Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku ANKETA 15 let od premiéry: Co nám dal Matrix?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Tohle je bulet time

link
300215
Tohle je bulet time [link="https://www.youtube.com/watch?v=f7pazvptaSw"]link[/link]
0 0
reagovat
Bullet time v žádném případě neznamená JEN zpomalený záběr, jaké často používá Bay a 300ka. Matrix měl krom samotného Bullet timu ještě další hromadu klasických zpomalovaček, ale Bullet time byl v jedničce všeho všudy třikrát (pokud si to z hlavy pamatuju dobře).
Co je Bullet time? Wachovští přišli s myšlenkou, že by se jim líbil zpomalený záběr, či spíše záběr, který by čas úplně zastavil (což je obrovský rozdíl), který by ale obsahoval POHYB kamery. A první nápad byl umístit kameru na raketu a takto záběr zaznamenat (jejich vlastní slova).
Samozřejmě, že museli přijít s jiným řešením – hromada foťáků tvořících dráhu pohybu kamery, zaznamenávající vysoký počet snímků a všechny naráz a pak bylo možno pustit záběr běžnou rychlostí, ve vlastním záběru zpomalit, až zastavit (CGI kulky by měly mít jediný zřetelný pohyb v mizanscéně) a kamerou objekty obkroužit (či vykonat jakýkoli jiný pohyb).
Naproti tomu klasický zpomalený záběr je opravdu jen čisté natažení času (kamera zaznamenává vysoký počet snímků v reálném čase, ve výsledku se ale pustí běžnou snímkovou rychlostí a dostane se zpomalený pohyb postav). Toho ale Bay užíval hojně před Matrixem (minimálně v '98 Armageddonu), zpomalovačky rozhodně nepřinesl Matrix – ten je jen ve velké míře užíval a ano, lze pak vysledovat, že tím určitým způsobem ovlivnil žánr – protože i jinde se začaly užívat v míře větší, než bylo dřív obvyklé...
S letošní Budoucí minulostí jste ale uhodili hřebíček na hlavičku, protože k Bullet timu má zdaleka nejblíž – i když si myslím, že ten technický(/technologický) postup byl zase diametrálně odlišný od „Bullet timu“...
300214
Bullet time v žádném případě neznamená JEN zpomalený záběr, jaké často používá Bay a 300ka. Matrix měl krom samotného Bullet timu ještě další hromadu klasických zpomalovaček, ale Bullet time byl v jedničce všeho všudy třikrát (pokud si to z hlavy pamatuju dobře). Co je Bullet time? Wachovští přišli s myšlenkou, že by se jim líbil zpomalený záběr, či spíše záběr, který by čas úplně zastavil (což je obrovský rozdíl), který by ale obsahoval POHYB kamery. A první nápad byl umístit kameru na raketu a takto záběr zaznamenat (jejich vlastní slova). Samozřejmě, že museli přijít s jiným řešením – hromada foťáků tvořících dráhu pohybu kamery, zaznamenávající vysoký počet snímků a všechny naráz a pak bylo možno pustit záběr běžnou rychlostí, ve vlastním záběru zpomalit, až zastavit (CGI kulky by měly mít jediný zřetelný pohyb v mizanscéně) a kamerou objekty obkroužit (či vykonat jakýkoli jiný pohyb). Naproti tomu klasický zpomalený záběr je opravdu jen čisté natažení času (kamera zaznamenává vysoký počet snímků v reálném čase, ve výsledku se ale pustí běžnou snímkovou rychlostí a dostane se zpomalený pohyb postav). Toho ale Bay užíval hojně před Matrixem (minimálně v '98 Armageddonu), zpomalovačky rozhodně nepřinesl Matrix – ten je jen ve velké míře užíval a ano, lze pak vysledovat, že tím určitým způsobem ovlivnil žánr – protože i jinde se začaly užívat v míře větší, než bylo dřív obvyklé... S letošní Budoucí minulostí jste ale uhodili hřebíček na hlavičku, protože k Bullet timu má zdaleka nejblíž – i když si myslím, že ten technický(/technologický) postup byl zase diametrálně odlišný od „Bullet timu“...
0 0
reagovat
300213
[link="https://www.youtube.com/watch?v=WDdxMBq2GW8"]bullet time[/link]
0 0
reagovat
Asi áno, ale ja zase nie som taký technický odborník. Pozrime sa na Wikipédiu. :)
300211
Asi áno, ale ja zase nie som taký technický odborník. Pozrime sa na Wikipédiu. *:)*
0 0
reagovat
Dalo by se taky říct, že bullet time je to, u čeho se používá skládaný záběr z takové té řady vedle sebe poskládaných kamer?
300203
Dalo by se taky říct, že bullet time je to, u čeho se používá skládaný záběr z takové té řady vedle sebe poskládaných kamer?
0 0
reagovat

duro

A zatím nejzajímavější použití v pro mě možná nejlepší scéně z filmů vůbec - Quicksilver v kuchyni.
300201
A zatím nejzajímavější použití v pro mě možná nejlepší scéně z filmů vůbec - Quicksilver v kuchyni.
duro
0 0
reagovat
ja si vzdy u Matrixu u bullet timu striknu do kalhot, protoze narozdil od jeho nasledniku je to fakt poctive udelana prace, takovy krasny prakticky trik jen s doplnkem CGI.
300200
ja si vzdy u Matrixu u bullet timu striknu do kalhot, protoze narozdil od jeho nasledniku je to fakt poctive udelana prace, takovy krasny prakticky trik jen s doplnkem CGI.
0 0
reagovat
Bullet-time by mal byť ten "zastavený alebo extrémne spomalený pohyb postáv a objektov okolo nich", pričom kamera sa okolo nich naďalej pohybuje "normálnou rýchlosťou".

Rozhodne to nie je "spomalene letiaci projektil".

Tie inak bežne používa Bay, napr. v Bad Boys 2.
300199
Bullet-time by mal byť ten "zastavený alebo extrémne spomalený pohyb postáv a objektov okolo nich", pričom kamera sa okolo nich naďalej pohybuje "normálnou rýchlosťou". Rozhodne to nie je "spomalene letiaci projektil". Tie inak bežne používa Bay, napr. v Bad Boys 2.
0 0
reagovat
1. V kině jsem žádný Matrix nikdy neviděl. Jednak jsem o něm nevěděl a jednak ve čtrnácti letech bych ty filmy těžko pobral. IMHO. Poprvé jsem Matrix viděl až v televizi na Nově, zbylé dva díly na Primě. V ořezu, s příšerným dabingem, s reklamními vycpávkami. Ale stejně... Nahrál jsem ji ty filmy na video a pak je párkrát viděl. Nevím, nějak to se mnou nehnulo, cítil jsem, že něco není v pořádku. Po pár letech jsem si koupil ty filmy na DVD (první díl už měl naštěstí opravené titulky, špatná verze se ke mně nedorazila), takže už to bylo lepší, filmy už jsem přiajl mnohem lépe (hlavně proto, že jsem je poprvé konečně slyšel v angličtině), ale stále tomu něco chybělo. Až teprve po mnoha a mnoha letech jsem si celou trilogii pořídil na Blu-rayi a najednou se cosi zlomilo... Teprve ve vysokém rozlišení mi mnohé došlo, teprve na Blu-rayi jsem matrixovské trilogii propadl a teprve tehdy jsem si uvědomil, o jak přelomovou trilogii vlastně běží. Ovšem nepouštím si to zase tak často, pouze jednou za čas. Díky tomuto přístupu mi trilogie Matrix nikdy nemůže zevšednět.

2. Před několika měsíci jsem si znovu pustil celou trilogii a první Matrix pořád nejzásadnějším filmem 90. let. Nevím, co k tomu dodat víc, všechno bylo řečeno, navíc pokoušet se překonávat Tetsua by bylo velmi pošetilé.

3. Ke druhému a třetímu dílu mám stejný vztah jako k dílu prvnímu. Matrix chápu jako trilogii, kde jeden díl bez druhého nemůže existovat. Je mi úplně jedno, jak to bylo původně zamýšleno. První díl je teze, druhý díl je antiteze a třetí díl je závěrečná synteze. Navíc druhý a třetí díl jsou vlastně jeden film rozdělený na dva. Pokud si Matrix pouštím, vždy si pustím celou trilogii, nezůstávám u jednoho filmu. Zcela bez debat adoruji texty v rubrice V.I.M.

4. Záleží na samotných sourozencích, ale osobně bych se do toho nepouštěl. V Matrixu bylo řečeno vše, nevidím důvod, proč jednu z nejlepších hollywoodských trilogií nějakým způsobem rozmělňovat. Jsem rád, že Wachowští pokaždé točí něco jiného. Všechny jejich další snímky (Speed Racer, Atlas mraků) byly velkou filmovou událostí, které nadále posouvaly hranice filmového jazyka. Že ty filmy nebyly komerčně úspěšné, to je už jiná věc, která nijak nesouvisí s kvalitami těchto filmů. Z celého srdce bych si přál jediné - aby Jupiter Ascending uspěl v kinech a Wachowští tak konečně mohli natočit svůj dlouhá léta odkládaný Cobalt Neural 9.

Ještě jedna věc: Doporučuji vám si sehnat knížečku filmového teoretika Joshuy Clovera s lapidárním názvem "Matrix", stojí to za přečtení. Navíc české vydání je obohaceno o autorův doslov přímo pro toto vydání (s jeho vyzněním zásadně nesouhlasím, je de facto o tom, že první Matrix je super a další dva díly automaticky špatné) a hlavně o doslov Kamila Fily alias Tetsua, kde je de facto shrnuto to, co napsal do této ankety.
300197
1. V kině jsem žádný Matrix nikdy neviděl. Jednak jsem o něm nevěděl a jednak ve čtrnácti letech bych ty filmy těžko pobral. IMHO. Poprvé jsem Matrix viděl až v televizi na Nově, zbylé dva díly na Primě. V ořezu, s příšerným dabingem, s reklamními vycpávkami. Ale stejně... Nahrál jsem ji ty filmy na video a pak je párkrát viděl. Nevím, nějak to se mnou nehnulo, cítil jsem, že něco není v pořádku. Po pár letech jsem si koupil ty filmy na DVD (první díl už měl naštěstí opravené titulky, špatná verze se ke mně nedorazila), takže už to bylo lepší, filmy už jsem přiajl mnohem lépe (hlavně proto, že jsem je poprvé konečně slyšel v angličtině), ale stále tomu něco chybělo. Až teprve po mnoha a mnoha letech jsem si celou trilogii pořídil na Blu-rayi a najednou se cosi zlomilo... Teprve ve vysokém rozlišení mi mnohé došlo, teprve na Blu-rayi jsem matrixovské trilogii propadl a teprve tehdy jsem si uvědomil, o jak přelomovou trilogii vlastně běží. Ovšem nepouštím si to zase tak často, pouze jednou za čas. Díky tomuto přístupu mi trilogie Matrix nikdy nemůže zevšednět. 2. Před několika měsíci jsem si znovu pustil celou trilogii a první Matrix pořád nejzásadnějším filmem 90. let. Nevím, co k tomu dodat víc, všechno bylo řečeno, navíc pokoušet se překonávat Tetsua by bylo velmi pošetilé. 3. Ke druhému a třetímu dílu mám stejný vztah jako k dílu prvnímu. Matrix chápu jako trilogii, kde jeden díl bez druhého nemůže existovat. Je mi úplně jedno, jak to bylo původně zamýšleno. První díl je teze, druhý díl je antiteze a třetí díl je závěrečná synteze. Navíc druhý a třetí díl jsou vlastně jeden film rozdělený na dva. Pokud si Matrix pouštím, vždy si pustím celou trilogii, nezůstávám u jednoho filmu. Zcela bez debat adoruji texty v rubrice V.I.M. 4. Záleží na samotných sourozencích, ale osobně bych se do toho nepouštěl. V Matrixu bylo řečeno vše, nevidím důvod, proč jednu z nejlepších hollywoodských trilogií nějakým způsobem rozmělňovat. Jsem rád, že Wachowští pokaždé točí něco jiného. Všechny jejich další snímky (Speed Racer, Atlas mraků) byly velkou filmovou událostí, které nadále posouvaly hranice filmového jazyka. Že ty filmy nebyly komerčně úspěšné, to je už jiná věc, která nijak nesouvisí s kvalitami těchto filmů. Z celého srdce bych si přál jediné - aby Jupiter Ascending uspěl v kinech a Wachowští tak konečně mohli natočit svůj dlouhá léta odkládaný Cobalt Neural 9. Ještě jedna věc: Doporučuji vám si sehnat knížečku filmového teoretika Joshuy Clovera s lapidárním názvem "Matrix", stojí to za přečtení. Navíc české vydání je obohaceno o autorův doslov přímo pro toto vydání (s jeho vyzněním zásadně nesouhlasím, je de facto o tom, že první Matrix je super a další dva díly automaticky špatné) a hlavně o doslov Kamila Fily alias Tetsua, kde je de facto shrnuto to, co napsal do této ankety.
0 0
reagovat

KARLOS

Jaká je definice bullet timu? Je to prostě zpomalovačka, silnější zpomalovačka (skoro zmražený čas), nebo zpomalovačka, ve které jsou většinou fakt přítomny kulky (tu si mimochodem vybavuji z Bladea rok před Matrixem)? Jestli jde jen o slow motion, tak např. v 300 to určitě není parodie Matrixu.
300196
Jaká je definice bullet timu? Je to prostě zpomalovačka, silnější zpomalovačka (skoro zmražený čas), nebo zpomalovačka, ve které jsou většinou fakt přítomny kulky (tu si mimochodem vybavuji z Bladea rok před Matrixem)? Jestli jde jen o slow motion, tak např. v 300 to určitě není parodie Matrixu.
KARLOS
0 0
reagovat
:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+Co je to Matrix? :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+Co je to Matrix? :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+Co je to Matrix? :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+Co je to Matrix? :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+:+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+Co je to Matrix? :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+ :+
300198
*:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+**:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*Co je to Matrix? *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+**:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*Co je to Matrix? *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+**:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*Co je to Matrix? *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*Co je to Matrix? *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+**:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*Co je to Matrix? *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+* *:+*
0 0
reagovat
Na druhou stranu - v kolika filmech jste viděli použít bullet time jinak, než jako parodii, nebo jako přímou citaci samotného Matrixu? To samo o sobě stačí na uchování odkazu, o tom žádná a že si takové pozornosti i po letech vyslouží jen kultovní filmy, o tom žádná taky, ale...
Krom Bullet timu první Matrix jen piloval již zavedené postupy - bojové kousky s lany, což byla původně hlavní deviza snímku a která PŘÍMO vycházela z asie a z westernových věcí. Používání mattepainting a modelů, tam se o přelom ani nesnažili. A CGIčko se užívalo převážně v kombinacích - ostatně vrtulníková scéna využívala všech tehdy dostupných postupů.
Matrix neútočil technologickou cestou a i když byl Bullet time přelomový a i veškeré další trikové zázemí na moderní úrovni, to, co výsledek činilo mimořádným, byla až samotná zvolená forma - kombinace asijských bojových umění, spolu s "westernovou" atmosférou zakomponovanou do futuristického světa...
300192
Na druhou stranu - v kolika filmech jste viděli použít bullet time jinak, než jako parodii, nebo jako přímou citaci samotného Matrixu? To samo o sobě stačí na uchování odkazu, o tom žádná a že si takové pozornosti i po letech vyslouží jen kultovní filmy, o tom žádná taky, ale... Krom Bullet timu první Matrix jen piloval již zavedené postupy - bojové kousky s lany, což byla původně hlavní deviza snímku a která PŘÍMO vycházela z asie a z westernových věcí. Používání mattepainting a modelů, tam se o přelom ani nesnažili. A CGIčko se užívalo převážně v kombinacích - ostatně vrtulníková scéna využívala všech tehdy dostupných postupů. Matrix neútočil technologickou cestou a i když byl Bullet time přelomový a i veškeré další trikové zázemí na moderní úrovni, to, co výsledek činilo mimořádným, byla až samotná zvolená forma - kombinace asijských bojových umění, spolu s "westernovou" atmosférou zakomponovanou do futuristického světa...
0 0
reagovat

Rynda?

Nemám nic proti tomu, když jde někdo proti proudu, ale říct, že Matrix nic nezměnil a nepřinesl, je totálně mimo, viz např. do té doby neviděné, a od té doby nekonečné citace bullet timu.
Jít s proudem neznamená mít pravdu, jít proti proudu za každou cenu taky ne.

Možná kdybych měl za kamaráda ostřiče, taky bych třeba technickou vypilovanost viděl jinak...
300188
Nemám nic proti tomu, když jde někdo proti proudu, ale říct, že Matrix nic nezměnil a nepřinesl, je totálně mimo, viz např. do té doby neviděné, a od té doby nekonečné citace bullet timu. Jít s proudem neznamená mít pravdu, jít proti proudu za každou cenu taky ne. Možná kdybych měl za kamaráda ostřiče, taky bych třeba technickou vypilovanost viděl jinak...
Rynda?
0 0
reagovat
Pokud mám hodnotit Matrix s odstupem času, určitě ovlivnil kinematografii, vizuál tehdy určitě všechny ohromil. Ale ovlivnil hlavně tu americkou. Dnes když začnou točit nějaký blockbuster už přemýšlejí jestli z toho udělají trilogii nebo ne. A to mi hrozně vadí. Dřív jsme si vystačily s jedním Vetřelcem od Ridleyho, než se Jim rozhodl že to natočí jinak, protože měl vlastní vizi. Mohl bych pokračovat dál o dalších filmech 80-tých a 90-tých let, ale myslím že asi tohle nám dal Matrix. Samé trilogie a nastavované kaše s nadupaným vizuálem, že člověk už neví co k čemu patří. Pak nám dal Matrix takovou tu nejistotu, nikdo nevěděl o čem filmy mají být a bylo to právě po Matrixu co jsem četl nějakou úvahu o tom co se bude točit dál. A měli pravdu, nejdřív komiksy a pak přijdou na řadu počítačové hry. Asi už je nebaví vymýšlet nic originálního, jak to bylo do té doby než film vznikl. Můj názor :D :D :D
300186
Pokud mám hodnotit Matrix s odstupem času, určitě ovlivnil kinematografii, vizuál tehdy určitě všechny ohromil. Ale ovlivnil hlavně tu americkou. Dnes když začnou točit nějaký blockbuster už přemýšlejí jestli z toho udělají trilogii nebo ne. A to mi hrozně vadí. Dřív jsme si vystačily s jedním Vetřelcem od Ridleyho, než se Jim rozhodl že to natočí jinak, protože měl vlastní vizi. Mohl bych pokračovat dál o dalších filmech 80-tých a 90-tých let, ale myslím že asi tohle nám dal Matrix. Samé trilogie a nastavované kaše s nadupaným vizuálem, že člověk už neví co k čemu patří. Pak nám dal Matrix takovou tu nejistotu, nikdo nevěděl o čem filmy mají být a bylo to právě po Matrixu co jsem četl nějakou úvahu o tom co se bude točit dál. A měli pravdu, nejdřív komiksy a pak přijdou na řadu počítačové hry. Asi už je nebaví vymýšlet nic originálního, jak to bylo do té doby než film vznikl. Můj názor *:D* *:D* *:D*
0 0
reagovat

popik

Rynda je totálně mimo a Tetsuo pořád žije v Matrixu :D
300185
Rynda je totálně mimo a Tetsuo pořád žije v Matrixu *:D*
popik
0 0
reagovat
Byl vlahý letní večer a já šla s kámoškama do letního kina na něco co si už nepamatuju. Diváci se pomalu trousili, do začátku chybělo tak 15 minut a tak na plátno hodili ukázku z filmu, který budou promítat někdy příště. Do mramorové haly vstoupil borec v černém a já 4 minuty zírala určitě s otevřenou pusou. Promítaný film byl nepodstatný, my rozebíraly Matrix. Pak jsem ho viděla tak 15x za sebou (obrážely jsme sousední kina) . Pokračování se dalo, doplnilo celkový obraz. 1x za rok si ho pravidelně pouštím i teď. :D
300184
Byl vlahý letní večer a já šla s kámoškama do letního kina na něco co si už nepamatuju. Diváci se pomalu trousili, do začátku chybělo tak 15 minut a tak na plátno hodili ukázku z filmu, který budou promítat někdy příště. Do mramorové haly vstoupil borec v černém a já 4 minuty zírala určitě s otevřenou pusou. Promítaný film byl nepodstatný, my rozebíraly Matrix. Pak jsem ho viděla tak 15x za sebou (obrážely jsme sousední kina) . Pokračování se dalo, doplnilo celkový obraz. 1x za rok si ho pravidelně pouštím i teď. *:D*
0 0
reagovat

Bahen

Nejses. Taky to k nam do kina melo jit az o dost pozdeji, multiplexy nebyl rozsireny, zaplatil sem tenkrat 300 Kč za dve cedecka a toho dotycneho sem musel na kolenou prosit a uhanet dva dny. Jako jedinej mel v obci vypalovacku. No, snad uz je to dneska promlceny a muze to tu zaznit :D Tenkrat pred jeho dverma uz cekala rada lidi, potkal sem tam i spoluzaka ze zakladky. A dotycnej je dneska oblastnim sefem jedne velke nejmenovane IT firmy :D
300180
Nejses. Taky to k nam do kina melo jit az o dost pozdeji, multiplexy nebyl rozsireny, zaplatil sem tenkrat 300 Kč za dve cedecka a toho dotycneho sem musel na kolenou prosit a uhanet dva dny. Jako jedinej mel v obci vypalovacku. No, snad uz je to dneska promlceny a muze to tu zaznit *:D* Tenkrat pred jeho dverma uz cekala rada lidi, potkal sem tam i spoluzaka ze zakladky. A dotycnej je dneska oblastnim sefem jedne velke nejmenovane IT firmy *:D*
Bahen
0 0
reagovat
Matrix, ač se mi líbí, je jeden z nejpřeceňovanějších filmů všech dob. Je pravda, že vznikl zrovna v tu pravou dobu. (O jeho dopadu na popkulturu na přelomu tisiciletí se samozřejmně bavit nechci.) Každoročně se objeví 2-3 filmy, kterou celou kinematografii posouvají zase o něco dál a Matrix byl "jen" tímto filmem. Za pokračování jsem rád, protože jako trilogie, vyzní celý Matrix mnohem líp.


KARLOS:+
300178
Matrix, ač se mi líbí, je jeden z nejpřeceňovanějších filmů všech dob. Je pravda, že vznikl zrovna v tu pravou dobu. (O jeho dopadu na popkulturu na přelomu tisiciletí se samozřejmně bavit nechci.) Každoročně se objeví 2-3 filmy, kterou celou kinematografii posouvají zase o něco dál a Matrix byl "jen" tímto filmem. Za pokračování jsem rád, protože jako trilogie, vyzní celý Matrix mnohem líp. KARLOS*:+*
0 0
reagovat

mno

nejsem a nikdy sem nebyl zadnej velkej pirat, ale ted si tak trochu pripadam...

sem jedinej, kdo to videl nejdriv vypaleny na 2 CD? a mam dojem, ze mnohem driv nez to bylo u nas (v cechach) v kine?
300174
nejsem a nikdy sem nebyl zadnej velkej pirat, ale ted si tak trochu pripadam... sem jedinej, kdo to videl nejdriv vypaleny na 2 CD? a mam dojem, ze mnohem driv nez to bylo u nas (v cechach) v kine?
mno
0 0
reagovat

ovmartin23

wtf ? Sežrat trip zapít to pivem a jít do kina ? Co to je za kokotskej nápad ? To se teda fakt divím, že se vám to nelíbilo :D
300173
wtf ? Sežrat trip zapít to pivem a jít do kina ? Co to je za kokotskej nápad ? To se teda fakt divím, že se vám to nelíbilo *:D*
ovmartin23
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se