Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
Nelepší herečky, hlášky, coolervoucí scény, erektivní momenty a spousta dalšího 

První rok v kostce jste si mohli přečíst před týdnem a teď přišel čas probrat si i zbylé kategorie. V Hollywoodu, ale i v českém filmovém rybníčku se vloni děly vcelku zajímavé věci a my se teď podíváme na to, která herečka nás v roce 2018 nejvíc uchvátila, co nám přišlo maximálně cool a u čeho jsme si kroutili hlavou a měli na ksichtě výraz „What the Fuck?“ Takže konec řečí a jdeme na to. 

NEJVÍC COOLERVOUCÍ SCÉNA

Bring Me Thanos! v Avengers: Infinity War

Kdyby se DVDčka/Blu-raye přetáčely jako kdysi VHSky, byla by na tomhle místě filmu páska už úplně ošoupaná. Tolikrát jsem si to pustil znovu. Dokonce na YouTube můžete najít sestřih záběrů, kde Thorův triumfální příchod na scénu způsobí explozi potlesku u diváků v kinosálech po celém světě. Tohle není jen epická husina, při níž severský bůh s novou hračkou přichází zachránit svět a vykonat pomstu, celá dvacetisekundová sekvence je oživlý komiks, dokonalá ukázka toho, jak lze převést emoce z kreslených panelů do filmových políček. Vsadím se, že Russoové nad touhle pasáží seděli dlouhé týdny… a nakonec se jim to povedlo. Tohle je dost možná okamžik, který symbolizuje úspěch celého MCU. Slzy v očích a zaseklý repeat. Osobně jsem hodně zvědavý, jestli cokoliv v Endgame tenhle nerdgasm trumfne. (imf)

Osobní tip Civala: Přistání na Měsíci v Prvním člověku - Dokonalá burácející hudba, nervy našponované na maximum (i když víme, jak to dopadne) a perfektně využitá šířka IMAXovského plátna. Dosednutí na povrch luny byl vrchol krásného rukodělného vesmírného dráma.

Osobní tip Imfa: Kapitán chystá kopí v Avengers: Infinity War - Jak vidíte i v ostatních tipech, Infinity War má památných okamžiků na rozdávání. Nebudu kecat, největší husinu jsem měl u přistávajícího Thora, ale už v ukázkách mi dělalo vnitřně dobře, když postava ve stínu chytla vržené kopí. Pokaždé, když nějaký akční hrdina chytí něco, co podle všech zákonů fyziky chytit neměl, a vrhač na něj vrhne (ehm) obdivný pohled, vyvolává to v mých útrobách zvláštní teplo. Takže Steve Rogers vystupující ze tmy s bezchybným plnovousem už je jen třešinkou na dortu. Normálně jsou z téhle scény paf jenom holky, ale pro mě to má zkrátka přesah.

Osobní tip KarlaR: Závod v Ready Player One – Pořád si pamatuju, jak jsem na Ready Player One seděl podruhé v kině a pořád jsem nechápal, jak Spielberg zhmotnil takový nářez. V dnešní éře jedniček a nul se na nás digitální scény hrnou ze všech stran a hranice mezi digibordelem a digiorgiemi je zatraceně tenká. Strýček Steven ale zůstává oběma nohama v digiorgiích, a jakmile vysype na plátno DeLorean, motorku z Akiry a Tyrannosaura rexe, je to takový nářez, že by si ho blockbusteroví nádeníci měli pouštět každý večer před spaním.

Osobní tip Mr. Hlada: První Shallows ve Zrodila se hvězda – Bradley Cooper asi doufal ve víc Oscarů, každopádně jeho debut Zrodila se hvězda ukázal, že se s ním jako s režisérem musí do budoucna počítat. Silných momentů tam byla spousta, ale když Lady Gaga poprvé vleze na pódium před tisíce fanoušků a spustí Shallows, tak to fakt rve koule. 

Osobní tip Rimsyho: Smrt a pomsta ve Třech billboardech kousek za Ebbingem - Alespoň v jedné kategorii jsem musel svůj nejmilejší film loňského roku zmínit. Tři billboardy kousek od Ebbingu nabízející fascinujících okamžiků spoustu, na slavnostní vrchol musím zařadit hned dvojici scén, která na sebe v podstatě navazuje (a tak se můžu vylhat z volby jen jedné z nich). Koláž s rozlučkovým dopisem šerifa Willoughbyho a následná jednozáběrová msta ze strany Dixona jsou momenty, kde funguje nejen filmařské řemeslo, nýbrž i záplava emocí. Klobouk dolů před McDonaghem.

Osobní tip TedGeorge: Mission: Impossible - Fallout a celá Paříž - Tom Cruise je pořád Ethan Hunt a to je dobře. Byť tomu šílenci lezoucímu po mrakodrapech, letadlech, vrtulnících a pákistánských horách opravdu pomalu táhne na 60, pořád je ve své ikonické roli naprosto uvěřitelný a já se nemůžu dočkat, co s ním režisér Christopher McQuarrie spáchá v nedávno oznámených dalších dílech. Nejvíc kulervoucí scéna minulého roku? Pro mě je jich hned několik a všechny se odehrávají v Paříži. Ethan uniká policajtům a gangsterům na motorce, v autě, na člunu a já mám při pohledu na kličkování mezi stovkami aut u Vítězného oblouku čelist až na zemi. Těch parádních scén je v šesté Misi plno, ale pro mě je úplně nejvíc Ethanovo pařížské rendezvous.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace