Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Poslední souboj: Recenze

příspěvky 1 - 0 Napsat příspěvek
Kurva to byla pecka!
842566
Kurva to byla pecka!
0 0
reagovat
Kdyby to někoho zajímalo - psal jsem do MagicBoxu ohledně vydání na 4k uhd a bohužel stejná písnička jako v případě marvelovek nebo SW - není a nebude, protože Disney.

Takže abychom si to shrnuli - žádné 4k uhd a na dvd a bd žádný dabing (vzhledem ke starší cílovce, navyklé na dabing, slušný fail), pouze titulky, s mrzkou půlhodinou bonusů. Ještě někdo má pocit, že se na tenhle pohrobek od Foxe totálně nesere od začátku do konce:(? Až se divím, že se vůbec někdo obtěžoval tady vydat sb.

Minule u KoH  vydán sb s prodlouženou verzí kompletně bez lokalizace, teď u TLD zase jen s titulky a bez 4k uhd verze, ty Ridleyho historické kousky jsou u nás na poli domácího videa fakt prokleté:-.  
820638
Kdyby to někoho zajímalo - psal jsem do MagicBoxu ohledně vydání na 4k uhd a bohužel stejná písnička jako v případě marvelovek nebo SW - není a nebude, protože Disney. Takže abychom si to shrnuli - žádné 4k uhd a na dvd a bd žádný dabing (vzhledem ke starší cílovce, navyklé na dabing, slušný fail), pouze titulky, s mrzkou půlhodinou bonusů. Ještě někdo má pocit, že se na tenhle pohrobek od Foxe totálně nesere od začátku do konce*:(*? Až se divím, že se vůbec někdo obtěžoval tady vydat sb. Minule u KoH  vydán sb s prodlouženou verzí kompletně bez lokalizace, teď u TLD zase jen s titulky a bez 4k uhd verze, ty Ridleyho historické kousky jsou u nás na poli domácího videa fakt prokleté*:-*.  
3 0
reagovat
Jeden z nejlepších filmů roku. Nevěřím, ale nikomu. :D

Dle AJ wiki (tedy jen jako základní přehled):
Legal studies conducted in the 2000s by French jurists generally considered it likely that Le Gris was the real culprit based on Marguerite's evidence, although none of course could prove so conclusively. A major exception to this trend was a book written in 1890 by a descendant of Le Gris named F. White Le Grix, who makes a determined effort to defend his ancestor. Most recently, the story was studied in Eric Jager's work The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France, which also considers Le Gris the likely rapist.

Mimochodem:
During the criminal trial, all the major figures in the case were called on to give evidence. Le Gris and Carrouges began proceedings and were followed by a heavily pregnant Marguerite and at least one of her maidservants as well as Adam Louvel. As people of low birth, Louvel and the servants were all subject to torture to test the veracity of their testimony (To je také pěkné...), but none gave evidence against Le Gris and the case continued through the summer and into September without conclusion.

P.s: Karel VI byl těžce psychický nemocný.
810903
[b]Jeden z nejlepších filmů roku.[/b] Nevěřím, ale nikomu. *:D* Dle AJ wiki (tedy jen jako základní přehled): [i]Legal studies conducted in the 2000s by French jurists generally considered it likely that Le Gris was the real culprit based on Marguerite's evidence, although none of course could prove so conclusively. A major exception to this trend was a book written in 1890 by a descendant of Le Gris named F. White Le Grix, who makes a determined effort to defend his ancestor. Most recently, the story was studied in Eric Jager's work The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France, which also considers Le Gris the likely rapist. [/i]Mimochodem: [i]During the criminal trial, all the major figures in the case were called on to give evidence. Le Gris and Carrouges began proceedings and were followed by a heavily pregnant Marguerite and at least one of her maidservants as well as Adam Louvel. [b]As people of low birth, Louvel and the servants were all subject to torture to test the veracity[/b] [b]of their testimony[/b] (To je také pěkné...), but none gave evidence against Le Gris and the case continued through the summer and into September without conclusion.[/i] P.s: Karel VI byl těžce psychický nemocný.
2 -2
reagovat
Ou jéé, jak jsem po premiéře doufal, tak šance na prodlouženou verzi nejen že existuje, ale je slovy samotného mistra dost vysoká (a k tomu navíc u obou Ridleyho letošních filmů):). GucciGagu jsem zatím neviděl, tak nemohu soudit, ale v případě TLD je to paráda a už tak vynikající film to může posunout ještě výše. 
810561
Ou jéé, jak jsem po premiéře doufal, tak šance na prodlouženou verzi nejen že existuje, ale je slovy samotného mistra dost [url=https://movieweb.com/ridley-scott-house-gucci-last-duel/]vysoká[/url] (a k tomu navíc u obou Ridleyho letošních filmů)*:)*. GucciGagu jsem zatím neviděl, tak nemohu soudit, ale v případě TLD je to paráda a už tak vynikající film to může posunout ještě výše. 
4 -1
reagovat
reaguje na: Ceslo
Děkuji! Nakonec jdu dnes v těch jedenáct ;)
807279
Děkuji! Nakonec jdu dnes v těch jedenáct *;)*
807163
1 0
reagovat
Jinak vzhledem k tomu, co letos zatím vyšlo, tak Matt D. jednoznačně adept na Oskara :D8)
807238
Jinak vzhledem k tomu, co letos zatím vyšlo, tak Matt D. jednoznačně adept na Oskara *:D**8)*
1 0
reagovat
Fakt luxus. Teď snad ridleymu začnu ještě věřit, že to pokračování gladiátora dopadne dobře:) 

Při scéně se znásilněním se mi otevírala kudla v kapse a musel jsem i odvracet oči. 

A jak tady někdo psal přepálená stopáž, tak já to vidím přesně naopak. Chci prodlouženou verzi, kde dostanou poslední dva příběhy a soud ještě víc prostoru :)
807202
Fakt luxus. Teď snad ridleymu začnu ještě věřit, že to pokračování gladiátora dopadne dobře*:)*  Při scéně se znásilněním se mi otevírala kudla v kapse a musel jsem i odvracet oči.  A jak tady někdo psal přepálená stopáž, tak já to vidím přesně naopak. Chci prodlouženou verzi, kde dostanou poslední dva příběhy a soud ještě víc prostoru *:)*
3 0
reagovat
reaguje na: Chermy
807163
Pátek v 19:30 [url=http://divadlo.bohnice.cz]Divadlo Za plotem a kino[/url]
807154
1 0
reagují: Chermy
reagovat
Oni ten film opravdu pohřbívají :- i v Praze se dá jít jen v jedenáct ráno, nebo v půl desátý večer, ani ne týden po premiéře :-
807154
Oni ten film opravdu pohřbívají *:-* i v Praze se dá jít jen v jedenáct ráno, nebo v půl desátý večer, ani ne týden po premiéře *:-*
5 0
reagují: Ceslo
reagovat
Vynikající! Strhující, svižné a chytré! 9/10
806948
Vynikající! Strhující, svižné a chytré! 9/10
7 0
reagovat

9/10

Famózní zážitek. Moc se mi líbila atmosféra středověku ,která naprosto vtáhla diváka do dění a úplně stejně i poměrně nevšední vícevrstvé vyprávění. Ridley má za sebou další pecku a za mě i budoucí klasiku(už vlastně šestá dekáda co točí velkofilmy, neskutečný :)). Komorně rozebírá citlivý aktuální témata skrz parádní dialogy a vynikající herecký výkony. Za tenhle film jsem fakt rád a prakticky nemám co vytknout. Well Done :+
806937
Famózní zážitek. Moc se mi líbila atmosféra středověku ,která naprosto vtáhla diváka do dění a úplně stejně i poměrně nevšední vícevrstvé vyprávění. Ridley má za sebou další pecku a za mě i budoucí klasiku(už vlastně šestá dekáda co točí velkofilmy, neskutečný *:)*). Komorně rozebírá citlivý aktuální témata skrz parádní dialogy a vynikající herecký výkony. Za tenhle film jsem fakt rád a prakticky nemám co vytknout. Well Done *:+*
9/10
7 0
reagovat
Parádní historický snímek. Scott natočil zajímavý film, který má spoustu parádních momentů (většina jejich dialogových) a pak taky několik výborných scén (každá z bitev a poslední duel). Jsem rád, že to Scott uchopil po příběhové stránce trochu jinak, jen mohl jít ve třetím aktu trochu více do hloubky. Oceňuji a jsem docela dost překvapený, že film nemá kladného hrdinu. Každá mužská postava je sobecká - každý vlastním způsobem. Hlavní hrdinka bohužel stojí v centru jejich přeměřování. Na mě to bylo trochu delší a očekával jsem nějaký mírnější zvrat. Ve výsledku, ale dost velká spokojenost a pokud bude někdy režisérská verze, tak se na to s radostí kouknu znovu. 7,5/10
806880
Parádní historický snímek. Scott natočil zajímavý film, který má spoustu parádních momentů (většina jejich dialogových) a pak taky několik výborných scén (každá z bitev a poslední duel). Jsem rád, že to Scott uchopil po příběhové stránce trochu jinak, jen mohl jít ve třetím aktu trochu více do hloubky. Oceňuji a jsem docela dost překvapený, že film nemá kladného hrdinu. Každá mužská postava je sobecká - každý vlastním způsobem. Hlavní hrdinka bohužel stojí v centru jejich přeměřování. Na mě to bylo trochu delší a očekával jsem nějaký mírnější zvrat. Ve výsledku, ale dost velká spokojenost a pokud bude někdy režisérská verze, tak se na to s radostí kouknu znovu. 7,5/10
5 0
reagovat

Lehce ušmudlaných 8/10

Věřil jsem že Ridley na to má, a nezklamal. Ale ne bez výhrad.

Ta ženská linka je evidentně tak moc akcentovaná, že tím autor vlastně trochu popírá důvod pro ten Rashomonovský styl vyprávění - proč tam dávat tři opakování, když v těch dvou předchozích neukazuje jinou "pravdu" (jako v tom Rashomonu), ale jen masivní ega a komplexy obou borců. Tradiční vyprávění by tady imho nebylo nijak na škodu.
A vyhnul by se tím i tomu, že jak ze začátku film působí až moc zkratkovitě, tak ke konci už se naopak trochu táhne - až do skvěle natočeného finálního souboje.

I takhle je ale Poslední souboj velice zajímavý Scottův příspěvek k Mee Too který dává smysl a má co říct, a zároveň i hodně dobrý historický film.
806838
Věřil jsem že Ridley na to má, a nezklamal. Ale ne bez výhrad. Ta ženská linka je evidentně tak moc akcentovaná, že tím autor vlastně trochu popírá důvod pro ten Rashomonovský styl vyprávění - proč tam dávat tři opakování, když v těch dvou předchozích neukazuje jinou "pravdu" (jako v tom Rashomonu), ale jen masivní ega a komplexy obou borců. Tradiční vyprávění by tady imho nebylo nijak na škodu. A vyhnul by se tím i tomu, že jak ze začátku film působí až moc zkratkovitě, tak ke konci už se naopak trochu táhne - až do skvěle natočeného finálního souboje. I takhle je ale Poslední souboj velice zajímavý Scottův příspěvek k Mee Too který dává smysl a má co říct, a zároveň i hodně dobrý historický film.
Lehce ušmudlaných 8/10
4 -4
reagovat

8/10

Ridley still knows
806834
Ridley still knows
8/10
3 0
reagovat

8/10

Je to super. A má to mnoho vrstev. Jen to jako Gladiátor a KoH má trochu přeťáplou stopáž.
806799
Je to super. A má to mnoho vrstev. Jen to jako Gladiátor a KoH má trochu přeťáplou stopáž.
8/10
2 -2
reagovat

9/10

Haleluja, Ridley je zpět a v plné síle. Bohužel nakonec bez Atmosu (díky Cinestare za imbecilní čas projekce a navíc jediný možný:-), ale zážitek přesto vynikající.

Fantastická výprava a kostýmy, skvělý OST, u kterého dává Gregson-Williams vzpomenout na jeho taktéž výborné KoH, parádní herci (všichni do jednoho), z nichž pro mě ční v popředí Comer, která je prostě úžasná (tyhle trefy do černého ve svých historických kusech Ridley (resp. příslušný casting director:)) vždycky uměl, viz Nielsen v Gladiatorovi a Green v KoH a TLD naštěstí není výjimkou), nekompromisní akce, která je zde sice pouze v roli "koření" všeho ostatního, ale když už dojde na věc, stojí to rozhodně za to (když první zahraniční kritiky zvěstovaly, že finální souboj je jedním z nejlepších za hodně dlouhou dobu a možná vůbec, tak fakt nekecaly) a v neposlední řadě hodně sofistikovaný "onion" scénář, postupně odkrývající jednu vrstvu po druhé, díky kterému film i přes svou dvou a půl hodinovou délku dokáže udržet divákovu pozornost a obsahující očividné, přesto nikterak nucené, paralely k současnosti (druhotná viktimizace, vnucené manželství, postavení a úděl žen v mužském světě, atd).
 
Jediné drobné výtky se z mého pohledu týkají cgi obvious jelena (naštěstí je ve filmu asi 5s:D), a pak imho promarněné šance zapojit do děje otázku kdo je ve skutečnosti otcem potomka, což by mohlo pnutí mezi postavami ještě navýšit. Osobně bych volil ještě více tlačit na pilu stran postranních motivů všech zúčastněných postav a samotnému soudu věnoval více prostoru (který byl ve skutečnosti neméně zajímavý jako "rozsudek bojem" samotný), ale v podstatných věcech se film drží relativně věrně dochovaným písemnostem (finální souboj - až na drobné opomenutí pasování Drivera taktéž na rytíře - pak téměř doslova krok za krokem).  
 
Tohle každopádně už na papíře smrdělo finančním průserem, což se bohužel stalo (Nebe a Země, jaká to nespravedlnost:() a přesto do toho Fox šel (kudos jak za film, tak samozřejmě za eRko:+) a já jsem za to moc rád, protože investiční ztráty zajisté "zabolí" (viz Blade Runner nebo zmíněný KoH), ale parádní film tady bude už navždy pro všechny fanoušky historických filmů, Ridleyho a kinematografie obecně:). Snad se i House of Gucci povede stejně alespoň kvalitativně, protože finančně, obávám se, dopadne podobně jako TLD.
 
P.S. Klidně bych si dal ještě půl hodiny navíc a doufám, že se Ridley - jak je jeho dobrým zvykem - na UHD a BD vytasí s prodlouženou verzí.
806642
Haleluja, Ridley je zpět a v plné síle. Bohužel nakonec bez Atmosu (díky Cinestare za imbecilní čas projekce a navíc jediný možný*:-*), ale zážitek přesto vynikající. Fantastická výprava a kostýmy, skvělý OST, u kterého dává Gregson-Williams vzpomenout na jeho taktéž výborné KoH, parádní herci (všichni do jednoho), z nichž pro mě ční v popředí Comer, která je prostě úžasná (tyhle trefy do černého ve svých historických kusech Ridley (resp. příslušný casting director*:)*) vždycky uměl, viz Nielsen v Gladiatorovi a Green v KoH a TLD naštěstí není výjimkou), nekompromisní akce, která je zde sice pouze v roli "koření" všeho ostatního, ale když už dojde na věc, stojí to rozhodně za to (když první zahraniční kritiky zvěstovaly, že finální souboj je jedním z nejlepších za hodně dlouhou dobu a možná vůbec, tak fakt nekecaly) a v neposlední řadě hodně sofistikovaný "onion" scénář, postupně odkrývající jednu vrstvu po druhé, díky kterému film i přes svou dvou a půl hodinovou délku dokáže udržet divákovu pozornost a obsahující očividné, přesto nikterak nucené, paralely k současnosti (druhotná viktimizace, vnucené manželství, postavení a úděl žen v mužském světě, atd).   Jediné drobné výtky se z mého pohledu týkají [spoiler]cgi obvious jelena[/spoiler] (naštěstí je ve filmu asi 5s*:D*), a pak imho promarněné šance zapojit do děje otázku [spoiler]kdo je ve skutečnosti otcem potomka[/spoiler], což by mohlo pnutí mezi postavami ještě navýšit. Osobně bych volil ještě více tlačit na pilu stran postranních motivů všech zúčastněných postav a samotnému soudu věnoval více prostoru (který byl ve skutečnosti neméně zajímavý jako "rozsudek bojem" samotný), ale v podstatných věcech se film drží relativně věrně dochovaným písemnostem (finální souboj - až na drobné opomenutí [spoiler]pasování Drivera taktéž na rytíře[/spoiler] - pak téměř doslova krok za krokem).     Tohle každopádně už na papíře smrdělo finančním průserem, což se bohužel stalo (Nebe a Země, jaká to nespravedlnost*:(*) a přesto do toho Fox šel (kudos jak za film, tak samozřejmě za eRko*:+*) a já jsem za to moc rád, protože investiční ztráty zajisté "zabolí" (viz Blade Runner nebo zmíněný KoH), ale parádní film tady bude už navždy pro všechny fanoušky historických filmů, Ridleyho a kinematografie obecně*:)*. Snad se i House of Gucci povede stejně alespoň kvalitativně, protože finančně, obávám se, dopadne podobně jako TLD.   P.S. Klidně bych si dal ještě půl hodiny navíc a doufám, že se Ridley - jak je jeho dobrým zvykem - na UHD a BD vytasí s prodlouženou verzí.
9/10
7 0
reagovat
Bavilo mě to moc, jen mi přišlo, že jednotlivé kapitoly, nakousávají zajímavá témata (schopná žena v čistě mužském světě, je vyřešení sporu boží vůli, nebo jen výsledkem bojových schopnosti, náhled na znásilnění versus vynucený manželský sex apod.) ale jen se nadhodi a nedojde k nějakému vyvrcholení (no k nějakému přece jen :D)
Perfektně natočené, i když některé scény mohli být podány klidně více odlišně, neboť nic není zradnejsi než lidská paměť. Velké plátno tomu sluší. 
806592
Bavilo mě to moc, jen mi přišlo, že jednotlivé kapitoly, nakousávají zajímavá témata (schopná žena v čistě mužském světě, je vyřešení sporu boží vůli, nebo jen výsledkem bojových schopnosti, náhled na znásilnění versus vynucený manželský sex apod.) ale jen se nadhodi a nedojde k nějakému vyvrcholení (no k nějakému přece jen *:D*) Perfektně natočené, i když některé scény mohli být podány klidně více odlišně, neboť nic není zradnejsi než lidská paměť. Velké plátno tomu sluší. 
3 0
reagovat

9/10

Vynikající záležitost. Ústřední trojice je skvělá (hlavně Jodie!) a bavily mě všechny tři pohledy na události. Na tenhle styl vyprávění nejsme od Scotta zvyklí a působilo to svěže. 
A finální souboj je jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl. Byl jsem přikovaný do sedačky a za kino s lepším zvukem to rozhodně stojí. 

Scott na stará kolena zase předvedl, že atmosféru středověku umí jako málokdo a smekám před ním.

Jestli nepotřebujete jen velkolepé bitvy, jděte na to :)
806497
Vynikající záležitost. Ústřední trojice je skvělá (hlavně Jodie!) a bavily mě všechny tři pohledy na události. Na tenhle styl vyprávění nejsme od Scotta zvyklí a působilo to svěže.  A finální souboj je jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl. Byl jsem přikovaný do sedačky a za kino s lepším zvukem to rozhodně stojí.  Scott na stará kolena zase předvedl, že atmosféru středověku umí jako málokdo a smekám před ním. Jestli nepotřebujete jen velkolepé bitvy, jděte na to *:)*
9/10
10 0
reagovat
Rozhodně do bijaku jdu, na Scotta se těším a tohle fakt vypadá lákavě✊
806403
Rozhodně do bijaku jdu, na Scotta se těším a tohle fakt vypadá lákavě✊
2 0
reagovat
Provedu - že je to lepší než DUNA? :D
806391
[spoiler]Provedu - že je to lepší než DUNA? :D[/spoiler]
5 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se