Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #765 o Vetřelci a Fallout


ikona
Mr. Hlad
alienfalloutknights talenetflixrebel moonromulusstanley kubricktrue liesvíkendový výplach
Čeho jste si možná nevšimli v seriálu Fallout? Proč nedostaneme dvojku Příběhu rytíře? A jakou hračku z Vetřelců všichni potřebujeme?  

Nedělní výplach

Setkání týdne
Dokážete si představit, jak Stanley Kubrick kouká fascinovaně na film, ve kterém Arnold Schwarzenegger kosí v bitevním letadle armádu teroristů? James Cameron nejspíš ne, ale teď se v jedné historce prořekl, že byl na návštěvě právě u Kubricka, který chtěl, aby spolu koukali na Pravdivé lži a aby mu vysvětlil, jak kterou scénu udělal. Tohle bylo možná lepší než jít si pro Oscara. 

Hračka týdne
Fede Alvarez dokončuje Alien: Romulus a vypadá to, že natáčení si zatraceně užíval. Popravdě pokud se tohle dostane do prodeje, tak to chci. A vy asi taky, že jo? 

Příprava týdne
Třetí Deadpool se blíží, ale ani po upoutávkách nemáme úplně jasno v tom, kolik cameí, odkazů a pomrknutí v něm bude. Jisté ale je, že hodně. Shawn Levy k tomu však řekl, že zatímco on všechny marvelovky nastudovával, protože je poctivec, určitě  není nutné, abyste si dávali maraton MCU a komiksovek od Foxů, abyste si Deadpoola užili. Mám fungovat i pro ty, kdo přijdou do kina nepřipravení. Takže pokud jste se chystali udělat si domácí úkol, možná teď máte pár volných víkendů navíc. 

Rozhovory týdne
Sympaťák David Dastamalchian je v hororu jako doma. Nedávno se objevil v Late Night with the Devil, porval se s Drákulou v The Last Voyage of the Demeter a vidět jste ho mohli i v Kostlivci. Takže se rozhodl začít dělat rozhovory s hereckými a filmařskými kolegy v show Grave Conversations, které  budou mít asi hodně blízko k hororovému žánru. Jinak by u toho asi neleželi v rakvích. 

Čísla týdne
Čísla týdne. Zack Snyder momentálně plánuje sedmadvacet pokračování Rebel Moon, každé se dočká režisérského sestřihu, dostaneme i dvanáct prequelů, animák, deskovou hru, komiks, gamebook, larp a hajzlpapír s potiskem… nebo tak něco. To je jedno. V každém případě dvojka jeho epické sci-fi blitky je venku a na Netflixu neví, jestli jim dělá radost. Koukalo na něj 21,4 milionů lidí, což je o trošku míň než na jedničku. Ale hlavně o dost míň než na Nech svět světem a Mladou dámu. No uvidíme, jak dlouho Snyderovi na Netflixu jeho zpomaleně sečená pšenka pokvete. 

Easter eggy týdne
Fallout je seriálový hit. Jestli zaslouženě, nebo ne, to ať posoudí každý sám, ale v každém případě jde o projekt, který dělali lidé, kteří mají předlohu v malíku a nebáli se o tom dát svět vědět. Těch odkazů na hry je tam totiž fakt spousta. 

Sequel týdne
Brian Helgeland natočil krom Odplaty i kultovní Příběh rytíře. A měl v plánu se k němu vrátit navzdory tomu, že Heath Ledger už není pěkných pár let mezi námi. Oslovil Sony s nápadem na sequel, ti oslovili ke spolupráci Netflix a ten řekl, že nemá zájem. Proč? Údajně proto, že mu algoritmy spočítaly, že by to nebyl hit. Jistě, film je byznys, ale možná, že tahle rozhodnutí by neměly dělat počítače… Škoda. 

Pitch týdne
Dvojka nových Krotitelů duchů není příliš úspěšný, ale hlavně příliš dobrý film. A může za to do velké míry koncept, který vsadil jen a pouze na nostalgii a na nic jiného. Ale on vám to Ryan z Pitch Meeting vysvětlí sám. 

RIP týdne
Zemřel Ray Chan, což je jméno, které vám možná nic neřekne, ale jeho práci znáte. Filmový architekt zodpovědný za look filmů jako Potomci lidí, Dungeons and Dragons a především spoustu Marvelovek. Chan dělal na Thorovi, Strážcích Galaxie, Avengers 2, Doctoru Strangeovi, Spider-Manovi a Deadpoolovi s Wolverinem. Look MCU tak ovlivnil jako málokdo. Bylo mu pouhých 56 let. 

Duel týdne
V minulém Duelu jsme se ptali, jestli vás mrzí, že Quentin Tarantino hodil do koše svůj projekt The Movie Critic a hledá něco jiného. Většina z vás by si jeho výpravu do filmových sedmdesátých let ochotně v kině dala. Škoda, tak uvidíme, jakou dostaneme náhradu. 

Dnes se podíváme na Rivaly se Zendayou, ale nebudeme řešit sexuální napětí, ale sport. Zajímalo by nás, který film o tenisu je podle vás nejlepší. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace