Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Kampaň devátých Star Wars má zatím jeden velký problém

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Re: Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary

Asi bych s tím neměl takový problém. ?)

Díky za informace. Snad bude i něco dál...
728430
Asi bych s tím neměl takový problém. *?)* Díky za informace. Snad bude i něco dál...
Re: Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary
3 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Fair point. Osobně mě to ale bavilo nejvíc, když tam byli všichni zúčastnění sami. S nástupem Hana (a pak Lei, a pak odhalení jejich syna...) se imho celkem vytrácel ten nový příběh. Osobně bych byl mnohem radši, kdyby více prostoru dostalo vykreslení Orderu, nebo Finna či Poa jakožto charakterů, ale asi na to nezbyl čas ve všech těch odkazech na předchozí filmy.
Ber si, že prvních 20-40 minut filmu není (myslím) ani zmínka o předchozích filmech, ale film končí smrtí Sola, smutným Žvejkalem, Hledáním Lukea pomocí C3PO a R2D2, aby pomohli rebelům vedeným Leiou... Neříkám, že mi to nějak extra vadilo (mám sedmičku docela dost rád, když na to přijde) ale ty staré známé postavy tam zabírají tolik děje, že ty nové jsou strašně upozaděné.
728418
Fair point. Osobně mě to ale bavilo nejvíc, když tam byli všichni zúčastnění sami. S nástupem Hana (a pak Lei, a pak odhalení jejich syna...) se imho celkem vytrácel ten nový příběh. Osobně bych byl mnohem radši, kdyby více prostoru dostalo vykreslení Orderu, nebo Finna či Poa jakožto charakterů, ale asi na to nezbyl čas ve všech těch odkazech na předchozí filmy. Ber si, že prvních 20-40 minut filmu není (myslím) ani zmínka o předchozích filmech, ale film končí smrtí Sola, smutným Žvejkalem, Hledáním Lukea pomocí C3PO a R2D2, aby pomohli rebelům vedeným Leiou... Neříkám, že mi to nějak extra vadilo (mám sedmičku docela dost rád, když na to přijde) ale ty staré známé postavy tam zabírají tolik děje, že ty nové jsou strašně upozaděné.
728353
1 -1
reagovat

Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary

 Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin:

⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit.
⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/  (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení.
⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey.
⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium."
⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde.
⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého.
⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici.
⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci.
⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit.
⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo.
⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor.
⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze.
⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali.
⦁  Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...).
⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně.
⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina.
⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo.
⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora.
⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo.
⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil.
⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu.
⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...!
⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit.
⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí.
⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.


Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to nakonec tak špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
728381
 Velmi dobře informovaný zdroj právě uvolnil základní popis děje Epizody 9. Postihuje zhruba 2/3 filmu a pravděpodobnost správnosti (ačkoliv se mi osobně moc nezamlouvá) odhaduji zhruba na zhruba 75%. Potvrzuje velkou většinu dosavadních leaků (ale s některými se i rozchází) a v kontextu dává smysl, ale také ukazuje, že některé střípky byly špatně interpretovány. Zároveň však nemusí být úplně přesný, jelikož se jedná z velké části o produkční info a výsledek může dávat trochu jiný obraz. Bez celkového vhledu se může zdát divný a na plátně naopak vypadat dobře. Nic to ovšem nemění na tom, že takto opravdu zřejmě bude TRoS v základní kostře vypadat. Tedy, OBROVSKÉ upozornění na spoilery a zde je nástin: [spoiler]⦁ Úplný začátek filmu je Forceback na Lein jedijský výcvik od Luka, který zahrnuje i souboj se světelnými meči. Nicméně kvůli těhotenství se Leia rozhoduje tuto cestu opustit. ⦁ Na začátku filmu budeme sledovat Kylův příběh, kdy se vydává na planetu Exogol /nemusí být správný transkript/  (scéna z teaseru v rudě ozářeném lese). Hledá tam jisté navigační zařízení. ⦁ To nakonec získá od "věstce," což je pavoučí bytost s až mystickými schopnostmi parazitující na obrovské dětské hlavě v jakémsi močálu (opět odkazuji na předchozí úniky - jsou k dispozici i náčrty vzhledu). Díky němu zjistí souřadnice místa v Unknown Regions. Také se dozví, že tato pomůcka kdysi patřila Kylovu dědovi - Darth Vaderovi. Věstec také vidí do nitra Kyla a cítí jeho více než sympatie k Rey. ⦁ Na koordinátech Kylo nalezne... Palpatina. Tady je příběh nejvíce nejasný. Jak to, že je naživu? Jak to, že od této chvíle Kylo v podstatě skáče, jak on pískne, když před tím chtěl konec Sithů? Každopádně, Sidiousův cíl byl nalákat Kyla (a Rey!) k němu, aby jim předal své "Nové Impérium." ⦁ To budoval posledních 30 let v UR, kde vytvářel "Death Star Destroyers" (WTF?!... ale asi to nebude ofiko název). Jsou to ony destruktory z D23 ukázky se zbraněmi schopnými ničit světy. Této sithské flotile velí generál Pryde. ⦁ Dále se příběh věnuje Odporu. Poe a Finn se vrací na jejich základnu na planetě s džunglí z D23 ukázky. Byli v kontaktu s dvojitým agentem, který jim předával informace z Prvního řádu. Jejich poselstvím je, že Ren získal navigátor a ačkoliv neví, co to je nebo kam vede, určitě to nebude nic dobrého. ⦁ Na planetě Odporu se mezitím Rey dostávalo výcviku od Lei, jak jsme opět mohli vidět v ukázce. Zdá se, že Leia už není v dobré kondici. ⦁ Leia se je rozhodne dát dohromady a celý tým pošle na planetu Pasaana (pouštní planeta z obou ukázek), kde má svůj kontakt, který by jim měl v hledání pomoci. ⦁ Na Pasaaně se ukáže, že oním kontaktem je Lando, který je odkáže na jakýsi sithský artefakt. Je jím dýka se znaky v sithském jazyce, který nedokáže ani Threepio přeložit. ⦁ Během pobytu na Pasaaně dochází k dalšímu spojení mezi Rey a Kylem, které inicioval Ren, a dozví se o jejich lokaci. Vypraví se za nimi i jeho Rytíři a dochází k boji. Tým hrdinů je nucen uniknout a nechává padnout do zajetí Millenium Falcon, který si bere Kylo. ⦁ Protože naprogramování přímo brání Threepiovi číst sithský jazyk, Poe navrhne cestu na Kijimi, kde by mohl být protokolární droid upraven. To se zadaří (červené oči) a zjistí, že nápis na dýce vede k dalšímu navigačnímu zařízení, které tentokrát patří samotnému císaři. Toto je dovede na Endor. ⦁ Během těchto událostí dochází opět k Reylo spojení. Kylo se snaží Rey svést (na Temnou stranu...), tím, že ví, co je dýka zač. Byla použita k zavraždění jejich rodičů. To rozčílí Rey a dochází k Force Flash Fightu (trochu jinak koncipovanému, než naznačovaly prvotní úniky). Rey je na Kijimi a Kylo na svém SSD a bojují světelnými meči. Kylo udrží spojení tak dlouho, aby se opět dozvěděl o jejich poloze. ⦁ Na Kijimi se také hrdinové setkají se Zori Bliss a ukáže se, že je to dávná přítelkyně Poa, se kterým kdysi pašovali. ⦁  Jakmile dorazí Kylo, tým se rozhodne získat zpět MF, ale padnou do zajetí (fu*king logic...). ⦁ ALE dojde k odhalení, že oním informátorem z řad FO je... generál Hux (?!), který jim pomůže uniknout, zatímco Kylo bojuje s Rey, tentokrát osobně. ⦁ Během tohoto souboje dojde k asi největšímu odhalení. Rey je vnučka Palpatina. ⦁ Tým získá zpět MF a Rey se podaří uniknout a přidává se k nim. Vydávají se na Endor k troskám druhé Hvězdi smrti, kde na Rey už v trůnním sále opět čeká Kylo. ⦁ Opět dochází k boji. Rey bere sílu z Temné strany a získává nad Kylem highground... ehm, tedy výhodu. Porazí ho a téměř mrtvého (reimaginace Battle of the Heroes z RotS) ho nechává a i s navigátorem odchází. Zde dochází k vizi (po dotyku navigátoru) z D23 ukázky, kde je Dark Side Rey na audienci u Imperátora. ⦁ Umírající Kylovi se zjeví (opět potvrzení dávného úniku) jeho otec! Han Solo zde není Force ghost, ale asi se jedná o halucinaci Rena, a přesvědčí ho, že stále ještě není pozdě. Každopádně toto je moment, kdy Kylo definitivně opouští Temnou stranu a polomrtvý se vrací k FO - už opět jako Ben Solo. ⦁ Stejně jako pro Bena byl souboj i pro Rey zlomovým. Uvědomila si, jak se dostala na hranu Temné strany a vydává se sama i s navigátorem na Ahch-to. Dochází k mnoha zrcadlovým (hmm) situacím. Je vystrašená stejně jako byl Luke, když se chystal ve spánku zabít Bena. Rozhodne se jít na Ahch-to do exilu. Chystá se zničit svou loď Anakinovým mečem a hází ho po ní. Opět se zdá, že řád Jediů skončil. ⦁ ALE před Rey se objeví Force ghost Luke a meč jeho otce chytá! Přesvědčí Rey, že musí dokončit, co on před 30 lety začal - zničit Palpatina. Navíc jí Luke dává i světelný meč jeho sestry (velmi nejasné...?). Rey se vzchopí a vydává se na koordináty, které také posílá Odporu. ⦁ Mezitím se Luke jako Force ghost zjevuje i umírající Leie. Jde o přirozenou smrt a Leia doslova leží na smrtelné posteli. Luke se přišel se svojí sestrou rozloučit, ale má pro ni ještě jednu poslední lekci...! ⦁ Rey se dostává do UR stejně jako Odpor a nalézají sithskou flotilu. Na Rey už čeká Sheev a potvrdí ji, že Kylo nelhal. Po své poražce na DS2 byl Palpatine otřesen, že si nedokázal udržet vliv na Vaderovi a tak překvapen rodinným spojením jeho a Luka. Snaží se přesvědčit Rey, že oni mají stejné pouto a silnější než nějací Skywalkerové. V podstatě se zrcadlí scéna z RotJ - Rey je uvězněna v trůnním sále a zatímco sleduje boj Odporu se sithskou flotilou, císař je jí snaží zlomit. ⦁ V těchto chvílích doráží i FO a Ben se dostává k nim do trůnního sálu. Palpatine cítí, že něco nění v pořádku a opravdu se po chvíli Ben spojí s Rey a začne boj. Solo má meč svojí matky (modrý) a Rey Luka. Imperátor je však oba poráží a Ben Solo "zemře" (nevíme co přesně to zatím znamená). Když už to vypadá, že i pro Rey Palpatinovou (OMG) to vypadá bledě, objeví se Force ghost Luka a Leii (!) a pomáhají Rey. Společně přemůžou posledního Sitha a ukončí Temnotu jednou pro vždy. Zhruba ve stejnou chvíli ničí Odpor vlajkovou loď sithské flotily (znemožní navigaci v UR) a zřejmě spolu s FO je rozdrtí. ⦁ Závěrečná sekvence se odehrává na Tatooine a opravdu zrcadlí úplný začátek ságy. Rey dala dohromady Lukův a Lein meč a vytvořila vlastní se žlutou čepelí. Nepoužité zbytky obou mečů pohřbívá nedaleko hrobu Shmi Skywalkerové na statku Larsů. Poslední záběr je na naše hrdiny, jak se dívají na ZÁPAD dvou sluncí.[/spoiler] Myslím, že VELKÉ spoustě lidí se tento nástřel nebude líbit (ani mě se některé aspekty nelíbí), protože z velké části jde opět o jakýsi recyklovaný hybrid mezi RotJ a TFA/ANH, ale třeba to nakonec tak špatné nebude. Navíc se zdá, že hodně střípků skládačky ještě chybí. A pořád to nemusí být úplně pravdivé.
Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker Plot Leak Summary
1 -1
reagovat
reaguje na: Gonzi
Na jaký děj navazuje E:VII? 
728353
Na jaký děj navazuje E:VII? 
728350
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: KarelR
Hele napsal jsi to strašně hezky, až na pár věcí:
  • Film má stát sám na sobě, a mají v něm použít všechny nápady které zrovna mají, budiž. Ale to se bavíme o jednotlivých větách, scénách, atd. Pořád ale můžu mít v hlavě nějaký Nadděj, kdy v prvním filmu se hrdina hledá a najde, ve druhém zachraňuje své město a ve třetím i to sousední :D
  • Nové SW (fakt bez ohledu na můj hate VIII) tohle nemají. Naopak, VII je bez značné dávky nostalgie a předešlé znalosti vesmíru dosti oslabený film a VIII vlastně ani neví, jestli pokračuje ve starém, nebo buduje nový děj. Dělat "clean state" přístup ve třetím díle trilogie (o které se od začátku ví, že to je trilogie), nevidím moc reálně, zároveň ale moc nevím, jaké dějové oblouky to z předchozích dvou filmů (nedejbože 2 trilogií) teď má uzavírat.
Za mně, nové SW měly mít jen nové postavy (už od sedmičky) a ty staré by se tam jen mihly (Leia jako generál, Luke jako náhrada Yody). Nebo v tom naopak měli nějak výrazněji (marvel style) pokračovat. Jenže oni nejdříve navázali na předchozí děj (po sem ok), aby v dalším díle všechno až teatrálně zašlapali (zahození meče, jako vážně?) aniž by ale přinesli nějakou zajímavou, novou linku.

Jinak teda souhlasím s dashivou, protože je prostě fakt, že 1. film je strašně omezené měřítko a nikdy nezvládne podat nějaký komplexní děj (LOTR má asi 12 hodin a to dost věcí vynechal). Osobně bych tedy ocenil kdyby věci, které na to opravdu mají potenciál, jako jakési ságy fungovaly.
728350
Hele napsal jsi to strašně hezky, až na pár věcí: [list][*]Film má stát sám na sobě, a mají v něm použít všechny nápady které zrovna mají, budiž. Ale to se bavíme o jednotlivých větách, scénách, atd. Pořád ale můžu mít v hlavě nějaký Nadděj, kdy v prvním filmu se hrdina hledá a najde, ve druhém zachraňuje své město a ve třetím i to sousední *:D* [/*][*]Nové SW (fakt bez ohledu na můj hate VIII) tohle nemají. Naopak, VII je bez značné dávky nostalgie a předešlé znalosti vesmíru dosti oslabený film a VIII vlastně ani neví, jestli pokračuje ve starém, nebo buduje nový děj. Dělat "clean state" přístup ve třetím díle trilogie (o které se od začátku ví, že to je trilogie), nevidím moc reálně, zároveň ale moc nevím, jaké dějové oblouky to z předchozích dvou filmů (nedejbože 2 trilogií) teď má uzavírat. [/*][/list]Za mně, nové SW měly mít jen nové postavy (už od sedmičky) a ty staré by se tam jen mihly (Leia jako generál, Luke jako náhrada Yody). Nebo v tom naopak měli nějak výrazněji (marvel style) pokračovat. Jenže oni nejdříve navázali na předchozí děj (po sem ok), aby v dalším díle všechno až teatrálně zašlapali (zahození meče, jako vážně?) aniž by ale přinesli nějakou zajímavou, novou linku. Jinak teda souhlasím s [b]dashivou[/b], protože je prostě fakt, že 1. film je strašně omezené měřítko a nikdy nezvládne podat nějaký komplexní děj (LOTR má asi 12 hodin a to dost věcí vynechal). Osobně bych tedy ocenil kdyby věci, které na to opravdu mají potenciál, jako jakési ságy fungovaly.
728125
6 -1
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL

uzavření

...teď jsem to tady taky napsal. :D Pro mě třeba smrt Snoka není žádné uzavření postavy, protože pokud byl opravdu takový badass, který zinscenoval galaktický skype mezi Kylem a Rey, a pracoval se Sílou tak, jak bylo ve filmu nastíněno, proč se nechal tak jednoduše zabít - to prostě k charakteru postavy, jak byla vykreslena, nesedí. Takže buď to takový badass nebyl, a byl sám něčí loutkou (čí?), nebo se nechal takhle blbě zabít úmyslně (proč?). Že by ho v Síle sice silný, ale současně také rozkolísaný Kylo nějak mentálně oblafnul, aby skryl své pravé úmysly, to neberu. To zase úplně nesedí k té postavě, jakou je Kylo Ren. Jeho postava je zajímavá, ale moc neberu to vnitřní zápolení mezi světlem a tmou, které má ta jeho rozervanost asi vyvolávat - chladnokrevně zabil svého otce, tak jakápak světlá strana hergot. Za mě je ta jeho rozervanost a váhavost nedostatečně ztvárněná.
728290
...teď jsem to tady taky napsal. :D Pro mě třeba smrt Snoka není žádné uzavření postavy, protože pokud byl opravdu takový badass, který zinscenoval galaktický skype mezi Kylem a Rey, a pracoval se Sílou tak, jak bylo ve filmu nastíněno, proč se nechal tak jednoduše zabít - to prostě k charakteru postavy, jak byla vykreslena, nesedí. Takže buď to takový badass nebyl, a byl sám něčí loutkou (čí?), nebo se nechal takhle blbě zabít úmyslně (proč?). Že by ho v Síle sice silný, ale současně také rozkolísaný Kylo nějak mentálně oblafnul, aby skryl své pravé úmysly, to neberu. To zase úplně nesedí k té postavě, jakou je Kylo Ren. Jeho postava je zajímavá, ale moc neberu to vnitřní zápolení mezi světlem a tmou, které má ta jeho rozervanost asi vyvolávat - chladnokrevně zabil svého otce, tak jakápak světlá strana hergot. Za mě je ta jeho rozervanost a váhavost nedostatečně ztvárněná.
uzavření
728281
4 0
reagovat
reaguje na: HAL
Presne tak, nechápem ako môže niekto vnímať ep. 8 ako ukončený príbeh, veď je tam toľko nezodpovedaných otázok a nejasností že bude problém to všetko stihnúť vysvetliť v ep. 9. Aspoň teda za mňa ;)
728287
Presne tak, nechápem ako môže niekto vnímať ep. 8 ako ukončený príbeh, veď je tam toľko nezodpovedaných otázok a nejasností že bude problém to všetko stihnúť vysvetliť v ep. 9. Aspoň teda za mňa *;)*
728281
1 0
reagovat

Uzavřené dějové linky

Čtu tady, že to R. Johnson Abramsovi pěkně v mnoha věcech ukončil, a že se může začít nanovo, a je jen třeba doťuknout Rey a Kyla. Naopak, otázky z TFA a TLJ by měly být zodpovězeny, jinak bude tahle "trilogie" neskutečný maglajz. Jen se bojím, aby měl Abrams na to epické zakončení ságy dost stopáže.
728285
Čtu tady, že to R. Johnson Abramsovi pěkně v mnoha věcech ukončil, a že se může začít nanovo, a je jen třeba doťuknout Rey a Kyla. Naopak, otázky z TFA a TLJ by měly být zodpovězeny, jinak bude tahle "trilogie" neskutečný maglajz. Jen se bojím, aby měl Abrams na to epické zakončení ságy dost stopáže.
Uzavřené dějové linky
3 0
reagovat
Nicméně, taky moc nechápu Karla když bere cokoli v Last Jedi jako uzavření. 

Vždyť ten film je uzavřený úplně stejně jako Impérium - strany se vyprofilovaly, Reb...sistance dostalo na prdel a hrdinové jen tak tak utekli. 

To je právě to čeho se obávám u Vzestupu Skywalkera, jakým způsobem Abrams bude pokračovat v tom jím nastoleném remakování staré trilogie. Což jsem mu teda už od Force Awakens tak trochu neodpustil, je to dost přizdisráčský přístup k navázání na starou ságu. 
Chtělo by se říct že Johnson mu do toho hodil vidle, jenže on nehodil, dělá to samé, jen to dělá méně okatým způsobem. Takže místo šoku "I am your father" tam je šok "Some random asshole is your father", bitva o Hoth je na konci a ne na začátku, zrádce Benico v místní variaci na Cloud City na stranu good guys neobrátí, a hermit Luke zahazuje meče zatímco hermit Yoda kradl čokoládové tyčinky. (seriously, mám pocit že každý kdo na Last Jedi nadává tohle VŮBEC nepochopil)

Takhle "překvapivý" přístup od Abramse nečekám, je mnohem větší kýčař, takže se obávám že v těch afinitách bude mnohem doslovnější... a přijde bez okolků se stavěním nové Planety Smrti. 
No, ale bude to nepochybně vypadat cool a bude tam lepší akce, takže to asi přežijem :))
728281
Nicméně, taky moc nechápu Karla když bere cokoli v Last Jedi jako uzavření.  Vždyť ten film je uzavřený úplně stejně jako Impérium - strany se vyprofilovaly, Reb...sistance dostalo na prdel a hrdinové jen tak tak utekli.  To je právě to čeho se obávám u Vzestupu Skywalkera, jakým způsobem Abrams bude pokračovat v tom jím nastoleném remakování staré trilogie. Což jsem mu teda už od Force Awakens tak trochu neodpustil, je to dost přizdisráčský přístup k navázání na starou ságu.  Chtělo by se říct že Johnson mu do toho hodil vidle, jenže on nehodil, dělá to samé, jen to dělá méně okatým způsobem. Takže místo šoku "I am your father" tam je šok "Some random asshole is your father", bitva o Hoth je na konci a ne na začátku, zrádce Benico v místní variaci na Cloud City na stranu good guys neobrátí, a hermit Luke zahazuje meče zatímco hermit Yoda kradl čokoládové tyčinky. (seriously, mám pocit že každý kdo na Last Jedi nadává tohle VŮBEC nepochopil) Takhle "překvapivý" přístup od Abramse nečekám, je mnohem větší kýčař, takže se obávám že v těch afinitách bude mnohem doslovnější... a přijde bez okolků se stavěním nové Planety Smrti.  No, ale bude to nepochybně vypadat cool a bude tam lepší akce, takže to asi přežijem :))
2 -1
reagují: Vault_13, FallenMaia
reagovat
reaguje na: Cinefil

první teaser

"K traileru/ům: První byl nic moc. Hudba hrozná..." Já to teda vidím úplně opačně, hudba byla výborná, skvěle vybraná a navíc přesně sladěna s jednotlivými střihy v obrazu - kdo ten teaser dělal, věděl přesně, co dělá.
728280
"K traileru/ům: První byl nic moc. Hudba hrozná..." Já to teda vidím úplně opačně, hudba byla výborná, skvěle vybraná a navíc přesně sladěna s jednotlivými střihy v obrazu - kdo ten teaser dělal, věděl přesně, co dělá.
první teaser
728042
1 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Asi sme sa nepochopili. Ale v podstate mas pravdu. Ano, tam by sa ten pribeh dal z pohladu Hobbitov uplne v pohode utnut a hotovo.:)

Tak ako kazdy pribeh, rovnako ako sa da aj kazdy pribeh dalej rozvijat a to bol moj point ohladom deviateho dielu.;)
728279
Asi sme sa nepochopili. Ale v podstate mas pravdu. Ano, tam by sa ten pribeh dal z pohladu Hobbitov uplne v pohode utnut a hotovo.:) Tak ako kazdy pribeh, rovnako ako sa da aj kazdy pribeh dalej rozvijat a to bol moj point ohladom deviateho dielu.*;)*
728273
2 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Presne ako píše HAL tu podo mnou, ten príbeh pokračuje ďalej, to že zomreli hlavné postavy neznamená nič, keď väčšina dôležitých udalostí nás ešte len čaká, Impérium zostalo neporazené, Vader prenasleduje Leiu, Rebeli majú plány čiže môžu pripravovať útok, to nevidíš že to tam nieje vôbec ukončené? Ako som napísal, jediný správne ukončený film ktorý by vôbec nepotreboval nejaké pokračovanie je Návrat Jediho. Pri všetkých ostatných ak by som to videl prvý krát by som si vždy povedal , ok a čo ďalej? Aj teraz pri epizóde 8 ;)

Napríklad Hobit je v Bitke piatich armád ukončený veľmi dobre, Bilbo prišiel domov, drak je mŕtvy, kráľovstvo Erebor zachránené, nepotrebujem vidieť nič viac, jediné čo ma tam láka na pokračovanie je to že Bilbo má stále ten tajuplný prsteň inak je všetko ukončené skvele.
728278
Presne ako píše HAL tu podo mnou, ten príbeh pokračuje ďalej, to že zomreli hlavné postavy neznamená nič, keď väčšina dôležitých udalostí nás ešte len čaká, Impérium zostalo neporazené, Vader prenasleduje Leiu, Rebeli majú plány čiže môžu pripravovať útok, to nevidíš že to tam nieje vôbec ukončené? Ako som napísal, jediný správne ukončený film ktorý by vôbec nepotreboval nejaké pokračovanie je Návrat Jediho. Pri všetkých ostatných ak by som to videl prvý krát by som si vždy povedal , ok a čo ďalej? Aj teraz pri epizóde 8 *;)* Napríklad Hobit je v Bitke piatich armád ukončený veľmi dobre, Bilbo prišiel domov, drak je mŕtvy, kráľovstvo Erebor zachránené, nepotrebujem vidieť nič viac, jediné čo ma tam láka na pokračovanie je to že Bilbo má stále ten tajuplný prsteň inak je všetko ukončené skvele.
728271
2 0
reagovat
reaguje na: HAL
:D:+
728275
*:D**:+*
728273
2 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
To je právě ono, ten příběh pokračuje v New Hope. To je jako utnout příběh Pána prstenů tím že Frodo přinese Prsten do Roklinky, protože přece splnil svůj úkol. 
728273
To je právě ono, ten příběh pokračuje v New Hope. To je jako utnout příběh Pána prstenů tím že Frodo přinese Prsten do Roklinky, protože přece splnil svůj úkol. 
728271
5 0
reagují: Gorecki, KarelR
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Pockaj, ani Rogue One nie je pre teba uzavrety?
Ked konci tym, ze VSETCI jeho hrdinovia su mrtvi a doslova par momentov pred zaciatkom E4?
Tomu akosi nerozumiem:)
728271
Pockaj, ani Rogue One nie je pre teba uzavrety? Ked konci tym, ze [spoiler]VSETCI jeho hrdinovia su mrtvi[/spoiler] a doslova [spoiler]par momentov pred zaciatkom E4[/spoiler]? Tomu akosi nerozumiem:)
728220
2 -2
reagují: FallenMaia, HAL
reagovat
reaguje na: Gorecki
Epizoda 8 niečo uzavrela? Tak to nesúhlasím. Rozhodne nemám pocit že by ten príbeh bol uzavretý. A rovnako ten pocit nemám z ep. 2. Jediný plnohodnotne uzavretý koniec mal Návrat Jediho. Ani tá Pomsta Sithov za mňa nieje uzavretá, ani Rogue One, ani Solo ale tam už sa pokračovania asi nedočkáme.
728220
Epizoda 8 niečo uzavrela? Tak to nesúhlasím. Rozhodne nemám pocit že by ten príbeh bol uzavretý. A rovnako ten pocit nemám z ep. 2. Jediný plnohodnotne uzavretý koniec mal Návrat Jediho. Ani tá Pomsta Sithov za mňa nieje uzavretá, ani Rogue One, ani Solo ale tam už sa pokračovania asi nedočkáme.
728216
3 -4
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Ja sa pre istotu zacitujem, lebo bud necitas co pisem, alebo nechces:
”Ale ved ja netvrdim, ze tam ma skoncit pribeh, len ze nic moc nelaka na to co najskor vediet, ako bude pokracovat.”

A toto hovorim v kontexte na 9. diel, ku ktoremu sa vraj pristupuje tak, ze nie je dalej co riesit, lebo 8. vsetko uzavrela. Chapes kontext? Porovnanie?

To len k tomu, ze nie som OT a riesim primarne 9. diel. Nemozem za to, ze ste sa tu za to do mna s Jerecom pustili.
728216
Ja sa pre istotu zacitujem, lebo bud necitas co pisem, alebo nechces: ”Ale ved ja netvrdim, ze tam ma skoncit pribeh, len ze nic moc nelaka na to co najskor vediet, ako bude pokracovat.” A toto hovorim v kontexte na 9. diel, ku ktoremu sa vraj pristupuje tak, ze nie je dalej co riesit, lebo 8. vsetko uzavrela. Chapes kontext? Porovnanie? To len k tomu, ze nie som OT a riesim primarne 9. diel. Nemozem za to, ze ste sa tu za to do mna s Jerecom pustili.
728213
6 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Gorecki
To nemalo byť žiadne odpinknutie ale proste fakt že ti na tých postavách nezáleží a preto o ne nemusíš mať ani strach a tak to jednoducho je ;) Proste je tam hrozne veľa vecí ktoré smerujú k tomu že to má mať pokračovanie a ak by ten film videl niekto kto nikdy žiadne SW nevidel tak by určite očakával ďalšiu časť. Pretože dokopy sa tam nič nevyriešilo.

A inak už by sme fakt mali skončiť, Karel nás tu už niekoľko krát upozorňoval že nemáme riešiť predchádzajúce filmy ale budúcnosť a ty tu stále riešiš len to čo už bolo, tak ja fakt neviem...
728213
To nemalo byť žiadne odpinknutie ale proste fakt že ti na tých postavách nezáleží a preto o ne nemusíš mať ani strach a tak to jednoducho je *;)* Proste je tam hrozne veľa vecí ktoré smerujú k tomu že to má mať pokračovanie a ak by ten film videl niekto kto nikdy žiadne SW nevidel tak by určite očakával ďalšiu časť. Pretože dokopy sa tam nič nevyriešilo. A inak už by sme fakt mali skončiť, Karel nás tu už niekoľko krát upozorňoval že nemáme riešiť predchádzajúce filmy ale budúcnosť a ty tu stále riešiš len to čo už bolo, tak ja fakt neviem...
728206
3 -5
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: sushi232
Nie ze by mi na nich zalezalo, ale podla zbezneho pohladu na palce pod mojimi prispevkami si dovolim povedat, ze tu s mojim nazorom nie som osamoteny. Len sa tu nikto nechce pustat medzi tento vas circlejerk.8)

Ale inac si tu predviedol pekny meltdown.:o?)
728210
Nie ze by mi na nich zalezalo, ale podla zbezneho pohladu na palce pod mojimi prispevkami si dovolim povedat, ze tu s mojim nazorom nie som osamoteny. Len sa tu nikto nechce pustat medzi tento vas circlejerk.*8)* Ale inac si tu predviedol pekny meltdown.*:o**?)*
728209
7 -5
reagovat
reaguje na: Jerec

Bavíš se s Goreckim? Jako vážně?

Toho fakt neřeš, je to pacient. Horší případ ješitného pseudointelektuála jsem snad ještě neviděl (a fakt upřímně doufám, že ho osobně nikdy nepotkám). Poslední člověk, co ještě věří, že má dostatek důstojnosti aby nemusel chodit kanálama, je ON SÁM! :D A vzhledem k tomu, co tady pravidelně v diskuzích předvádí (naprosto bez ohledu na názorový ne/souhlas), je jasné, že to není jen sprostá pomluva, ale smutná pravda...nebo veselá? :D já se teda, přiznávám, u těch jeho výblitků vždy solidně bavím 8)
728209
Toho fakt neřeš, je to pacient. Horší případ ješitného pseudointelektuála jsem snad ještě neviděl (a fakt upřímně doufám, že ho osobně nikdy nepotkám). Poslední člověk, co ještě věří, že má dostatek důstojnosti aby nemusel chodit kanálama, je[b] [spoiler]ON SÁM![/spoiler] [/b]*:D* A vzhledem k tomu, co tady pravidelně v diskuzích předvádí (naprosto bez ohledu na názorový ne/souhlas), je jasné, že to není jen sprostá pomluva, ale smutná pravda...nebo veselá? *:D* já se teda, přiznávám, u těch jeho výblitků vždy solidně bavím *8)*
Bavíš se s Goreckim? Jako vážně?
728190
5 -8
reagují: Gorecki
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se