Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku MZ Live Speciál o Honu na ponorku

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
Skvělý díl a jeden z mých nejoblíbenějších filmů. :+ První film co jsem viděl po smrti Conneryho... A jeden z posledních filmů, co jsem viděl s tátou, než ho prepralo to co ho prepralo. Z toho jsem měl teda kulový, protože jsem se dozvěděl tak trojnásobek informací jak je co blbost, co bylo jinak na vojně a co technicky nejde...

Já z Clancyho přečetl jenom část, ale jeho příprava je neskutečná. Od začátku letošní války jsem 2x přečetl Rudou bouři a je neuvěřitelné co všechno tam trefil a sedí i po 40 letech. Co jsem procházel Reddit a Twitter, tak na té knize ujíždějí i vojensti a političtí analytici. Kvůli Ukrajině jsem přečetl moc knížek od února a nejvíc se trefil tvůrce braku Tom Clancy. 
850074
Skvělý díl a jeden z mých nejoblíbenějších filmů. *:+* První film co jsem viděl po smrti Conneryho... A jeden z posledních filmů, co jsem viděl s tátou, než ho prepralo to co ho prepralo. Z toho jsem měl teda kulový, protože jsem se dozvěděl tak trojnásobek informací jak je co blbost, co bylo jinak na vojně a co technicky nejde... Já z Clancyho přečetl jenom část, ale jeho příprava je neskutečná. Od začátku letošní války jsem 2x přečetl Rudou bouři a je neuvěřitelné co všechno tam trefil a sedí i po 40 letech. Co jsem procházel Reddit a Twitter, tak na té knize ujíždějí i vojensti a političtí analytici. Kvůli Ukrajině jsem přečetl moc knížek od února a nejvíc se trefil tvůrce braku Tom Clancy. 
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Technicka.. on se ale odehrava pod morem, nemelo by se to rozlisovat? :)
850071
Technicka.. on se ale odehrava pod morem, nemelo by se to rozlisovat? :)
849948
0 -1
reagovat
BTW ten prechod z jednoho jazyka originalni nebyl, minimalne v Norimberskem procesu je velmi podobna scena a urcite neni jidiny.
850067
BTW ten prechod z jednoho jazyka originalni nebyl, minimalne v Norimberskem procesu je velmi podobna scena a urcite neni jidiny.
0 0
reagovat
Neni aktualne na nějakým VOD? HBO Disney Netflix … díky za info
850064
Neni aktualne na nějakým VOD? HBO Disney Netflix … díky za info
0 0
reagovat
Podle mě jednoznačně nejlepší ryanovka a to vůbec nejlepší z clancyovek na filmově-seriálovém poli obecně a to až do dnešních dní. Což je jednak trochu smutné, že se žádnou další adaptací nedokázali filmaři k tomuhle etalonu nejen ponorkových, ale i špionážních filmů přiblížit a jednak to dokazuje, jak velkou pecku tehdy McTiernan a spol. dokázali natočit. Ještěže si McTiernan tenkrát režii filmu nakonec nerozmyslel a nevzal nabízenou režii dvojky Die Hard, která ho prý docela lákala, čímž diváci i díky Harlinovi následně dostali dva parádní filmy najednou, tj. to nejlepší z obou světů:).

Jinak mám takový pocit, že ten textový dodatek v úvodu o zasazení děje do 1984 se do filmu přidával až někdy v post produkci, nebo možná dokonce někdy těsně před premiérou v návaznosti na tehdejší aktuální události na mezinárodní politické scéně. Takže je klidně možné, že ve scénáři původně fakt nebyl. Kdysi dávno (někdy v 90s) jsem o tom někde (asi Cinema) v tomhle duchu četl a zaujalo mně to (asi proto si to pamatuju až dodnes). A další věc co si vybavuju je, že kromě obligátních modelů na place využívali i makety, přičemž ta plovoucí maketa celé ponorky (předpokládám použita především pro záběry na Conneryho, když stojí na vrcholu ponorky (sorry, netuším, jak se ta část s periskopy ofiko jmenuje:D) a následně společně s Baldwinem, když vplouvají do ústí řeky) byla ve své době údajně jedna z největších postavených "kulis" pro film. Snad si se mnou moje paměť ošklivě nehraje:).

Každopádně ale velká klasika a povinnost pro všechny fanoušky akčního špionážního žánru. Conneryho Ramius s frajerským příčeskem (takový předskokan před Masonovým čírem v The Rock:)), který si celý film krade pro sebe a nedivil bych se, kdyby spousta lidí film znalo/vidělo, aniž by tušilo, že film není primárně o něm, ale o postavě tak trochu v pozadí, hranou Baldwinem:D, top class casting, skvělá ponorková atmosféra, scéna s proplouváním kaňonem "na slepo" je pořád best of best, legendární "jen tak mimochodem" přechod z ruštiny do angličtiny, geniální OST od Poledourise, přičemž sborový zpěv sovětské hymny je imho ta nejvíce cool performance jakékoliv hymny v jakémkoliv filmu vůbec (jo, jednu dobu jsem si ji broukal pořád dokola):) a konečně nebýt tohohle filmu (a Top Gunu plus pár dalších), JAG by zdaleka nevypadal tak velkorozpočtově a "realisticky":D.
849981
Podle mě jednoznačně nejlepší ryanovka a to vůbec nejlepší z clancyovek na filmově-seriálovém poli obecně a to až do dnešních dní. Což je jednak trochu smutné, že se žádnou další adaptací nedokázali filmaři k tomuhle etalonu nejen ponorkových, ale i špionážních filmů přiblížit a jednak to dokazuje, jak velkou pecku tehdy McTiernan a spol. dokázali natočit. Ještěže si McTiernan tenkrát režii filmu nakonec nerozmyslel a nevzal nabízenou režii dvojky Die Hard, která ho prý docela lákala, čímž diváci i díky Harlinovi následně dostali dva parádní filmy najednou, tj. to nejlepší z obou světů*:)*. Jinak mám takový pocit, že ten textový dodatek v úvodu o zasazení děje do 1984 se do filmu přidával až někdy v post produkci, nebo možná dokonce někdy těsně před premiérou v návaznosti na tehdejší aktuální události na mezinárodní politické scéně. Takže je klidně možné, že ve scénáři původně fakt nebyl. Kdysi dávno (někdy v 90s) jsem o tom někde (asi Cinema) v tomhle duchu četl a zaujalo mně to (asi proto si to pamatuju až dodnes). A další věc co si vybavuju je, že kromě obligátních modelů na place využívali i makety, přičemž ta plovoucí maketa celé ponorky (předpokládám použita především pro záběry na Conneryho, když stojí na vrcholu ponorky (sorry, netuším, jak se ta část s periskopy ofiko jmenuje*:D*) a následně společně s Baldwinem, když vplouvají do ústí řeky) byla ve své době údajně jedna z největších postavených "kulis" pro film. Snad si se mnou moje paměť ošklivě nehraje*:)*. Každopádně ale velká klasika a povinnost pro všechny fanoušky akčního špionážního žánru. Conneryho Ramius s frajerským příčeskem (takový předskokan před Masonovým čírem v The Rock*:)*), který si celý film krade pro sebe a nedivil bych se, kdyby spousta lidí film znalo/vidělo, aniž by tušilo, že film není primárně o něm, ale o postavě tak trochu v pozadí, hranou Baldwinem*:D*, top class casting, skvělá ponorková atmosféra, scéna s proplouváním kaňonem "na slepo" je pořád best of best, legendární "jen tak mimochodem" přechod z ruštiny do angličtiny, geniální OST od Poledourise, přičemž sborový zpěv sovětské hymny je imho ta nejvíce cool performance jakékoliv hymny v jakémkoliv filmu vůbec (jo, jednu dobu jsem si ji broukal pořád dokola)*:)* a konečně nebýt tohohle filmu (a Top Gunu plus pár dalších), JAG by zdaleka nevypadal tak velkorozpočtově a "realisticky"*:D*.
3 0
reagovat

Cože ???

DAS BOOT !!! To je legenda 
SCIFI Hon na ponorku ? ...Ok ,dobře vám tak děti :/ 
849975
DAS BOOT !!! To je legenda  SCIFI Hon na ponorku ? ...Ok ,dobře vám tak děti :/ 
Cože ???
1 -6
reagovat
Hned jsem si to musel dneska připomenout. Teda ale ten dabing. Mám dvě verze z VHS/DVD z devadesátých a televizní z 2003. Tam, kde měli mluvit rusky, mluvili česky s českými titulky. Ach jo. Jen asi prvních pár vět na úplném začátku v té starší verzi z VHS mluvili rusky. Jakmile vlezli do ponorky, tak čeština.
 A nějak jsem se naladil na Baldwina, tak si pustím jiného Baldwina v Oheň s Kurtem Russellem a Scottem Glenem.
849959
Hned jsem si to musel dneska připomenout. Teda ale ten dabing. Mám dvě verze z VHS/DVD z devadesátých a televizní z 2003. Tam, kde měli mluvit rusky, mluvili česky s českými titulky. Ach jo. Jen asi prvních pár vět na úplném začátku v té starší verzi z VHS mluvili rusky. Jakmile vlezli do ponorky, tak čeština.  A nějak jsem se naladil na Baldwina, tak si pustím jiného Baldwina v Oheň s Kurtem Russellem a Scottem Glenem.
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
S jedničkou souhlasím bezezbytku, ale na dvojce budu mít Titanic :D
849956
S jedničkou souhlasím bezezbytku, ale na dvojce budu mít Titanic *:D*
849954
1 0
reagovat
Hon na ponorku je fajn, ale absolutně nejoblíbenější Ryanovka jsou Nejhorší obavy :+ miluju tu atmosféru, hudbu, naléhavost... 
849955
Hon na ponorku je fajn, ale absolutně nejoblíbenější Ryanovka jsou Nejhorší obavy *:+* miluju tu atmosféru, hudbu, naléhavost... 
4 -1
reagovat
reaguje na: Chermy
Jo
849954
Jo
849952
1 -1
reagují: Chermy
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Po Master and Commander? 8)
849952
Po Master and Commander? *8)*
849948
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
Pecka a pro mě druhej nejlepší film všech dob, co se odehrává na moři :+
849948
Pecka a pro mě druhej nejlepší film všech dob, co se odehrává na moři *:+*
1 0
reagují: Codename.Onyx, Chermy
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se