Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 vyhlížených filmů, kterých se pravděpodobně nikdy nedočkáme


ikona
TedGeorge
alienarnold schwarzeneggerbarbar conanbrad pittbruce willisdie hardduncan jonesgladiatorguillemo del torojames cameronkill billman of steelman of steel 2quentin tarantinoridley scottrussel crowesmrtonosná paststar treksvětová válka zuma thurmanvetřelecwarcraftworld war zzack snyder
Desítka bijáků, které bychom si rádi vychutnali v kinech, ale bohužel se jich asi nikdy nedočkáme.  

Železo se má kout, dokud je žhavé, a tím pádem je na čase navázat na článek z minulého týdne. V něm jsme si s redakčním kolegou do_Odem posvítili na desítku očekávaných filmů, které vyhlížíme už opravdu dlouho. Jelikož jste nečetli úvodník, tak jste se v diskuzi ozvali s tím, že vám v článku chybí Warcraft 2 a další fláky, které do artiklu samozřejmě vůbec nepatřily, protože s největší pravděpodobností nikdy nevzniknou. Rozhodli jsme se zbytečně nejitřit emoce a napsali jsme raději další topku, kde ten Warcraft už je. Takže jaké filmy budeme řešit dnes?

Píšeme o bijácích, které bychom si dali v kinech líbit, mluvilo se o nich, ale s největší pravděpodobností se jich nikdy nedočkáme. Až na jeden případ to jsou samá pokračování. Samozřejmě znovu platí, že každý pes jiná ves a ne každý zmíněný zástupce v topce vám bude po chuti. Abych řekl pravdu, tak v některých případech zvítězilo veřejné dobro a byť já osobně se třeba na (ne)možné pokračování Warcraftu vůbec netěším, nezmínit ho by byl skoro až zločin. Na úvod to stačí, ke čtení si otevřete Cabernet Sauvignon z Vinařství Veverka a jdeme na to.

3. Star Trek 4

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Jistý Noah Hawley, ale…
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 450
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Nevypadá to dobře
Z redakce by film nejraději viděl: Karel a já
Vytáhni v hospodě: O čtyřce se začalo mluvit už po premiéře posledního dílu v roce 2016. Zároveň se hned objevily i spekulace o tom, že by se do své role mohl vrátit i Chris Hemsworth alias Kirk senior. Pro něj byl první Star Trek v roce 2009 hollywoodským debutem.

Vůbec nechápu, proč ty pecky (ano, i trojka je super) vydělávají tak málo chechtáků. Všimnul si toho i Simon Pegg, který před pár měsíci řekl: „Faktem je, že Star Treky nevydělávají peníze jako marvelovky. Když máme štěstí, tak se přiblížíme k 500 milionům. Produkce Star Treku je dnes špás za 200 milionů a pro nějaký profit musí film vydělat alespoň trojnásobek. Mám pocit, že jsme ztratili momentum. Smrt Antona Yelchina nás hodně sebrala a trochu nám všem vzala nadšení do další práce.“ Byť bych si další díl se skvěle obsazenou posádkou Enterprise nesmírně užil, šance na vznik pokračování jsou v tuto chvíli skoro nulové. Chvíli se sice uvažovalo o zapojení Quentina Tarantina, ale ten z projektu už na začátku vycouval a v tuto chvíli jsou práce na sequelu Treku na bodu nula. Dalšího Star Treku se každopádně dříve nebo později určitě dočkáme. Akorát se budeme muset obejít bez špičkování Karla Urbana, Chrise Pinea a Zacharyho Quinta. Výše zmíněný kandidát na režii Hawley totiž v rozhovoru pro Hollywood Reporter přiznal, že pokud pod jeho vedením Star Trek vznikne, bude pravděpodobně s novým obsazením. Ach jo. (TedGeorge)

2. At the Mountains of Madness

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Guillermo del Toro
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? Bojím se, že pouze tak 250
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Chceme, aby tomu tak bylo. Ale ne.
Z redakce by film nejraději viděl: Mr. Hlad
Vytáhni v hospodě: Bylo to tak blízko… V březnu 2011 Tom Cruise potvrdil, že si zahraje hlavní roli ve filmu Guillerma del Tora a s rozpočtem 150 milionů dolarů to bude produkovat James Cameron. Samotné natáčení (preprodukce už byla v plném proudu) mělo začít v červnu téhož roku. Jenom o pár týdnů později celý projekt zařízlo studio Universal, které prý nejvíce nadávalo na eRkový rating, přes který prostě v případě del Tora nejel vlak.

Za tenhle film bych dal klidně svou levou nohu. Nebo pravou, i když ta je vlastně taky levá. Pointa je, že bych chtěl V horách šílenství fakt vidět. A než přijde uživatel Axis a napíše mi, ať se podívám na Šílenství od Johna Carpentera - dík, ale to furt není ten originál! Lovecraftovských variací je koneckonců plno (a žádné nebyly nijak zvlášť úspěšné, což je ostatně důvod, proč má del Toro takový problém si tenhle snímek prosadit). Jenže V horách je tak trochu výjimka. Už když jsem četl knihu, měl jsem docela problém si některé věci představit. Celková hrůza spolu s nadpozemskou velikostí obrazů popsaných na řádcích tohohle hororu mě mrazily ještě několik večerů po dočtení, a film bych si přál vidět částečně i proto, aby mé představy konečně dostaly nějaké pevné obrysy. Jasně, zároveň s tím bych si přál, aby se námět dostal k více lidem a všichni tak měli možnost objevit genialitu Lovecraftova díla. Nicméně šance vidět něco takového v kině, no neváhal bych ani vteřinu. Guillermo del Toro teď dělá pár komerčnějších věcí, nezbývá tedy než doufat, že mu všechno klapne, a že se někdy v budoucnu pro tenhle svůj snový projekt ještě rozhodne. Fakt bych si do té fronty v kině stoupnul jako první. (do_Od)

1. Gladiátor 2

Kdyby film vzniknul, kdo by si ho pravděpodobně zrežíroval? Ridley Scott
Kolik by celosvětově vydělal milionů dolarů? 700
Existuje vůbec nějaká šance, že se dočkáme? Kategoricky říkám ne
Z redakce by film nejraději viděl: Největší fanoušek Ridleyho Scotta v redakci je Shushika, takže asi on
Vytáhni v hospodě: Russel Crowe byl době premiéry Gladiátora známý hollywoodský herec, ale až Maximus Decimus Meridius z něj udělal (alespoň na chvíli) tu největší hereckou hvězdu. Chcete důkaz? Zatímco za roli v Gladiátorovi herec dostal 5 milionů babek, o dva roky později inkasoval za Johna Nashe v Čisté duši už 15 mega. No a v roce 2005 bral za Master and Commander svoje dosavadní maximum – 20 kulatých.

Tenhle drb je čerstvý, a tak ho dám k dobru hned na začátek – Ridley Scott prý pracuje na scénáři Gladiátora 2! Ještě, než začnete jásat, tak musím dodat, že informaci pustil ven producent Doug Wick a samotný Ridley ji (zatím) nikde nepotvrdil. Další mráček na nebi? Scott nezná míru a kdybych tu měl vyjmenovat všechny filmy, kolem kterých se za posledních pár let ochomýtal a nic z toho nebylo, byli bychom tu do rána. Faktem je, že o dalším díle Gladiátora se už mluví skoro 20 let a pokud alespoň trochu ovládáte angličtinu, doporučuji vám si přečíst tento výživný článek BBC pojmenovaný: „Gladiátor 2: The strangest sequel never made“. Hudebník Nick Cave (najal ho přímo Russel Crowe) totiž kdysi napsal scénář, ve kterém Maximus cestoval časem a…. A vážně si to přečtěte. Gladiátor 2 samozřejmě nikdy nevznikne. Ridley je starý, Russel tlustý a s epickým sandálovým filmem bez komiksové předlohy dnes v Hollywoodu nepochodíte. Jedině snad kdyby se zbláznili u Netflixu. (TedGeorge)

---

Diskuze je otevřená, tak nám do ní napište film, na který se těšíte, ale v hloubi duše tušíte, že nikdy nevznikne. Děkujeme za pozornost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace