Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2018 - 2. část


ikona
Mr. Hlad
Nelepší herečky, hlášky, coolervoucí scény, erektivní momenty a spousta dalšího 

První rok v kostce jste si mohli přečíst před týdnem a teď přišel čas probrat si i zbylé kategorie. V Hollywoodu, ale i v českém filmovém rybníčku se vloni děly vcelku zajímavé věci a my se teď podíváme na to, která herečka nás v roce 2018 nejvíc uchvátila, co nám přišlo maximálně cool a u čeho jsme si kroutili hlavou a měli na ksichtě výraz „What the Fuck?“ Takže konec řečí a jdeme na to. 

NEJLEPŠÍ HEREČKA

Emily Blunt

Emilku máme v redakci rádi dlouhodobě a loňský rok se jí zatraceně povedl, dostala totiž možnost předvést se ve dvou zcela odlišných filmech. A pokaždé obstála. Horor Tiché místo do značné míry stojí na jejím hereckém výkonu a Mary Poppins se vrací by bez její účasti podle všeho vůbec nevzniklo. A Emily byla super, když na plátně zpívala jako slavná chůva, ale i v momentech, kdy se pokoušela přežít se svou rodinou ve světě plném vraždících monster. V té druhé poloze nás samozřejmě bavila o dost víc, ale celkově se asi jen těžko hledá herečka, která by vloni zářila tak jako ona. (Mr. Hlad)

Osobní tip Civala: Diane Kruger - Myslel jsem si, že je to přeceněná hezká tvářička, i po anabázi u Tarantina. Ale její stoprocentně přesvědčivý, přitom naprosto vyhrocený výkon v Odnikud mi vzal vítr z předsudečných plachet.

Osobní tip Imfa: Margot Robbie - Je hezká a mladá, což v Hollywoodu často stačí k tomu, abyste se probojovali do nejednoho blockbusteru. Margot ale evidentně není jen sezonní zboží, protože už tu s námi je nějaký ten pátek a kromě toho, že coby Harley Quinn vyfasuje vlastní sólovku (předběhne tak i Scarlett Johansson alias Černou Vdovu), objevila se ve skvělém životopise Já, Tonya, který si nebral servítky co do scénáře nebo make-upu. A Margot to zvládla i s “křivou hubou” naprosto famózně, čímž jenom zlým jazykům dokázala, že není jen barbína s omezeným hereckým rejstříkem. Jen tak dál.

Osobní tip KarlaR: Lady Gaga – Olivia Colman byla ve Favoritce skvělá, i tak bych ale Oscara přihrál jinam. Lady Gaga totiž minulý rok předvedla neskutečný herecký výkon, který ve mně rezonuje doteď a nejspíš ho jen tak nezapomenu. Její ne-až-tak-hezká zpěvačka mohla být jen nezajímavým křovím s parádním hlasem. Pod vedením Bradleyho Coopera však vznikla plnokrevná filmová hrdinka, jejíž první nástup na pódium jednoduše nemá chybu.

Osobní tip Mr. Hlada: Jamie Lee Curtis – Samozřejmě za Halloween, protože jsem až do poslední chvíle nevěřil, že by ten film mohl být dobrý a především že by Jamie Lee Curtis mohla tuhle roli odehrát ve svém věku se ctí. Tady potvrdila, že věk je fakt jen číslo. 

Osobní tip Rimsyho: Cynthia Erivo - Je to trochu překvapivá volba, koneckonců i pro mě samotného, ale tahle výrazná Britka si pozornost zaslouží. V minulém roce se totiž nepřehlédnutelně objevila ve dvou výborných filmech, v nichž zanechala zásadní stopu. Jakožto nabušená sprinterka se přidala k týmu Vdov a ačkoli její úloha neměla takový dramatický oblouk jako ostatní trpící ženy, nejen muskulaturou zanechala výborný dojem. A ve Zlých časech v El Royale ukázala zase něžnější stránku, i když… No, prostě doufám, že o ní ještě hodně uslyšíme!

Osobní tip TedGeorge: Thomasin McKenzie - Ta holka je naprosto neskutečný talent. Na tom se snad shodnou všichni (bohužel nás není moc), co povedený biják Beze stop viděli. V době natáčení bylo Thomasin pouhých 16 let a klobouk dolů, že zvládla sekundovat znovu skvělému Benovi (Žižka!) Fosterovi. Co sekundovat, ona si ten film chvílemi kradla pro sebe a já si vážně nevzpomínám, kdy mě naposledy takhle sejmul vztah otce a dcery ve filmu. Před mladou herečkou je zářná budoucnost, protože když zvládla tohle, marvelovky a další budou procházkou růžovou zahradou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace