Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
Nelepší herečky, hlášky, coolervoucí scény, erektivní momenty a spousta dalšího 

První rok v kostce jste si mohli přečíst před týdnem a teď přišel čas probrat si i zbylé kategorie. V Hollywoodu, ale i v českém filmovém rybníčku se vloni děly vcelku zajímavé věci a my se teď podíváme na to, která herečka nás v roce 2018 nejvíc uchvátila, co nám přišlo maximálně cool a u čeho jsme si kroutili hlavou a měli na ksichtě výraz „What the Fuck?“ Takže konec řečí a jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ POSTAVA

Thanos

Marvel sliboval, že jejich megazáporák bude stát za to, ale po tom, co jsme z něj viděli (a slyšeli) ve Strážcích Galaxie a dvojce Avengers, jsme byli trochu zklamaní. Přesto se jeho velký vstup na filmová plátna vydařil. Thanos zadupával hrdiny do země, házel po nich měsíce a vůbec působil jako dostatečně velká výzva pro celé Avengers. Zároveň to však nebyla jednorozměrná postava a divák mohl jeho konání chápat. Josh Brolin navíc dovedl prodat i emocionálně silné scény, díky kterým se z tohohle obra nestal jen další bouchač, ale skutečně zajímavá postava. Taková, které člověk vlastně i docela fandí, což je pro záporáka ta nejlepší vizitka. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Uklízečka z Roma - Nikdy bych si nemyslel, že budu hltat černobílý film o chůvě a uklízečce a že jí budu fandit skoro víc než Ethanu Huntovi. Za mě maximální respekt Cuarónovi!

Osobní tip Imfa: Michael Myers - Jednoho z nejslavnějších zabijáků stříbrného plátna stihli různí tvůrci zkazit tolikrát, že jste si v kině určitě nejednou říkali “já kdybych se dostal za kameru, tak to všechno napravím”. A dvojice fandů to udělala za vás. Jsou slavnější, vlivnější a možná měli i lepší nápady. I proto je přímé pokračování prvního Halloweenu po čtyřiceti letech tak super a dělá z Michaela mnohem zajímavější a vlastně i děsivější postavu. Kdo by to do režiséra Travičky zelené a Kennyho Powerse byl býval řekl?

Osobní tip KarlaRIvan Drago – V roce 1985 byl Ivan Drago v podstatě jen tupým strojem, kterým Sovětský svaz děsil Spojené státy. Ve dvojce Creeda ale tahle postava vyfasovala nečekaný třetí rozměr, jenž člověka donutil zamyslet se nad tím, že měla Dragova prohra spoustu zásadních důsledků. Právě tohle lidství pak nejvíc rezonuje ve finálním zápase a dělá z Ivana plnokrevného tragického hrdinu, jemuž by člověk klidně přál nějaký ten spin-off.

Osobní tip Mr. Hlada: Shuri z Black Panthera – Do té doby neznámá Letitia Wright zvládla do jinak vcelku vážného Black Panthera přinést humor, nadhled a roztomilost a evidentně si svou postavu užívala. Navíc jako ségra hlavní hrdiny/krále měla tu výsadu, že do něj mohla rýt i před poddanými. Svou přirozeností i chováním balancujícím na hranici držkaté puberťačky a geniální vědkyně si mě získala prakticky okamžitě. 

Osobní tip Rimsyho: Paralelní Spider-Man Noir - Pokud na MovieZone nějaký ten pátek chodíte, možná o mém komplikovaném vztahu ke komiksům víte. Abych tentokrát rozboural nějaký ten stereotyp, musím smeknout před jednou z mnoha pavoučích variant v povedených Paralelních světech. Noirového Spider-Mana z komiksových sešitů samozřejmě neznám, ale okamžitě mi přirostl k srdci - tyhle temné charaktery mám moc rád, a pokud se je podaří pořádně vytěžit (jako třeba Rorschacha ve Watchmenech), jsem spokojený. A to se tady povedlo.

Osobní tip TedGeorge: Lara Croft - Hejteři všech zemí, vyližte si…. Ne, že by Tomb Raider byl nějaká obrovská pecka, ale posmívání se Alicii Vikander (vážně dneska někdo řeší její poprsí?) za její ztvárnění Lary vážně nechápu. Zvládla to skvěle, mladé Croftové jsem fandil celé dvě hodiny a chvíli jsem dokonce uvažoval, že bych nominoval londýnskou honičku na kolech do kulervoucích scén. Nechcete dát Tomb Raiderovi druhou šanci?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace