dva Batmani, dva Sebevražedné oddíly, a Superman se může (ale taky nemusí) objevit maximálně jako vedlejší postava v nějakém nadcházejícím filmu. Proč? Protože Warneři vůbec neví, jak s tímhle charakterem naložit. Což je ohromná škoda, protože ono to v zásadě není zase tak těžké. Snyder ukázal, že moderně pojatý Muž z oceli může být epický i dojemný, může řešit malá i velká témata, a za správné konstelace dokonce může fungovat v týmu. Jinými slovy nechápu, proč ještě neukecali Abramse, aby něco napsal, natočil a poslal do kin, kde z toho všem spadnou brady. Samozřejmě s Cavillem, protože lepší představitel chlápka s rudou pláštěnkou mě v tuhle chvíli nenapadá. Nicméně pořád věřím, že to jednou dopadne. Jo, jsem naivka. (do_Od)

6. McClane

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Len Wiseman
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 300
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ne
Z redakce by film nejraději viděl: Kolegiálně napíšu, že si to sem protlačil do_Od
Vytáhni v hospodě: Všichni jistě dobře víte, že poslední slušnou Smrtonosnou past (tedy čtyřku) si natočil Len Wiseman. Možná jste však netušili, že během natáčení se přizabil kaskadér Larry Ripenkroeger (to je opravdové jméno) zastupující v nebezpečných scénách Bruce Willise. Především díky Kevinu Smithovi je internet plný hrůzostrašných historek z natáčení filmů s tímto (prý hodně líným hercem), ale v tomto případě se prý Bruce zachoval na jedničku. Svého doubléra několikrát navštívil v nemocnici a zaplatil všechny výdaje jeho rodičů, kteří za ním do nemocnice přiletěli a strávili v jeho blízkosti několik nocí v hotelu.

Kamarád Ted nekecá, fakt jsem za McClanea bojoval. Vlastně jsem za něj bojoval už do minulého tématu, jenže pak mi přišel do zprávy článek, který v podstatě říkal, že je tenhle projekt po přesunu k Disneymu u ledu, a že z něj nejspíš už nic nebude. Což mě dost zarmoutilo - představa jednoho posledního filmu s akčním hrdinou mého mládí mě totiž dost lákala, zejména když všichni víme, že čtyřka byla celkem povedená, a po ní už na další film nedošlo. Slyšíte? Nedošlo! Len Wiseman a originálně pojatý scénář (film měl střídat současnost s flashbacky do McClaneova mládí) mě navíc vedli k názoru, že bychom mohli dostat něco ve stylu Logana. Tedy stylovou rozlučku, kde nedojde na žádné předávání žezla, a všichni budou happy, protože už po ní bude definitivně jasno, jak to s hrdinou dopadlo. Tak snad se dočkám alespoň té páté Zbraně. (do_Od)

5. Kill Bill 3

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Že se ptáte…
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 350
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ano!
Z redakce by film nejraději viděl: k0C0UR
Vytáhni v hospodě: Jsem samolibý a líný. Proto tu místo napsání vděčné zajímavosti na jeden odstavec znovu odkážu na svůj tematický článek o historkách z natáčení Quentinových fláků. Právě Kill Bill je tam zastoupený hned dvakrát.

Kill Bill 2 šel do kin už v roce 2004 a Tarantino se už tenkrát nechal slyšet, že trojka jednou možná vznikne. Lákala ho pomsta dcery Vernity Green, jejíž maminku ve dvojce popravila Nevěsta. Neopomněl samozřejmě zmínit, že si budeme muset počkat, než chudák dcerka dospěje. No a to bylo před šestnácti lety. Mrně s tváří Ambrosie Kelley dospělo (googlujte sami) a Kill Bill 3 pořád nikde. Naposledy se k možnosti vzniku trojky Quentin vyjádřil v rádiovém pořadu Andyho Cohena na konci roku 2019. Řekl tam: „Zrovna nedávno jsem se s Umou viděl a tu možnost (sequel) jsem nadnesl. Řekl jsem jí, že mám nápad, který by mohl být zajímavý. Ale to je ještě alespoň tři roky daleko.“ Dobrá zpráva je, že Quentin s Umou Thurman znovu mluví, protože pokud jste klikli na link v mém "Vytáhni v hospodě", tak už víte, že jednu dobu to spíše vypadalo na soudní tahanice. Špatná zpráva je, že Tarantino je tak trochu kecka a pořád plánuje završit svoji hollywoodskou kariéru režiséra desátým filmem. Jistě nebudu jediný, komu Kill Bill 3 jako to nejzásadnější a jeho dosavadní kariéru reflektující dílo (slova režiséra) zrovna moc nezní. Pokud bych si však měl tipnout, který film z žebříčku má největší šanci na vznik, asi bych řekl právě návrat Nevěsty. Dávám tomu tak 25 %. (TedGeorge)

4. King Conan

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Netušíme
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 200
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Ne
Z redakce by film nejraději viděl: imf
Vytáhni v hospodě: Původní scénář k prvnímu Conanovi napsal Oliver Stone. Příběh se odehrával po pádu civilizace v daleké budoucnosti, měl čtyři hodiny a byl plný bájných potvor. Jenže 70milionový rozpočet tehdy přišel studiu příliš velký, Stoneova verze šla do koše a místo něj byl najat John Milius.

King Conan, nebo Legend of Conan měl dát sbohem legendární postavě Arnolda Schwarzeneggera. Film byl dokonce přirovnáván k oscarovým Nesmiřitelným Clinta Eastwooda. Bylo by to stejně tak dobré? Nejspíš ne. Conan byl přece jen vždycky spíš béčkovější námět, a hlavně Arnold není žádný velký herec, takže by dost možná byl jeho starý Conan spíš nechtěně trapný, než aby z něj šel strach. Jenže když se oprostím od takových představ, pořád by mě vlastně film o stárnoucím králi, kterého dohnala minulost a on musí naposledy vzít do ruky meč, dost bavil. Projekt bohužel narazil na tradiční problémy s právy, takže i když se k tomu Arnold měl, scénář byl hotov, a k režii se dokonce hlásil Paul Verhoeven (Robocop), nakonec se vše sesypalo jako domeček z karet. Dnes už je navíc Arnie možná až příliš starý, takže je daleko pravděpodobnější nějaký reboot nebo seriál. (do_Od)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace