Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dvě miliardy pro Marvel jsou doma, tři jsou těsně za obzorem

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: sushi232
Zajímavý, že už neodpovídás na moje komentáře, zrovna když jsme se dostali do finále, protože už dál fakt nevím co by sis mohl vymyslet na moje argumenty :D
717029
Zajímavý, že už neodpovídás na moje komentáře, zrovna když jsme se dostali do finále, protože už dál fakt nevím co by sis mohl vymyslet na moje argumenty *:D*
717027
3 0
reagovat
reaguje na: sushi232
"vím o své nejhorší charakterové vlastnosti. Mám strašně málo trpělivosti s hlupáky"

Inu taky způsob jak napsat "Jsem arogantní kokot" :)
717028
"vím o své nejhorší charakterové vlastnosti. Mám strašně málo trpělivosti s hlupáky" Inu taky způsob jak napsat "Jsem arogantní kokot" *:)*
716994
14 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
...jasně, tak to s tou 3D dostupnou scénou byl spíš ukázkový příměr. Já sám bych zvládnul tak několika sekundovou scénku, rozhodně ne nic velkolepého a především, je snadné kopírovat, ale podstatně těžší vymýšlet to nanovo. Hlavně jsem se snažil (neúspěšně) poukázat na to, že ten čas a HR, co se tomu věnovalo, nutně vyžadovalo perfektní výsledek, všechno ostatní by byl hrubý fail. Byl to přece nejdražší film všech dob s tím, že většina rozpočtu nešla do herců, ale do CGI, ne?
A s těmi technologiemi...touché? :D
Možná máš pravdu, že mu to přisuzují jen média a já se pletu.  U Avatara jsem měl na mysli zejména to, že používal to "realtime CGI" plus renderované prostředí, aby už při natáčení všichni na displeji viděli něco víc, než zelené plátno a herce s tečkama na xichtě a kamerkou u xichtu, tedy prvotní nástřel HDRi prostředí plus rovnou modrý xichty...takže to natáčeli s tím, že měli krásný přehled o celé 3D scéně. Dál samotný ten "head rig" (okay, ten už všichni známe od Gluma) a potom spousta teoretických vychytávek pro natáčení 3D tak, aby hloubka dávala smysl a působilo to přirozeně (což už dřív uměl Pixar - tady nevadí, že jedno je hrané a druhé anim, jde o teorii obrazu).
Jestli je to teda opravdu jak tvrdíš, že Cameron sám mluví jen o evoluci a přiznává použití "cizích" technologií, tak se samozřejmě omlouvám, je to moje misinterpretace informací.
717027
...jasně, tak to s tou 3D dostupnou scénou byl spíš ukázkový příměr. Já sám bych zvládnul tak několika sekundovou scénku, rozhodně ne nic velkolepého a především, [b]je snadné kopírovat, ale podstatně těžší vymýšlet to nanovo[/b]. Hlavně jsem se snažil (neúspěšně) poukázat na to, že ten čas a HR, co se tomu věnovalo, nutně vyžadovalo perfektní výsledek, všechno ostatní by byl hrubý fail. Byl to přece nejdražší film všech dob s tím, že většina rozpočtu nešla do herců, ale do CGI, ne? A s těmi technologiemi...[b]touché[/b]? *:D* Možná máš pravdu, že mu to přisuzují jen média a já se pletu.  U Avatara jsem měl na mysli zejména to, že používal to "realtime CGI" plus renderované prostředí, aby už při natáčení všichni na displeji viděli něco víc, než zelené plátno a herce s tečkama na xichtě a kamerkou u xichtu, tedy prvotní nástřel HDRi prostředí plus rovnou modrý xichty...takže to natáčeli s tím, že měli krásný přehled o celé 3D scéně. Dál samotný ten "head rig" (okay, ten už všichni známe od Gluma) a potom spousta teoretických vychytávek pro natáčení 3D tak, aby hloubka dávala smysl a působilo to přirozeně (což už dřív uměl Pixar - tady nevadí, že jedno je hrané a druhé anim, jde o teorii obrazu). Jestli je to teda opravdu jak tvrdíš, že Cameron sám mluví jen o evoluci a přiznává použití "cizích" technologií, tak se samozřejmě omlouvám, je to moje misinterpretace informací.
717020
0 -2
reagují: KARLOS, OzyTheKing
reagovat
reaguje na: sushi232
Se divím, že si dokážeš vůbec nějaký film užít. Většího hnidopicha jsem snad ještě nikdy neviděl. 
Dole jsi mi neodpověděl, proč se na ty blockbustery vůbec díváš? Když tak strašně urážejí tvoji extrémní inteligenci? 
717026
Se divím, že si dokážeš vůbec nějaký film užít. Většího hnidopicha jsem snad ještě nikdy neviděl.  Dole jsi mi neodpověděl, proč se na ty blockbustery vůbec díváš? Když tak strašně urážejí tvoji extrémní inteligenci? 
717022
5 0
reagovat
Sushi232: Hele, a když je AVATAR tak příšerný film, že vám stojí za podobně vášnivé hádky, proč mu dáváte 4* na ČSFD?
717025
Sushi232: Hele, a když je AVATAR tak příšerný film, že vám stojí za podobně vášnivé hádky, proč mu dáváte 4* na ČSFD?
6 0
reagovat
reaguje na: sushi232
Avataři byly zastíraci technika pro lidi na Zemi, jako že se snaží s domorodci vycházet, navíc sloužili k výzkumu té planety a taky ho to ulehčovalo. 
UPDATE
Díky avatarum pak mohli říct, že se snažili vycházet s domorodci, ale že byli stejně nepratelsti a uplne to překroutit, jako že lidi (ta korporace)byli ti dobří co chtěli jen v "míru těžit" aby zachránili krizi na zemi a mimozemšťani primitivní barbari.
717024
Avataři byly zastíraci technika pro lidi na Zemi, jako že se snaží s domorodci vycházet, navíc sloužili k výzkumu té planety a taky ho to ulehčovalo.  UPDATE Díky avatarum pak mohli říct, že se snažili vycházet s domorodci, ale že byli stejně nepratelsti a uplne to překroutit, jako že lidi (ta korporace)byli ti dobří co chtěli jen v "míru těžit" aby zachránili krizi na zemi a mimozemšťani primitivní barbari.
717022
2 0
reagovat
reaguje na: sushi232
Kvůli nedostatku energie, ale ty děláš, jak kdyby ta korporace co "okupovala" Pandoru, chtěla něco jinýho než prachy. Jim byla u prdele nějaká energetická krize, chtěli prachy. Oni nereprezentovali svět.
717023
Kvůli nedostatku energie, ale ty děláš, jak kdyby ta korporace co "okupovala" Pandoru, chtěla něco jinýho než prachy. Jim byla u prdele nějaká energetická krize, chtěli prachy. Oni nereprezentovali svět.
717017
0 0
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
Ach jo...tak to už seš další, s kým nemá cenu polemizovat? Jak jsem řekl...nemám trpělivost s pitomci, takže soráč.
Tohle s tou energetickou krizí jsem bral jako snad nejintuitivnější bullshit ve filmu a byl to můj největší ústupek k tomu, abychom se aspoň na něčem shodli, ale ok. Jestli chceš K.O. question, co ti převaří mozek, tak čti: "Proč vůbec vytvářeli Avatary?"
A jestli mi na tohle budeš chtít odpovědět, že to ve filmu taky vysvětlili (ta důvěra s Na'vi)...tak :D:D:D
717022
Ach jo...tak to už seš další, s kým nemá cenu polemizovat? Jak jsem řekl...nemám trpělivost s pitomci, takže soráč. Tohle s tou energetickou krizí jsem bral jako snad nejintuitivnější bullshit ve filmu a byl to můj největší ústupek k tomu, abychom se aspoň na něčem shodli, ale ok. Jestli chceš K.O. question, co ti převaří mozek, tak čti: "Proč vůbec vytvářeli Avatary?" A jestli mi na tohle budeš chtít odpovědět, že to ve filmu taky vysvětlili (ta důvěra s Na'vi)...tak *:D**:D**:D*
717019
0 -7
reagují: connor, OzyTheKing
reagovat
reaguje na: sushi232
LOL, stupil som ti na ego? :D
717021
LOL, stupil som ti na ego? *:D*
717015
2 0
reagovat
reaguje na: sushi232
K prvému odstavci - v komentáři, na který jsem reagoval, jsi doslovně řekl: "Jednička Avatara byla v tom 3D fakt super, ale bylo to spíš tím, že na tricích nešetřili tak, jako v jiných filmech. Ostatně, dneska (spíš už tak 3 roky po vydání Avatara) ti udělá komplet CGI scénku v "avatarovsky luxusní" 3D kdekdo na obyčejném domácím počítači (já to zvládnu taky).
Jestli jsi někdy viděl podmořské dokumenty natáčené 3D kamerou...a Aquamana ve 3D, pak jistě víš, že s hloubkovým efektem to dnešní CGI umí fakt dobře, vodní prostředí tomu pěkně nahrává (díky snížené viditelnosti v dálce je hloubkový efekt výrazný i ve 2D) a právě ten Aquaman ukázal, že dneska už zvládne přeplácané podvodní civilizace kdekdo.
" Což tak nějak naznačuje, že "luxusní 3D Avatara udělá kde kdo a to dokonce i já", což je moje interpretace tvých slov ve zkratce. A v tomhle oponuju, protože na stejné kvality bys krom toho času potřeboval i obrovsou hromadu lidí a každý by musel mít podobnou fůru talentu. Jednoduše se tomu říká vysoká produkční hodnota, což běžné úplně není a už vůbec to není v silách jednotlivce, byť sebevíc zapáleného a zručného. Nezapočítávám do toho vlastní kreativitu a umělecké zaměření, to je kapitola sama pro sebe a jak jsem již psal, v tomhle ohledu je to čistě individuální a na vkusu každého hodnotícího.

Nerozumím větě "Zrovna o Cameronovi toho vím tolik, že i drtivá většina těch jeho "nových technologií," kterými obohatil filmové řemeslo, jsou bláboly...". Můžeš mi ji rozklíčovat?

Jinak kde píšu, že Cameron přišel s něčým převrantným?

Ostatně, Cameron Avatar přirovnává k trikové a technické revoluci především ve vztahu v posunutí dokonalosti výsledku, v nejednom rozhovoru nezapomíná dodat, že jde spíš o evoluci.
Že by si ze své trany přisvojil zásluhy na 3D, CGI, motion capture a další věci je Tvá disinformace. To média a běžní diváci přikládají tyto zásluhy Avatarovi...
717020
K prvému odstavci - v komentáři, na který jsem reagoval, jsi doslovně řekl: "[i]Jednička Avatara byla v tom 3D fakt super, ale bylo to spíš tím, že na tricích nešetřili tak, jako v jiných filmech. Ostatně, dneska (spíš už tak 3 roky po vydání Avatara) ti udělá komplet CGI scénku v "avatarovsky luxusní" 3D kdekdo na obyčejném domácím počítači (já to zvládnu taky). Jestli jsi někdy viděl podmořské dokumenty natáčené 3D kamerou...a Aquamana ve 3D, pak jistě víš, že s hloubkovým efektem to dnešní CGI umí fakt dobře, vodní prostředí tomu pěkně nahrává (díky snížené viditelnosti v dálce je hloubkový efekt výrazný i ve 2D) a právě ten Aquaman ukázal, že dneska už zvládne přeplácané podvodní civilizace kdekdo.[/i]" Což tak nějak naznačuje, že "luxusní 3D Avatara udělá kde kdo a to dokonce i já", což je moje interpretace tvých slov ve zkratce. A v tomhle oponuju, protože na stejné kvality bys krom toho času potřeboval i obrovsou hromadu lidí a každý by musel mít podobnou fůru talentu. Jednoduše se tomu říká vysoká produkční hodnota, což běžné úplně není a už vůbec to není v silách jednotlivce, byť sebevíc zapáleného a zručného. Nezapočítávám do toho vlastní kreativitu a umělecké zaměření, to je kapitola sama pro sebe a jak jsem již psal, v tomhle ohledu je to čistě individuální a na vkusu každého hodnotícího. Nerozumím větě "Zrovna o Cameronovi toho vím tolik, že i drtivá většina těch jeho "nových technologií," kterými obohatil filmové řemeslo, jsou bláboly...". Můžeš mi ji rozklíčovat? Jinak kde píšu, že Cameron přišel s něčým převrantným? Ostatně, Cameron Avatar přirovnává k trikové a technické revoluci především ve vztahu v posunutí dokonalosti výsledku, v nejednom rozhovoru nezapomíná dodat, že jde spíš o evoluci. Že by si ze své trany přisvojil zásluhy na 3D, CGI, motion capture a další věci je Tvá disinformace. To média a běžní diváci přikládají tyto zásluhy Avatarovi...
716992
5 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: sushi232
Kdy tam zmiňovali právní úpravu?
Víš jakou cenu tu Unoptanium mělo? Kdyby sis to pamatoval tak nepíšes o ztrátách životů, ti lidi tam chtěli, protože za to.dostávali šílený prachy. "Platíme dobře." "Hodně dobře."

Nevím proč sem pleteš energetickou krizi, v tom filmu šlo čistě jen o prachy.

Podívej se na to znova nebo už nepiš o věcech který tam nebyli.
717019
Kdy tam zmiňovali právní úpravu? Víš jakou cenu tu Unoptanium mělo? Kdyby sis to pamatoval tak nepíšes o ztrátách životů, ti lidi tam chtěli, protože za to.dostávali šílený prachy. "Platíme dobře." "Hodně dobře." Nevím proč sem pleteš energetickou krizi, v tom filmu šlo čistě jen o prachy. Podívej se na to znova nebo už nepiš o věcech který tam nebyli.
717015
2 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: sushi232
Ty tu používáš slova jako pokora, sebereflexe.. A slyšel jsi o nich někdy ty? Protože mám silný pocit, že ne. 
K té Zemi v Avatarovi.
717018
Ty tu používáš slova jako pokora, sebereflexe.. A slyšel jsi o nich někdy ty? Protože mám silný pocit, že ne.  K té [url=https://james-camerons-avatar.fandom.com/wiki/Earth]Zemi[/url] v Avatarovi.
717015
2 0
reagovat
reaguje na: OzyTheKing
A proč to byl prvek tak drahý? To už si ze mě děláš srandu, ne?
717017
A proč to byl prvek tak drahý? To už si ze mě děláš srandu, ne?
717014
0 -5
reagují: OzyTheKing
reagovat
Prostě typická cyberbunk budoucnost, ovládána korporacemi. 
717016
Prostě typická cyberbunk budoucnost, ovládána korporacemi. 
0 0
reagovat
reaguje na: Muf
Unobtanium, okay, jistě to je vzácný prvek a tak všechno, ale první nápovědou byl "hyperpohon," takže ne, není "lehčí" někde vytěžit "unobtanium," navíc za cenu ztráty životů, pravděpodobně i porušování zákonů (už teď máme jakési směrnice ohledně kontaminace exoplanet) a vycucnutí posledních zbytků energie Země pro hyperpohon, než stavět normální solární panely na orbitě Slunce. Mohli klidně začít na orbitě Země.
Kdo o tom něco ví (a jéje, trigger věta pro...však vy víte koho - a Voldemort to neni), tak se tomu může jenom vysmívat.
Já Avatara bral jako urážku inteligence diváků, ale (samozřejmě) vím, že jsem v menšině. Jen mám prostě rád, když je u debilního filmu přítomen i sebekritický humor, jakožto pomrknutí pro diváky, že i tvůrci vědí, že to je hovadina. A Avatar byl něco jako tady Gorecki...zeptejte se ho někdo, jestli slyšel o sebereflexi :D:D:D
717015
Unobtanium, okay, jistě to je vzácný prvek a tak všechno, ale první nápovědou byl "hyperpohon," takže ne, není "lehčí" někde vytěžit "unobtanium," navíc za cenu ztráty životů, pravděpodobně i porušování zákonů (už teď máme jakési směrnice ohledně kontaminace exoplanet) a vycucnutí posledních zbytků energie Země pro hyperpohon, než stavět normální solární panely na orbitě Slunce. Mohli klidně začít na orbitě Země. Kdo o tom něco ví (a jéje, trigger věta pro...však vy víte koho - a Voldemort to neni), tak se tomu může jenom vysmívat. Já Avatara bral jako urážku inteligence diváků, ale (samozřejmě) vím, že jsem v menšině. Jen mám prostě rád, když je u debilního filmu přítomen i sebekritický humor, jakožto pomrknutí pro diváky, že i tvůrci vědí, že to je hovadina. A Avatar byl něco jako tady Gorecki...zeptejte se ho někdo, jestli slyšel o sebereflexi *:D**:D**:D*
717012
0 -7
reagují: Gorecki, OzyTheKing, connor
reagovat
reaguje na: sushi232
To Unoptanium chtěli aby zaplatili celej ten projekt a ještě si namastili kapsy. Bylo to tak řečeno, alespoň ta první věc, ta druhá byla skryta mezi řádky. Žádná energetická krize tam nijak zásadně nefigurovala.

Rakety tam nevypalili, protože v těch místech nefungoval navadeci systém a to místo nebylo na volným prostranství, proto tam museli doleteť. Rakety jinak v boji normálně používali, jen museli mířit manuálně to v tom filmu bylo dostatečně vidět. Chápu, že si tyhle věci nepostřehnul, ale seš šikovnej, že se dokážeš zaregistrovat na nějaký web, to cenim a dokonce psát komentáře. Kdy vám vypínaj internet?   Ptám se proto abysme využili všechen čas který ti dnes zbývá, baví mě to.s tebou.
717014
To Unoptanium chtěli aby zaplatili celej ten projekt a ještě si namastili kapsy. Bylo to tak řečeno, alespoň ta první věc, ta druhá byla skryta mezi řádky. Žádná energetická krize tam nijak zásadně nefigurovala. Rakety tam nevypalili, protože v těch místech nefungoval navadeci systém a to místo nebylo na volným prostranství, proto tam museli doleteť. Rakety jinak v boji normálně používali, jen museli mířit manuálně to v tom filmu bylo dostatečně vidět. Chápu, že si tyhle věci nepostřehnul, ale seš šikovnej, že se dokážeš zaregistrovat na nějaký web, to cenim a dokonce psát komentáře. Kdy vám vypínaj internet?   Ptám se proto abysme využili všechen čas který ti dnes zbývá, baví mě to.s tebou.
717008
6 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: sushi232
Slabe, vies to aj lepsie?)
717013
Slabe, vies to aj lepsie*?)*
717010
2 0
reagovat
reaguje na: sushi232
Hmmm těma raketama tam do nich normálně šili ale pak jim modrásci zničili letku, určitě je "lehčí" někde (i když na jiné planetě) vytěžit Unobtanium nebo jak se to jmenovalo, než stavět Dysonuv prstenec kolem hvězdy ne? 
717012
Hmmm těma raketama tam do nich normálně šili ale pak jim modrásci zničili letku, určitě je "lehčí" někde (i když na jiné planetě) vytěžit Unobtanium nebo jak se to jmenovalo, než stavět Dysonuv prstenec kolem hvězdy ne? 
717008
0 0
reagují: sushi232
reagovat
Necejtím tu nějaký exotický ovoce? Bylo by pomalu na čase, ne?
717011
Necejtím tu nějaký exotický ovoce? Bylo by pomalu na čase, ne?
2 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Jááj, ty seš fakt marnej. Koukám, že si všechny ty urážky bereš hodně k srdci, asi ti svítí v BOLD FORMÁTU. K tomu teda dodám dvě věci.
1) Koho se to netýká, toho to přeci nemůže urazit. :D
2) Ještě že nejsi na horší pozici než já, tedy že bys urážel hnedka z první a ještě k tomu neměl ty zmiňované znalosti a vědomosti, tedy byl obyčejným cucákem, co tomu nerozumí, ale pro urážku nejde daleko. Jsem rád, že se distancuješ od přízemních urážek, protože máš jistě profesionální znalosti a pokory na rozdávání 8)
717010
Jááj, ty seš fakt marnej. Koukám, že si všechny ty urážky bereš hodně k srdci, asi ti svítí v [b]BOLD FORMÁTU[/b]. K tomu teda dodám dvě věci. 1) Koho se to netýká, toho to přeci nemůže urazit. *:D* 2) Ještě že nejsi na horší pozici než já, tedy že bys urážel hnedka z první a ještě k tomu neměl ty zmiňované znalosti a vědomosti, tedy byl obyčejným cucákem, co tomu nerozumí, ale pro urážku nejde daleko. Jsem rád, že se distancuješ od přízemních urážek, protože máš jistě profesionální znalosti a pokory na rozdávání *8)*
717006
0 -6
reagují: Gorecki
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se