Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dorazí souboj Godzilly s King Kongem na stream?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Zajimava cisla... link
772979
Zajimava cisla... https://www.lidovky.cz/kultura/cesi-jsou-na-chvostu-evropskych-zemi-v-placeni-za-streamovaci-sluzby-piratstvi-jim-ale-nevadi.A201202_155449_ln_kultura_jto
0 0
reagovat
Tak WB už release ala Wonder Woman zvažují i u dalších filmů včetně těch The Little Things, který jsem zde nadhazoval. Variety i tvrdí, že z Bonda první blockbuster venku nebude a streamové uvedení možná čeká na King's Man. Jen je teda škoda, že v ČR a spoustě dalších zemí, i kdyby člověk chtěl, tak to v době uvedení stejně podpořit nemůže. :( Jejich mínus, no.
772878
Tak WB už release ala Wonder Woman zvažují i u dalších filmů včetně těch The Little Things, který jsem zde nadhazoval. Variety i tvrdí, že z Bonda první blockbuster venku nebude a streamové uvedení možná čeká na King's Man. Jen je teda škoda, že v ČR a spoustě dalších zemí, i kdyby člověk chtěl, tak to v době uvedení stejně podpořit nemůže. *:(* Jejich mínus, no.
0 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Presne take nieco cakam aj ja. Ajked je film na Netflixe tak to je iba platforma a tiez nemam problem zaplatit si extra za film ked ho uvidim subezne s casom ked sa premieta v kinach. Urcite ma zlaka zaplatit hned film na ktory do kina nepojdem ale vidiet ho chcem, ked bude dostupny. 
772477
Presne take nieco cakam aj ja. Ajked je film na Netflixe tak to je iba platforma a tiez nemam problem zaplatit si extra za film ked ho uvidim subezne s casom ked sa premieta v kinach. Urcite ma zlaka zaplatit hned film na ktory do kina nepojdem ale vidiet ho chcem, ked bude dostupny. 
772404
1 0
reagovat
Pokud to se zlovirem bude v nadcházejících měsících (nebo dokonce letech) jak si myslím, tj. jen střídání lepších období s horšími, tak jak se budou stále dokola uvolňovat a následně zpřísňovat opatření (doufám, že ne, ale raději jsem na to připraven), tak bude stačit jedna, dvě nebo tři vlaštovky, které na vod zazáří a imho to spustí lavinu a studia ten model souběžné/téměř souběžné premiéry v kinech (tam, kde to půjde), a na vod, nebo dokonce výhradní premiéry na vod (tam, kde kina fungovat nebudou), postupně přijmou.

Jinak, ty samé filmy vycházely na vhs, pak na dvd, pak na bd, nyní na uhd a očividně zde byla a stále je (byť čím dál tím menší) skupina diváků, kteří ty filmy kupují stále dokola (ano, já taktéž), nemluvě o nových "dorostlých" divácích, pro které jde o "nový" zážitek. Vždy jsem litoval, že jsem na velkém plátně neviděl klasiky ze 70. a 80. let (byť je mám mnohokrát nakoukány) a podivoval se tomu, proč se kina, potažmo studia, tak málo věnují re-releasům. Co bych dal za to, v kině vidět Kleopatru, Kmotra, původní SW (naštěstí alespoň special edition v devadesátkách jsem stihl a byla to bomba), Indyho, Apokalypsu, Leoneho, Kubricka, Konana, BTTF a tuny dalších. Přitom ony re-relasy jsou, pokud vím, v kinech docela úspěšné (JP, Avatar, Aliens, T2). Je to škoda a pokud se v budoucnu opravdu v kinech projeví úbytek nových filmů, doufám, že "prázdné místo" kinaři zaplní právě re-releasy.
772458
Pokud to se zlovirem bude v nadcházejících měsících (nebo dokonce letech) jak si myslím, tj. jen střídání lepších období s horšími, tak jak se budou stále dokola uvolňovat a následně zpřísňovat opatření (doufám, že ne, ale raději jsem na to připraven), tak bude stačit jedna, dvě nebo tři vlaštovky, které na vod zazáří a imho to spustí lavinu a studia ten model souběžné/téměř souběžné premiéry v kinech (tam, kde to půjde), a na vod, nebo dokonce výhradní premiéry na vod (tam, kde kina fungovat nebudou), postupně přijmou. Jinak, ty samé filmy vycházely na vhs, pak na dvd, pak na bd, nyní na uhd a očividně zde byla a stále je (byť čím dál tím menší) skupina diváků, kteří ty filmy kupují stále dokola (ano, já taktéž), nemluvě o nových "dorostlých" divácích, pro které jde o "nový" zážitek. Vždy jsem litoval, že jsem na velkém plátně neviděl klasiky ze 70. a 80. let (byť je mám mnohokrát nakoukány) a podivoval se tomu, proč se kina, potažmo studia, tak málo věnují re-releasům. Co bych dal za to, v kině vidět Kleopatru, Kmotra, původní SW (naštěstí alespoň special edition v devadesátkách jsem stihl a byla to bomba), Indyho, Apokalypsu, Leoneho, Kubricka, Konana, BTTF a tuny dalších. Přitom ony re-relasy jsou, pokud vím, v kinech docela úspěšné (JP, Avatar, Aliens, T2). Je to škoda a pokud se v budoucnu opravdu v kinech projeví úbytek nových filmů, doufám, že "prázdné místo" kinaři zaplní právě re-releasy.
3 -1
reagovat
reaguje na: Hannibal
Ve skutečnosti není na hlavních trzích pirátství tak rozšířené jako v ČR. 
772422
Ve skutečnosti není na hlavních trzích pirátství tak rozšířené jako v ČR. 
772411
7 0
reagovat
reaguje na: Hannibal
Ta tvoje valná většina to tak dělá u Netflixu, D+ a HBO už roky a nemám pocit, že by jim čísla klesala nebo stagnovala.

Pirátsví nezmizí, nejsem naivní, ale může se omezit, pokud studia nabídnou atraktivní cenovku.
772420
Ta tvoje valná většina to tak dělá u Netflixu, D+ a HBO už roky a nemám pocit, že by jim čísla klesala nebo stagnovala. Pirátsví nezmizí, nejsem naivní, ale může se omezit, pokud studia nabídnou atraktivní cenovku.
772411
2 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
A zcela opomíjíme skutečnost, že valná většina diváků, by ani nešla do kina, ani si to nekoupila na VOD, protože přesně v den kdy to vyjde na VOD se to objeví i na různých úložištích a Torrentech. Protože proč platit když to v den releasu bude zdarma že jo.... Přesně jak píše Ted, je v tom prostě i ten faktor buď kino nebo měsíce nic. 
772411
A zcela opomíjíme skutečnost, že valná většina diváků, by ani nešla do kina, ani si to nekoupila na VOD, protože přesně v den kdy to vyjde na VOD se to objeví i na různých úložištích a Torrentech. Protože proč platit když to v den releasu bude zdarma že jo.... Přesně jak píše Ted, je v tom prostě i ten faktor buď kino nebo měsíce nic. 
772395
5 -3
reagují: AndyKaufman, Cinefil
reagovat
reaguje na: HAL
Ty prijmy by se podle me dramaticky snizili nejenom pro kinare, kdyby se to okno u nejvetsich filmu dramaticky snizilo z 90 na 21 dnu... 

Ja dobre vim kolik filmy vydelaji prvnich par dnu a nasledujici, na prvni pohled zbytecny, mesice...

Ale porad mi prijde, ze podcenujete ten faktor "bud v kine, nebo mesice nikde jinde"... be ohledu na to, ze 90% trzeb z kin je opravdu za prvnich 14 dni
772405
Ty prijmy by se podle me dramaticky snizili nejenom pro kinare, kdyby se to okno u nejvetsich filmu dramaticky snizilo z 90 na 21 dnu...  Ja dobre vim kolik filmy vydelaji prvnich par dnu a nasledujici, na prvni pohled zbytecny, mesice... Ale porad mi prijde, ze podcenujete ten faktor "bud v kine, nebo mesice nikde jinde"... be ohledu na to, ze 90% trzeb z kin je opravdu za prvnich 14 dni
772403
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Pokud by PVOD bylo za stejnou nebo vyšší cenu (na několik týdnů/měsíců) než lístek, tak bych v tom neviděl až takový problém. Prostě jen rozhodnutí: "kouknu na to v kině/doma".

Netvrdím, že budou všichni happy, ale jako jediné řešení...?
772404
Pokud by PVOD bylo za stejnou nebo vyšší cenu (na několik týdnů/měsíců) než lístek, tak bych v tom neviděl až takový problém. Prostě jen rozhodnutí: "kouknu na to v kině/doma". Netvrdím, že budou všichni happy, ale jako jediné řešení...?
772400
2 -1
reagují: Will
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Lidi by v klidu čekali tři týdny když teď se nahrnou většinou už na první víkend? Proč myslíš že studia na tohle tolik tlačila už dávno před Covidem? Však oni si dobře dokáží spočítat že se jim to vyplatí a film na sebe i s tou zkrácenou mezerou vydělá - a nejspíš i ušetří za reklamu, když na sebe kampaň pro kina a pro VOD/DVD bude takhle navazovat.

Tratit na tom budou leda kina... ale ani ty vlastně moc ne, protože během té tříměsíční pauzy pak už film často ani nepromítají.
772403
Lidi by v klidu čekali tři týdny když teď se nahrnou většinou už na první víkend? Proč myslíš že studia na tohle tolik tlačila už dávno před Covidem? Však oni si dobře dokáží spočítat že se jim to vyplatí a film na sebe i s tou zkrácenou mezerou vydělá - a nejspíš i ušetří za reklamu, když na sebe kampaň pro kina a pro VOD/DVD bude takhle navazovat. Tratit na tom budou leda kina... ale ani ty vlastně moc ne, protože během té tříměsíční pauzy pak už film často ani nepromítají.
772400
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: HAL
Jo, vetsina prijmu jde z prvnich tydnu, ale...

Resili uz jsme to hodnekrat - 90 dnu je mozna moc, ale proc je tam takova mezera... No protoze film se musi zaplatit z kina a lidi do kina neprijde ani z daleka tolik, kdyz budou vedet, ze za 20 dnu to budou mit on-line v te nejlepsi kvalite.

To, ze pak na ten film dva mesice nikdo nechodi a vsichni cekaji, nez pujde ven, je jina vec. Jde dost o psychiku lidi - no snad si rozumime :)
772400
Jo, vetsina prijmu jde z prvnich tydnu, ale... Resili uz jsme to hodnekrat - 90 dnu je mozna moc, ale proc je tam takova mezera... No protoze film se musi zaplatit z kina a lidi do kina neprijde ani z daleka tolik, kdyz budou vedet, ze za 20 dnu to budou mit on-line v te nejlepsi kvalite. To, ze pak na ten film dva mesice nikdo nechodi a vsichni cekaji, nez pujde ven, je jina vec. Jde dost o psychiku lidi - no snad si rozumime :)
772390
1 0
reagují: Cinefil, HAL
reagovat
Chvilku jsem přemýšlel co jsou to ti kinové, kterým se mají legendární monstra vyhnout... 8)
772397
Chvilku jsem přemýšlel co jsou to ti kinové, kterým se mají legendární monstra vyhnout... *8)*
1 -1
reagovat
To je vlastně rychlejší, než bych čekal.

O jakym titulu se bude psát zítra, co myslíte ? 
772396
To je vlastně rychlejší, než bych čekal. O jakym titulu se bude psát zítra, co myslíte ? 
1 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jo tak nějak si to představuju taky. Např. takový Bloodshot mě v kinech nezajímal, ale ten stejný měsíc bych si ho klidně dal na Netflixu (dokud běží reklama) než po půl roce, kdy mě nezajímá vůbec, protože doháním jiné resty.

Kina by asi zmenšovala kapacitu a zdražovala lístky, což si myslím, že by tolik lidí neodradilo. Prostě by se už chodilo 1-2x měsíčně. Ti, co nechodí do kina, tam nikdy chodit nebudou a zaplatili by si film později na PVOD (což by mohla být podobná cena).

Těžko říct, jestli by studia ušetřila na reklamě. Asi ne. No stejně by dál soupeřila s konkurencí, takže bude reklama potřeba.
772395
Jo tak nějak si to představuju taky. Např. takový Bloodshot mě v kinech nezajímal, ale ten stejný měsíc bych si ho klidně dal na Netflixu (dokud běží reklama) než po půl roce, kdy mě nezajímá vůbec, protože doháním jiné resty. Kina by asi zmenšovala kapacitu a zdražovala lístky, což si myslím, že by tolik lidí neodradilo. Prostě by se už chodilo 1-2x měsíčně. Ti, co nechodí do kina, tam nikdy chodit nebudou a zaplatili by si film později na PVOD (což by mohla být podobná cena). Těžko říct, jestli by studia ušetřila na reklamě. Asi ne. No stejně by dál soupeřila s konkurencí, takže bude reklama potřeba.
772390
1 0
reagují: Hannibal
reagovat
Ten film je hotový už od konca r. 2019, alebo začiatku roka 2020. A stále ho len presúvajú. A nemáme ani jeden  trailer. To už je podobná situácia ako Mowgli - štúdio po sklamaní Godzilly II jednoducho vie, že má na krku niečo čo nezarobí a nechce sa im míňať ďalšie peniaze na marketing. 

Godzilla II mala marketing zmáknutý úplne tip top a film síce nebol niečo úžasné, ale akceptovateľný popcorn hej. A aj tak zarobila o asi 150 mil. menej ako jednotka. A Godzilla vs Kong by išiel na tržbách ešte nižšie stopro. 

Ja osobne presun na VOD očakávam bez ohľadu na to či je COVID, alebo nie. Skrátka sa ušetrí za marketing a prerobí sa o pár desiatok miliónov menej, toť vsjo. 
772392
Ten film je hotový už od konca r. 2019, alebo začiatku roka 2020. A stále ho len presúvajú. A nemáme ani jeden  trailer. To už je podobná situácia ako Mowgli - štúdio po sklamaní Godzilly II jednoducho vie, že má na krku niečo čo nezarobí a nechce sa im míňať ďalšie peniaze na marketing.  Godzilla II mala marketing zmáknutý úplne tip top a film síce nebol niečo úžasné, ale akceptovateľný popcorn hej. A aj tak zarobila o asi 150 mil. menej ako jednotka. A Godzilla vs Kong by išiel na tržbách ešte nižšie stopro.  Ja osobne presun na VOD očakávam bez ohľadu na to či je COVID, alebo nie. Skrátka sa ušetrí za marketing a prerobí sa o pár desiatok miliónov menej, toť vsjo. 
2 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
To bych zase nepřeháněl, většina tržeb z kin je z prvních víkendů, k čemu pak je těch několik měsíců kdy se film nedá vidět nikde?

Líp by kinaři udělali kdyby víc nasazovali starší klasiky (a kdyby tlačili na distributory aby to dělat mohli) - na Cameronovy nebo Spielbergovy pecky na velkém plátně bych si zašel kdykoli, je velký fail že to skoro nikdy nejde a místo toho promítají kdejaké srágory pro prázdné sály.
772390
To bych zase nepřeháněl, většina tržeb z kin je z prvních víkendů, k čemu pak je těch několik měsíců kdy se film nedá vidět nikde? Líp by kinaři udělali kdyby víc nasazovali starší klasiky (a kdyby tlačili na distributory aby to dělat mohli) - na Cameronovy nebo Spielbergovy pecky na velkém plátně bych si zašel kdykoli, je velký fail že to skoro nikdy nejde a místo toho promítají kdejaké srágory pro prázdné sály.
772386
7 0
reagují: TedGeorge, Cinefil
reagovat
Neřekl bych, že úplně smrtící. Jasně, že hromada z nich zanikne, ti by imho zanikli už teď. Pořád ale o ně může být zájem vzhledem k tomu, že díky hypu většina chodí na první 2 víkendy, pak se klesá. A studia (nemluvě o filmařích) budou mít zájem premiérovat v kinech (jak by se teď hodilo, kdyby je vlastnily :D). Pak se budou řídit tržbami, ohlasy a podle toho zkrátí nebo prodlouží přechod na VOD.

Filmy, který mají malý finanční potenciál a slabý hype, skončí rovnou na VOD a mohou zažít slušnou životnost místo neúspěchu v kinech. Naopak potenciální (nečekané) divácké hity (jako třeba Bohemian Rhapsody) se budou držet déle, pakliže lidem nebude zbívat nic jiného, než jít do kina nebo čekat.

Možná si to představuju jako Hurvínek válku :D, ale třeba to nakonec může funguvat a půjde o jakýsi win-win pro všechny.
772389
Neřekl bych, že úplně smrtící. Jasně, že hromada z nich zanikne, ti by imho zanikli už teď. Pořád ale o ně může být zájem vzhledem k tomu, že díky hypu většina chodí na první 2 víkendy, pak se klesá. A studia (nemluvě o filmařích) budou mít zájem premiérovat v kinech (jak by se teď hodilo, kdyby je vlastnily *:D*). Pak se budou řídit tržbami, ohlasy a podle toho zkrátí nebo prodlouží přechod na VOD. Filmy, který mají malý finanční potenciál a slabý hype, skončí rovnou na VOD a mohou zažít slušnou životnost místo neúspěchu v kinech. Naopak potenciální (nečekané) divácké hity (jako třeba Bohemian Rhapsody) se budou držet déle, pakliže lidem nebude zbívat nic jiného, než jít do kina nebo čekat. Možná si to představuju jako Hurvínek válku *:D*, ale třeba to nakonec může funguvat a půjde o jakýsi win-win pro všechny.
1 -1
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Přesně, už jenom kvůli tomu, jak teď Tenet působí nepatřičně s tím x měsíčním čekáním. 
772388
Přesně, už jenom kvůli tomu, jak teď Tenet působí nepatřičně s tím x měsíčním čekáním. 
772387
2 -2
reagovat
reaguje na: Cinefil
Doba kdy se čekalo cca půl roku a více na film, kterej byl uveden v kině abych si ho mohl pustit "doma" je už dávno pryč. Teď to je do cca 3 měsíců (např Avengers?) a když se doba ještě více zkrátí tak jedině lépe.
772387
Doba kdy se čekalo cca půl roku a více na film, kterej byl uveden v kině abych si ho mohl pustit "doma" je už dávno pryč. Teď to je do cca 3 měsíců (např Avengers?) a když se doba ještě více zkrátí tak jedině lépe.
772385
4 -3
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Cinefil
A pro kina smrtící
772386
A pro kina smrtící
772385
3 -1
reagují: HAL
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se