Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 připravovaných filmů, které marně vyhlížíme už roky


ikona
TedGeorge
avataravatar 2batmanben affleckchaos walkingdaisy ridleydennis villeneuvedoug limandunaduneharrison fordindiana jonesindiana jones 5james bondjames cameronjude lawmatt reevesno time to dierobert downey jr.robert pattinsontom cruisetom hollanduncharted
Hollywood si zahrává s naší trpělivostí, neustále totiž odkládá očekávané bijáky.  

Dáme si další topku a posvítíme si na desítku filmů, které už hodně dlouho vyhlížíme a ve většině případů se na ně i těšíme. Jedná se o staré známé, na které bychom většinou šli s radostí do kina (a dobrovolně se promořovali) už zítra, ale z různých důvodů musíme čekat a čekat. Hned na začátek je třeba říct, že jsme z textu vyřadili Nové mutanty, kteří by se nám jinak se svým nekonečným odkládáním hodili do krámu, ale vážně se na ně už skoro nikdo netěší. Že v textu najdete pár dalších filmů, které vás nijak extra nelákají? To už je daň za tematické ukotvení článku a my si to zařazení pokusíme obhájit.

Nepíšeme o Warcraftu 2 nebo o sequelu World War Z, protože jejich vznik je asi tak pravděpodobný jako 200 milionový blockbuster s Kevinem Spaceym v hlavní roli, který by režíroval Brett Rattner a produkoval Harvey Weinstein. Zařazujeme prostě fláky, kterých se (snad) opravdu dočkáme, a my jenom netrpělivě čekáme kdy. Co dodat na závěr úvodu? My hoši, co spolu píšeme na MovieZone, si musíme pomáhat, a proto jsem oslovil Petra Bajzu redakce – do_Oda. Tímto mu děkuji a jdeme na to.

10. Sherlock Holmes 3

Režíruje nebo bude režírovat: Dexter Fletcher
O filmu se poprvé začalo mluvit: Už před premiérou dvojky v roce 2011
Film by se měl dostat do kin: 22. 12. 2021
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 70 %
Index natěšenosti: 8/10
Vytáhni v hospodě: Šeptá se, že by si ve filmu mohl vystřihnout cameo Tom Hardy. A skoro bych si myslel, že i Guy Ritchie (byť film ani neprodukuje a nemá s ním nic společného) se dočká nějaké malé roličky, když už režíruje jeho známý Fletcher.

Také tomu datu premiéry nemůžete uvěřit? No tak věřte, protože Warneři se po letech konečně rozhoupali, už minulý rok oslovili režiséra Bohemian Rhapsody a stanovili distribuční termín na Vánoce 2021. Do té doby se samozřejmě může ledacos stát (samotné natáčení ještě nezačalo), ale to hlavní – tedy návrat Roberta Downeyho Jr. a Juda Law – je podle všeho posichrované a scénář je prý už také hotový. Příběh se zatím drží pod pokličkou, ale spekuluje se o přesunu do amerických lokací (konkrétně do San Francisca) a Holmes by měl s pomocí Watsona a půvabné novinářky Sidney Bloom bojovat se zlotřilým senátorem Corneliem Guestem. Nevím jak vy, ale já se navzdory absentujícímu Ritchiemu vážně hodně těším a Fletcher by mohl příjemně překvapit. Jen tak mimochodem – docenili jste už první dva díly, nebo patříte k těm divákům, kteří na Ritchieho filmy tenkrát nadávali především kvůli fantastickým prvním řadám seriálového Sherlocka? (TedGeorge)

9. Uncharted

Režíruje nebo bude režírovat: Ruben Fleischer
O filmu se poprvé začalo mluvit: Mr. Hlad si už v roce 2009 napsal novinku o tom, že Uncharted míří do kin.
Film by se měl dostat do kin: 15. 7. 2021
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 30 % (dokud neuvídíme, neuvěříme)
Index natěšenosti: 6,5/10
Vytáhni v hospodě: Dan Trachtenberg, Neil Burger, Travis Knight, Shawn Levy nebo David O. Russel. I tito pánové měli natáčet filmovou adaptaci hry Uncharted a my pevně doufáme, že Fleischer Uncharted už konečně natočí.

Nejdřív pár slov na můj vlastní úvod. Who the fuck is Petr Bajza? A já se na Nové mutanty furt těším! Tak, a teď už teda k Uncharted. Doteď nevěříte, že ten film reálně někdy vznikne? Pak vás možná potěší (nebo ještě více rozesmutní, záleží jestli tuhle adaptaci vlastně chcete vidět), že se kamery na projektu už v jednu chvíli dokonce reálně rozjely. Fakt. Jenže hned na to přišel koronavirus a tak se produkce zase uložila ke spánku. Nicméně to vypadá, že se mladého Drakea s tváří Hollanda přece jen dočkáme, že ho přece jen natočí rutinér Fleischer, a že u toho přece jen bude i Walhberg, který v jednu chvíli málem hlavní postavu sám hrál, nakonec ale převezme roli Drakeova mentora Sullyho. Bude to pecka jako všechny hry? Spíš ne. Jsem ale po těch letech zatraceně zvědavej? Mm, a tak asi jako pořád furt víceméně jo. Hlavně, aby už to fakt natočili. (do_Od)

8. Chaos Walking

Režíruje nebo bude režírovat: Doug Liman
O filmu se poprvé začalo mluvit: Mr. Hlad si napsal novinku už v polovině roku 2016
Film by se měl dostat do kin: Snad „už“ příští rok (imdb pořád uvádí datum americké premiéry 22. ledna 2021)
Pravděpodobnost, že se tak opravdu stane: 40 %
Index natěšenosti: 5/10
Vytáhni v hospodě: Notoricky průšvihový film se už jednou přetáčel. Konkrétně v dubnu 2019 pod vedením na pomoc přivolaného Fede Alvareze. Lionsgate to prý stálo extra 15 milionů babek, což je jenom o 5 míčů méně, než za kolik pořídili prvního Johna Wicka.

Tom Holland je vážně docela smolař. Kromě role Nathana Drakea v Uncharted (tu mimochodem ukořistil už před více než třemi lety) totiž po premiéře Spider-Mana s podtitulem Homecoming získal i hlavní roli v zajímavě znějící sci-fi Douga Limana s „hvězdou“ Star Wars a oba filmy se ne a ne dostat na stříbrná plátna. Moc nechápu, co se na place při natáčení Chaos Walking dělo, ale Wall Street Journal už na začátku roku 2019 reportoval, že financující studio Lionsgate film prostě nemůže pustit do kin. Prý je to strašný a smysl nedávající zmetek, který čekají drahé přetáčky, a původní plány na trilogii vzali za své. Překvapuje vás, že průšvih má na svědomí právě Doug Liman, který je jinak velmi schopný režisér? Spekuluje se, že scénář vzniklý v návaznosti na obří úspěch žánrově spřízněných Hunger Games byl nic moc a Liman má v Hollywoodu pověst tvrdohlavého pána, se kterým se není radno dostat do křížku. Tak uvidíme, jestli se dříve dočkáme premiéry sci-fi s Hollandem, nebo Toma Cruise ve vesmíru. (TedGeorge)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace