Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: výstřední Matrix Resurrections

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: HAL
Jak to muze byt bezesve navazani, kdyz to oproti trojce vypada uplne z prdele? Na hedvabi navazes bezešvě igelitem? :)
813278
Jak to muze byt bezesve navazani, kdyz to oproti trojce vypada uplne z prdele? Na hedvabi navazes bezešvě igelitem? :)
813236
3 -5
reagovat
Je to hrozny. Ze tomu deji chybi osudovost, napeti, nejaka hutnost (tvl Neo se vratil po 60 letech ve filmu a 20 v realu, to ma prece divaka vecpat do sedacky) je jedna vec, ale audiovizualem, akcnima scenama... to je proste obyc akcni serial. Cely to pusobi jak mix Ninja Assassin s Jupiter Ascending, ale navic nejak tak levnejsi, spis jako fanfilm. Hrozne, absurdne moc tu znacku degradovali. Nez tohle tak radeji meli do kin pustit v 3D to Awakens, pretvorit Matrix na takovyho Avatara, protoze tohle je brutalni fiasko. Vcera vecer bylo na CSFD 62%, ale jestli Ressurrections neskonci max v low 50s, tak fakt uz nevim. Za me 2/5 totalni strop a nikdy uz o tom nechci slyset.
813269
Je to hrozny. Ze tomu deji chybi osudovost, napeti, nejaka hutnost (tvl Neo se vratil po 60 letech ve filmu a 20 v realu, to ma prece divaka vecpat do sedacky) je jedna vec, ale audiovizualem, akcnima scenama... to je proste obyc akcni serial. Cely to pusobi jak mix Ninja Assassin s Jupiter Ascending, ale navic nejak tak levnejsi, spis jako fanfilm. Hrozne, absurdne moc tu znacku degradovali. Nez tohle tak radeji meli do kin pustit v 3D to Awakens, pretvorit Matrix na takovyho Avatara, protoze tohle je brutalni fiasko. Vcera vecer bylo na CSFD 62%, ale jestli Ressurrections neskonci max v low 50s, tak fakt uz nevim. Za me 2/5 totalni strop a nikdy uz o tom nechci slyset.
2 -3
reagovat
Panebože to je shit. Jsem pravděpodobně největší fanda trilogie v Ústeckém kraji, ale tohle se nedá a v životě to už nechci vidět. Příběh je úplně o hovně, vše vypadá strašně lacině a akce působí jak vystřižený scény z Johna Wicka. Osoba, kterou napadlo obsadit NPH by potřebovala nakopnout do kloaky, páč ten je totálně mimo. Je to ale taková sračka, že je to vlastně úplně jedno. Půl hvězdy za Priyanku Jonášovou a Trinity v kabátu. Čtvrt hvězdy ale dolů, za její špinavé nehty.:-
813261
Panebože to je shit. Jsem pravděpodobně největší fanda trilogie v Ústeckém kraji, ale tohle se nedá a v životě to už nechci vidět. Příběh je úplně o hovně, vše vypadá strašně lacině a akce působí jak vystřižený scény z Johna Wicka. Osoba, kterou napadlo obsadit NPH by potřebovala nakopnout do kloaky, páč ten je totálně mimo. Je to ale taková sračka, že je to vlastně úplně jedno. Půl hvězdy za Priyanku Jonášovou a Trinity v kabátu. Čtvrt hvězdy ale dolů, za její špinavé nehty.*:-*
6 -3
reagovat
Nebylo to tak spatne, jen proste zbytecne, no. Meta veci mi prisly fajn, vlastne lepsi, nez s cim se vytasila dvojka a trojka. Akce taky v pohode, ale nic, co bych uz driv nevidel. Jenze ten konec mi ty predchozi dve a pul hodiny fakt neoduvodnil.
813260
Nebylo to tak spatne, [spoiler]jen proste zbytecne, no. Meta veci mi prisly fajn, vlastne lepsi, nez s cim se vytasila dvojka a trojka. Akce taky v pohode, ale nic, co bych uz driv nevidel. Jenze ten konec mi ty predchozi dve a pul hodiny fakt neoduvodnil.[/spoiler]
1 -2
reagovat
Bezešvé navázání na třetí díl - což je ohromující vzhledem k tomu že uplynulo skoro dvacet let a příběh se zdál být uzavřeným. A přesto k němu bylo co dodat a ten nový příběh funguje - jen jeho podání je místy trochu problematické. Lena Wachowski napsala velice chytrý scénář klouzající po hraně mezi tradičním sequelem a meta-parodickým komentářem k originálu a popkultuře obecně. Kráčí směrem kterým mířila už předchozích filmech a ve výborném seriálu Sense8, a dotahuje myšlenky transhumanismu a propojování/zaměnitelnosti lidí a strojů do ještě větších dálek než v původní trilogii - ale pořád jako plynulé navázání, rozvinutí všeho co bylo už v trojce, ne lámání přes koleno.

Častými odkazy i přímo "deja vu" remastery záběrů se čtyřka vrací nejen k sequelům Reloaded a Revolutions, ale i k prvnímu Matrixu, čímž si vynucuje srovnání i přímo s ním - a pak samozřejmě nemá šanci, první Matrix je film na úplně jiném levelu. Ale vedle něj nemají šanci ani ty dva původní sequely. Reloaded už tehdy při premiéře působilo jako zbytečný dovětek, kvalitativní úpadek a úkrok do jiného světa - a v něm jsme pořád, tady rozhodně není ta extatická coolovost a příběhová čistota originálu, a co už v sequelech působilo jako parodie, je tady jako parodie i shazováno.
Hravá je obzvlášť první polovina, druhá už je tradičnějším vyprávěním což je trochu méně zajímavé.

V čem selhává čtyřka nehezky i ve srovnání se sequely je akce a celkově místy trochu lacině působicí vizuál - pár kamerových kompozic vypadá ještě velmi dobře, nápaditosti je tu na současné poměry hollywoodské akce pořád hodně, ale střih je bídný a choreografie viditelně trpí nepřítomností Yuena Woo-pinga (a chtělo by se říct i stářím herců, jenže... existuje John Wick sakra!, proč tam Keanu dokáže ukázat fantastické věci které tady ne?).

Ve výsledku odvážné a hodně chytře vystavěné sci-fi, které si rád dám znova - poserou se z něj jen lidé kteří z čehokoli "trans" a feministických narážek dostávají kopřivku... a asi i ti co uctívají sebezahleděnost dvojky a trojky bez schopnosti jejich reflexe s nadhledem. Čtyřka rozvádí jejich příběh bez toho aby se k nim snažila být prostoduše uctivá - což je jen dobře.
8/10
813236
Bezešvé navázání na třetí díl - což je ohromující vzhledem k tomu že uplynulo skoro dvacet let a příběh se zdál být uzavřeným. A přesto k němu bylo co dodat a ten nový příběh funguje - jen jeho podání je místy trochu problematické. Lena Wachowski napsala velice chytrý scénář klouzající po hraně mezi tradičním sequelem a meta-parodickým komentářem k originálu a popkultuře obecně. Kráčí směrem kterým mířila už předchozích filmech a ve výborném seriálu Sense8, a dotahuje myšlenky transhumanismu a propojování/zaměnitelnosti lidí a strojů do ještě větších dálek než v původní trilogii - ale pořád jako plynulé navázání, rozvinutí všeho co bylo už v trojce, ne lámání přes koleno. Častými odkazy i přímo "deja vu" remastery záběrů se čtyřka vrací nejen k sequelům Reloaded a Revolutions, ale i k prvnímu Matrixu, čímž si vynucuje srovnání i přímo s ním - a pak samozřejmě nemá šanci, první Matrix je film na úplně jiném levelu. Ale vedle něj nemají šanci ani ty dva původní sequely. Reloaded už tehdy při premiéře působilo jako zbytečný dovětek, kvalitativní úpadek a úkrok do jiného světa - a v něm jsme pořád, tady rozhodně není ta extatická coolovost a příběhová čistota originálu, a co už v sequelech působilo jako parodie, je tady jako parodie i shazováno. Hravá je obzvlášť první polovina, druhá už je tradičnějším vyprávěním což je trochu méně zajímavé. V čem selhává čtyřka nehezky i ve srovnání se sequely je akce a celkově místy trochu lacině působicí vizuál - pár kamerových kompozic vypadá ještě velmi dobře, nápaditosti je tu na současné poměry hollywoodské akce pořád hodně, ale střih je bídný a choreografie viditelně trpí nepřítomností Yuena Woo-pinga (a chtělo by se říct i stářím herců, jenže... existuje John Wick sakra!, proč tam Keanu dokáže ukázat fantastické věci které tady ne?). Ve výsledku odvážné a hodně chytře vystavěné sci-fi, které si rád dám znova - poserou se z něj jen lidé kteří z čehokoli "trans" a feministických narážek dostávají kopřivku... a asi i ti co uctívají sebezahleděnost dvojky a trojky bez schopnosti jejich reflexe s nadhledem. Čtyřka rozvádí jejich příběh bez toho aby se k nim snažila být prostoduše uctivá - což je jen dobře. 8/10
7 -5
reagují: Cival
reagovat
Mno, Bavilo mě to solidně, ale mám celkem specifický přístup k látce. Nová filosofie apod. tam není. Akční scény jsou až tragické. Docela se skáče (kde se vzali, tu se vzali nepřátelé... a jak se objevili, tak zas za 5min zmizeli).
Vlastně bych celkově řekl, že je to při nejlepším průměrný film a funguje jen díky meta rovině, protože zvládá neustále připomínat, že divák má rád původní film (trilogii). Osobně jsem si strašně užíval romantickou linku, která mi tak nějak během projekce kompenzovala zbytek.
Suprově to vrací Matrix do dnešní populace a pokud to úplně nepohoří, tak se snad dočkáme pořádné Matrix hry, nebo třeba dalších filmů, ideálně ale režírovaných někým jiným.
Užil jsem si to, ale nemyslím si že objektivně to má na víc jak 6/10.
813234
Mno, Bavilo mě to solidně, ale mám celkem specifický přístup k látce. Nová filosofie apod. tam není. Akční scény jsou až tragické. Docela se skáče (kde se vzali, tu se vzali nepřátelé... a jak se objevili, tak zas za 5min zmizeli). Vlastně bych celkově řekl, že je to při nejlepším průměrný film a funguje jen díky meta rovině, protože zvládá neustále připomínat, že divák má rád původní film (trilogii). Osobně jsem si strašně užíval romantickou linku, která mi tak nějak během projekce kompenzovala zbytek. Suprově to vrací Matrix do dnešní populace a pokud to úplně nepohoří, tak se snad dočkáme pořádné Matrix hry, nebo třeba dalších filmů, ideálně ale režírovaných někým jiným. Užil jsem si to, ale nemyslím si že objektivně to má na víc jak 6/10.
4 -3
reagovat
Takže to mám chápat tak, že to nebude výborné za řekněme 10/10, ale pouze dobré 8/10 ? Dobře. Pořád se hodně těším, ta nálož negativity, nadužívání slovíčka meta a nevyžádaný rozbor tvůrčí kreativity paní režísérky ve vztahu k její genderové identitě mé očekávání filmového zážitku nezvyklá. 8):+
813155
Takže to mám chápat tak, že to nebude výborné za řekněme 10/10, ale pouze dobré 8/10 ? Dobře. Pořád se hodně těším, ta nálož negativity, nadužívání slovíčka meta a nevyžádaný rozbor tvůrčí kreativity paní režísérky ve vztahu k její genderové identitě mé očekávání filmového zážitku nezvyklá. *8)**:+*
3 -5
reagovat
reaguje na: puffy2
Je to otevrene stejne jako jednicka.
813144
[spoiler]Je to otevrene stejne jako jednicka.[/spoiler]
813143
3 -1
reagovat
Ako veľmi má ten film otvorený záver? Je to nejak dostatočne uzavreté, aby ma nesralo, že sa už nedočkám ďalších dielov?
813143
Ako veľmi má ten film otvorený záver? Je to nejak dostatočne uzavreté, aby ma nesralo, že sa už nedočkám ďalších dielov?
1 -1
reagují: Cival
reagovat

Hrůza

Bohužel se to fakt nepovedlo. Meta jak Brno. Hloupý děj, nefunkční fan service z původní trilogie, zbytečné postavy, slabé a nezajímavé akční scény. Digitální Morpheus. A proboha ten konec? Oba jsou s Trinity vyvolení? Kdo tomuhle nesmyslu mohl dát zelenou? To tomu konceptu někdo z Warnerů opravdu věřil?
813141
[spoiler]Bohužel se to fakt nepovedlo. Meta jak Brno. Hloupý děj, nefunkční fan service z původní trilogie, zbytečné postavy, slabé a nezajímavé akční scény. Digitální Morpheus. A proboha ten konec? Oba jsou s Trinity vyvolení? Kdo tomuhle nesmyslu mohl dát zelenou? To tomu konceptu někdo z Warnerů opravdu věřil?[/spoiler]
Hrůza
5 -5
reagovat
Neplánujete spoiler povídání podobně jako u Spidermana? Ten hate plus ohlédnutí za původní trilogii by bylo fajn si poslechnout :D
813139
Neplánujete spoiler povídání podobně jako u Spidermana? Ten hate plus ohlédnutí za původní trilogii by bylo fajn si poslechnout *:D*
6 -1
reagovat
Každopádně i kdyby Resurrections byla sračka všech sraček, tak mě donutila podívat se na původní trilogii, takže by tím alespoň trochu omluvila svou existenci. :+
813134
Každopádně i kdyby Resurrections byla sračka všech sraček, tak mě donutila podívat se na původní trilogii, takže by tím alespoň trochu omluvila svou existenci. *:+*
1 -2
reagovat
Kazdopadne uz je to na HBO MAX;)
813115
Kazdopadne uz je to na HBO MAX;)
5 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Nicmene i kdybys to bral jako sci-fi romanci, tak je tak line napsana a vymyslena a tedy nelogicka, ze nakonec vubec nedava smysl 8) (viz moje namitky v messengeru)
813114
Nicmene i kdybys to bral jako sci-fi romanci, tak je tak line napsana a vymyslena a tedy nelogicka, ze nakonec vubec nedava smysl *8)* (viz moje namitky v messengeru)
813110
6 -3
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Hlad to měl podobně jako Fuka, asi záleží, co člověk od Matrixu chce. Já třeba nepotřebuju, aby mi udělal díru do hlavy revoluční filozofií, nebo aby převracel naruby všechno, co jsem si o něm doteď myslel. Zároveň bych ocenil, aby když už se o to snaží, tak aby to nepůsobilo jako levná ochotnická parodie, což bohužel v těch prvních zhruba 40 minutách prostě dělá.

Pro mě je Matrix o vztahu Nea a Trinity, boji lidstva za svobodu ve steampunkových kulisách a pak fenomenální akční stránce, kterou dvojka s trojkou nakopla do neskutečných výšin. Proto nemám v zásadě problém s tím, že tu značku někdo zkouší oživit, potenciál na tohle všechno tu byl a bude. Jenže novej Matrix mě k těmhle věcem vrací až když se po té takřka hodině debilit rozjede. Mínus samozřejmě ta akce, která je tady prostě na ho*no. :) A třeba Neo a Trinity mi tu přišly v té druhé části super a docela se ztotožňuji s těmi pochvalnými recenzemi vystavěnými na tom, že je to dobrá sci-fi love story. Jenže když mám původní trilogii za 9-10/10, tak je "dobrý" prostě málo.
813110
Hlad to měl podobně jako Fuka, asi záleží, co člověk od Matrixu chce. Já třeba nepotřebuju, aby mi udělal díru do hlavy revoluční filozofií, nebo aby převracel naruby všechno, co jsem si o něm doteď myslel. Zároveň bych ocenil, aby když už se o to snaží, tak aby to nepůsobilo jako levná ochotnická parodie, což bohužel v těch prvních zhruba 40 minutách prostě dělá. Pro mě je Matrix o vztahu Nea a Trinity, boji lidstva za svobodu ve steampunkových kulisách a pak fenomenální akční stránce, kterou dvojka s trojkou nakopla do neskutečných výšin. Proto nemám v zásadě problém s tím, že tu značku někdo zkouší oživit, potenciál na tohle všechno tu byl a bude. Jenže novej Matrix mě k těmhle věcem vrací až když se po té takřka hodině debilit rozjede. Mínus samozřejmě ta akce, která je tady prostě na ho*no. *:)* A třeba Neo a Trinity mi tu přišly v té druhé části super a docela se ztotožňuji s těmi pochvalnými recenzemi vystavěnými na tom, že je to dobrá sci-fi love story. Jenže když mám původní trilogii za 9-10/10, tak je "dobrý" prostě málo.
813078
6 -4
reagují: Cival
reagovat
reaguje na: puffy2
To jsou jen vzácné výjimky potvrzující pravidlo.
813107
To jsou jen vzácné výjimky potvrzující pravidlo.
813052
2 -1
reagovat
To je zase pseudoaféra. :D
813105
To je zase pseudoaféra. *:D*
4 -2
reagovat
reaguje na: Dacan
A pre skutocnych fajnsmekrov je tu Kaufmanova Adaptacia:+
813100
A pre skutocnych fajnsmekrov je tu Kaufmanova Adaptacia*:+*
813099
4 -1
reagovat
reaguje na: Jardus
Ať se každej, kdo to slovo nezná podívá na Last Action Hero. To je imo definice meta filmu:+
813099
Ať se každej, kdo to slovo nezná podívá na Last Action Hero. To je imo definice meta filmu*:+*
813097
7 -1
reagují: Gorecki
reagovat
Ach jo a to som mal slovo meta spojené jedine s pojmom metafyzika... :o 
813098
Ach jo a to som mal slovo meta spojené jedine s pojmom metafyzika... *:o* 
1 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se