Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Shang-Chi dál vládne zámoří, Wanův horor vyhořel

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: x_ander_jc
Jasně, že to vydělá celkově méně, vždyť to vidíš všude okolo sebe už přes rok a půl. Nejde jen o Disney a BW, ale filmový průmysl (HW) jako celek. Paramount odsouvá Top Gun a sedmou M:I, Sony zvažovala odsun Venoma (a pravděpodobně i třetího Spideyho), neustále odsouvaný Bond, Dune atd. Proč by to studia dělala, když to můžou hodit do kin (tam kde to jde) a současně poslat/prodat na stream? Proč WB oznamuje, že se příští rok vrací ke kino exkluzivitě (přestože nikdo neví, jak se pandemie bude následující měsíce vyvíjet)?

Protože žádná nonNetflix VOD nemá tolik předplatitelů, aby to pořádně vydělalo (ano, třeba by to slušně vydělalo, ale studia nemají zájem na "slušně", studia chtějí, nebo s ohledem na náklady potřebují, "raketu") a Netflixu to neodprodají buď z principu (když mají vlastní VOD), nebo proto, že se nedohodnou na ceně, popř. Netflix nemá zájem, atd. A když už jsem u toho Netflixu - kolik let se pohyboval v červených číslech, protože neměl dostatečnou subscriber base? Přesně v téhle situaci jsou v současnosti všechny ostatní VOD a filmy tam mají souběžnou premiéru imho spíše z  marketingových důvodů, než finančních.

A odvážím se soudit, že Disney fakt nepotřebuje po těch letech MCU filmů v kinech zkoušet klasický kino release. Kino exkluzivita u Shang Chi je imho jasná reakce na finanční výsledky BW, nic jiného bych v tom neviděl.

Zkrátka, když si srovnáš v celosvětovém měřítku počet kin/potencionálních diváků v nich a počet odběratelů jakékoliv VOD, tak VOD v současné době nemůže vyhrát. Jak to bude za dalších 5 nebo 10 let je jiná otázka, ale teď je to fakt jen nouzovka, protože pandemie.     
802445
Jasně, že to vydělá celkově méně, vždyť to vidíš všude okolo sebe už přes rok a půl. Nejde jen o Disney a BW, ale filmový průmysl (HW) jako celek. Paramount odsouvá Top Gun a sedmou M:I, Sony zvažovala odsun Venoma (a pravděpodobně i třetího Spideyho), neustále odsouvaný Bond, Dune atd. Proč by to studia dělala, když to můžou hodit do kin (tam kde to jde) a současně poslat/prodat na stream? Proč WB oznamuje, že se příští rok vrací ke kino exkluzivitě (přestože nikdo neví, jak se pandemie bude následující měsíce vyvíjet)? Protože žádná nonNetflix VOD nemá tolik předplatitelů, aby to pořádně vydělalo (ano, třeba by to slušně vydělalo, ale studia nemají zájem na "slušně", studia chtějí, nebo s ohledem na náklady potřebují, "raketu") a Netflixu to neodprodají buď z principu (když mají vlastní VOD), nebo proto, že se nedohodnou na ceně, popř. Netflix nemá zájem, atd. A když už jsem u toho Netflixu - kolik let se pohyboval v červených číslech, protože neměl dostatečnou subscriber base? Přesně v téhle situaci jsou v současnosti všechny ostatní VOD a filmy tam mají souběžnou premiéru imho spíše z  marketingových důvodů, než finančních. A odvážím se soudit, že Disney fakt nepotřebuje po těch letech MCU filmů v kinech zkoušet klasický kino release. Kino exkluzivita u Shang Chi je imho jasná reakce na finanční výsledky BW, nic jiného bych v tom neviděl. Zkrátka, když si srovnáš v celosvětovém měřítku počet kin/potencionálních diváků v nich a počet odběratelů jakékoliv VOD, tak VOD v současné době nemůže vyhrát. Jak to bude za dalších 5 nebo 10 let je jiná otázka, ale teď je to fakt jen nouzovka, protože pandemie.     
802431
5 0
reagují: maty39, Will
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Tak se dívej lépe link
802442
Tak se dívej lépe https://variety.com/vip/how-shang-chi-changes-disneys-film-distribution-strategy-1235058361/
802441
4 -3
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Zatím vidím jenom to, že studia zkoušejí různé modely a prostě experimentujou. Nic jiného jim ani nezbývá.
802441
Zatím vidím jenom to, že studia zkoušejí různé modely a prostě experimentujou. Nic jiného jim ani nezbývá.
802433
3 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Will
Tak on je rozpočet a "rozpočet". Jestli film stojí 100 miliónů, reklama dalších třeba 50, z kin přijde polovina, tak reálně musí vydělat cca 300 aby studio bylo na nule. Když by stál 100, reklama by stála 10 protože VOD, do kina by přišla polovina lidí než obvykle, čili vydělá 150, tak stačí aby vydělal na VOD 35. A studio bude zase na svém.
802438
Tak on je rozpočet a "rozpočet". Jestli film stojí 100 miliónů, reklama dalších třeba 50, z kin přijde polovina, tak reálně musí vydělat cca 300 aby studio bylo na nule. Když by stál 100, reklama by stála 10 protože VOD, do kina by přišla polovina lidí než obvykle, čili vydělá 150, tak stačí aby vydělal na VOD 35. A studio bude zase na svém.
802429
2 -2
reagovat
reaguje na: Will
MCU filmy a najmä originy už pôsobia ako lowcost. MCU nikdy nevedeli urobiť poriadne efekty. Napríklad som nedávno pozeral Spideyho 2 a tam všetky CGI pozadia boli na grcanie. Príklad jeden za všetky: Happy prišiel do Holandska pre Petra a to CGI pozadie bolo tak nekvalitne spracované až hrôza.

Sú inak k tomu aj pekné videá na youtube, kde ukazujú, že Disney neuveriteľne šetrí na efektoch v MCU a vyzerá to hnusne. Ale vždy sa im to zaplatí, takže mainstream divák je spokojný. Ja nie.
802435
MCU filmy a najmä originy už pôsobia ako lowcost. MCU nikdy nevedeli urobiť poriadne efekty. Napríklad som nedávno pozeral Spideyho 2 a tam všetky CGI pozadia boli na grcanie. Príklad jeden za všetky: Happy prišiel do Holandska pre Petra a to CGI pozadie bolo tak nekvalitne spracované až hrôza. Sú inak k tomu aj pekné videá na youtube, kde ukazujú, že Disney neuveriteľne šetrí na efektoch v MCU a vyzerá to hnusne. Ale vždy sa im to zaplatí, takže mainstream divák je spokojný. Ja nie.
802429
3 -6
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
A všiml sis že to Disney opouští, tj. jasný důkaz že se jim to nevyplatí. 
802433
A všiml sis že to Disney opouští, tj. jasný důkaz že se jim to nevyplatí. 
802424
7 -1
reagují: x_ander_jc
reagovat
reaguje na: JG7
Na tržby v kině to jistě vliv má, ale tržby celkové ?
802432
Na tržby v kině to jistě vliv má, ale tržby celkové ?
802416
1 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Jenže to nemůžeš brát čistě tak, že když to je zároveň na VOD, tak film vydělá míň. Logicky vydělá míň v kině, ale z VOD má studio prachy taky. A jde jen o to, jestli celkově vydělá míň nebo víc. Což se moc nedozvíme, potože s výjimkou kusých informací o BW vůbec netušíme, kolik který film na VOD vydělal.

A že studia berou zpátečku... zrovna u Disneyho bych to nebral jako zpátečku, ale jako to, že tohle studio si může v praxi "vyzkoušet", který model jim hodí víc peněz. U BW zkusili hybrid, teď zkoušejí klasicky kinorealease. A taky v tom možná bude opatrnost kvůli tomu, jak je teď s žalobou dojebává Scarlett.
802431
Jenže to nemůžeš brát čistě tak, že když to je zároveň na VOD, tak film vydělá míň. Logicky vydělá míň v kině, ale z VOD má studio prachy taky. A jde jen o to, jestli celkově vydělá míň nebo víc. Což se moc nedozvíme, potože s výjimkou kusých informací o BW vůbec netušíme, kolik který film na VOD vydělal. A že studia berou zpátečku... zrovna u Disneyho bych to nebral jako zpátečku, ale jako to, že tohle studio si může v praxi "vyzkoušet", který model jim hodí víc peněz. U BW zkusili hybrid, teď zkoušejí klasicky kinorealease. A taky v tom možná bude opatrnost kvůli tomu, jak je teď s žalobou dojebává Scarlett.
802382
3 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Presne toto, jednak zo streamu maju studia rovnako prachy a zavisi ako kde ale moze to byt aj ovela vacsi podiel nez z kina, vid Disney.

Zaroven sa proste ukazuje ze ked ludia maju na vyber tak nepojdu vzdy do kina. To rovnako nieje ziaden pruser omg omg koniec filmov. Odkedy mame domacu zabavu, filmy konzistentne zarabaju na predaji domacich nosicov nemale prachy. Stream je iba ina forma tehoz. 

Taktiez, pokial daju ludom na vyber zaplat si to hned teraz (strelim 12 eur) a pozri si to doma na Nku alebo chod do kina za +- rovnake prachy, tak imo ludia to pozru doma a zaplatia. Ajked vedia ze v rade par mesiacov to bude na tom istom streame zadara. Je to proste natura, v hernom priemysle toto poznaju velmi dobre a preto funguju vsetky mikrotransakcne modely. 

V neposlednom rade, co sa tu uz popisalo ze nebudu filmy s takym rozpoctom. Ja si dovolim polozit otazku ci to bude nutne zle? Take MCU je pre mna modelovy priklad toho ako tie filmy mohli stat menej, mat kratsiu stopaz apod a velky rozpocet a vsetko by dostala az Endgame. Urcite by to vyznelo ovela lepsie keby to gradovalo aj niecim inym nez poctom postav v jednom zabere.
802429
Presne toto, jednak zo streamu maju studia rovnako prachy a zavisi ako kde ale moze to byt aj ovela vacsi podiel nez z kina, vid Disney. Zaroven sa proste ukazuje ze ked ludia maju na vyber tak nepojdu vzdy do kina. To rovnako nieje ziaden pruser omg omg koniec filmov. Odkedy mame domacu zabavu, filmy konzistentne zarabaju na predaji domacich nosicov nemale prachy. Stream je iba ina forma tehoz.  Taktiez, pokial daju ludom na vyber zaplat si to hned teraz (strelim 12 eur) a pozri si to doma na Nku alebo chod do kina za +- rovnake prachy, tak imo ludia to pozru doma a zaplatia. Ajked vedia ze v rade par mesiacov to bude na tom istom streame zadara. Je to proste natura, v hernom priemysle toto poznaju velmi dobre a preto funguju vsetky mikrotransakcne modely.  V neposlednom rade, co sa tu uz popisalo ze nebudu filmy s takym rozpoctom. Ja si dovolim polozit otazku ci to bude nutne zle? Take MCU je pre mna modelovy priklad toho ako tie filmy mohli stat menej, mat kratsiu stopaz apod a velky rozpocet a vsetko by dostala az Endgame. Urcite by to vyznelo ovela lepsie keby to gradovalo aj niecim inym nez poctom postav v jednom zabere.
802424
2 -3
reagují: hanak_v_exilu, Horace
reagovat
reaguje na: x_ander_jc
Taky si myslím že to není špatný model. My se na to díváme jen z jednoho úhlu pohledu. Jestli mají studia nějaké průzkumy tvrdící, že když bude slušný obsah na streamu, tak lidé omezí návštěvy kina na polovinu a zaplatí si ho, tak je to pro studio pořád dobrý obchod. Pro nás by to byla katastrofa, jenže pravidelná jistá platba je pro studio lepší, než nepravidelná a nejistá. Můžou lépe plánovat rozpočty, eliminovat rizika, ušetřit na reklamě a pochopitelně to vypadá dobře před akcionářema.
802426
Taky si myslím že to není špatný model. My se na to díváme jen z jednoho úhlu pohledu. Jestli mají studia nějaké průzkumy tvrdící, že když bude slušný obsah na streamu, tak lidé omezí návštěvy kina na polovinu a zaplatí si ho, tak je to pro studio pořád dobrý obchod. Pro nás by to byla katastrofa, jenže pravidelná jistá platba je pro studio lepší, než nepravidelná a nejistá. Můžou lépe plánovat rozpočty, eliminovat rizika, ušetřit na reklamě a pochopitelně to vypadá dobře před akcionářema.
802424
3 -2
reagovat
Já bych netvrdil tak s jistotou, že hybridní model je špatný. A to prostě proto, že moc nevidíme do toho, kolik ten který film na VOD  vydělal. A proto imho říkat, že BW byl průser a Shang-chi je trefa, je  dost zavádějící. Podle 3 týdny starých zpráv BW udělala na Disney+ 125  mega, takže celkově jsme přes půl miliardy. Když si k tomu člověk vezme, že z Disney+ mají téměř všechno a ne "jen" nějakou půlku, tak to nejsou zas tak marné počty. Imho kdyby BW šla jen do kin, tak jsme stejně  někde na 500 - 550 milionech. Což v rámci covidu je asi maximum. Takže výsledek stejný.  Shang-chi půjde imho max na 400 z kin.

Každopádně Disney je studio, které si může dovolit prostě zkoušet a jen oni sami uvidí, který systém jim nasype nejvíc peněz.

A na piráty bych to nesváděl. Kinoripy byly na torrentech vždycky hned po premiéře a průměrnému pepíkovi, co upiratí film, je nějaká kvalita u zadku, do kina by nešel a stáhl to tak jako tak.
802424
Já bych netvrdil tak s jistotou, že hybridní model je špatný. A to prostě proto, že moc nevidíme do toho, kolik ten který film na VOD  vydělal. A proto imho říkat, že BW byl průser a Shang-chi je trefa, je  dost zavádějící. Podle 3 týdny starých zpráv BW udělala na Disney+ 125  mega, takže celkově jsme přes půl miliardy. Když si k tomu člověk vezme, že z Disney+ mají téměř všechno a ne "jen" nějakou půlku, tak to nejsou zas tak marné počty. Imho kdyby BW šla jen do kin, tak jsme stejně  někde na 500 - 550 milionech. Což v rámci covidu je asi maximum. Takže výsledek stejný.  Shang-chi půjde imho max na 400 z kin. Každopádně Disney je studio, které si může dovolit prostě zkoušet a jen oni sami uvidí, který systém jim nasype nejvíc peněz. A na piráty bych to nesváděl. Kinoripy byly na torrentech vždycky hned po premiéře a průměrnému pepíkovi, co upiratí film, je nějaká kvalita u zadku, do kina by nešel a stáhl to tak jako tak.
6 -4
reagovat
Chtěl jsem říct, že můžeme uzavřít kapitolu, jestli má souběžné uvedení vliv na tržby a stejně tu máme popírače :)
802416
Chtěl jsem říct, že můžeme uzavřít kapitolu, jestli má souběžné uvedení vliv na tržby a stejně tu máme popírače *:)*
7 -2
reagují: x_ander_jc
reagovat
Nato sa dá len momentálne napísať: Marvel umí a Warneri jen čumí no...
802413
Nato sa dá len momentálne napísať: Marvel umí a Warneri jen čumí no...
5 -2
reagovat
Shang-Chi je super a jsem rád, že zrovna tenhle film ty kina aspoň trochu nakopl! 
802409
Shang-Chi je super a jsem rád, že zrovna tenhle film ty kina aspoň trochu nakopl! 
5 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
Disney všechny Filmy nechá v Kině 45 dní jen Encanto nechá 30 dní
802407
Disney všechny Filmy nechá v Kině 45 dní jen Encanto nechá 30 dní
802393
1 -3
reagovat
Je legrační že Marvel natočí film s Čínským obsazením a Čína to tam nepustí .A takého Bonda ano s úpravami ,A co Duna ta jde na Evropský trh tento víkend tak budou potom zajímavé zpravy jak si vede .
802406
Je legrační že Marvel natočí film s Čínským obsazením a Čína to tam nepustí .A takého Bonda ano s úpravami ,A co Duna ta jde na Evropský trh tento víkend tak budou potom zajímavé zpravy jak si vede .
1 -3
reagovat
Ja som nenapisal, ze to nema ziaden vplyv na trzby ale len to, ze ludia precenuju vplyv modelu na trzby. Rozdiel tam samozrejme je ale ten je kompenzovany novymi predplatitelmi MAX, pretoze bez tychto premier by mali problem ziskat novych predplatitelov. Stojim si za tym, ze neuspech v kinach je spojeny hlavne s tym o ake filmy ide. Alebo mi niekto chce povedat, ze The Little Things, Tom & Jerry, Reminiscence a podobne by boli uspesne filmy? Len si prejdite zoznam WB filmov a jedine filmy, ktore neboli niche, male alebo zle boli aj uspesne (Godzilla a Conjuring). A Dune je dalsi niche film, takze slabe trzby potom nezvalujte na hybridny model.
802403
Ja som nenapisal, ze to nema ziaden vplyv na trzby ale len to, ze ludia precenuju vplyv modelu na trzby. Rozdiel tam samozrejme je ale ten je kompenzovany novymi predplatitelmi MAX, pretoze bez tychto premier by mali problem ziskat novych predplatitelov. Stojim si za tym, ze neuspech v kinach je spojeny hlavne s tym o ake filmy ide. Alebo mi niekto chce povedat, ze The Little Things, Tom & Jerry, Reminiscence a podobne by boli uspesne filmy? Len si prejdite zoznam WB filmov a jedine filmy, ktore neboli niche, male alebo zle boli aj uspesne (Godzilla a Conjuring). A Dune je dalsi niche film, takze slabe trzby potom nezvalujte na hybridny model.
2 -2
reagovat
reaguje na: Polux
Motivaci k tem hybridnim modelum je strach z budoucnosti. Paramount jde pryc od velkych produkci (ci-li na dalsi Star Trek to tam fakt nevidim) k tem s potencialem pro Paramount+. Universal chtel na Peacock poslat i Candymana, ale tam to Peele mohl vetovat. Nepochybuji, ze s necim prijde o Vanocich u Sing. Disney chce mit pres Svatky Encanto na Plusku a kdyby byla situace zla, tak se nebudou dvakrat rozmyslet a kino-release tam komplet odpiskaji. Kdyz jsem tady minule napsal, ze bez tech filmu nema MAX letos vubec nic, tak jsem z nejakeho zvlastniho duvodu schytal hafo minusku... jenze oni fakt nic jineho nemaji a s vyjimkou Matrixu tam nevidim jasnou hitovku, kde bych si rekl "tam jenom kino, jinak ztrati zbytecne moc". A vlastne i ten Matrix... tipuji ze v US by to nahonilo naprostou vetsinu trzeb behem prvnich ctyr a pul dne (previews+vikend+svatecni pondeli).
802393
Motivaci k tem hybridnim modelum je strach z budoucnosti. Paramount jde pryc od velkych produkci (ci-li na dalsi Star Trek to tam fakt nevidim) k tem s potencialem pro Paramount+. Universal chtel na Peacock poslat i Candymana, ale tam to Peele mohl vetovat. Nepochybuji, ze s necim prijde o Vanocich u Sing. Disney chce mit pres Svatky Encanto na Plusku a kdyby byla situace zla, tak se nebudou dvakrat rozmyslet a kino-release tam komplet odpiskaji. Kdyz jsem tady minule napsal, ze bez tech filmu nema MAX letos vubec nic, tak jsem z nejakeho zvlastniho duvodu schytal hafo minusku... jenze oni fakt nic jineho nemaji a s vyjimkou Matrixu tam nevidim jasnou hitovku, kde bych si rekl "tam jenom kino, jinak ztrati zbytecne moc". A vlastne i ten Matrix... tipuji ze v US by to nahonilo naprostou vetsinu trzeb behem prvnich ctyr a pul dne (previews+vikend+svatecni pondeli).
802391
4 -1
reagují: Petr77
reagovat
reaguje na: HAL
Důvod proč to loni zavedli je jasný a že jde o nouzovku snad taky nikdo nepochybuje. Proč to některá studia provozují i letos, když ta možnost poslat film výhradně do kin opět je a výnosy jsou snad v každém takovém případě větší, už méně. Ale to je jedno. Pointa příspěvku byla v tom, že "hybridní model až tak velký vliv na BO fakt má" bez ohledu na kvalitu samotného filmu a studia si toho jsou vědoma a proto s tím začínají něco dělat (přestože nikdo neví, jaká bude situace za půl roku a dál).   
802391
Důvod proč to loni zavedli je jasný a že jde o nouzovku snad taky nikdo nepochybuje. Proč to některá studia provozují i letos, když ta možnost poslat film výhradně do kin opět je a výnosy jsou snad v každém takovém případě větší, už méně. Ale to je jedno. Pointa příspěvku byla v tom, že "hybridní model až tak velký vliv na BO fakt má" bez ohledu na kvalitu samotného filmu a studia si toho jsou vědoma a proto s tím začínají něco dělat (přestože nikdo neví, jaká bude situace za půl roku a dál).   
802385
10 -1
reagují: The Joker
reagovat
Kedy WB pochopí, že spúšťanie filmov na WODko im ničí tržby? Idioti...
802390
Kedy WB pochopí, že spúšťanie filmov na WODko im ničí tržby? Idioti...
5 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se