Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
Nelepší herečky, hlášky, coolervoucí scény, erektivní momenty a spousta dalšího 

První rok v kostce jste si mohli přečíst před týdnem a teď přišel čas probrat si i zbylé kategorie. V Hollywoodu, ale i v českém filmovém rybníčku se vloni děly vcelku zajímavé věci a my se teď podíváme na to, která herečka nás v roce 2018 nejvíc uchvátila, co nám přišlo maximálně cool a u čeho jsme si kroutili hlavou a měli na ksichtě výraz „What the Fuck?“ Takže konec řečí a jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ HLÁŠKA

So dark! You sure you’re not from the DC universe?“ v Deadpool 2

Že jsme s těma comicsama otravní? Sorry, ale loni se opravdu urodilo. A jakkoliv do sebe Marvel s DC na veřejnosti moc nešťouchají, stačí pustit k mikrofonu Deadpoola a ten rád nahlas řekne, co si každý myslí. Snyderovská éra a snaha zatemnit mozky všech DC superhrdinů tu dostala výchovný dloubanec do žeber a bránice všech diváků se poslušně rozechvěly. It’s funny because it’s true. Ryan Reynolds to hezky prodal a možná to byla ona pověstná tečka za krátkozrakou snahou budovat vesmír v temnějších barvách. Se Shazamem a druhou Wonder Woman už určitě pojedeme po jiných kolejích. I ten Joker by ostatně mohla být divoká a dost odlišná karta. Ne všechno v životě je k smíchu, ale deprese už bylo dost. (imf)

Osobní tip Civala: "So what does the "Svoboda" mean?" - Úsměvný, přesto emotivní vrchol Pásek z Nagana s milou bilinguální pointou.

Osobní tip Imfa: „Wakanda Forever“ v Black Pantherovi - U nás máme Dycky Most, v Americe mají Wakanda Forever. A ještě musíte zkřížit ruce jako Wolverine, Wonder Woman nebo Deadpool. Ani jeden na to ale nemají patent, protože je to ve znakové řeči symbol lásky nebo objetí. Dneska už to po obyvatelích Wakandy dělají i atleti na mistrákách, takže jde o hlášku i gesto, které stihlo vejít do obecného povědomí. A určitě ho v marvelovkách ještě párkrát uslyšíme, takže si ho radši zapište za uši.

Osobní tip KarlaR: „People say nothing is impossible, but I do nothing everyday.“ v Kryštůfku Robinovi – Nevím, jak tenhle jazykolam přeložit, ale Medvídek Pú je prostě ztělesněním užívání si života a tahle jeho hláška to důrazně podtrhuje. Doteď mě mrzí, že jeho hrané dobrodružství v kinech tak prohučelo. Nostalgici v něm totiž najdou krásný rodinný film, kterých už se dnes točí jen pár do roka.

Osobní tip Mr. Hlada: „I‘m Batman“ v Deadpoolovi 2 – Ryan Reynolds si jako Deadpool užil hláškování i napodruhé a nebál se dělat si srandu z Marvelovek i DC, ale tahle batmanovská hláška, pronesená jen tak mimochodem, mě v kině rozesmála asi nejvíc. 

Osobní tip Rimsyho: Malý krok pro člověka, velký krok pro lidstvo.” v Prvním člověku - No jo, ohranější hlášku už snad ani vybrat nešlo, že? Jenže právě v ní Damien Chazelle ukázal svou režijní genialitu. I pokud jste o Neilu Armstrongovi a jeho cestě do vesmíru nic neslyšeli, tak s touhle větou prostě počítáte - o to větší radost mi udělalo, že Chazelle dokázal ze prvních kroků lidstva na Měsíci udělat téměř transcendentální zážitek, což se od dob Vesmírné odysey podařilo snad jen Insterstellaru. Dechberoucí moment a rozhodně jedna z nejsilnějších scén loňského roku. 

Osobní tip TedGeorge: Matika je Matika! v Úžasňákovi 2 - Pomiňme teď fakt, že ani tenhle sequel pixarovské provenience nebyl žádný zázrak. Pokračování oblíbených animovaných superhrdinů bylo „pouze“ velmi fajn dobrodružnou jízdou se známou rodinkou Paarových a Pixar by měl mít přece jenom větší ambice. Díky bohu, že se jednou za 3 roky objeví nějaké Coco, V hlavě nebo Vzhůru do oblak. Ale dost už bylo mírného hejtu, pojďme chválit. Jack Jack pořád vládne, Edna je jako ženská verze bondovského Q pořád jedinečná a celé to má vyloženě zběsilé tempo, za které by se nemusel stydět ani Ethan Hunt nebo James Bond. Co ta scéna v nadpisu? Bob doučuje synátora matiku a byť jsem si ještě nepořídil žádného potomka, chápal jsem naprosto přesně, co chudák Robert prožívá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace