Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Joker: Recenze

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek

9/10

Těšil jsem se na každou scénu, kde bude Phoenix...
731674
Těšil jsem se na každou scénu, kde bude Phoenix...
9/10
1 0
reagovat
taxi driver je nic moc. paul schrader je stejnej magor jako john milius. zato the king of comedy je bozi. ale kdo nevidel mishima: a life in four chapters tak prichazi o hodne. vzdycky me rozesmeje jak za nej david ehrlich bojuje az do posledniho dechu :D
731653
taxi driver je nic moc. paul schrader je stejnej magor jako john milius. zato the king of comedy je bozi. ale kdo nevidel mishima: a life in four chapters tak prichazi o hodne. vzdycky me rozesmeje jak za nej david ehrlich bojuje az do posledniho dechu *:D*
2 0
reagovat
Mimochodem, Joker je jeden z mála případů, kdy bych si docela přál pokračování.
731648
Mimochodem, Joker je jeden z mála případů, kdy bych si docela přál pokračování.
2 0
reagovat

Soundtrack

Odkaz na skvělý soundtrack od islandské skladatelky Hildur Gudnádottir známé též z Černobylu. Nádherně vystihla atmosféru. Zase. YouTube.

Pro porovnání a depresi přidávám i Černobyl. :)) YouTube.
731646
Odkaz na skvělý soundtrack od islandské skladatelky Hildur Gudnádottir známé též z Černobylu. Nádherně vystihla atmosféru. Zase. [url=https://www.youtube.com/playlist?list=PLDisKgcnAC4SnFEUod_x868Oq_qgGCVEE]YouTube[/url]. Pro porovnání a depresi přidávám i Černobyl. *:))* [url=https://www.youtube.com/playlist?list=PLDisKgcnAC4RSWXrVTjIcFZmWm_3NJBcf]YouTube[/url].
Soundtrack
2 0
reagovat

9/10

Čakal som od toho maximálne tak Phoenixovu one man show o priemernom origin story Batmanovho záporáka bez Batmana samotného .
No Todd Phillips išiel ďalej a natočil Fight Club pre 21 storočie, ktorý Gotham a odkazy na netopiera ako také  používa ako maximálne nezbytnú omáčku.
(Viem si predstaviť ako v istom bode za Toddom  došiel chlapík od štúdia a vraví mu niečo v zmysle "Hej, viem že sme sa dohodli že máš voľnú ruku a tak, ale mohol by si do toho filmu o záporákovi od batmana dať niečo z... batmana?" :D )

Po filme som tlieskal. Tlieskal som Phoenixovi za brilantne zahranú postavu, kde miestami šikovne napodobňoval Ledgera.
Režisérovi a kameramanovi ktorý dokázali perfektne budovať scény a atmosféru a taktiež za skvelý soundtrack, ktorý mi momentálne hrá v PC ako podmaz, kedy píšem tieto riadky.
A rovnako tak a možno aj hlavne, tlieskam  štúdiu Warner, že mali dostatočné gule na to, aby všetkým zúčastnením dali voľnú ruku natočiť komiksový film ktorý by fungoval rovnako dobre,  keby sa zmenili mená postav a mesta.  Dôkazom toho je že moja priateľka po filme tiež nadšene tlieskala a pritom komiksy príliš nesleduje.
 
Joker tak možno nie je príbehovo najlepším filmom všetkých čias, no stále je to remeselne skvelé dielo, ktorému želám ohromný kasový úspech. Už len za to aby ostatným štúdiám ukázal, že občas zariskovať, dávať tvorcom voľnú ruku a pristupovať ku komiksom "inak" nie je zlý nápad.  
731642
Čakal som od toho maximálne tak Phoenixovu one man show o priemernom origin story Batmanovho záporáka bez Batmana samotného . No[b] [/b]Todd Phillips išiel ďalej a natočil Fight Club pre 21 storočie, ktorý Gotham a odkazy na netopiera ako také  používa ako maximálne nezbytnú omáčku. (Viem si predstaviť ako v istom bode za Toddom  došiel chlapík od štúdia a vraví mu niečo v zmysle "Hej, viem že sme sa dohodli že máš voľnú ruku a tak, ale mohol by si do toho filmu o záporákovi od batmana dať niečo z... batmana?" :D ) Po filme som tlieskal. Tlieskal som Phoenixovi za brilantne zahranú postavu, kde miestami šikovne napodobňoval Ledgera. Režisérovi a kameramanovi ktorý dokázali perfektne budovať scény a atmosféru a taktiež za skvelý soundtrack, ktorý mi momentálne hrá v PC ako podmaz, kedy píšem tieto riadky. A rovnako tak a možno aj hlavne, tlieskam  štúdiu Warner, že mali dostatočné gule na to, aby všetkým zúčastnením dali voľnú ruku natočiť komiksový film ktorý by fungoval rovnako dobre,  keby sa zmenili mená postav a mesta.  Dôkazom toho je že moja priateľka po filme tiež nadšene tlieskala a pritom komiksy príliš nesleduje.   Joker tak možno nie je príbehovo najlepším filmom všetkých čias, no stále je to remeselne skvelé dielo, ktorému želám ohromný kasový úspech. Už len za to aby ostatným štúdiám ukázal, že občas zariskovať, dávať tvorcom voľnú ruku a pristupovať ku komiksom "inak" nie je zlý nápad.  
9/10
7 -1
reagovat
reaguje na: Memphis
:D:D taky jsme to v hospodě počítali a nevychází, no
731641
*:D**:D* taky jsme to v hospodě počítali a nevychází, no
731640
5 0
reagovat

9/10

Hodně, hodně dobrý. Celý to šlape jako hodinky, skvělá kamera, hudba, perfektní atmosféra a kromě Phoenixe velmi potěšil i De Niro. Dlouho mě nějakej film nedokázal takhle pohltit, a to mě původně Joker vůbec nezajímal.

Jediný dva malinkatý problémy:

Neumím si úplně představit, jak by se zrovna z tohohle Jokera stal "criminal mastermind", ale udály se už divnější věci. A při prvních třech vraždách mi nevycházel počet nábojů. Leda by Arthur ještě ve vlaku stihnul dobít.

Ale není to nic, co by mi bránilo si film užít. :+
731640
Hodně, hodně dobrý. Celý to šlape jako hodinky, skvělá kamera, hudba, perfektní atmosféra a kromě Phoenixe velmi potěšil i De Niro. Dlouho mě nějakej film nedokázal takhle pohltit, a to mě původně Joker vůbec nezajímal. Jediný dva malinkatý problémy: [spoiler]Neumím si úplně představit, jak by se zrovna z tohohle Jokera stal "criminal mastermind", ale udály se už divnější věci. A při prvních třech vraždách mi nevycházel počet nábojů. Leda by Arthur ještě ve vlaku stihnul dobít.[/spoiler] Ale není to nic, co by mi bránilo si film užít. *:+*
9/10
4 0
reagují: do_Od
reagovat

10/10

Čekání na nejlepší film roku 2019 je u konce. Todd Phillips a Joaquin Phoenix (a Scorsese) nám naservírovali to, po čem jsme od Temného rytíře
toužili. Temnou depresivní eRkovou "komiksovku" s Jokerem. Ono právě
napojení na DC komiks by mohlo být i zbytečné. Stále se nemohu
rozhodnout, zdali ho hodnotit jako DC nebo jako psycho-drama. Avšak kdo
uvidí film až do konce, pochopí proč je důležité ho brát jako DC komiks.

Phoenix předvádí nejlepší výkon ve své kariéře a dokazuje nám, že na
tom dlouho dřel. Celý příběh se točí jen kolem něj a ostatní jsou
vlastně jen "přihrávači" v jeho temném životě k jeho zešílení ("All I
have are negative thoughts.")
. DCčko nám znovu dokazuje, že si umí
vybírat i skvělé skladatele, kteří složí zapamatovatelnou hudbu, která
dokonale prokreslí atmosféru. Islandská Hildur Guðnadóttir se v tomto
roce znovu předvedla a důstojně zaujala místo po zesnulém Johanu
Johansonovi (Sicario, Příchozí)
. Kdo viděl Černobyl, hned ji
zaregistruje. Ostatně s ním Joker mnoho sdílí. Dramatický oblouk,
intimnost, schnilou společnost, násilí, šok, hořký závěr a autora
původně komedií. Kamera dokonale zachycuje New Yo...ehm...Gotham, aniž
by si musela vypomáhat CGI vylepšením (samozřejmě, že je NY upraven),
ale decentně a vy věříte, že to místo existuje.

Jak nám naznačil Ledger v TDK, že se s Batmanem propojují ("You
complete me."),
tak zde nám to dává mnohem větší význam. Thomas a Bruce
Waynovi (včetně De Nira a Beetz)
tu sice mají malé role, ale zato
zatraceně důležité pro pochopení proměny Jokera. Závěrečná scéna oslavy
násilí a zrodu Batmana je slušným mindfuckem a pominuli origin z
komiksu, pak dává naprosto logický smysl. Je to ten impulz, o kterém
Joker mnohokrát mluvil (ve všek filmech) a záminkou ke vzniku hrdiny,
který město spasí (je to ten "vtip" v poslední scéně).


Joker je filmem, který nepotřebujeme, ale zasloužíme si ho. Buďme rádi za odvážné nápady a ještě odvážnější šikovné tvůrce. Není důvod si šetřit plné hodnocení, když už letos nic lepšího nedostaneme. Místní recenzi respektuji, ale je mi z ní smuto. Já dostal ještě víc, než jsem chtěl. Celkem mě i mrzí, že jsem šel na narozeninovou slevu za 50%. :D

PS: Nemyslím si, že má smysl pokračování ani podobný sólo příběh jiné postavi. Však ono nám Harley Quin zase dokáže, že to jde udělat i špatně, tak ať si to raději nepokazí.
731630
Čekání na nejlepší film roku 2019 je u konce. [i]Todd Phillips[/i] a [i]Joaquin Phoenix (a Scorsese)[/i] nám naservírovali to, po čem jsme od Temného rytíře toužili. Temnou depresivní eRkovou "komiksovku" s Jokerem. Ono právě napojení na DC komiks by mohlo být i zbytečné. Stále se nemohu rozhodnout, zdali ho hodnotit jako DC nebo jako psycho-drama. Avšak kdo uvidí film až do konce, pochopí proč je důležité ho brát jako DC komiks. Phoenix předvádí nejlepší výkon ve své kariéře a dokazuje nám, že na tom dlouho dřel. Celý příběh se točí jen kolem něj a ostatní jsou vlastně jen "přihrávači" v jeho temném životě k jeho zešílení [i]("All I have are negative thoughts.")[/i]. DCčko nám znovu dokazuje, že si umí vybírat i skvělé skladatele, kteří složí zapamatovatelnou hudbu, která dokonale prokreslí atmosféru. Islandská [i]Hildur Guðnadóttir [/i]se v tomto roce znovu předvedla a důstojně zaujala místo po zesnulém [i]Johanu Johansonovi (Sicario, Příchozí)[/i]. Kdo viděl [i]Černobyl[/i], hned ji zaregistruje. Ostatně s ním Joker mnoho sdílí. Dramatický oblouk, intimnost, schnilou společnost, násilí, šok, hořký závěr a autora původně komedií. Kamera dokonale zachycuje New Yo...ehm...Gotham, aniž by si musela vypomáhat CGI vylepšením (samozřejmě, že je NY upraven), ale decentně a vy věříte, že to místo existuje. [b] [/b][spoiler]Jak nám naznačil Ledger v TDK, že se s Batmanem propojují [i]("You complete me."),[/i] tak zde nám to dává mnohem větší význam. [i]Thomas a Bruce Waynovi (včetně De Nira a Beetz)[/i] tu sice mají malé role, ale zato zatraceně důležité pro pochopení proměny Jokera. Závěrečná scéna oslavy násilí a zrodu Batmana je slušným mindfuckem a pominuli origin z komiksu, pak dává naprosto logický smysl. Je to ten impulz, o kterém Joker mnohokrát mluvil (ve všek filmech) a záminkou ke vzniku hrdiny, který město spasí (je to ten "vtip" v poslední scéně).[/spoiler] Joker je filmem, který nepotřebujeme, ale zasloužíme si ho. Buďme rádi za odvážné nápady a ještě odvážnější šikovné tvůrce. Není důvod si šetřit plné hodnocení, když už letos nic lepšího nedostaneme. Místní recenzi respektuji, ale je mi z ní smuto. Já dostal ještě víc, než jsem chtěl. Celkem mě i mrzí, že jsem šel na narozeninovou slevu za 50%. *:D* [i]PS: Nemyslím si, že má smysl pokračování ani podobný sólo příběh jiné postavi. Však ono nám Harley Quin zase dokáže, že to jde udělat i špatně, tak ať si to raději nepokazí.[/i]
10/10
6 -2
reagovat
Ach ti serialozruti s posahanym vkusom:D
731571
Ach ti serialozruti s posahanym vkusom*:D*
8 -5
reagovat
reaguje na: do_Od
Taxikar je bozskej.
731570
Taxikar je bozskej.
731567
13 -1
reagovat
Aktuální BOM odhad je 97 mega opening. Venom zpláče na výdělkem.
731568
Aktuální [url=https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=joker2019.htm]BOM[/url] odhad je 97 mega opening. Venom zpláče na výdělkem.
3 0
reagovat
reaguje na: Godlike
Funguje to podstatně líp.

Tady schválně nepíšu o tom, co všechno prvoplánovýho mu hodily na hlavu (máma, dětství, duševní nemoci), ale zmiňuju místo toho Gotham, protože díky tomu je ten postupnej propad šílenství a násilí mnohem uvěřitelnější, čemuž dopomáhá i fakt, že tam Arthur není zdaleka sám, s kým to město takhle zametá a v kom se probouzí to zlo. V tomhle aspektu to prázdný bejt jednoduše nemůže, protože to vychází z dlouholeté komiksové historie, tzn. že to ani jinak podat nešlo. 

Taxikář nic takovýho neměl. Hlavní postavě se nepodařilo sbalit holku - thats it. Co se jeho válečné minulosti týče, to je jen background, stejně prvoplánovej jako v případě Arthurovy minulosti. Vlastně ještě jedna věc v Taxikáři byla. Potlačovanej rasismus. Čím víc se k tomu vracím, tím víc mě ten film sere. ;)

A to řeším jen motivaci postav, kdybych měl začít srovnávat styl, kameru, hudbu (!), přejede Joker Taxikáře parním válcem. Vidět ten film v době vzniku asi hodnotím jinak, takhle to zůstává těžce za očekáváními. 
731567
Funguje to podstatně líp. Tady schválně nepíšu o tom, co všechno prvoplánovýho mu hodily na hlavu (máma, dětství, duševní nemoci), ale zmiňuju místo toho Gotham, protože díky tomu je ten postupnej propad šílenství a násilí mnohem uvěřitelnější, čemuž dopomáhá i fakt, že tam Arthur není zdaleka sám, s kým to město takhle zametá a v kom se probouzí to zlo. V tomhle aspektu to prázdný bejt jednoduše nemůže, protože to vychází z dlouholeté komiksové historie, tzn. že to ani jinak podat nešlo.  Taxikář nic takovýho neměl. Hlavní postavě se nepodařilo sbalit holku - thats it. Co se jeho válečné minulosti týče, to je jen background, stejně prvoplánovej jako v případě Arthurovy minulosti. Vlastně ještě jedna věc v Taxikáři byla. Potlačovanej rasismus. Čím víc se k tomu vracím, tím víc mě ten film sere. *;)* A to řeším jen motivaci postav, kdybych měl začít srovnávat styl, kameru, hudbu (!), přejede Joker Taxikáře parním válcem. Vidět ten film v době vzniku asi hodnotím jinak, takhle to zůstává těžce za očekáváními. 
731566
7 -8
reagují: Cival
reagovat

8/10

Bohemian Rhapsody se schovalo za hudbu Queenů, Joker se schovává za maniakálního Phoenixe. Obojí je ale tak prázdný až hanba.

Nicméně je to tak správně edgy, že to bude megahit a lidi z toho budou žít strašně dlouho. Což je zase fajn, v tý dnešní uniformní produkci. Za to půlbodik nahoru. Druhej půlbodik za to, že konečně zmizí ta stupidní představa, že Joker je snad někdo, komu by se mělo fandit (nebo s nim dokonce randit). 

EDIT: A teda do_Ode říct, že to funguje líp než Taxikář, když je to tak nuceně vyfabrikovaný, no tak. Ale ano, Venom byl extrémní sračka.:+:D
731566
Bohemian Rhapsody se schovalo za hudbu Queenů, Joker se schovává za maniakálního Phoenixe. Obojí je ale tak prázdný až hanba. Nicméně je to tak správně edgy, že to bude megahit a lidi z toho budou žít strašně dlouho. Což je zase fajn, v tý dnešní uniformní produkci. Za to půlbodik nahoru. Druhej půlbodik za to, že konečně zmizí ta stupidní představa, že Joker je snad někdo, komu by se mělo fandit (nebo s nim dokonce randit).  EDIT: A teda do_Ode říct, že to funguje líp než Taxikář, když je to tak nuceně vyfabrikovaný, no tak. Ale ano, Venom byl extrémní sračka.*:+**:D*
8/10
8 -4
reagují: do_Od
reagovat
Výborný film. Phoenix šlape na Avengers oběma nohama. Ty děti v kině chtěly odejít, když zjistily, že to není jako ostatní komiksovky. Chtěl jsem se těm marvel fandům smát spolu s Phoenixem, jak nepochopeně zírali :D Každopádně nemůžu najít něco, co by se mi na tom nelíbilo. Je to nepříjemné, temné, a někdy úsměvné. Na konci se tleskalo a zaslouženě. 10/10 :+
731558
Výborný film. Phoenix šlape na Avengers oběma nohama. Ty děti v kině chtěly odejít, když zjistily, že to není jako ostatní komiksovky. Chtěl jsem se těm marvel fandům smát spolu s Phoenixem, jak nepochopeně zírali *:D* Každopádně nemůžu najít něco, co by se mi na tom nelíbilo. Je to nepříjemné, temné, a někdy úsměvné. Na konci se tleskalo a zaslouženě. 10/10 *:+*
8 -2
reagovat
reaguje na: pepo
Tak z komiksu sa vie,že aj sám Joker bol v Arkhamskom ústave kde sa mal liečit a istý čas aj liečil,ale jeho kumpáni ho z neho vyslobodili.
731557
Tak z komiksu sa vie,že aj sám Joker bol v Arkhamskom ústave kde sa mal liečit a istý čas aj liečil,ale jeho kumpáni ho z neho vyslobodili.
731437
3 0
reagovat
Včera videl v kine a za mna naprostá pecka a hodnotím známkou 11/10. Ešte aspon raz pojdem na to do kina. 8)
731556
Včera videl v kine a za mna naprostá pecka a hodnotím známkou 11/10. Ešte aspon raz pojdem na to do kina. *8)*
4 -2
reagovat
reaguje na: pepo

Spoiler k závěru

Podle mě mu došel ten vtip o vzniku dalšího hrdiny/záporáka, zde hrdiny na základě schnilosti společnosti. Jako by tušil, že dal záminku ke zrodu Batmana. 

Každopádně mi ta scéna přišla "vtipná" a překvapivá jako dokonalá paralela vzniku mezi Jokerem a Batmenem. "You complete me."
731555
[spoiler]Podle mě mu došel ten vtip o vzniku dalšího hrdiny/záporáka, zde hrdiny na základě schnilosti společnosti. Jako by tušil, že dal záminku ke zrodu Batmana.  Každopádně mi ta scéna přišla "vtipná" a překvapivá jako dokonalá paralela vzniku mezi Jokerem a Batmenem. [i]"You complete me."[/i][/spoiler]
Spoiler k závěru
731437
2 0
reagovat
reaguje na: pepo

moja intepretácia konca - SPOILER

SPOILER: moja interpretácia záveru v nemocnici je taká, že nič zo scény kde ho oslobodia narazením sanitky do policajného auta sa nestalo . V skutočnosti ho len policajti odviezli do nemocnice, kde zostal uväznený a ešte aj ten posledný útek na chodbe si vymýšľal...    

Bolo by to konzistentné so zvyškom filmu, kde je Arthur/Joker "unreliable narrator" a zároveň patetický neschopák s ilúziami o svojej atraktívnosti (viď jeho blúznenie o vzťahu so susedkou).
731545
SPOILER: [spoiler]moja interpretácia záveru v nemocnici je taká, že nič zo scény kde ho oslobodia narazením sanitky do policajného auta sa nestalo . V skutočnosti ho len policajti odviezli do nemocnice, kde zostal uväznený a ešte aj ten posledný útek na chodbe si vymýšľal...    [/spoiler] Bolo by to konzistentné so zvyškom filmu, kde je Arthur/Joker "unreliable narrator" a zároveň patetický neschopák s ilúziami o svojej atraktívnosti ([spoiler]viď jeho blúznenie o vzťahu so susedkou[/spoiler]).
moja intepretácia konca - SPOILER
731437
4 -3
reagovat
Vynikajúce. Áno, ak to niekomu celkovo nesadne, dá sa ten film ľahko zostreliť.  Mal som obavy že to skončí ako dejovo prázdna exhibícia
Phoenixa, ale ten film si ma od nejakej 15tej minúty omotával okolo
prsta až po fantastické finále, aj keď ja by som to možno ukončil scénou Jokera na aute a skandujúceho davu. Ku kritike "prerodu" na Jokera...áno, videli sme aj sofistikovanejšie a prepracovanejšie vývoje, ale ja som to bral tak že divák dostal jeho postavu zobrazenú už tesne pred finálnym prerodom, v podstate je postava celý život v prdeli a vo filme vidíme dajme tomu posledné kvapky....Phoenixov Joker je každopádne jedna z najdesivejších postáv
posledných rokov a to napriek alebo aj vďaka tomu že je zobrazená v
rámci možností veľmi realisticky. Dávam 9/10 plus kandidáta na
najgeniálnejšiu scénu roka brutálna vražda nožničkami a "útek" liliputa z bytu :D
Inak prekvapivo plné kino a aj napriek mojim obavám zo šomrania znudených tínedžerov, všetci ticho sedeli ako prikovaní  :+
731543
Vynikajúce. Áno, ak to niekomu celkovo nesadne, dá sa ten film ľahko zostreliť.  Mal som obavy že to skončí ako dejovo prázdna exhibícia Phoenixa, ale ten film si ma od nejakej 15tej minúty omotával okolo prsta až po fantastické finále, [spoiler]aj keď ja by som to možno ukončil scénou Jokera na aute a skandujúceho davu.[/spoiler] Ku kritike "prerodu" na Jokera...áno, videli sme aj sofistikovanejšie a prepracovanejšie vývoje, ale ja som to bral tak že divák dostal jeho postavu zobrazenú už tesne pred finálnym prerodom, v podstate je postava celý život v prdeli a vo filme vidíme dajme tomu posledné kvapky....Phoenixov Joker je každopádne jedna z najdesivejších postáv posledných rokov a to napriek alebo aj vďaka tomu že je zobrazená v rámci možností veľmi realisticky. Dávam 9/10 plus kandidáta na najgeniálnejšiu scénu roka [spoiler]brutálna vražda nožničkami a "útek" liliputa z bytu *:D* [/spoiler]Inak prekvapivo plné kino a aj napriek mojim obavám zo šomrania znudených tínedžerov, všetci ticho sedeli ako prikovaní  *:+*
5 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Naděje umírá poslední.
731501
Naděje umírá poslední.
731495
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se