Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sebevražedný oddíl: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
...dříve se samozřejmě taky točilo množství sraček, ale na rozdíl od těch současných, které máme ještě v živé paměti, si na ty staré už dneska nikdo nevzpomene.
785521
...dříve se samozřejmě taky točilo množství sraček, ale na rozdíl od těch současných, které máme ještě v živé paměti, si na ty staré už dneska nikdo nevzpomene.
9 0
reagovat
reaguje na: Robur
"Názor, že i dnes se točí dobré filmy a i dřív se točilo množství sraček prostě nezměním."

A ten já ti apriori neberu. Pokud si četl moje příspěvky, tak tohle je "bottom line", který jsem psal taky.

Jen jsem se podivoval nad některými Tvými úvahami (třeba, že Dobyvatelé mají scénář jak vagon tupejch bruslí) a snímky, kterým bys dal 10/10. Každopádně už toho nechme. A pojďme si dát na večer nějakej fajn film.

Měj se dobře ;)
785437
"Názor, že i dnes se točí dobré filmy a i dřív se točilo množství sraček prostě nezměním." A ten já ti apriori neberu. Pokud si četl moje příspěvky, tak tohle je "bottom line", který jsem psal taky. Jen jsem se podivoval nad některými Tvými úvahami (třeba, že Dobyvatelé mají scénář jak vagon tupejch bruslí) a snímky, kterým bys dal 10/10. Každopádně už toho nechme. A pojďme si dát na večer nějakej fajn film. Měj se dobře *;)*
785433
1 -2
reagovat
reaguje na: togusa-san
Blockbuster by měla být především zábava pokud možno pro široké spektrum lidí. Tak to chápu já. A že jsou mezi nimi dobré i špatné kousky je stejné, jako mezi všemi ostatními filmy. Jen vzhledem k ceně jsou nejspíš přeci jen o něco hlídanější producenty a ano, občas je mezi nima sračka.
Ale tohle už je fakt hnidopišká debata, takže končím.
Názor, že i dnes se točí dobré filmy a i dřív se točilo množství sraček prostě nezměním.
Hezkej večer.
785433
Blockbuster by měla být především zábava pokud možno pro široké spektrum lidí. Tak to chápu já. A že jsou mezi nimi dobré i špatné kousky je stejné, jako mezi všemi ostatními filmy. Jen vzhledem k ceně jsou nejspíš přeci jen o něco hlídanější producenty a ano, občas je mezi nima sračka. Ale tohle už je fakt hnidopišká debata, takže končím. Názor, že i dnes se točí dobré filmy a i dřív se točilo množství sraček prostě nezměním. Hezkej večer.
785426
5 -1
reagují: togusa-san
reagovat
reaguje na: Robur
Nechci Ti nic podsouvat, ale je to skoro jako bys říkal, že když je něco "blockbuster", tak je to automaticky super výtvor. Asi Ti úplně tady nerozumím.

K tomu pocitu se nějak přidává tohle: "Ten může mít klidně scénář jak vagón tupejch bruslí a přesto být skvělým filmem (Skála, Dobyvatelé ztracené archy, Smrtonosná past ...)."

Jak by řekli Britové: To je velmi odvážné tvrzení...

Každopádně pohoda. Tobě se líbí Alita stejně jako LotR. Každej to máme jinak. Mě se třeba líbí 2 a 3 Pirátů z Karibiku. Což jsou podle mě spíš příklady toho, že má velkofilm děravej scénář, jak píšeš.
785426
Nechci Ti nic podsouvat, ale je to skoro jako bys říkal, že když je něco "blockbuster", tak je to automaticky super výtvor. Asi Ti úplně tady nerozumím. K tomu pocitu se nějak přidává tohle: "Ten může mít klidně scénář jak vagón tupejch bruslí a přesto být skvělým filmem (Skála, Dobyvatelé ztracené archy, Smrtonosná past ...)." Jak by řekli Britové: To je velmi odvážné tvrzení... Každopádně pohoda. Tobě se líbí Alita stejně jako LotR. Každej to máme jinak. Mě se třeba líbí 2 a 3 Pirátů z Karibiku. Což jsou podle mě spíš příklady toho, že má velkofilm děravej scénář, jak píšeš.
785422
2 -2
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: togusa-san
Nemyslel jsem to tak, že blockbuster nesmí mít hloubku a oskarové ambice. Jen že hodnocení podle těchhle dvou kritérií nemá nic společného s hodnocením blockbusteru jako takového. Ten může mít klidně scénář jak vagón tupejch bruslí a přesto být skvělým filmem (Skála, Dobyvatelé ztracené archy, Smrtonosná past ...).
A pro mě je trilogie Pána prstenů nejlepší filmovou sérií i nejlepšími filmy vůbec. Přesto nemám problém říct, že Alita je stejným filmovým zážitkem, že pro mě byla filmem roku, který jsem v kině viděl třikrát a že jí v klidu dávám 10/10. Přestože považuju Společenstvo prstenu za lepší.
785422
Nemyslel jsem to tak, že blockbuster nesmí mít hloubku a oskarové ambice. Jen že hodnocení podle těchhle dvou kritérií nemá nic společného s hodnocením blockbusteru jako takového. Ten může mít klidně scénář jak vagón tupejch bruslí a přesto být skvělým filmem (Skála, Dobyvatelé ztracené archy, Smrtonosná past ...). A pro mě je trilogie Pána prstenů nejlepší filmovou sérií i nejlepšími filmy vůbec. Přesto nemám problém říct, že Alita je stejným filmovým zážitkem, že pro mě byla filmem roku, který jsem v kině viděl třikrát a že jí v klidu dávám 10/10. Přestože považuju Společenstvo prstenu za lepší.
785420
2 -3
reagují: togusa-san
reagovat
reaguje na: Robur
Nechci zbytečně hnidopišit, ale tys nenapsal, že blockbustery můžou/nemusí mít hloubku. Napsal si, že se to vzájemně vylučuje ;) 

"Ty hodnotíš filmy podle hloubky a "oscarovosti", to nemá s blockbustery nic společného."

Nepolemizuju s tebou, co patří a nepatří mezi blockbustery. Obecně je to výpravný film s velkým rozpočtem, který byl populární a hodně utržil.

A netvrdím, že v současnosti nemůže oscarový velkofilm vzniknout (jak jsem psal, tak věřím, že by to mohla být Duna). Ale Alita to rozhodně není. Já třeba nemám tolik času dávat dokola fajn film, který je ale objektivně 6-7/10. Pokud to někomu stačí, tak s tím nemám problém. Ale tvrdit, že je to na stejném levelu jako LotR... s tím už problém mám. Tak se nezlob :)
785420
Nechci zbytečně hnidopišit, ale tys nenapsal, že blockbustery můžou/nemusí mít hloubku. Napsal si, že se to vzájemně vylučuje *;)*  "Ty hodnotíš filmy podle hloubky a "oscarovosti", to nemá s blockbustery nic společného." Nepolemizuju s tebou, co patří a nepatří mezi blockbustery. Obecně je to výpravný film s velkým rozpočtem, který byl populární a hodně utržil. A netvrdím, že v současnosti nemůže oscarový velkofilm vzniknout (jak jsem psal, tak věřím, že by to mohla být Duna). Ale Alita to rozhodně není. Já třeba nemám tolik času dávat dokola fajn film, který je ale objektivně 6-7/10. Pokud to někomu stačí, tak s tím nemám problém. Ale tvrdit, že je to na stejném levelu jako LotR... s tím už problém mám. Tak se nezlob *:)*
785408
2 -1
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: togusa-san
Tak to jsi jen nepochopil, co jsem chtěl říct. Blockbuster nemusí a může mít hloubku. Nemusí a může být oskarovou látkou. Co ovšem musí mít vždycky, je být určen masám a mít pořádný rozpočet. A právě proto patří mezi blockbustery jak Temný rytíř, tak i třeba John Carter.

Z tvého příspěvku jsem totiž pochopil, že se ti nelíbí, že současné blockbustery nejsou oskarovou látkou s přesahem. Jenže to byly i dříve pouze výjimky.
785408
Tak to jsi jen nepochopil, co jsem chtěl říct. Blockbuster nemusí a může mít hloubku. Nemusí a může být oskarovou látkou. Co ovšem musí mít vždycky, je být určen masám a mít pořádný rozpočet. A právě proto patří mezi blockbustery jak Temný rytíř, tak i třeba John Carter. Z tvého příspěvku jsem totiž pochopil, že se ti nelíbí, že současné blockbustery nejsou oskarovou látkou s přesahem. Jenže to byly i dříve pouze výjimky.
785400
2 -1
reagují: togusa-san
reagovat
reaguje na: LV426
Já beru, že to máš >pro sebe< tak postaveno (dnešní filmy už nejsou tak dobré jako ty včerejší). Máš takový mindset, ok, dobře pro Tebe. Problém jen je, že v obecném měřítku to prostě není pravda, jak se Ti snažilo naznačit X lidí v Y komentářích zde v diskuzi (nebo viz třeba výroční topky redakce, hodnocení na filmových db atd.).

Přispívat pak do diskuze, ve které se řeší, že nebe je modré, voda mokrá a ženské mají tajemství tím, že je zelené, suchá a nemají, je něco, čemu já říkám pointless diskuze.
785404
Já beru, že to máš >pro sebe< tak postaveno (dnešní filmy už nejsou tak dobré jako ty včerejší). Máš takový mindset, ok, dobře pro Tebe. Problém jen je, že v obecném měřítku to prostě není pravda, jak se Ti snažilo naznačit X lidí v Y komentářích zde v diskuzi (nebo viz třeba výroční topky redakce, hodnocení na filmových db atd.). Přispívat pak do diskuze, ve které se řeší, že nebe je modré, voda mokrá a ženské mají tajemství tím, že je zelené, suchá a nemají, je něco, čemu já říkám pointless diskuze.
785389
10 0
reagovat
reaguje na: Robur
Já ti tu Alitu upřímně přeju, fakt .. líbí se mi jak si stojíš za svým, tak to má být ! :)
785401
Já ti tu Alitu upřímně přeju, fakt .. líbí se mi jak si stojíš za svým, tak to má být ! :)
785399
2 -4
reagovat
reaguje na: Robur
Hloubka a oscarovost nemají s blockbustery nic společného? Aha... já mám pocit, že třeba Tebou zmiňovaný Dark Knight/Inception vypovídá o opaku. Nebo třeba Titanic (katastrofický/romantický blockbuster), Gladiator nebo Braveheart (historické blockbustery), nebo třeba původní Star Wars, Indy a Jaws (jeden z prvních blockbusterů). Těch příkladů, kde se prolíná oscarová kvalita s blockbusterem je mnoho. A je jedno, že to třeba skončilo jen u nominace.

LotR asi taky primárně necílil na sošky, ale je to prostě ve všech ohledech tak kvalitní dílo, že ty ceny logicky přišly. A když se na to člověk podívá po letech, tak tam ta kvalita prostě stále je. Já si Alitu celkem užil, ale fakt to znova vidět nemusím. Je to prostě spotřební produkt.

Takže jednoduše: tvrzení, že blockbuster (tedy výpravný komerčně úspěšný film) nemůže být oscarovým materiálem je kravina. Ale určitě k tomu dodám, že kvalita filmu se od množství zlatých sošek neodvíjí. A sorry, Alita ani RPO nesahají LotRovi ani po chlupatá chodidla. Ale jinak buď rád, že Tě prostě skvěle uspokojí i tyhle kousky.

Tahle debata je trochu pointless. Aktuálně prostě frčí komiksy a často tam prostě hloubka a přesah chybí. To neznamená, že je to odpad. Hodně fanoušků  asi remcá na fakt, že chybí jiné druhy blockbusterů. Naštěstí to občas napraví Tom Cruise a přinese akční pecku.

Dobré filmy se točí pořád. Navíc ta kvalita je nyní i globální. Nolan a Villeneuve nemůžou sypat každý rok filmovou událost, ale kvalitní filmy se netočí jen v Hollywoodu.

:+ LV426: souhlas s tím Predátorem. Můžu to vidět x-krát a furt je to pecka. To samé Die Hard, Aliens apod.
785400
Hloubka a oscarovost nemají s blockbustery nic společného? Aha... já mám pocit, že třeba Tebou zmiňovaný Dark Knight/Inception vypovídá o opaku. Nebo třeba Titanic (katastrofický/romantický blockbuster), Gladiator nebo Braveheart (historické blockbustery), nebo třeba původní Star Wars, Indy a Jaws (jeden z prvních blockbusterů). Těch příkladů, kde se prolíná oscarová kvalita s blockbusterem je mnoho. A je jedno, že to třeba skončilo jen u nominace. LotR asi taky primárně necílil na sošky, ale je to prostě ve všech ohledech tak kvalitní dílo, že ty ceny logicky přišly. A když se na to člověk podívá po letech, tak tam ta kvalita prostě stále je. Já si Alitu celkem užil, ale fakt to znova vidět nemusím. Je to prostě spotřební produkt. Takže jednoduše: tvrzení, že blockbuster (tedy výpravný komerčně úspěšný film) nemůže být oscarovým materiálem je kravina. Ale určitě k tomu dodám, že kvalita filmu se od množství zlatých sošek neodvíjí. A sorry, Alita ani RPO nesahají LotRovi ani po chlupatá chodidla. Ale jinak buď rád, že Tě prostě skvěle uspokojí i tyhle kousky. Tahle debata je trochu pointless. Aktuálně prostě frčí komiksy a často tam prostě hloubka a přesah chybí. To neznamená, že je to odpad. Hodně fanoušků  asi remcá na fakt, že chybí jiné druhy blockbusterů. Naštěstí to občas napraví Tom Cruise a přinese akční pecku. Dobré filmy se točí pořád. Navíc ta kvalita je nyní i globální. Nolan a Villeneuve nemůžou sypat každý rok filmovou událost, ale kvalitní filmy se netočí jen v Hollywoodu. *:+* LV426: souhlas s tím Predátorem. Můžu to vidět x-krát a furt je to pecka. To samé Die Hard, Aliens apod.
785351
3 -1
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: LV426
Tak to mám podstatně lepší paměť než ty a kromě perfektního Predátora si kdykoliv pustím i dokonalou Alitu a skvělé Ready Player One. I luxusní Matrix a hned potom parádní Na hraně zítřka. A před spaním si odpočinu u nekompromisního Constantina a u toho dostanu chuť na brutálního Johna Wicka. A až budu usínat, řeknu si, že je skvělé, jak dobré filmy se točily dřív i dnes.
785399
Tak to mám podstatně lepší paměť než ty a kromě perfektního Predátora si kdykoliv pustím i dokonalou Alitu a skvělé Ready Player One. I luxusní Matrix a hned potom parádní Na hraně zítřka. A před spaním si odpočinu u nekompromisního Constantina a u toho dostanu chuť na brutálního Johna Wicka. A až budu usínat, řeknu si, že je skvělé, jak dobré filmy se točily dřív i dnes.
785367
9 -1
reagují: LV426
reagovat
reaguje na: Disketa1
Pro mě nejlepší Bond asi Brosnan a nejlepší bondovka Casino.

Mě zajímá hlavně jak mě film baví a taktéž filmařina a ta pro mě nejsou pixely, ta je pro mě vzít toho Arnolda do té mexické džungle a nebo nechat Mela Gibsona cválat na koni s mečem v ruce.
Jak jednou řekl tuším Ian McKellen, když stál před zeleným plátnem.. "Kvůli tomuto jsem herectví nestudoval" ..


PS: při hledání, jestli si dobře pamatuju, zda se Predator natáčel opravdu v Mexiku jsem narazil na fajn článek na serveru kam bych normálně nikdy nezavítal :D link
785398
Pro mě nejlepší Bond asi Brosnan a nejlepší bondovka Casino. Mě zajímá hlavně jak mě film baví a taktéž filmařina a ta pro mě nejsou pixely, ta je pro mě vzít toho Arnolda do té mexické džungle a nebo nechat Mela Gibsona cválat na koni s mečem v ruce. Jak jednou řekl tuším Ian McKellen, když stál před zeleným plátnem.. "Kvůli tomuto jsem herectví nestudoval" .. PS: při hledání, jestli si dobře pamatuju, zda se Predator natáčel opravdu v Mexiku jsem narazil na fajn článek na serveru kam bych normálně nikdy nezavítal *:D* https://www.drevostavitel.cz/clanek/nejslavnejsi-filmove-lesy-kde-se-nachazi-kulisy-pro-sibir-i-tropickou-dzungli
785395
1 -5
reagovat
reaguje na: LV426
Ne, měl jsem na mysli ty bondovky a jejich postupně odlišné vnímání během šedesáti let. Protože jinak vnímáš Conneryho a jinak Craiga. U těch starších filmů se dost projevuje nezdravý vzpomínkový optimismus a u těch nových zase nezdravé hejtování jenom proto, že se k nějaké postavě přistupuje jinak než před šedesáti lety. A to ještě u toho nevnímáme proměny společnosti jako takové, jiné zájmy atd. Do roku 1989 byl Bond produktem studené války. Brosnanův Bond se vyrovnává s jejím dědictvím a teprve Craig tyhle minulé války přestal řešit. A mě víc baví současnost, když tu sérii vidím takhle vcelku. Nepotřebuju nějaké nostalgické vzpomínání. Na staré filmy (obecně) se nekoukám způsobem "jó, tenkrát to byly super filmy, dnes je to hnus", spíš mě zajímá filmařina a jak se s ní kdysi pracovalo. A že dnešní filmařina není o nic horší než ta včerejší.
785395
Ne, měl jsem na mysli ty bondovky a jejich postupně odlišné vnímání během šedesáti let. Protože jinak vnímáš Conneryho a jinak Craiga. U těch starších filmů se dost projevuje nezdravý vzpomínkový optimismus a u těch nových zase nezdravé hejtování jenom proto, že se k nějaké postavě přistupuje jinak než před šedesáti lety. A to ještě u toho nevnímáme proměny společnosti jako takové, jiné zájmy atd. Do roku 1989 byl Bond produktem studené války. Brosnanův Bond se vyrovnává s jejím dědictvím a teprve Craig tyhle minulé války přestal řešit. A mě víc baví současnost, když tu sérii vidím takhle vcelku. Nepotřebuju nějaké nostalgické vzpomínání. Na staré filmy (obecně) se nekoukám způsobem "jó, tenkrát to byly super filmy, dnes je to hnus", spíš mě zajímá filmařina a jak se s ní kdysi pracovalo. A že dnešní filmařina není o nic horší než ta včerejší.
785393
7 0
reagují: LV426
reagovat
reaguje na: Disketa1
Protože se nechci dívat na tvoji ikonku..

Jestli myslíš to s tím festivalem otrlého diváka nebo co jsi to psal, nevím co ti na to říct. Bral jsem to spíš jako řečnickou.

Ono je ještě zajímavé a teď navážu na to co píše Polux níže trošku, se zeptat tímto stylem: Kdyby jsi věděl, že umřeš a můžeš si pustit jeden film, jaký by to byl? Třeba Terminator 2, Aliens apod. a nebo vážně třeba tebou zmiňovaný Bourne (nedávno jsem sjel znovu komplet trilogii, jo fajn, ale furt to není ten level) nebo nedejbože ta Alita, True Gift a podobné filmy co tu padaly? Trochu pochybuju ..  :)
785393
Protože se nechci dívat na tvoji ikonku.. Jestli myslíš to s tím festivalem otrlého diváka nebo co jsi to psal, nevím co ti na to říct. Bral jsem to spíš jako řečnickou. Ono je ještě zajímavé a teď navážu na to co píše Polux níže trošku, se zeptat tímto stylem: Kdyby jsi věděl, že umřeš a můžeš si pustit jeden film, jaký by to byl? Třeba Terminator 2, Aliens apod. a nebo vážně třeba tebou zmiňovaný Bourne (nedávno jsem sjel znovu komplet trilogii, jo fajn, ale furt to není ten level) nebo nedejbože ta Alita, True Gift a podobné filmy co tu padaly? Trochu pochybuju ..  :)
785391
1 -10
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: LV426
A mně jsi ještě neodpověděl. :-
785391
A mně jsi ještě neodpověděl. *:-*
785389
3 -1
reagují: LV426
reagovat
reaguje na: Polux
Ale já se taky dívám na nové filmy, ne že ne, jen je u nich čím dál těžší najít nějaké opravdu dobré kousky jako dřív. Dle rčení -  Dobře už bylo :)

Hele já jsem fakt zvědavý kolik z vás bude ultranadšených z tohoto filmu třeba, podle toho co tu někteří píšou. Vsadím se, že do půl roku 99 procent lidí nebude vědět, že nějaká SS existuje..

PS: ehm, jakmile umřeš (kdykoli), je ti logicky všechno jedno, takže trošku pointless debata v tomto směru, jestli se dožiješ toho nebo toho filmu :) Vtipný je, že všichni jednou umřeme a nikdo z nás si nebude nic tady z těch debat pamatovat samozřejmě, takže ... :D
785389
Ale já se taky dívám na nové filmy, ne že ne, jen je u nich čím dál těžší najít nějaké opravdu dobré kousky jako dřív. Dle rčení -  Dobře už bylo :) Hele já jsem fakt zvědavý kolik z vás bude ultranadšených z tohoto filmu třeba, podle toho co tu někteří píšou. Vsadím se, že do půl roku 99 procent lidí nebude vědět, že nějaká SS existuje.. PS: ehm, jakmile umřeš (kdykoli), je ti logicky všechno jedno, takže trošku pointless debata v tomto směru, jestli se dožiješ toho nebo toho filmu :) Vtipný je, že všichni jednou umřeme a nikdo z nás si nebude nic tady z těch debat pamatovat samozřejmě, takže ... :D
785383
1 -6
reagují: Polux, Disketa1
reagovat
reaguje na: LV426
Dovolila bych si upozornit, že onikání je oslovování jedné osoby pomocí 3. osoby množného čísla. Pokud narážíš na příspěvek uživatele departed, tak ten používá pluralis auctoris, popř. pluralis modestiae. A ano, mluví za většinu z nás.
785384
Dovolila bych si upozornit, že onikání je oslovování jedné osoby pomocí 3. osoby množného čísla. Pokud narážíš na příspěvek uživatele departed, tak ten používá pluralis auctoris, popř. pluralis modestiae. A ano, mluví za většinu z nás.
785378
16 0
reagovat
Ať to má každý jak mu to vyhovuje, ale osobně si fakt nedovedu představit, že bych filmově takhle žil jen v minulosti a dokola koukal na jedny a ty samé filmy, které za ty roky znám už nazpaměť a jejich postavy mohu citovat větu od věty v každé scéně. Já se naopak těším na každý nový film a jsem zvědavý, co nového a třeba neviděného ještě uvidím.

Doteď si pamatuji, jak se okolo Matrixu psalo, že pro tehdejší dospělou generaci bude nejspíše "nepochopitelný" a "neuchopitelný" (svět ve světě, virtuální realita, kung-fu, umělá inteligence, mesiášství, filosofie, zpomalování času, cože???), zatímco pro mladší generaci to dost pravděpodobně bude splněný sen. A nepochybně se našlo dost lidí z první skupiny, kteří byli odkojeni filmy z 60s a 70s (možná i 80s) a Matrix pro ně byl nejen jiné hřiště, ale úplně jiný sport a zkrátka jej neakceptovali, protože v jejich očích to prostě nebyl dobrý film. Nepřekvapilo by mně, kdyby si to někteří z nich mysleli doteď. Jejich boj a jejich škoda. 

P.S.
Jednou jsme s přáteli "hlubokomyslně" přemítali nad tím, jaké ne/výhody by to mělo, kdyby člověk žil věčně. Někdo z nás tam zmínil, že ho strašně "štve" pomyšlení, jaké všechny skvělé filmy, které třeba budou mít vliv na celý žánr nebo kinematografii obecně, někdo natočí až po tom, co tady on už nebude. A jako jo, no. Kdybych se poroučel v 1990 a neviděl tak T2, nebo v 1998 a neviděl Matrix, nebo v 2007 a neviděl TDK, nebo v 2014 a neviděl Mad Maxe, tak bych byl pěkně nasranej. V tu danou dobu sice ne, protože bych o nich netušil (i když možná jo, pokud bych věděl, že jsou v přípravě), ale takhle ve zpětném pohledu rozhodně. Jediná útěcha by bylo v tom, že bych poté měl už jiné/žádné starosti:D
785383
Ať to má každý jak mu to vyhovuje, ale osobně si fakt nedovedu představit, že bych filmově takhle žil jen v minulosti a dokola koukal na jedny a ty samé filmy, které za ty roky znám už nazpaměť a jejich postavy mohu citovat větu od věty v každé scéně. Já se naopak těším na každý nový film a jsem zvědavý, co nového a třeba neviděného ještě uvidím. Doteď si pamatuji, jak se okolo Matrixu psalo, že pro tehdejší dospělou generaci bude nejspíše "nepochopitelný" a "neuchopitelný" (svět ve světě, virtuální realita, kung-fu, umělá inteligence, mesiášství, filosofie, zpomalování času, cože???), zatímco pro mladší generaci to dost pravděpodobně bude splněný sen. A nepochybně se našlo dost lidí z první skupiny, kteří byli odkojeni filmy z 60s a 70s (možná i 80s) a Matrix pro ně byl nejen jiné hřiště, ale úplně jiný sport a zkrátka jej neakceptovali, protože v jejich očích to prostě nebyl dobrý film. Nepřekvapilo by mně, kdyby si to někteří z nich mysleli doteď. Jejich boj a jejich škoda.  P.S. Jednou jsme s přáteli "hlubokomyslně" přemítali nad tím, jaké ne/výhody by to mělo, kdyby člověk žil věčně. Někdo z nás tam zmínil, že ho strašně "štve" pomyšlení, jaké všechny skvělé filmy, které třeba budou mít vliv na celý žánr nebo kinematografii obecně, někdo natočí až po tom, co tady on už nebude. A jako jo, no. Kdybych se poroučel v 1990 a neviděl tak T2, nebo v 1998 a neviděl Matrix, nebo v 2007 a neviděl TDK, nebo v 2014 a neviděl Mad Maxe, tak bych byl pěkně nasranej. V tu danou dobu sice ne, protože bych o nich netušil (i když možná jo, pokud bych věděl, že jsou v přípravě), ale takhle ve zpětném pohledu rozhodně. Jediná útěcha by bylo v tom, že bych poté měl už jiné/žádné starosti*:D*
5 0
reagují: LV426
reagovat
reaguje na: departed
Další co začal onikat. Zaprve pleteš se. Zadruhe definuj prosím všichni .. tyhle názory (obecně) jsou nejlepší, když nějaký jedinec jako departed začne používat slova jako "všichni", "všechno", "vždy" .. :D Dám ti radu, takhle to v životě nefunguje :)
785378
Další co začal onikat. Zaprve pleteš se. Zadruhe definuj prosím všichni .. tyhle názory (obecně) jsou nejlepší, když nějaký jedinec jako departed začne používat slova jako "všichni", "všechno", "vždy" .. *:D* Dám ti radu, takhle to v životě nefunguje :)
785371
1 -12
reagují: mkubalikova
reagovat
Tak teď když jsme si všichni uvědomili, že LV426 je jaksi navrátivší se HastaLaVistaBaby, který se po pár letech probudil z hibernace, budeme s ním nadále diskutovat o třech jediných tématech, kterých se řádně drží? 

1, staré filmy jsou boží, nové hnus
2, staré hry jsou boží, nové hnus
3, konzole jsou šrot, PC Master race.

To jediné si z jeho zaplavovaní diskuzí pamatuji. 
785371
Tak teď když jsme si všichni uvědomili, že LV426 je jaksi navrátivší se HastaLaVistaBaby, který se po pár letech probudil z hibernace, budeme s ním nadále diskutovat o třech jediných tématech, kterých se řádně drží?  1, staré filmy jsou boží, nové hnus 2, staré hry jsou boží, nové hnus 3, konzole jsou šrot, PC Master race. To jediné si z jeho zaplavovaní diskuzí pamatuji. 
13 0
reagují: LV426
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se