Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Proč Hollywood a spol. cenzurují filmy a seriály?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

...

Inak, ak si niekto myslí, že zachráni západ čo do prevahy tak odporúčam knihu "Moc faktov". Západ prestane byť tým, čo bude určovať smer. Za niekoľko rokov bude prevaha 40%:60% pre Áziu. A to nie je vymyslený blábol ale fakt založený na dostupných historických údajov (OSN, NATO, WHO). Do roku 2100 bude pomer 1:1:4:5 (USA, EU, Afrika, Ázia). Takže budúci "hejslovania" tomu nezabránia.

Takže toľko k faktom a teraz ku subjektívnemu názoru a k článku. Cenzurovať odrazu staré filmy a seriály je neuveriteľne na hlavu postavené. Naviac to ukazuje evolúciu našej histórie. Tiež sa učíme z dokumentov o Hitlerovi.

Naviac, aj podľa mňa, v rámci humoru by sa mohlo používať všetko čo sa v danej chvíli hodí. A nech to zostane len tam a každý nech ma dostatok sebareflexie bez urazenia sa. Zamedzí sa prekročenie pomyselnej čiary. Ohodnotiť vhodným ratingom a vybavené.

Na druhej strane, glorifikovať násilie, rasizmus a iné, by sa vo filmoch nemalo nachádzať. Ale hneď mi napadol taký Joker. Ak je ten záver v tom filme taký aký je, mnohí by si mohli myslieť, že ide o glorifikáciu. A ja by som nerád prišiel o takýto film. Joker ma veľmi bavil a hodnotím ako veľmi kvalitný počin. A preto by si mali uvedomovať, že ide hlavne o pobavenie ľudí. Veď predsa len ide o showbiznis.

Čo sa naviac týka USA a zabitie Floyda policajtom a nejaké opatrenia, čo sa navrhujú, nie sú rozhodne systémové. (je irelevantné či bral alebo nebral drogy, to čo sa mu stalo je zlyhanie vygumovaného fízla. nikoho neohrozoval a "súd" vyniesol policajt, čo by mal robiť štát) Čo by sa malo zmeniť je jednoducho používanie zbraní v USA a policajti by nemuseli byť vystrašený. Ale je tam aj banda rasistov, čo sa radi v tom vyžívajú a zastrelenie černocha urobia s radosťou. Ale kolektívnu vinu nepociťujem. Som veriaci ale nemám potrebu, aby sa mi židia alebo ktokoľvek iní ospravedlňovali za zabitie Ježiša alebo prenasledovanie kresťanov :D. Možno niekomu nesadne toto prirovnanie, ale ja to vidím takto. 
758366
Inak, ak si niekto myslí, že zachráni západ čo do prevahy tak odporúčam knihu "Moc faktov". Západ prestane byť tým, čo bude určovať smer. Za niekoľko rokov bude prevaha 40%:60% pre Áziu. A to nie je vymyslený blábol ale fakt založený na dostupných historických údajov (OSN, NATO, WHO). Do roku 2100 bude pomer 1:1:4:5 (USA, EU, Afrika, Ázia). Takže budúci "hejslovania" tomu nezabránia. Takže toľko k faktom a teraz ku subjektívnemu názoru a k článku. Cenzurovať odrazu staré filmy a seriály je neuveriteľne na hlavu postavené. Naviac to ukazuje evolúciu našej histórie. Tiež sa učíme z dokumentov o Hitlerovi. Naviac, aj podľa mňa, v rámci humoru by sa mohlo používať všetko čo sa v danej chvíli hodí. A nech to zostane len tam a každý nech ma dostatok sebareflexie bez urazenia sa. Zamedzí sa prekročenie pomyselnej čiary. Ohodnotiť vhodným ratingom a vybavené. Na druhej strane, glorifikovať násilie, rasizmus a iné, by sa vo filmoch nemalo nachádzať. Ale hneď mi napadol taký Joker. Ak je ten záver v tom filme taký aký je, mnohí by si mohli myslieť, že ide o glorifikáciu. A ja by som nerád prišiel o takýto film. Joker ma veľmi bavil a hodnotím ako veľmi kvalitný počin. A preto by si mali uvedomovať, že ide hlavne o pobavenie ľudí. Veď predsa len ide o showbiznis. Čo sa naviac týka USA a zabitie Floyda policajtom a nejaké opatrenia, čo sa navrhujú, nie sú rozhodne systémové. (je irelevantné či bral alebo nebral drogy, to čo sa mu stalo je zlyhanie vygumovaného fízla. nikoho neohrozoval a "súd" vyniesol policajt, čo by mal robiť štát) Čo by sa malo zmeniť je jednoducho používanie zbraní v USA a policajti by nemuseli byť vystrašený. Ale je tam aj banda rasistov, čo sa radi v tom vyžívajú a zastrelenie černocha urobia s radosťou. Ale kolektívnu vinu nepociťujem. Som veriaci ale nemám potrebu, aby sa mi židia alebo ktokoľvek iní ospravedlňovali za zabitie Ježiša alebo prenasledovanie kresťanov :D. Možno niekomu nesadne toto prirovnanie, ale ja to vidím takto. 
...
2 -2
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Skoro by se chtelo myslet, ze je to tim, ze vsichni jsme si rovni, ale nekteri jsme si preci jenom rovnejsi. Ale verim tomu, ze to nebylo tim, ze to napsal Douglas, ale tim, co Douglas hlasal. Jen ted nevim, jeslti je to dobre nebo spatne.
758133
Skoro by se chtelo myslet, ze je to tim, ze vsichni jsme si rovni, ale nekteri jsme si preci jenom rovnejsi. Ale verim tomu, ze to nebylo tim, ze to napsal Douglas, ale tim, co Douglas hlasal. Jen ted nevim, jeslti je to dobre nebo spatne.
758119
4 -3
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad

hm

chapu to a rozumim tomu , ale ze by veta "nejak to tu zhnedlo" byla k tematu mi tedy neprijde , proto nechapu, proc se mazali jen reakce na tento prispevek a ne prispevek samotny ... pak by se tu tyto veci ani nemuseli resit
758119
chapu to a rozumim tomu , ale ze by veta "nejak to tu zhnedlo" byla k tematu mi tedy neprijde , proto nechapu, proc se mazali jen reakce na tento prispevek a ne prispevek samotny ... pak by se tu tyto veci ani nemuseli resit
hm
758084
7 -3
reagují: PepaCZ
reagovat
:+ za komenty hanakovi v exilu, ta pluska ma tady opravnene. Afektovany PC blaboleni nekterych jedincu pobavilo a neprekvapilo. :))
758086
*:+* za komenty hanakovi v exilu, ta pluska ma tady opravnene. Afektovany PC blaboleni nekterych jedincu pobavilo a neprekvapilo. *:))*
7 -4
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
...sice už jsem si řekl, že nebudu reagovat, protože tohle je hodně komplexní problém a zjednodušování (z jakékoliv strany) žádnému řešení nepomůže, ale tak naposledy ještě něco napíšu:

Když se řekne A, tak by se mělo říct i B, totiž to, že černoši mají onu větší šanci proto, že ač mají v populaci menšinové zastoupení, tak se nepoměrně více podílejí na zločinech typu vražda a zabití, k čemuž často patří i ozbrojený odpor při zatýkání, nebo rovnou napadání policie (ať je policajt bílý, černý nebo bleděmodrý).

Ta bilance - ty případy jsou samozřejmě tragické, ale takovou bilanci můžu právě sestavit i z bělochů zabitých bez jakéhokoliv ospravedlnitelného důvodu policií nebo černými kriminálníky (když to je ale v opačném gardu, tak média a aktivisté běsní).

Tady je videjko, které ukazuje, že to je fakt o těch magorech, kteří mají funkci a pravomoc (ať jsou bílí nebo černí), ne o rasistické policii, která si přednostně zasedla na černochy (tím opět neříkám, že konkrétní takoví policajti, kteří vidí white=good, black=bad nejsou, ale nemělo by se to do téhle roviny zjednodušovat a vztahovat to na všechny policajty, protože to přilejvá jen další olej do ohně).
758085
...sice už jsem si řekl, že nebudu reagovat, protože tohle je hodně komplexní problém a zjednodušování (z jakékoliv strany) žádnému řešení nepomůže, ale tak naposledy ještě něco napíšu: Když se řekne A, tak by se mělo říct i B, totiž to, že černoši mají onu větší šanci proto, že ač mají v populaci menšinové zastoupení, tak se nepoměrně více podílejí na zločinech typu vražda a zabití, k čemuž často patří i ozbrojený odpor při zatýkání, nebo rovnou napadání policie (ať je policajt bílý, černý nebo bleděmodrý). Ta bilance - ty případy jsou samozřejmě tragické, ale takovou bilanci můžu právě sestavit i z bělochů zabitých bez jakéhokoliv ospravedlnitelného důvodu policií nebo černými kriminálníky (když to je ale v opačném gardu, tak média a aktivisté běsní). Tady je [url=https://www.youtube.com/watch?v=5UiwRZ-2WOw]videjko[/url], které ukazuje, že to je fakt o těch magorech, kteří mají funkci a pravomoc (ať jsou bílí nebo černí), ne o rasistické policii, která si přednostně zasedla na černochy (tím opět neříkám, že konkrétní takoví policajti, kteří vidí white=good, black=bad nejsou, ale nemělo by se to do téhle roviny zjednodušovat a vztahovat to na všechny policajty, protože to přilejvá jen další olej do ohně).
758005
9 -3
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Povoluju tu diskusi, protože spoléhám na to, že se bude diskutovat o věcech, které mají něco společného s článkem. Když se přesunou do osobní roviny, je potřeba to hlídat, což děláme a myslím, že jsme hodně benevolentní. 

Jenže pak přijde moment, kdy to začne být buď hodně osobní a začne se nadávat autorům a spoluautorům, což prostě nedovolíme, nebo to začne být dlouhé a otravné, což nám vadí taky. Tohle je ten druhý případ. Druhé Novinky.cz tu z toho mít nechceme, ať už se řeší rasismus, volby do senátu v ČR, Sparta vs. Slávie nebo cokoliv. 

Prostě existuje v každé diskusi moment, kdy je dobré ji uzavřít, protože se nemá kam dál posunout a přesouvá se do osobní nebo otravné roviny. Tady ten moment nastal už před pár hodinami. 
758084
Povoluju tu diskusi, protože spoléhám na to, že se bude diskutovat o věcech, které mají něco společného s článkem. Když se přesunou do osobní roviny, je potřeba to hlídat, což děláme a myslím, že jsme hodně benevolentní.  Jenže pak přijde moment, kdy to začne být buď hodně osobní a začne se nadávat autorům a spoluautorům, což prostě nedovolíme, nebo to začne být dlouhé a otravné, což nám vadí taky. Tohle je ten druhý případ. Druhé Novinky.cz tu z toho mít nechceme, ať už se řeší rasismus, volby do senátu v ČR, Sparta vs. Slávie nebo cokoliv.  Prostě existuje v každé diskusi moment, kdy je dobré ji uzavřít, protože se nemá kam dál posunout a přesouvá se do osobní nebo otravné roviny. Tady ten moment nastal už před pár hodinami. 
758081
9 -3
reagují: BranMakMorn
reagovat
Si rikam, jestli neco nenapsat, ale pak si vzpomenu na tohle zlate pravidlo link a uz nepokracuju.
758082
Si rikam, jestli neco nenapsat, ale pak si vzpomenu na tohle zlate pravidlo http://1.bp.blogspot.com/_sVoennadM-I/TPt8jCJZYII/AAAAAAAAABA/oRq4fLaUxR4/s1600/195983063_e380efd610.jpg a uz nepokracuju.
8 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
tak proc tu povolujes diskuzi kdyz ti vadi? bud o tom chcete debatovat, nebo nechcete a reakce na cenzuru z vasi strany je taky asi jasna, nechapu cemu se porad divite... 
758081
tak proc tu povolujes diskuzi kdyz ti vadi? bud o tom chcete debatovat, nebo nechcete a reakce na cenzuru z vasi strany je taky asi jasna, nechapu cemu se porad divite... 
758079
5 -5
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já jsem nebyl adresný. :)

A pro všechny: 
Tahle diskuse mě začíná poměrně srát. V okamžiku, kdy se jakákoliv debata dostane do bodu "ale oni tohle a my tamhleto a proč oni ne když my jo", je to v hajzlu a musí přijet bagr. 

Nezajímá mě, kdo má jaký názor, vlastně si to ani nepamatuju a nevím, kdo volí Losnu a kdo Mažňáka. Ale tahle diskuse mi leze na nervy celá. 

Pokud má někdo potřebu se s někým hádat o těhle věcech, máte vzkazník. Pokud má potřebu řešit to tady, nebudu ho mít rád. Ať už stojí na jakékoliv straně. 

Vykašlete se na to a běžte dělat něco užitečnýho. 
758079
Já jsem nebyl adresný. :) A pro všechny:  Tahle diskuse mě začíná poměrně srát. V okamžiku, kdy se jakákoliv debata dostane do bodu "ale oni tohle a my tamhleto a proč oni ne když my jo", je to v hajzlu a musí přijet bagr.  Nezajímá mě, kdo má jaký názor, vlastně si to ani nepamatuju a nevím, kdo volí Losnu a kdo Mažňáka. Ale tahle diskuse mi leze na nervy celá.  Pokud má někdo potřebu se s někým hádat o těhle věcech, máte vzkazník. Pokud má potřebu řešit to tady, nebudu ho mít rád. Ať už stojí na jakékoliv straně.  Vykašlete se na to a běžte dělat něco užitečnýho. 
758076
9 -3
reagují: BranMakMorn
reagovat
reaguje na: TedGeorge
to tu nikdo nenapsal, ja napsal at u tech clanku nepovolujete diskuzi, kdyz vam nektere prispevky vadi a evidentne o tom vlastne nechcete diskutovat
758078
to tu nikdo nenapsal, ja napsal at u tech clanku nepovolujete diskuzi, kdyz vam nektere prispevky vadi a evidentne o tom vlastne nechcete diskutovat
758075
5 -4
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
To byla přesně pointa, o kterou jsem se snažil. Akorát Marvina bych nechal, ten si zpravidla dává záležet s argumentací.
758077
To byla přesně pointa, o kterou jsem se snažil. Akorát Marvina bych nechal, ten si zpravidla dává záležet s argumentací.
758076
5 -3
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Souhlas a aplikujte to i na příspěvky Douglase a Marvina :+
758076
Souhlas a aplikujte to i na příspěvky Douglase a Marvina *:+*
758074
5 -4
reagují: Mr. Hlad, Kostěj
reagovat
reaguje na: BlackAdder
Ja sem akorat nepochopil, proc je tu vytahovano, abych nepsal kontroverzni clanky kdyz si pod nima nepreju diskuzi. To moc nechapu odkud jste vydedukovali.

Smazal sem Kosteje a Jaklu, kteri Douglasovi napsali jednu vetu v tom smyslu, ze se posral. Prislo mi to uz pres caru. Vy nesouhlasite s tim, ze to bylo pres caru a tvrdite, ze si to zaslouzil. Ok, agree to disagree. Ale nevsiml jsem si, ze by tu byl komukoliv mazan jakykoliv nazor.
758075
Ja sem akorat nepochopil, proc je tu vytahovano, abych nepsal kontroverzni clanky kdyz si pod nima nepreju diskuzi. To moc nechapu odkud jste vydedukovali. Smazal sem Kosteje a Jaklu, kteri Douglasovi napsali jednu vetu v tom smyslu, ze se posral. Prislo mi to uz pres caru. Vy nesouhlasite s tim, ze to bylo pres caru a tvrdite, ze si to zaslouzil. Ok, agree to disagree. Ale nevsiml jsem si, ze by tu byl komukoliv mazan jakykoliv nazor.
758072
5 -6
reagují: BranMakMorn
reagovat
Hele pojďte se na to zkusit vykašlat a zkusit neurážet lidi, co pomohli s tímhle článkem, co ho čtou a vůbec neurážet lidi. Můžem se třeba bavit o filmech nebo tak něco. Je to jen nápad. 
758074
Hele pojďte se na to zkusit vykašlat a zkusit neurážet lidi, co pomohli s tímhle článkem, co ho čtou a vůbec neurážet lidi. Můžem se třeba bavit o filmech nebo tak něco. Je to jen nápad. 
9 -3
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Lebo smieš vyjadriť svoj názor. Samozrejme to musí byť len ten správny názor. Ak nevieš aký je ten správny názor tak tu ti to už vysvetlia. :D
758073
Lebo smieš vyjadriť svoj názor. Samozrejme to musí byť len ten správny názor. Ak nevieš aký je ten správny názor tak tu ti to už vysvetlia. *:D*
758070
6 -3
reagovat
Jako byste byli na internetu poprvé. Internetová diskuze ještě nikdy nikoho nepřesvědčila, aby změnil svůj názor. Takže je úplně zbytečný něčím kumokoli argumentovat.
758072
Jako byste byli na internetu poprvé. Internetová diskuze ještě nikdy nikoho nepřesvědčila, aby změnil svůj názor. Takže je úplně zbytečný něčím kumokoli argumentovat.
7 -2
reagují: TedGeorge
reagovat
Všichni jste kreténi. 
758071
Všichni jste kreténi. 
4 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
ok jsem rad ze to vim, i kdyz mi to vicemene bylo jasne ze zastavate jiny nazor, budoucnost ukaze,

btw kdyz to nechcete prispevky ktere vam nevyhovuji proc u tech clanku povolujete diskuzi?
758070
ok jsem rad ze to vim, i kdyz mi to vicemene bylo jasne ze zastavate jiny nazor, budoucnost ukaze, btw kdyz to nechcete prispevky ktere vam nevyhovuji proc u tech clanku povolujete diskuzi?
758068
7 -5
reagují: JAKLA
reagovat
Už aj v kreslených seriáloch sú preobsadzovaní bieli herci, ktorí dabujú čierne postavy. Nepreháňajú to?
link
link

A stiahli niekoľko častí Scrubsu...:-
758069
Už aj v kreslených seriáloch sú preobsadzovaní bieli herci, ktorí dabujú čierne postavy. Nepreháňajú to? https://variety.com/2020/tv/news/kristen-mixed-race-character-central-park-apple-1234648875/ https://variety.com/2020/tv/news/jenny-slate-big-mouth-missy-1234648600/ A stiahli niekoľko častí Scrubsu...*:-*
7 -1
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Ano, zrovna ty a tvoje "vadi mi to a to tim, ze davaji vsem tem radobyutiskovanym tou cenzurou za pravdu a oni o to vice kvici, hlavne kdyz to co se ted vsude deje je  rasismus ale cernych na zbytku populace, vyrvavaji si prava na ktera  nemaji pravo a nema je nikdo, kdyby floyd byl beloch ani po tom nestekne pes a tady se kvuli tomu rabuje ( cti zadarmo nakupuje ) ve velkem a  nekteri tomu jeste fandi a omlouvaji to... jeslti to nevidite , jak  postupne dochazi kompletne k niceni zapadni civilizace a nastupu  anarchie a podobych silenosti"

To podle me bezezbytku splnuje.

Hele klidne si tu nadavejte jak jsem (jsme) arogantni, ale na tohle proste nema cenu psat dlouhy odpovedi. Misto toho treba ten cas venuju napsani dalsiho tematka a obsahu pro vas.
758068
Ano, zrovna ty a tvoje "[i]vadi mi to a to tim, ze davaji vsem tem radobyutiskovanym tou cenzurou za pravdu a oni o to vice kvici, hlavne kdyz to co se ted vsude deje je  rasismus ale cernych na zbytku populace, vyrvavaji si prava na ktera  nemaji pravo a nema je nikdo, kdyby floyd byl beloch ani po tom nestekne pes a tady se kvuli tomu rabuje ( cti zadarmo nakupuje ) ve velkem a  nekteri tomu jeste fandi a omlouvaji to... jeslti to nevidite , jak  postupne dochazi kompletne k niceni zapadni civilizace a nastupu  anarchie a podobych silenosti" [/i] To podle me bezezbytku splnuje. Hele klidne si tu nadavejte jak jsem (jsme) arogantni, ale na tohle proste nema cenu psat dlouhy odpovedi. Misto toho treba ten cas venuju napsani dalsiho tematka a obsahu pro vas.
758066
7 -9
reagují: BranMakMorn
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se