Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Kampaň devátých Star Wars má zatím jeden velký problém

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: dashiva
Alita je podle mě přesně ten špatnej případ. Celej film je tam tajemnej záporák, kterej tahá za nitky, a teprve na konci se dozvíš jeho identitu. Výsledek? Alita se nahoru nedostala (byl to její hlavní cíl, ne?) a už se tam ani nedostane, protože nebude dvojka. Meh. ?)

A vím, že to má předlohu, že to jinak asi udělat nešlo, atd. Celistvej filmovej zážitek jsem z toho ale prostě neměl, no.
728162
Alita je podle mě přesně ten špatnej případ. Celej film je tam [spoiler]tajemnej záporák, kterej tahá za nitky, a teprve na konci se dozvíš jeho identitu[/spoiler]. Výsledek? Alita se [spoiler]nahoru nedostala (byl to její hlavní cíl, ne?) a už se tam ani nedostane[/spoiler], protože nebude dvojka. Meh. *?)* A vím, že to má předlohu, že to jinak asi udělat nešlo, atd. Celistvej filmovej zážitek jsem z toho ale prostě neměl, no.
728161
5 -1
reagují: Robur, dashiva
reagovat
reaguje na: KarelR
súhlasím pri nových sériách, alebo rádo-by-sériách.
a myslím, že tak väčšinou aj stavané sú, nie?
že prvý diel funguje sám o sebe, maximálne máš na konci náznak, že to asi bude nejak pokračovať.
napríkald Alita - tá funguje sama o sebe. A jo, na konci je záber na Nortonovu bradavicu, kde je teda jasné, že toto je ten hlavný zloun, s ktorým sa bude treba v ďalších častiach nejak zásadne utkat.
Ale film funguje aj bez neho.

Na druhú stranu pri SW, kde bolo jasné, že to trhne bambiliardu dolárov, si presne mohli dovoliť ten Pán Prsteňou luxus, a rovno trebars aj natočiť 5 filmov naraz.

Pozeráš príbehové seriály občas? (rečnícka otázka)
Tam ti nevadí, že sa to rozťahá na 50 dielov, a nenatrepú všetko do pilotu?
Alebo vieš naopak oceniť to, že sa s tými postavami a ich príbehom vieš stotožniť na úplne inom levely, než počas 2h stopáže. A ten príjemný pocit, keď sa zúročí dramatický oblúk, do ktorého bolo investované 3 série dozadu...

no nič, asi sa nezhodneme.
ja myslím, že by bolo fajn mať aspoň zopár takýchto sérií aj v kino formáte.
a o to viac som zvedavý, ako to zmákne Avatar 2-5.
728161
súhlasím pri nových sériách, alebo rádo-by-sériách. a myslím, že tak väčšinou aj stavané sú, nie? že prvý diel funguje sám o sebe, maximálne máš na konci náznak, že to asi bude nejak pokračovať. napríkald Alita - tá funguje sama o sebe. A jo, na konci je záber na Nortonovu bradavicu, kde je teda jasné, že toto je ten hlavný zloun, s ktorým sa bude treba v ďalších častiach nejak zásadne utkat. Ale film funguje aj bez neho. Na druhú stranu pri SW, kde bolo jasné, že to trhne bambiliardu dolárov, si presne mohli dovoliť ten Pán Prsteňou luxus, a rovno trebars aj natočiť 5 filmov naraz. Pozeráš príbehové seriály občas? (rečnícka otázka) Tam ti nevadí, že sa to rozťahá na 50 dielov, a nenatrepú všetko do pilotu? Alebo vieš naopak oceniť to, že sa s tými postavami a ich príbehom vieš stotožniť na úplne inom levely, než počas 2h stopáže. A ten príjemný pocit, keď sa zúročí dramatický oblúk, do ktorého bolo investované 3 série dozadu... no nič, asi sa nezhodneme. ja myslím, že by bolo fajn mať aspoň zopár takýchto sérií aj v kino formáte. a o to viac som zvedavý, ako to zmákne Avatar 2-5.
728159
3 0
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: dashiva
No právě že se většina studií jenom marně snaží plánovat :)

To je jeden z těch problémů - místo aby se všechny nápady nacpaly do jednoho stand-alone blockbusteru, kterej by lidi mohl nadchnout, a pak by se začalo řešit pokračování (jako to bylo kdysi), skoro vždycky tu máme první díl série, která pak většinou nedojde ani ke dvojce, natož ke trojce.

Uvítal bych ten krok zpátky k uzavřený story, která může i nemusí pokračovat, a právě z Epizody IX to maličko cejtím. Už proto, že J. J. nemusí extra navazovat na osmičku (není tam cliffhanger) a předehrávat něco k desítce :) Jo, je to naivní, ale aspoň trochu by to tak bejt mohlo.
728159
No právě že se většina studií jenom marně snaží plánovat *:)* To je jeden z těch problémů - místo aby se všechny nápady nacpaly do jednoho stand-alone blockbusteru, kterej by lidi mohl nadchnout, a pak by se začalo řešit pokračování (jako to bylo kdysi), skoro vždycky tu máme první díl série, která pak většinou nedojde ani ke dvojce, natož ke trojce. Uvítal bych ten krok zpátky k uzavřený story, která může i nemusí pokračovat, a právě z Epizody IX to maličko cejtím. Už proto, že J. J. nemusí extra navazovat na osmičku (není tam cliffhanger) a předehrávat něco k desítce *:)* Jo, je to naivní, ale aspoň trochu by to tak bejt mohlo.
728157
3 -2
reagují: dashiva
reagovat
reaguje na: KarelR
"kolik filmovejch trilogií je od začátku přesně nalajnovanejch? Vždyť to není norma, ale naopak málem výjimka." 
"Ta dnešní móda filmovejch seriálů, kde se všichni snažej pečlivě plánovat na x dílů dopředu, se přece nemusí promítat úplně do všeho"

tak si vyber - tých nalajnovaných sérií je poskrovnu, alebo sú naopak všade? 

ja súhlasím s tou prvou časťou - je ich málo, a mne osobne celkom chýbajú príbehy presahujúce stopáž jedného filmu, kde na konci niekoľkoročného úsilia postavy dôjdu k nejakému vyvrcholeniu.
a SW svet sa k tomu úplne ponúka. zrovna SW nemusí byť len ďalšie Fast & Furious, kde čo dva roky znovu príde nejaká nová hrozba, chlapci sa trochu ponaháňajú, nakoniec to všetko dobre dopadne, a o dva roky sa vidíme znovu.

ak chceli nový príbeh, mali si to povedať pred E7.
ak chceli pokračovať, mali to spraviť tak, ako píše niektorý diskutér nižšie - logická kontinuita by bola, že sme síce v E6 celkovo vyhrali, ale ešte nie je dobojované, a Nová republika ešte zvádza boj s ostatkami Impéria. A potom rozvínúť dej odtiaľ.

Mali roky na to, aby prišli s niečím komplexným. Lenže JJ mal detský sen o tom ako je ON Lucasom, a ON točí Novú Nádej. A tak si ju natočil, aspoň tak, ako mu to realita dovolila.

Mňa tie filmy stále bavia, a na E9 určite pôjdem do kina.
Ale tá pachuť z premrhaného potenciálu...
728157
"kolik filmovejch trilogií je od začátku přesně nalajnovanejch? Vždyť to není norma, ale naopak málem výjimka."  "Ta dnešní móda filmovejch seriálů, kde se všichni snažej pečlivě plánovat na x dílů dopředu, se přece nemusí promítat úplně do všeho" tak si vyber - tých nalajnovaných sérií je poskrovnu, alebo sú naopak všade?  ja súhlasím s tou prvou časťou - je ich málo, a mne osobne celkom chýbajú príbehy presahujúce stopáž jedného filmu, kde na konci niekoľkoročného úsilia postavy dôjdu k nejakému vyvrcholeniu. a SW svet sa k tomu úplne ponúka. zrovna SW nemusí byť len ďalšie Fast & Furious, kde čo dva roky znovu príde nejaká nová hrozba, chlapci sa trochu ponaháňajú, nakoniec to všetko dobre dopadne, a o dva roky sa vidíme znovu. ak chceli nový príbeh, mali si to povedať pred E7. ak chceli pokračovať, mali to spraviť tak, ako píše niektorý diskutér nižšie - logická kontinuita by bola, že sme síce v E6 celkovo vyhrali, ale ešte nie je dobojované, a Nová republika ešte zvádza boj s ostatkami Impéria. A potom rozvínúť dej odtiaľ. Mali roky na to, aby prišli s niečím komplexným. Lenže JJ mal detský sen o tom ako je ON Lucasom, a ON točí Novú Nádej. A tak si ju natočil, aspoň tak, ako mu to realita dovolila. Mňa tie filmy stále bavia, a na E9 určite pôjdem do kina. Ale tá pachuť z premrhaného potenciálu...
728125
6 -3
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: Randal K.
“Star Wars od začiatku fungovali ako previazaný príbeh.”
“Star Wars proste koncepčne nikdy neboli riešené ako ad hoc”
To praveze vobec nie je pravda:D.
Jasne, dnes sa ti to tak mozno zda, ale skutocnost je presne opacna.
Po E4 ani Lucas sam nevedel, kam sa bude pribeh uberat (ani netusil, ci sa vobec BUDE niekam uberat). Zakladnu osnovu deja v E5 nahodila Leigh Brackettova, ktora v prvom scenari ma forceducha Anakina, ktory keca so svojim synom Lukom o tom, ako porazit DV.
S tym, ze to bude jeho otec prisiel az Lawrence Kasdan, ked Brackettova umrela a dokoncil jej scenar.
Po E5 sa tiez netusilo co dalej a nakoniec sa len zrecyklovala E4 a pridal sa Palpatine.

Prequely je podobna story. Tiez sa riesili ad hoc a bola len vyhoda toho, ze si mal jasny koniec, kedze mal nadvazovat na E4. Ani to uplne Lucas nezvladol, ale to teraz nechajme.

E2 konci tiez uplne “uzavreto”, ziadny nastoleny konflikt, Palpatine ma armadu, ktora porazi separatistov, Anakin si vezme Padme a hotovo. Len MY VIEME, ze sa to v E3 MUSI posunut k zvratom, ktore zvratmi nie su (lebo vieme ako tie postavy skoncia) a iba cakame na to, AKO sa to udeje. A to opat presne nevedel ani samotny Lucas ked dotocil E2 a zacal pisat scenar E3.

Sequelova trilogia pristupuje k tomu rovnako, len nam sa zda, ze je to odrazu chaoticke a ad hoc. A porovnavat to s Votrelcami ci MI je uz uplne mimo misu, sorry.

PS: kazda z trilogii stoji sama o sebe, ale je aj zaroven logickou sucastou vacsieho celku. Takze ak to teraz predavaju ako jeho zavrsenie (trilogie aj vacsieho pribehu), je to prirodzene. Naozaj nechapem, co na tom koho prekvapuje.
728155
“Star Wars od začiatku fungovali ako previazaný príbeh.” “Star Wars proste koncepčne nikdy neboli riešené ako ad hoc” To praveze vobec nie je pravda*:D*. Jasne, dnes sa ti to tak mozno zda, ale skutocnost je presne opacna. Po E4 ani Lucas sam nevedel, kam sa bude pribeh uberat (ani netusil, ci sa vobec BUDE niekam uberat). Zakladnu osnovu deja v E5 nahodila Leigh Brackettova, ktora v prvom scenari ma forceducha Anakina, ktory keca so svojim synom Lukom o tom, ako porazit DV. S tym, ze to bude jeho otec prisiel az Lawrence Kasdan, ked Brackettova umrela a dokoncil jej scenar. Po E5 sa tiez netusilo co dalej a nakoniec sa len zrecyklovala E4 a pridal sa Palpatine. Prequely je podobna story. Tiez sa riesili ad hoc a bola len vyhoda toho, ze si mal jasny koniec, kedze mal nadvazovat na E4. Ani to uplne Lucas nezvladol, ale to teraz nechajme. E2 konci tiez uplne “uzavreto”, ziadny nastoleny konflikt, Palpatine ma armadu, ktora porazi separatistov, Anakin si vezme Padme a hotovo. Len MY VIEME, ze sa to v E3 MUSI posunut k zvratom, ktore zvratmi nie su (lebo vieme ako tie postavy skoncia) a iba cakame na to, AKO sa to udeje. A to opat presne nevedel ani samotny Lucas ked dotocil E2 a zacal pisat scenar E3. Sequelova trilogia pristupuje k tomu rovnako, len nam sa zda, ze je to odrazu chaoticke a ad hoc. A porovnavat to s Votrelcami ci MI je uz uplne mimo misu, sorry. PS: kazda z trilogii stoji sama o sebe, ale je aj zaroven logickou sucastou vacsieho celku. Takze ak to teraz predavaju ako jeho zavrsenie (trilogie aj vacsieho pribehu), je to prirodzene. Naozaj nechapem, co na tom koho prekvapuje.
728141
7 -5
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: KarelR
Mně by nějaký občasný odkazy třeba na prequely nevadily, ale fakt jen ve formě odkazů. Ten svět by mi pak připadal mnohem živější, propojenější. Ale ne za cenu toho, že se bude jen omílat historie a děj nepůjde nějak svižně a samostatně dopředu. 
Jinak sem zvědavej, jak to tý trojce půjde dohromady, a těšim se na to. Finn a Poe spolu podle mě fungovali, stejně tak Finn a Rey
728154
Mně by nějaký občasný odkazy třeba na prequely nevadily, ale fakt jen ve formě odkazů. Ten svět by mi pak připadal mnohem živější, propojenější. Ale ne za cenu toho, že se bude jen omílat historie a děj nepůjde nějak svižně a samostatně dopředu.  Jinak sem zvědavej, jak to tý trojce půjde dohromady, a těšim se na to. Finn a Poe spolu podle mě fungovali, stejně tak Finn a Rey
728149
3 0
reagovat
reaguje na: JokoloCZ
Taky pevně doufám, že ten kánon pojede co nejmíň, a že v centru dění bude víceméně "startrekovský" dobrodružství na tý písečný planetě a pak na tý skalnatý. Už jen to, že budou Rey, Finn a Poe konečně (skoro celej film?) pohromadě, by mohlo znamenat, že to bude mnohem přímočařejší věc než sedmička a osmička.
728149
Taky pevně doufám, že ten kánon pojede co nejmíň, a že v centru dění bude víceméně "startrekovský" dobrodružství na tý písečný planetě a pak na tý skalnatý. Už jen to, že budou Rey, Finn a Poe konečně (skoro celej film?) pohromadě, by mohlo znamenat, že to bude mnohem přímočařejší věc než sedmička a osmička.
728147
4 -1
reagují: JokoloCZ
reagovat
reaguje na: KarelR
V tom je podle mě třeba největší problém. Abrams přidá kupu novejch i staronovejch postav, chce ukončovat nejen trilogii, ale celou ságu devíti filmů, mluví o návaznosti jak na OT, tak na prequely.. Jako nechci malovat čerta na zeď, ale tohle nějak smysluplně uzavřít, aby z toho byl dobrej film a všechno to vyšlo, bude ku*va fuška.
Ale spíš si myslim, že ty Abramsovy řeči jsou jen takový marketingový serepetičky
728147
V tom je podle mě třeba největší problém. Abrams přidá kupu novejch i staronovejch postav, chce ukončovat nejen trilogii, ale celou ságu devíti filmů, mluví o návaznosti jak na OT, tak na prequely.. Jako nechci malovat čerta na zeď, ale tohle nějak smysluplně uzavřít, aby z toho byl dobrej film a všechno to vyšlo, bude ku*va fuška. Ale spíš si myslim, že ty Abramsovy řeči jsou jen takový marketingový serepetičky
728144
4 -1
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: Randal K.
Jo, to je vlastně pointa toho článku, že maj do velký míry stand-alone věc, ale kampaň zatím stojí čistě na uzavření ságy. Fail :)

Ale jinak třeba ty Vetřelci - byl by někdo happy, kdyby měl Cameron na konci cliffhanger na trojku, a pak by se na ten film "nedalo" koukat jen na samotnej? Kdyby byla Epizoda IX super sama a sobě (bez ohledu na sedmičku a osmičku) a šla tím pádem s klidem pouštět jako, nevím, čtvrtej Šílenej Max nebo Terminátor 2, byl bych úplně happy.
728144
Jo, to je vlastně pointa toho článku, že maj do velký míry stand-alone věc, ale kampaň zatím stojí čistě na uzavření ságy. Fail *:)* Ale jinak třeba ty Vetřelci - byl by někdo happy, kdyby měl Cameron na konci cliffhanger na trojku, a pak by se na ten film "nedalo" koukat jen na samotnej? Kdyby byla Epizoda IX super sama a sobě (bez ohledu na sedmičku a osmičku) a šla tím pádem s klidem pouštět jako, nevím, čtvrtej Šílenej Max nebo Terminátor 2, byl bych úplně happy.
728141
3 -2
reagují: JokoloCZ
reagovat
reaguje na: KarelR
Star Wars od začiatku fungovali ako previazaný príbeh. V Epizóde IV sa nastavilo kto je zlý, kto dobrý, v Epizóde V sa prihodil Palpatine ako šedá eminencia a Epizóda VI rozohratú partiu už len uzavrela. Nevyťahovala ako dôležité nové postavy ktoré v trilógii predtým nehrali dôležitú úlohu. Bola už len doťuknutím. 

Abrams v Epizóde VII evidentne rozdal karty podobne ako boli rozdané v Epizóde IV, tzn. je dôvodné predpokladať a očakávať že aj nová trilógia mala koncepčne tvoriť nadväzujúci príbeh. Star Wars proste koncepčne nikdy neboli riešené ako ad hoc, veľmi voľne previazané filmy ako Votrelec, Mission Impossible a pod. A silno pochybujem, že Disney si povedal, že práve pri tejto trilógii to chce inak. 

Fakt, že partia rozohratá v Epizóde VII a VIII musí vyťahovať Palpatinea, Landa, nové postavy, teasovať Rey ako Sitha atď. proste značí že Disney, Abrams a Johnson proste nezvládli rozohrať príbeh, ktorý by teraz potreboval len doťuknúť, ale že to je proste damage control. 

Ak sa na to chce niekto pozerať v štýle, že "však aj Votrelec nenadvazuje", budiž, IMO si len hľadá dôvod ako celú vec otočiť do pozitívneho svetla. To neznamená, že film bude zlý, ja som naňho zvedavý, ale proste pre mňa momentálne nevie zmyť patinu toho, že vygradovať osudový príbeh proste nezvládli. 

A argumenty typu Votrelci a Mission Impossible sú IMO od veci už len preto že sám Disney skrze teaser a toto video predáva, že sa uzatvára celá veľká sága. Nepredáva samostatné dobrodružstvo, predáva finále. 
728141
Star Wars od začiatku fungovali ako previazaný príbeh. V Epizóde IV sa nastavilo kto je zlý, kto dobrý, v Epizóde V sa prihodil Palpatine ako šedá eminencia a Epizóda VI rozohratú partiu už len uzavrela. Nevyťahovala ako dôležité nové postavy ktoré v trilógii predtým nehrali dôležitú úlohu. Bola už len doťuknutím.  Abrams v Epizóde VII evidentne rozdal karty podobne ako boli rozdané v Epizóde IV, tzn. je dôvodné predpokladať a očakávať že aj nová trilógia mala koncepčne tvoriť nadväzujúci príbeh. Star Wars proste koncepčne nikdy neboli riešené ako ad hoc, veľmi voľne previazané filmy ako Votrelec, Mission Impossible a pod. A silno pochybujem, že Disney si povedal, že práve pri tejto trilógii to chce inak.  Fakt, že partia rozohratá v Epizóde VII a VIII musí vyťahovať Palpatinea, Landa, nové postavy, teasovať Rey ako Sitha atď. proste značí že Disney, Abrams a Johnson proste nezvládli rozohrať príbeh, ktorý by teraz potreboval len doťuknúť, ale že to je proste damage control.  Ak sa na to chce niekto pozerať v štýle, že "však aj Votrelec nenadvazuje", budiž, IMO si len hľadá dôvod ako celú vec otočiť do pozitívneho svetla. To neznamená, že film bude zlý, ja som naňho zvedavý, ale proste pre mňa momentálne nevie zmyť patinu toho, že vygradovať osudový príbeh proste nezvládli.  A argumenty typu Votrelci a Mission Impossible sú IMO od veci už len preto že sám Disney skrze teaser a toto video predáva, že sa uzatvára celá veľká sága. Nepredáva samostatné dobrodružstvo, predáva finále. 
728125
6 -5
reagují: Gorecki, KarelR
reagovat
reaguje na: KarelR
Víceméně souhlas, řekl bych že primárně jde o problém s očekáváním, protože lidi jsou u SW zvyklí na nějakej navazující příběh. Proto mi přijde, že teď nikdo neni zvědavej na "samostatný dobrodružství", když pocitově by mělo přijít nějaký velký rozuzlení... s tím že právě neni moc co rozuzlovat.
728131
Víceméně souhlas, řekl bych že primárně jde o problém s očekáváním, protože lidi jsou u SW zvyklí na nějakej navazující příběh. Proto mi přijde, že teď nikdo neni zvědavej na "samostatný dobrodružství", když pocitově by mělo přijít nějaký velký rozuzlení... s tím že právě neni moc co rozuzlovat.
728125
3 -2
reagovat
reaguje na: KarelR
thankyou.gif
728129
thankyou.gif
728125
4 -4
reagovat
reaguje na: Randal K.
Na druhou stranu... kolik filmovejch trilogií je od začátku přesně nalajnovanejch? Vždyť to není norma, ale naopak málem výjimka. Napadá mě Pán prstenů (ten ale má romány + se to točil najednou), Hobit (cliffhanger dvojky je furt peklo) a prequelový Star Wars, kde se prostě vědělo, kam to musí dojít.

Hodně často jde do kin jednička a po jejím úspěchu se k ní přilepěj dvě svázaný pokračování (původní Star Wars (kde mě vždycky pobaví, jak Vader fakt není otec Lukea a Leii), Piráti z Karibiku, Návraty do budoucnosti. Matrixy...). Nejčastější ale přece pořád jsou tři díly prostě za sebou (Indiana Jones, Dolarová trilogie, marvelácký sóla Iron Mana, Kapa nebo Thora, Linklaterovo Před, Vřískot, Mission: Impossible, Mad Mad, Terminátor, Vetřelec, Smrtonosná past...).

Chápu, že jsou Star Wars trochu jinej případ, ale pořád mám pocit, že je "skoro čistej štít" vítanej výchozí bod pro dobrej film. Abrams nemusí dělat přesně to, co Johnson - řešit kupu otázek z minulýho dílu, na který si miliony lidí pár let vymejšleli svoje vlastní odpovědi, jen aby jim pak nesedly ty od filmaře, kterej nechtěl jít tou nejvíc klišovitou cestou (Rey je Kenobi nebo tak něco, Snoke dostane obří backstory a pokračuje do devítky, Luke udělá důchodcovskej megacomeback, kterej vůbec nevypadá divně).

Já jsem vlastně rád, že může devítka vymyslet vlastní velký dobrodružství, ve kterým je potřeba doťuknout jen Kyla a Rey. Ta dnešní móda filmovejch seriálů, kde se všichni snažej pečlivě plánovat na x dílů dopředu (jen aby pak vyhořeli po jednom, dvou filmech), se přece nemusí promítat úplně do všeho :)
728125
Na druhou stranu... kolik filmovejch trilogií je od začátku přesně nalajnovanejch? Vždyť to není norma, ale naopak málem výjimka. Napadá mě Pán prstenů (ten ale má romány + se to točil najednou), Hobit (cliffhanger dvojky je furt peklo) a prequelový Star Wars, kde se prostě vědělo, kam to musí dojít. Hodně často jde do kin jednička a po jejím úspěchu se k ní přilepěj dvě svázaný pokračování (původní Star Wars (kde mě vždycky pobaví, jak Vader fakt není otec Lukea a Leii), Piráti z Karibiku, Návraty do budoucnosti. Matrixy...). Nejčastější ale přece pořád jsou tři díly prostě za sebou (Indiana Jones, Dolarová trilogie, marvelácký sóla Iron Mana, Kapa nebo Thora, Linklaterovo Před, Vřískot, Mission: Impossible, Mad Mad, Terminátor, Vetřelec, Smrtonosná past...). Chápu, že jsou Star Wars trochu jinej případ, ale pořád mám pocit, že je "skoro čistej štít" vítanej výchozí bod pro dobrej film. Abrams nemusí dělat přesně to, co Johnson - řešit kupu otázek z minulýho dílu, na který si miliony lidí pár let vymejšleli svoje vlastní odpovědi, jen aby jim pak nesedly ty od filmaře, kterej nechtěl jít tou nejvíc klišovitou cestou (Rey je Kenobi nebo tak něco, Snoke dostane obří backstory a pokračuje do devítky, Luke udělá důchodcovskej megacomeback, kterej vůbec nevypadá divně). Já jsem vlastně rád, že může devítka vymyslet vlastní velký dobrodružství, ve kterým je potřeba doťuknout jen Kyla a Rey. Ta dnešní móda filmovejch seriálů, kde se všichni snažej pečlivě plánovat na x dílů dopředu (jen aby pak vyhořeli po jednom, dvou filmech), se přece nemusí promítat úplně do všeho *:)*
728120
13 -3
reagovat
reaguje na: jonnas

Septani

To udajne Vaderovo septani ma byt "I hate you" z RotS. Poustel jsem si to nekolikrat, ale osobne jsem to tam neslysel...
728122
To udajne Vaderovo septani ma byt "I hate you" z RotS. Poustel jsem si to nekolikrat, ale osobne jsem to tam neslysel...
Septani
728086
0 -1
reagovat
IMO hlavným problémom je čo Karel spomenul aj v článku - a to, že Last Jedi v zásade uzavrel všetko čo Abrams začal vo Force awakens. Luke je mŕtvy, rodičia Rey sú nikto, tréning má Rey za sebou (a bol úplne o ničom), Snoke je mŕtvy a Kylo je stále zlý. Last Jedi bol IMO zábavný film, ale nevytvoril pôdu pre osudové finále. 

Epizóda IX tak nemá vlastne čo riešiť okrem posledného súboja Rey a Kyla. Nič iné zaujímavé tam už neostalo,keďže Finn, Poe a Rose sú každému ukradnutí. A tak, aby sa to celé vyplnilo nejakou vatou, sa nasilu vracia Palpatine a Lando (ktorí doteraz v novej trilógii absolútne nefigurovali), a riešia sa blbosti na efekt ako C3PO s červenými očami a Rey ako Sith s fungl novým štýlovým mečom. A prihadzuju sa nové postavy, ku ktorým nemáme žiadny vzťah a ktoré majú zakryť to že Johnson nevybudoval zaujímavé vedľajšie figúrky. 

IMO to bude výborná zábava, ale koncepčne tá trilógia proste nemá hlavu a pätu. 
728120
IMO hlavným problémom je čo Karel spomenul aj v článku - a to, že Last Jedi v zásade uzavrel všetko čo Abrams začal vo Force awakens. Luke je mŕtvy, rodičia Rey sú nikto, tréning má Rey za sebou (a bol úplne o ničom), Snoke je mŕtvy a Kylo je stále zlý. Last Jedi bol IMO zábavný film, ale nevytvoril pôdu pre osudové finále.  Epizóda IX tak nemá vlastne čo riešiť okrem posledného súboja Rey a Kyla. Nič iné zaujímavé tam už neostalo,keďže Finn, Poe a Rose sú každému ukradnutí. A tak, aby sa to celé vyplnilo nejakou vatou, sa nasilu vracia Palpatine a Lando (ktorí doteraz v novej trilógii absolútne nefigurovali), a riešia sa blbosti na efekt ako C3PO s červenými očami a Rey ako Sith s fungl novým štýlovým mečom. A prihadzuju sa nové postavy, ku ktorým nemáme žiadny vzťah a ktoré majú zakryť to že Johnson nevybudoval zaujímavé vedľajšie figúrky.  IMO to bude výborná zábava, ale koncepčne tá trilógia proste nemá hlavu a pätu. 
8 -5
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: Hairy_Ass
Ale pointa je v niecom inom - preco by vobec mali???

Na to su tu knihy/komixy/hry atd., tak ako to bolo aj v pripade Palpatina PRED TYM, ako o nom natocili prequely.
728107
Ale pointa je v niecom inom - [b]preco by vobec mali??? [/b] Na to su tu knihy/komixy/hry atd., tak ako to bolo aj v pripade Palpatina PRED TYM, ako o nom natocili prequely.
728093
1 -6
reagovat
reaguje na: Gorecki
No jo, jenže mezi epizodu 6 a 7 těžko nacpou další trilogii, kde postavu Snoka řádně ukáží, že? Takový detail...
728093
No jo, jenže mezi epizodu 6 a 7 těžko nacpou další trilogii, kde postavu Snoka řádně ukáží, že? Takový detail...
728070
4 -2
reagují: Gorecki
reagovat

Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker D23 SPECIAL LOOK = ROZBOR =

 Vidím, že se tu pořád řeší to samé... Tak asi nic nezkazím copy-pastem. :D

 Po několikerém shlédnutí a trochu důkladnějším ověřování bych tu rád udělal takový menší rozbůrek ukázky.
 Nejdříve bych rád varoval, že ačkoliv bude následující text víceméně spekulativní, bude čerpat i z leaknutých informací, a může tak být pro někoho spoilerem.
 Dále bych chtěl upozornit, že nešlo o regulérní trailer ani teaser (takže se normálně ani nebude promítat kinech), ale o upoutávku speciálně pro Disney expo - tedy je k ní nutno přistupovat trochu jinak z dramaturgického hlediska (to kdyby si někdo chtěl stěžovat na skladbu záběrů). 
 První polovině koláže se věnovat nebudu, pouze bych rád poukázal na dva zajímavé aspekty:
1) Ukázka začíná, dle jeho vlastních slov, úplně tou nejoblíbenější scénou G. Lucase. Náhoda? Jelikož víme, že s nímJ. J. Abrams v tvůrčím procesu spolupracoval, nemyslím si. Také se nese informace, že celá sága bude ukončena podobným záběrem.
2) Celou první půlkou se line motiv kontaktu (dotyky, polibky). Tohle také asi nebude úplně nechtěný fakt, protože v TRoS se dočkáme oproti očekávání rozvinutí spojení Rey-Kylo. Více pak dále.
 Nové záběry tedy otvírá pohled na naše hrdiny v nových outfitech na (další...) pouštní planetě Pasaana. A hned bych rád podotknul, že opět chybí Artoo... Fandom už tak trochu počítá s tím, že nám oblíbený robůtek moc dlouho nevydrží... Také nám J. J. Abrams potvrdil, že tentokrát bude ústřední trio povětšinu času spolu.
 Střihem ihned jejich pohledem vidíme jakousi oslavu a dle úniků by mělo jít o sekvenci ze třetího aktu filmu, těsně před závěrečným klimaxem.
 Dále tu máme digitálně postaršenou Leiu v jakési džungli. Už ze SWCC víme, že tady naopak vidíme začátek filmu. Co musím podotknout je fakt, že dle flóry to spíše vypadá na Yavin IV než Endor a je tedy možné, že oproti všeobecnému koncensu trosky Hvězdy smrti budou té starší z nich...
 Poté vidíme výstup menší flotily Odporu (nebo už znovu Rebelů?) z hyperprostoru. Zkušené oko pozná celou alfabet skvadru - tedy A-, B-, X- i Y-wingy. Ale také zatím neznámou nákladní loď (můj osobní tip je, že ji ještě uvidíme - resp. její kokpit v záběru na Finna a Jannah). A nakonec korvetu třídy Tantive, možná vůbec nejdůležtější loď z celého výčtu. Podle zpráv to má být přesně ta z konce RotS, kde byla vymazána paměť Threepiovi a bude součástí putování naší party.
 Následuje panorama na flotilu nepřítele v jakési atmosféře plné blesků. Po bližším zkoumání zjišťujeme dvě věci. Zaprvé, jedná se o loďstvo ne Prvního Řádu, ale zcela zřejmě jde o původní destruktory Impéria. A s tím souvisí i druhá věc - pokud si záběr zesvětlíme, uvidíme podél linií lodí červený pruh (stejně jako ve starším teaseru) a na spodku lodí obří kanóny. To by tedy korelovalo s informací, že jde o flotilu Sith trooperů, resp. Palpatina, kterou jako součást svého záložního plánu v reakci na svou možnou smrt posílal do Unknown Regions. Děla by pak měla disponovat technologií kyber krystalů jako byly v Hvězdách smrti, resp. Starkiller Base/Illum a je možné, že v záběru ničení povrchu planety přichází červený laser právě od nich.
 Nejdříve ovšem ještě vidíme (a možná jste ho nepoznali) Threepia s červenýma očima. Co to znamená?  Velmi pravděpodobně se mu vrací vymazaná paměť. Dle úniků má být od tohoto momentu v módu "Rambo" - s Reyinou holí a Chewieho kuší a také naprogramováním starých bojových droidů Obchodní Federace (AotC). A. Daniels se také zmínil, že tentokrát bude jeho protokolární droid "trochu jiný."
 V záběru na džungli tentokrát vidíme Rey ve stejné lokaci jako byla Leia. V této sekvenci vidíme mezi stromy schovanou tréninkovou jednotku a zdá se mi frustrovanou Rey, která ji minula hozeným mečem. Předpokládám, že se bude jednat o mini-výcvik, který má mít s Leiou. 
 Další je Kylo Ren a v povzdálí jeho TIE (ne Silencer, ale ten z předchozího traileru). Ačkoliv okolí mate, věřím, že se jedná o Pasaanu (sledujte popraskanou pouštní zem) a část tzv. Force Flash Fightu, o kterém se traduje, že bude mít s Rey. V podstatě jde o to, že jejich spojení Silou, které způsobil údajně Snoke, se prohloubí a oni budou bojovat na několika ikonických místech předaleké galaxie "teleportačním" způsobem. 
 Ihned potom následuje boj s Rey ve vodě na troskách Hvězdy smrti (všimněte si pozůstatku baterie turbolaserů vlevo) a je pravděpodobné, že půjde spíše o začátek filmu, pokud se jedná o vodní plochy Yavinu IV.
 A nakonec tu máme možná nejdiskutovanější moment celé ukázky. Osobně si myslím, že se jedná o jakousi vizi. Někdo mluví o Vaderově svatyni pod sídlem na Mustafaru, já tam vidím "zrcadlovou" jeskyni z Ahch-to. Nejenom, že Rey vypadá zvláštně rozpitě (a taky zdá se mi holohlavá?), ale když se pozorně podíváte do pravého okraje, uvidíte přesně zrcadlový pohyb jako by to opravdu byl jen obraz. Co se týče červeného oboustranného rozkládacího meče - toto není ve světě SW novinka - stejným disponovali stráže Jediů v chrámu na Coruscantu.
 Jeden zajímavý detail nakonec - mezi císařovým proslovem je prý slyšet jakési šeptání, ale osobně jsem to nedokázal rozklíčovat. Mělo by prý jít o Anakinova slova.
 Uvidíme, co vše se potvrdínebo vyvrátí. Plnohodnotný trailer bychom měli dostat v říjnu.
728086
 Vidím, že se tu pořád řeší to samé... Tak asi nic nezkazím copy-pastem. *:D*  Po několikerém shlédnutí a trochu důkladnějším ověřování bych tu rád udělal takový menší rozbůrek ukázky.  Nejdříve bych rád varoval, že ačkoliv bude následující text víceméně spekulativní, bude čerpat i z leaknutých informací, a může tak být pro někoho spoilerem.  Dále bych chtěl upozornit, že nešlo o regulérní trailer ani teaser (takže se normálně ani nebude promítat kinech), ale o upoutávku speciálně pro Disney expo - tedy je k ní nutno přistupovat trochu jinak z dramaturgického hlediska (to kdyby si někdo chtěl stěžovat na skladbu záběrů).   První polovině koláže se věnovat nebudu, pouze bych rád poukázal na dva zajímavé aspekty: 1) Ukázka začíná, dle jeho vlastních slov, úplně tou nejoblíbenější scénou G. Lucase. Náhoda? Jelikož víme, že s nímJ. J. Abrams v tvůrčím procesu spolupracoval, nemyslím si. Také se nese informace, že celá sága bude ukončena podobným záběrem. 2) Celou první půlkou se line motiv kontaktu (dotyky, polibky). Tohle také asi nebude úplně nechtěný fakt, protože v TRoS se dočkáme oproti očekávání rozvinutí spojení Rey-Kylo. Více pak dále.  Nové záběry tedy otvírá pohled na naše hrdiny v nových outfitech na (další...) pouštní planetě Pasaana. A hned bych rád podotknul, že opět chybí Artoo... Fandom už tak trochu počítá s tím, že nám oblíbený robůtek moc dlouho nevydrží... Také nám J. J. Abrams potvrdil, že tentokrát bude ústřední trio povětšinu času spolu.  Střihem ihned jejich pohledem vidíme jakousi oslavu a dle úniků by mělo jít o sekvenci ze třetího aktu filmu, těsně před závěrečným klimaxem.  Dále tu máme digitálně postaršenou Leiu v jakési džungli. Už ze SWCC víme, že tady naopak vidíme začátek filmu. Co musím podotknout je fakt, že dle flóry to spíše vypadá na Yavin IV než Endor a je tedy možné, že oproti všeobecnému koncensu trosky Hvězdy smrti budou té starší z nich...  Poté vidíme výstup menší flotily Odporu (nebo už znovu Rebelů?) z hyperprostoru. Zkušené oko pozná celou alfabet skvadru - tedy A-, B-, X- i Y-wingy. Ale také zatím neznámou nákladní loď (můj osobní tip je, že ji ještě uvidíme - resp. její kokpit v záběru na Finna a Jannah). A nakonec korvetu třídy Tantive, možná vůbec nejdůležtější loď z celého výčtu. Podle zpráv to má být přesně ta z konce RotS, kde byla vymazána paměť Threepiovi a bude součástí putování naší party.  Následuje panorama na flotilu nepřítele v jakési atmosféře plné blesků. Po bližším zkoumání zjišťujeme dvě věci. Zaprvé, jedná se o loďstvo ne Prvního Řádu, ale zcela zřejmě jde o původní destruktory Impéria. A s tím souvisí i druhá věc - pokud si záběr zesvětlíme, uvidíme podél linií lodí červený pruh (stejně jako ve starším teaseru) a na spodku lodí obří kanóny. To by tedy korelovalo s informací, že jde o flotilu Sith trooperů, resp. Palpatina, kterou jako součást svého záložního plánu v reakci na svou možnou smrt posílal do Unknown Regions. Děla by pak měla disponovat technologií kyber krystalů jako byly v Hvězdách smrti, resp. Starkiller Base/Illum a je možné, že v záběru ničení povrchu planety přichází červený laser právě od nich.  Nejdříve ovšem ještě vidíme (a možná jste ho nepoznali) Threepia s červenýma očima. Co to znamená?  Velmi pravděpodobně se mu vrací vymazaná paměť. Dle úniků má být od tohoto momentu v módu "Rambo" - s Reyinou holí a Chewieho kuší a také naprogramováním starých bojových droidů Obchodní Federace (AotC). A. Daniels se také zmínil, že tentokrát bude jeho protokolární droid "trochu jiný."  V záběru na džungli tentokrát vidíme Rey ve stejné lokaci jako byla Leia. V této sekvenci vidíme mezi stromy schovanou tréninkovou jednotku a zdá se mi frustrovanou Rey, která ji minula hozeným mečem. Předpokládám, že se bude jednat o mini-výcvik, který má mít s Leiou.   Další je Kylo Ren a v povzdálí jeho TIE (ne Silencer, ale ten z předchozího traileru). Ačkoliv okolí mate, věřím, že se jedná o Pasaanu (sledujte popraskanou pouštní zem) a část tzv. Force Flash Fightu, o kterém se traduje, že bude mít s Rey. V podstatě jde o to, že jejich spojení Silou, které způsobil údajně Snoke, se prohloubí a oni budou bojovat na několika ikonických místech předaleké galaxie "teleportačním" způsobem.   Ihned potom následuje boj s Rey ve vodě na troskách Hvězdy smrti (všimněte si pozůstatku baterie turbolaserů vlevo) a je pravděpodobné, že půjde spíše o začátek filmu, pokud se jedná o vodní plochy Yavinu IV.  A nakonec tu máme možná nejdiskutovanější moment celé ukázky. Osobně si myslím, že se jedná o jakousi vizi. Někdo mluví o Vaderově svatyni pod sídlem na Mustafaru, já tam vidím "zrcadlovou" jeskyni z Ahch-to. Nejenom, že Rey vypadá zvláštně rozpitě (a taky zdá se mi holohlavá?), ale když se pozorně podíváte do pravého okraje, uvidíte přesně zrcadlový pohyb jako by to opravdu byl jen obraz. Co se týče červeného oboustranného rozkládacího meče - toto není ve světě SW novinka - stejným disponovali stráže Jediů v chrámu na Coruscantu.  Jeden zajímavý detail nakonec - mezi císařovým proslovem je prý slyšet jakési šeptání, ale osobně jsem to nedokázal rozklíčovat. Mělo by prý jít o Anakinova slova.  Uvidíme, co vše se potvrdínebo vyvrátí. Plnohodnotný trailer bychom měli dostat v říjnu.
Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker D23 SPECIAL LOOK = ROZBOR =
5 -5
reagují: metalEATER
reagovat
reaguje na: Garond
Napsal jsi to presne. Ale Abrams to pravdepodpbne cely "vyresi" tak, ze jen zkopiruje sestku. Bohuzel Snokea mu Johnson zabil, tak musi Ben do studny hodit znovu Imperatora. To je jedina cara pres rozpocet, co mu Johnson s jeho vizi udelal. Strasne rad bych se mylil, ale asi vsichni tusime, ze presne takhle to bude
728084
Napsal jsi to presne. Ale Abrams to pravdepodpbne cely "vyresi" tak, ze jen zkopiruje sestku. Bohuzel Snokea mu Johnson zabil, tak musi Ben do studny hodit znovu Imperatora. To je jedina cara pres rozpocet, co mu Johnson s jeho vizi udelal. Strasne rad bych se mylil, ale asi vsichni tusime, ze presne takhle to bude
728019
3 0
reagovat
reaguje na: sassan
Jo,error.Mám na mysli Osmičku samozřejmě.
728071
Jo,error.Mám na mysli Osmičku samozřejmě.
728068
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se