Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Víkendový výplach #632 o Bondovi a Hawkeyeovi

příspěvky 1 - 13 Napsat příspěvek

Romeo a Júlia (1968)

Zeffirelli. Potom Hamlet (1990), Titus (1999), Romeo a Júlia (1996), Macbeth (2015), Skrotenie zlej ženy (1967).
804110
Zeffirelli. Potom Hamlet (1990), Titus (1999), Romeo a Júlia (1996), Macbeth (2015), Skrotenie zlej ženy (1967).
Romeo a Júlia (1968)
2 0
reagovat

Macbeth 2015

Nejsem znalec Shakespearova díla a už vůbec nemám nakoukané všechny jeho adaptace, ale pokud mám odpovědět na položenou otázku, musím jistojistě označit Kurzelova vizuálně a emocionálně podmanivého Macbetha. Kromě toho, že je ten film hereckým koncertem všech zúčastněných, přijde mi dodnes jako nedoceněné dílo, přitom to ve své době dokázalo zarezonovat jistě nejen mnou. :+
803934
Nejsem znalec Shakespearova díla a už vůbec nemám nakoukané všechny jeho adaptace, ale pokud mám odpovědět na položenou otázku, musím jistojistě označit Kurzelova vizuálně a emocionálně podmanivého Macbetha. Kromě toho, že je ten film hereckým koncertem všech zúčastněných, přijde mi dodnes jako nedoceněné dílo, přitom to ve své době dokázalo zarezonovat jistě nejen mnou. *:+*
Macbeth 2015
1 -1
reagovat

TOP filmové adaptace Williama Shakespeara

Romeo a Julie (1968) - Velice dobře natočené a obsazené. Tato verze ctí předlohu a obsahuje vše, co by tento tragický romantický příběh měl mít. 

Zkrocení zlé ženy (1967) - Film od stejného režiséra a rovněž se jedná o nezapomenutelnou klasiku. 

Hamlet (1990) - Franco Zeffirelli byl prostě expert na Shakespeara. 

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) - Asi nejzábavnější moderní variace na dílo Shakespeara. 

Romeo a Julie (2013) - Vím, že tato verze nesedne každému, ale sedmnáctiletá Hailee Steinfeld je zde jako vždy po všech stránkách skvělá. 
803920
Romeo a Julie (1968) - Velice dobře natočené a obsazené. Tato verze ctí předlohu a obsahuje vše, co by tento tragický romantický příběh měl mít.  Zkrocení zlé ženy (1967) - Film od stejného režiséra a rovněž se jedná o nezapomenutelnou klasiku.  Hamlet (1990) - Franco Zeffirelli byl prostě expert na Shakespeara.  Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) - Asi nejzábavnější moderní variace na dílo Shakespeara.  Romeo a Julie (2013) - Vím, že tato verze nesedne každému, ale sedmnáctiletá Hailee Steinfeld je zde jako vždy po všech stránkách skvělá. 
TOP filmové adaptace Williama Shakespeara
2 -1
reagovat
Těch  skvělých adaptací v minulosti bylo dost, takže vybrat jen jednu je těžké. Zkrocení zlé ženy (1967) s Burtonem a Taylorovou je výborné, Romeo a Julie (1968) od Zeffirelliho s mladičkou Olivií Hussey ještě lepší, ale největší klasika je pro mě výkon sira Laurence Oliviera v černobílém Hamletovi z roku 1948 (kterého teda asi každý nezkousne, ale co naplat).
803900
Těch  skvělých adaptací v minulosti bylo dost, takže vybrat jen jednu je těžké. [b]Zkrocení zlé ženy[/b] (1967) s Burtonem a Taylorovou je výborné, [b]Romeo a Julie[/b] (1968) od Zeffirelliho s mladičkou Olivií Hussey ještě lepší, ale největší klasika je pro mě výkon sira Laurence Oliviera v černobílém [b]Hamletovi[/b] z roku 1948 (kterého teda asi každý nezkousne, ale co naplat).
1 -1
reagovat

Henry V od branagha

Lebo je to velka pecka
803897
Lebo je to velka pecka
Henry V od branagha
2 -2
reagovat

Skrotenie zlej ženy (1967)

Jediná adaptácia Shakespeare čo mi utkvela zatiaľ dlhšie v pamäti je tento film s Burtonom a Liz Taylor, teda ak nerátam Schwarzeneggera:D a keď už som pri ňom tak niečo s nožmi
803885
Jediná adaptácia [url=https://www.csfd.sk/film/23460-skrotenie-zlej-zeny/]Shakespeare[/url] čo mi utkvela zatiaľ dlhšie v pamäti je tento film s Burtonom a Liz Taylor, teda ak nerátam [url=https://www.youtube.com/watch?v=YNcN5f3vwro]Schwarzeneggera[/url]*:D* a keď už som pri ňom tak niečo s [url=https://www.youtube.com/watch?v=kL9NqeMTm7k]nožmi[/url]
Skrotenie zlej ženy (1967)
1 -1
reagovat

West Side Story

Ano, vím, že je to trochu podvod, ale mám-li na tu otázku odpovědět upřímně, nemůžu jinak... 
803876
Ano, vím, že je to trochu podvod, ale mám-li na tu otázku odpovědět upřímně, nemůžu jinak... 
West Side Story
3 0
reagovat

Richard III. se Zedníčkem

Záznam divadelní hry. Nevím proč, ale strašně mi to sedlo.
803869
Záznam divadelní hry. Nevím proč, ale strašně mi to sedlo.
Richard III. se Zedníčkem
1 -2
reagovat
reaguje na: P.J
803866
https://www.gq.com/story/what-ever-happened-to-brendan-fraser
803865
0 0
reagovat
Co řešil Fraser za problémy? 
803865
Co řešil Fraser za problémy? 
1 0
reagují: verbst
reagovat

Hamlet (1990)

Myslím, že poměrně mladému Melu Gibsonovi a ještě mladší Heleně Bonham Carter ty role opravdu sedly. Další podle mě vydařené adaptace:

Romeo a Julie (1996): možná až moc ve stylu devadesátkové romantiky, ale DiCaprio i Claire Danes byli dobří
Hamlet (1996): z mého pohledu ne tak dobré, jako třeba ta verze z 1990, ale Branagh byl zase důslednější a vtiskl tomu svou zajímavou vizi
Titus (1999): opravdu zvláštní a zajímavě pojatý film, ve kterém je samozřejmě skvělý Anthony Hopkins
Macbeth (2015): často opovrhované, ale podle mě tam ta tíživá atmosféra byla a samozřejmě Fassbender nezklamal
Král Lear (2018): asi nejslabší z tohoto seznamu, ale herecky opět docela obstojně zvládnuté
803863
Myslím, že poměrně mladému Melu Gibsonovi a ještě mladší Heleně Bonham Carter ty role opravdu sedly. Další podle mě vydařené adaptace: [b]Romeo a Julie (1996)[/b]: možná až moc ve stylu devadesátkové romantiky, ale DiCaprio i Claire Danes byli dobří [b]Hamlet (1996)[/b]: z mého pohledu ne tak dobré, jako třeba ta verze z 1990, ale Branagh byl zase důslednější a vtiskl tomu svou zajímavou vizi [b]Titus (1999)[/b]: opravdu zvláštní a zajímavě pojatý film, ve kterém je samozřejmě skvělý Anthony Hopkins [b]Macbeth (2015)[/b]: často opovrhované, ale podle mě tam ta tíživá atmosféra byla a samozřejmě Fassbender nezklamal [b]Král Lear (2018)[/b]: asi nejslabší z tohoto seznamu, ale herecky opět docela obstojně zvládnuté
Hamlet (1990)
1 0
reagovat

Jindřich V.

To je tak krásná otázka :+ a hle zde odpověď nejen adaptace ale nejlepší řeč před bitvou a pro pozorné se v záběru mihne i mladičký Christian Bale:

Francouzi postavili šedesát tisíc ozbrojenců.
To je pět na jednoho. Navíc, mají čerstvé síly.
To je děsivá převaha.
Kdyby tady bylo aspoň deset tisíc mužů z Anglie, kteří zrovna dneska nemají co na práci.

Kdopak pronesl to přání? Můj bratranec Westmoreland? Ne, můj drahý bratranče. Když máme zemřít, je nás dost, abychom pro vlast znamenali ztrátu. A jestli přežijem, tím větší, slávu si pro budoucnost zasloužíme.

Pro všechno na světě, nepřej si ani o jednoho víc.

Raději ti, rozhlašuji ve vojsku, Westmorelande, že každý komu se nechce
bojovat právě dnes může odejít. Dáme mu průvodní list a naplníme měšec penězi. Nechceme zemřít vedle těch, kdo bojí se že padnou spolu s námi.

Dnes slavíme den svatého Krišpína.

Ten kdo dnešek přežije a vrátí se zdráv domů zatrne pokaždé, když uslyší
o tomto svátku a povstane na počest Krišpína. Kdo pozná tento den a dožije se stáří ten vždycky v předvečer sezve své sousedy a řekne: "zítra máme svátek svatého Krišpína." Pak vyhrne si rukáv a jizvy ukáže "ty rány to jsou památky na den svatého Krišpína." Stařec zapomíná, i kdyby všechno vypadlo mu z hlavy, nezapomene na ten den a na vše výborné co vykonal.

Ani na jména, jenž znít mu budou známě, domácky...
Král Jindřich, Bedford a Exeter, Warwick a Talbot, Salisbury a Gloucester...

při plné číši všechno ožije a bude žít dál. Ty příběhy bude ten muž vyprávět synům. A den svatého Krišpína až do skonání věků, už bude navždy provázet naše jména z láskou, my také budeme s láskou vzpomínat.

Jen málo, málo je nás těch šťastných, jsme jako rodní bratři. Kdo po mém boku prolijí svou krev, budou vždy mými bratry Byť rodu nejprostšího, v tom dnu se stanou vznešenými. Zatím co lord, který si hoví v Anglii bude se proklínat, že právě dnes tu chyběl a jeho mužnost bude jenom plíšek dokud žít bude ten, kdo tu dnes bojoval v  ten slavný svátek Svatého Krišpína!
803862
To je tak krásná otázka *:+* [url=https://www.youtube.com/watch?v=A-yZNMWFqvM]a hle zde odpověď[/url] nejen adaptace ale nejlepší řeč před bitvou a pro pozorné se v záběru mihne i mladičký Christian Bale: [i]Francouzi postavili šedesát tisíc ozbrojenců. To je pět na jednoho. Navíc, mají čerstvé síly. To je děsivá převaha. Kdyby tady bylo aspoň deset tisíc mužů z Anglie, kteří zrovna dneska nemají co na práci. Kdopak pronesl to přání? Můj bratranec Westmoreland? Ne, můj drahý bratranče. Když máme zemřít, je nás dost, abychom pro vlast znamenali ztrátu. A jestli přežijem, tím větší, slávu si pro budoucnost zasloužíme. Pro všechno na světě, nepřej si ani o jednoho víc. Raději ti, rozhlašuji ve vojsku, Westmorelande, že každý komu se nechce bojovat právě dnes může odejít. Dáme mu průvodní list a naplníme měšec penězi. Nechceme zemřít vedle těch, kdo bojí se že padnou spolu s námi. Dnes slavíme den svatého Krišpína. Ten kdo dnešek přežije a vrátí se zdráv domů zatrne pokaždé, když uslyší o tomto svátku a povstane na počest Krišpína. Kdo pozná tento den a dožije se stáří ten vždycky v předvečer sezve své sousedy a řekne: "zítra máme svátek svatého Krišpína." Pak vyhrne si rukáv a jizvy ukáže "ty rány to jsou památky na den svatého Krišpína." Stařec zapomíná, i kdyby všechno vypadlo mu z hlavy, nezapomene na ten den a na vše výborné co vykonal. Ani na jména, jenž znít mu budou známě, domácky... Král Jindřich, Bedford a Exeter, Warwick a Talbot, Salisbury a Gloucester... při plné číši všechno ožije a bude žít dál. Ty příběhy bude ten muž vyprávět synům. A den svatého Krišpína až do skonání věků, už bude navždy provázet naše jména z láskou, my také budeme s láskou vzpomínat. Jen málo, málo je nás těch šťastných, jsme jako rodní bratři. Kdo po mém boku prolijí svou krev, budou vždy mými bratry Byť rodu nejprostšího, v tom dnu se stanou vznešenými. Zatím co lord, který si hoví v Anglii bude se proklínat, že právě dnes tu chyběl a jeho mužnost bude jenom plíšek dokud žít bude ten, kdo tu dnes bojoval v  ten slavný svátek Svatého Krišpína![/i]
Jindřich V.
2 -4
reagovat
Mnoho povyku pro nic od Kenetha Branagha s parádním obsazením (Michael Keaton, Keanu Reeves, Denzel Washington, Kate Beckinsale, Emma Thompson) a velkou úctou a láskou k předloze. 
803861
Mnoho povyku pro nic od Kenetha Branagha s parádním obsazením (Michael Keaton, Keanu Reeves, Denzel Washington, Kate Beckinsale, Emma Thompson) a velkou úctou a láskou k předloze. 
4 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se