Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Mizerech a Pivo s držitelem českého lva za Il Boemo

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek
Nedávno som si pozrel všetky tri diely. Jednotku som videl asi po 20 rokoch. A veľmi rád som si ju pripomenul. Skvelý film.
866317
Nedávno som si pozrel všetky tri diely. Jednotku som videl asi po 20 rokoch. A veľmi rád som si ju pripomenul. Skvelý film.
0 0
reagovat
Přiznám se, že díl s Janem Macolou, producentem Il Boemo je historicky druhý MZ podcast, co mi fest nesednul. Což je tedy pořád skvělé měřítko kvality .  :+

Nevěděl jsem, jestli se smát nebo to vypnout, když po tom co x minut popisuje, kde všude na film pumpnul dotace označí za problém českého filmu, že tu chybí bohatí producenti. :)))
864638
Přiznám se, že díl s Janem Macolou, producentem Il Boemo je historicky druhý MZ podcast, co mi fest nesednul. Což je tedy pořád skvělé měřítko kvality .  *:+* Nevěděl jsem, jestli se smát nebo to vypnout, když po tom co x minut popisuje, kde všude na film pumpnul dotace označí za problém českého filmu, že tu chybí bohatí producenti. :)))
0 0
reagovat
Baye jsem objevil až o rok později s adrenalinovou peckou The Rock, kterou v Cinemě (zcela po zásluze) strašně vychválili a odnesla si v recenzi plný počet, což se před tím na poli klasického akčního (a současně ne sci-fi) filmu, jakožto "pokleslého" žánru, stalo snad jen u de Bontova Speedu. Bayův celovečerní debut jsem pak viděl až nějakou dobu poté a nutno dodat, že po nadšení z The Rock jsem k filmu přistupoval s nemalým očekáváním. A jako nebudu předstírat, při prvním zhlédnutí se u mě dostavilo malinké zklamání, no:D. Po tom parádním akčním ohňostroji s geniálním OST a tím správným chlapským/armádním patosem navrch tohle působilo trochu jako jízda na půl plynu.

Zkrátka docela levné policejní buddy béčko s dvojicí televizních komiků v hlavních rolích (Smithe jsem znal z Fresh Prince, kterého jsem sem tam sledoval, zatímco Lawrence jsem prvně zaregistroval právě tady), kterým sekundoval trochu přehrávající Karyo a už tehdy polozapomenutá hvězdička Leoni, snad jen ten excentrický Pantoliano mi sedl už v té době. Jasně, Bayův dravý režijní styl a cit pro audiovizuální finesy tu více, tu méně prosvítal už tady, ale jednak se naplno projevil až v The Rock a jednak limity budgetu byly ve filmu prostě znát. Tehdy na mě film působil jako takový ten typický debut o něco později známého/slavného filmaře, u kterého člověk na první pohled pozná, že za kamerou talent a schopnosti rozhodně jsou, ale současně je mu jasné, proč se do té skutečné "záře reflektorů" daný tvůrce dostal někdy jindy s něčím jiným (viz Spielberg, Lucas, Fincher, Wachowskis, atd.).

Teprve po opakovaném zhlédnutí jsem docenil, že Bay v daných podmínkách a s daným rozpočtem vymáčknul ze štábu, herců i filmu jako takového vše co se vůbec vymáčknout dalo a navzdory všem omezením jde o poctivou žánrovku, sympaťáci Smith a Lawrence mají mezi sebou skvělou chemii a podobně zábavný policejní mix akce a humoru tady nebyl snad od série Lethal Weapon. Dvojku, která už stála 6x tolik co jednička (a je to na ní sakra vidět) a ve které se Bay doslova utrhl ze řetězu (krysy a mrtvoly ftw:D), jsem pak už poctivě vyhlížel dlouho dopředu a stejně tak trojku, v jejíž vznik jsem během let pomalu přestal doufat (ale naštěstí se přece jen dočkal). A s připravovanou čtyřkou to u mě nebude jinak:).      
862444
Baye jsem objevil až o rok později s adrenalinovou peckou The Rock, kterou v Cinemě (zcela po zásluze) strašně vychválili a odnesla si v recenzi plný počet, což se před tím na poli klasického akčního (a současně ne sci-fi) filmu, jakožto "pokleslého" žánru, stalo snad jen u de Bontova Speedu. Bayův celovečerní debut jsem pak viděl až nějakou dobu poté a nutno dodat, že po nadšení z The Rock jsem k filmu přistupoval s nemalým očekáváním. A jako nebudu předstírat, při prvním zhlédnutí se u mě dostavilo malinké zklamání, no*:D*. Po tom parádním akčním ohňostroji s geniálním OST a tím správným chlapským/armádním patosem navrch tohle působilo trochu jako jízda na půl plynu. Zkrátka docela levné policejní buddy béčko s dvojicí televizních komiků v hlavních rolích (Smithe jsem znal z Fresh Prince, kterého jsem sem tam sledoval, zatímco Lawrence jsem prvně zaregistroval právě tady), kterým sekundoval trochu přehrávající Karyo a už tehdy polozapomenutá hvězdička Leoni, snad jen ten excentrický Pantoliano mi sedl už v té době. Jasně, Bayův dravý režijní styl a cit pro audiovizuální finesy tu více, tu méně prosvítal už tady, ale jednak se naplno projevil až v The Rock a jednak limity budgetu byly ve filmu prostě znát. Tehdy na mě film působil jako takový ten typický debut o něco později známého/slavného filmaře, u kterého člověk na první pohled pozná, že za kamerou talent a schopnosti rozhodně jsou, ale současně je mu jasné, proč se do té skutečné "záře reflektorů" daný tvůrce dostal někdy jindy s něčím jiným (viz Spielberg, Lucas, Fincher, Wachowskis, atd.). Teprve po opakovaném zhlédnutí jsem docenil, že Bay v daných podmínkách a s daným rozpočtem vymáčknul ze štábu, herců i filmu jako takového vše co se vůbec vymáčknout dalo a navzdory všem omezením jde o poctivou žánrovku, sympaťáci Smith a Lawrence mají mezi sebou skvělou chemii a podobně zábavný policejní mix akce a humoru tady nebyl snad od série Lethal Weapon. Dvojku, která už stála 6x tolik co jednička (a je to na ní sakra vidět) a ve které se Bay doslova utrhl ze řetězu (krysy a mrtvoly ftw*:D*), jsem pak už poctivě vyhlížel dlouho dopředu a stejně tak trojku, v jejíž vznik jsem během let pomalu přestal doufat (ale naštěstí se přece jen dočkal). A s připravovanou čtyřkou to u mě nebude jinak*:)*.      
1 0
reagovat
První Mizerové byli fajn, ale dvojka už byl přepadení odpad!
862431
První Mizerové byli fajn, ale dvojka už byl přepadení odpad!
3 -8
reagovat
Speciál s Mizery jsem viděl včera a hned jsem doma pustil na Netflixu jedničku a dvojku Mizerů, musím říct, že díky tomu co jsem se dozvěděl ve videu od Vás ohledně jedničky, mi pomohlo si tu jedničku vychutnat ještě víc (vždy jsem jí měl rád) :) a dvojka je samozřejmě pecka, jak řekl Hlad, není to guilty pleasure ale pleasure :)
862424
Speciál s Mizery jsem viděl včera a hned jsem doma pustil na Netflixu jedničku a dvojku Mizerů, musím říct, že díky tomu co jsem se dozvěděl ve videu od Vás ohledně jedničky, mi pomohlo si tu jedničku vychutnat ještě víc (vždy jsem jí měl rád) *:)* a dvojka je samozřejmě pecka, jak řekl Hlad, není to guilty pleasure ale pleasure *:)*
2 -1
reagovat
Asi jsem už vyloženě civalofil, co pivo to nadšení, zajímaví hosté, témata. A to i když v tomhle vypadáš jako vandrák :D
862408
Asi jsem už vyloženě civalofil, co pivo to nadšení, zajímaví hosté, témata. A to i když v tomhle vypadáš jako vandrák *:D*
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se