Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 historek z natáčení filmů Quentina Tarantina


ikona
TedGeorge
brad pittdiane krugerdjango unchainedharvey weinsteinjennifer lawrencekill billleonardo dicapriomichael madsenpulp fictionquentin tarantinotenkrat v hollywooduuma thurmanving rhames
Zajímá vás, jaké to je pracovat na filmech kultovního režiséra? 

V kinech je devátý film kultovního režiséra Quentina Tarantina a je tedy logické, že se v následujících dnech dočkáte (nejenom na MovieZone) přehršle článků rozebírajících Tarantina a jeho filmy. Byť jsem samozřejmě viděl všechny bijáky legendární direktora, rozebírání jeho díla s dovolením nechám na povolanějších a místo toho vám nabídnu desítku více či méně slavných historek, které se týkají natáčení jeho milovaných výtvorů. Některými se pochlubil slavný režisér sám při tom bezpočtu rozhovorů (doporučuji hlavně jeho pravidelná klábosení u Howarda Sterna), jiné pocházejí z úst herců a hereček, kteří někdy Tarantinovo „zážitkové“ natáčení absolvovali.

Byť jsme teď skoro všichni díky chválené premiéře bijáku Tenkrát v Hollywoodu pozitivně naladění, následující řádky nenabídnou pouze příjemné počtení k odpolední kávičce. Quentina provází jak v osobním, tak profesním životě pověst člověka, který má složitý vztah se ženami a my se toho na následujících řádcích také dotkneme. Začneme však zlehka a já na závěr úvodu snad jenom dodám, že 10 historek ani zdaleka nemohlo postihnout všechny ty pohádky, které provázejí natáčení jeho nejslavnějších bijáků. Tady nastupujete vy, protože diskuze je otevřená a vy sami pro nás můžete na ploše jednoho až dvou odstavců rozepsat svojí oblíbenou tarantinovskou historku.

10. Na place Quentinových filmů se nespí

Existuje pár pravidel, která musí dodržovat všichni lidé pracující na natáčení Tarantinova filmu. Tak předně – musíte přijít připraveni a nesmíte být flákači. Když už chcete pracovat s legendárním režisérem, musíte odevzdat 100%. Dál? Žádné mobily. Zapomeňte na to, že byste si vypnuli vyzvánění a v pauzách na kamerovou zkoušku nenápadně hráli Angry Birds. Kapesní komunikátory jsou podle režiséra zlo, které jeho nádeníky akorát vytrhává ze soustředění. Jsou dokonce známé případy, kdy chudákovi na place mobil zazvonil a rejža neváhal stopnout celé natáčení a všechny poslat domů. Atmosféra posvátného natáčení totiž byla narušena a nemělo cenu dál pokračovat. Týkají se pravidla všech? To si pište, že ano, a své by o tom mohl vyprávět i Brad Pitt.

Ten usnul na place Hanebných panchartů a dočkal se tzv. „Jerry“ pomsty. Co znamená slovíčko na písmenko J? Je to obrovské fialové dildo, které režisér nebo někdo ze štábu přiloží k tváři spícího nešťastníka, vyfotí ho a obrázek následně pověsí na dedikovanou nástěnku hanby. Co když se naštvete a obrázek z nástěnky strhnete? Tak se tam objeví další den znovu v několikanásobné velikosti. Co když to uděláte znovu? Nesmíte se divit, že jednoho krásného rána přijdete na natáčení filmu, kde úplně všichni nosí tričko s potiskem vaší spící tváře vedle monstrózní sexuální pomůcky a za tohle upřesnění všichni vděčíme Timu Rothovi. Proč mám takový pocit, že si ženy na natáčení tarantinovek mohou už nějakou dobu schrupnout beztrestně…

9. Žhavé natáčení Hanebných panchartů

Není to poprvé ani naposledy, co v článku zazní název tohohle filmu. Natáčení totiž muselo stát za to, a kromě jiného při něm málem uhořelo několik lidí. Jedním z nich byl i režisér/ochotnický herec Eli Roth. Co se tenkrát stalo? Jistě si vzpomínáte na jednu ze závěrečných scén, kdy (ne)plánovaně začne hořet kino hostící ty nejmocnější nacistické papaláše. Oheň měl být kontrolovaný, ale vymknul se kontrole a Eli k tomu později řekl: „Řekli nám, že kdybychom byli na místě dalších 15 vteřin, scéna by zkolabovala a všichni by byli mrtví“.

Kde se stala chyba? Počítalo se s tím, že teplota dosáhne 400 stupňů Celsia, ale místo toho vystoupala až na neskutečných 1200 stupňů. Kvůli tomu se uvolnily ocelové kabely držící obrovskou zlatou svastiku, a ta spadla. Pořád si myslíte, že Roth přehání? Tak to řekněte herci Omaru Ulmerovi, který si zahrál jednoho z panchartů přítomného při závěrečné vybíjené v sále. Toho nepříjemný ohnivý incident poslal do nemocnice a jedinou útěchou mu může být fakt, že neskončil stejně jako jím hraný člen fiktivního elitního komanda. Ten totiž ve filmu heroicky zemřel.

8. Tarantino rád škrtí herečky

Dobrá, to je možná mírně bulvární podnadpis, ale když si člověk pustí rozhovor u Grahama Nortona a slyší, jak se Quentin skoro až tetelí blahem nad škrcením nebohé Diane Kruger v Panchartech, tak si ten podnadpis ospravedlní. Pokud pořád nevíte, o čem je řeč… V již poněkolikáté jmenovaném bijáku je velmi syrově znázorněný konec fiktivní herečky Bridget von Hammersmarck, kterou uškrtí lovec židů Hans Landa. Tarantino trval na tom, že škrcení proběhne v jeho režii nejenom obrazně a ruce, které při scéně vidíme, opravdu patří jemu. Diane Krugerové k tomu údajně řekl následující: „Podívej, budu tě muset škrtit. Pokud by ty ruce patřily nějakýmu chlápkovi, kterej by si nedovolil aplikovat jakýkoliv tlak, předvedla by si klasický smrtící divadýlko, který můžeme vidět v každým druhým filmu. S tvým dovolením tě nějakých 30 vteřin budu opravdu trochu dusit a pak přestanu“.

My už dnes víme, že herečka opravdu souhlasila. A byť při natáčení samozřejmě neumírala, její vyděšený výraz je nefalšovaný. Nevím jak vy, ale já teď ani moc nemám chuť pustit si dotyčných 30 filmových vteřin znovu. Že se jedná o ojedinělý incident? Uma Thurman popsala podobnou příhodu při natáčení Kill Billa. Diváci až dodnes žili v dojmu, že ji ve dvojce škrtil naštvaný Michael Madsen, ale ruce zase a znovu patřily režisérovi, který ji dokonce neváhal plivnout do obličeje. K Umě a jejím zážitkům z natáčení Kill Billa se na následujících řádcích pochopitelně ještě vrátíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace