Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: První člověk oscarového Damiena Chazella

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: TheAshenOne
Ved to je v pohode. Lenze film tak nefunguje:) Mas to skratka obratene.

Vezmi si podobne snahy napriklad pri martial arts filmoch, kedy akekolvek vyssie herecke ambicie su nechcene smiesne, preto su mi sympatickejsie jasne priznane becka.
694722
Ved to je v pohode. Lenze film tak nefunguje:) Mas to skratka obratene. Vezmi si podobne snahy napriklad pri martial arts filmoch, kedy akekolvek vyssie herecke ambicie su nechcene smiesne, preto su mi sympatickejsie jasne priznane becka.
694666
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
super praca ..dodatocne;) ak som to nepisal pod to:+
694709
super praca ..dodatocne;) ak som to nepisal pod to*:+*
694696
0 0
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Jj, psal :).
694696
Jj, psal *:)*.
694665
0 0
reagují: TheAshenOne
reagovat
reaguje na: Gorecki
niekto nahral solo a on sa ho snazil "prehrat" a ja mam za to traumu dokonca zivota:D 

neverim ze neexistuje v usa nejaky bubenik na urovni M. Guiliana, ktoreho by za par mesiacov naucili herectvu.. to by bolo cool
694666
niekto nahral solo a on sa ho snazil "prehrat" a ja mam za to traumu dokonca zivota:D  neverim ze neexistuje v usa nejaky bubenik na urovni M. Guiliana, ktoreho by za par mesiacov naucili herectvu.. to by bolo cool
694634
0 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: KARLOS
s tymto dokazem lepsie zit tj je mi ukradnuty ten oscar:) ( aj tak nemam rad ten film i ked toto mi najviac vadilo pri sledovani:))

ps: ty si pisal ten clanok co tu bol o tychto veciach ak sa nemylim?
694665
s tymto dokazem lepsie zit tj je mi ukradnuty ten oscar:) ( aj tak nemam rad ten film i ked toto mi najviac vadilo pri sledovani:)) ps: ty si pisal ten clanok co tu bol o tychto veciach ak sa nemylim?
694639
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: KARLOS
vzdy kdyz tady nekdo napise "zjednodusene", tak cekam komentar, ktery budu cist minimalne 2x a stale ho nebudu schopen svymi slovy vysvetlit. :D ale diky. pro me je to prinos, i kdyz se to resilo ve vlastnim clanku od imfa myslim. je to pro me tezke na zapamatovani
694650
vzdy kdyz tady nekdo napise "zjednodusene", tak cekam komentar, ktery budu cist minimalne 2x a stale ho nebudu schopen svymi slovy vysvetlit. *:D* ale diky. pro me je to prinos, i kdyz se to resilo ve vlastnim clanku od imfa myslim. je to pro me tezke na zapamatovani
694639
1 0
reagovat
reaguje na: gaboo
Akademie nám dělá v těch názvech sama bordel, ale prioritní myšlenka je ta, že střih zvuku není to samé jako střih filmu.
Zjednodušeně:
Střih zvuku = kamera, výprava, kostýmy, make-up, efekty; protože do té jedné kategorie jsou zahrnutí zvukoví operátoři z placu, Foley, tvorba zvukových efektů, popřípadě postsynchronn. Plus celá práce se střihem (kde ano, jde i o vyvarování se nechtěným asynchronnům), což je přizazení všech zvuků na dané konkrétní místo a v dané délce (navíc málokdo ví, že za zvukový střih se považuje i umísťování daných zvuků v prostoru - tvorba sterea/surroundu/atmosu). A pozor - pokud je to obhájitelné, pak i některý asynchron, často právě ty nejvýraznější, není chybou, ale záměrem (z hlavy mě napadá výbuch v EII v tom poli meteoritů). Za jediný nepřijatelný prohřešek se považuje, když není dosaženo dokonalé souhry dialogu a mimiky úst herce. Zbytek (včetně těch tady propíraných bicích, je věc, co se za asynchron ani nepovažuje a tudíš se za to ani v očích odborných Akademiků - zvukové kategorie hodnotí jen mistři zvuku sami - nepovažuje za něco, co by ubíralo na možnostem kategorii vyhrát).
Mix zvuku (Zvuk)=== střih filmu. V mixáži jde o selekci v pravém slova smyslu, byť se už časově ani délkově s ničím nehýbá a jen se určuje, co všechno a jak hlasitě bude hrát. Že je to pojmenováno jako Zvuk? Nu, díky tomu, že má mix největší dopad na celek, je to pochopitelné.

Až budu doma, zkusím najít jeden kanál, co se věnuje zvukařům a byl tam i díl vysvětlující co všechno patří do jakých oskarových kategorií.
694639
Akademie nám dělá v těch názvech sama bordel, ale prioritní myšlenka je ta, že střih zvuku není to samé jako střih filmu. Zjednodušeně: Střih zvuku = kamera, výprava, kostýmy, make-up, efekty; protože do té jedné kategorie jsou zahrnutí zvukoví operátoři z placu, Foley, tvorba zvukových efektů, popřípadě postsynchronn. Plus celá práce se střihem (kde ano, jde i o vyvarování se nechtěným asynchronnům), což je přizazení všech zvuků na dané konkrétní místo a v dané délce (navíc málokdo ví, že za zvukový střih se považuje i umísťování daných zvuků v prostoru - tvorba sterea/surroundu/atmosu). A pozor - pokud je to obhájitelné, pak i některý asynchron, často právě ty nejvýraznější, není chybou, ale záměrem (z hlavy mě napadá výbuch v EII v tom poli meteoritů). Za jediný nepřijatelný prohřešek se považuje, když není dosaženo dokonalé souhry dialogu a mimiky úst herce. Zbytek (včetně těch tady propíraných bicích, je věc, co se za asynchron ani nepovažuje a tudíš se za to ani v očích odborných Akademiků - zvukové kategorie hodnotí jen mistři zvuku sami - nepovažuje za něco, co by ubíralo na možnostem kategorii vyhrát). Mix zvuku (Zvuk)=== střih filmu. V mixáži jde o selekci v pravém slova smyslu, byť se už časově ani délkově s ničím nehýbá a jen se určuje, co všechno a jak hlasitě bude hrát. Že je to pojmenováno jako Zvuk? Nu, díky tomu, že má mix největší dopad na celek, je to pochopitelné. Až budu doma, zkusím najít jeden kanál, co se věnuje zvukařům a byl tam i díl vysvětlující co všechno patří do jakých oskarových kategorií.
694631
1 0
reagují: TheAshenOne, ovmartin23
reagovat
reaguje na: Gorecki
:+
694636
*:+*
694634
0 0
reagovat
reaguje na: gaboo
Cize opravnene. Ta zvukova zlozka sa totiz logicky nerobila tak, ze sa zvlast nahrali jednotlive zvuky uderov palicky na jednotlive casti bubnovej supravy a potom sa podla toho, kedy Teller udrel skladali do vyslednej skladby:)

Ale mozno tak si to TheAshenOne predstavuje:))
694634
Cize opravnene. Ta zvukova zlozka sa totiz logicky nerobila tak, ze sa zvlast nahrali jednotlive zvuky uderov palicky na jednotlive casti bubnovej supravy a potom sa podla toho, kedy Teller udrel skladali do vyslednej skladby:) Ale mozno tak si to TheAshenOne predstavuje*:))*
694632
0 0
reagují: TheAshenOne, gaboo
reagovat
no ale jednoducho whiplash vyhral 
"Zjednodusene, sound mixing je celkovy zvuk na platne, ktore zlozky prevazuju, ktore su potlacene, dialogy vs. zvuky ktore herci vydavaju vs. ambientny zvuk pozadia, skratka vytvorenie celkovej atmosfery. "
694632
no ale jednoducho whiplash vyhral  "Zjednodusene, sound mixing je celkovy zvuk na platne, ktore zlozky prevazuju, ktore su potlacene, dialogy vs. zvuky ktore herci vydavaju vs. ambientny zvuk pozadia, skratka vytvorenie celkovej atmosfery. "
0 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Gorecki
hej máš pravdu, sorry som sa už zamotal
694631
hej máš pravdu, sorry som sa už zamotal
694630
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: gaboo
Nie uplne.

Zjednodusene, sound mixing je celkovy zvuk na platne, ktore zlozky prevazuju, ktore su potlacene, dialogy vs. zvuky ktore herci vydavaju vs. ambientny zvuk pozadia, skratka vytvorenie celkovej atmosfery.

Sound editing je vytvaranie samotnych zvukov (napr. foley artisti, alebo to co stvaral Ben Burtt a pod.), pouzivanie zvukov dodatocne nahranych (aj priamo na placi) a ich radenie za sebou kde a kedy maju vo filme presne zazniet. 
694630
Nie uplne. Zjednodusene, sound mixing je celkovy zvuk na platne, ktore zlozky prevazuju, ktore su potlacene, dialogy vs. zvuky ktore herci vydavaju vs. ambientny zvuk pozadia, skratka vytvorenie celkovej atmosfery. Sound editing je vytvaranie samotnych zvukov (napr. foley artisti, alebo to co stvaral Ben Burtt a pod.), pouzivanie zvukov dodatocne nahranych (aj priamo na placi) a ich radenie za sebou kde a kedy maju vo filme presne zazniet. 
694624
0 0
reagují: gaboo
reagovat
karlos to vysvetlil dobre len vysvetlil kategóriu tú druhú :) kategória strih zvuku(sound editing) nieje, "že na plátne vidím výbuch a počujem ho o minútu neskôr, to je kategória sound mixing (zvuk), sound editing je, že počuješ ten výbuch
694624
karlos to vysvetlil dobre len vysvetlil kategóriu tú druhú *:)* kategória strih zvuku(sound editing) nieje, "že na plátne vidím výbuch a počujem ho o minútu neskôr, to je kategória sound mixing (zvuk), sound editing je, že počuješ ten výbuch
0 0
reagují: Gorecki
reagovat
whiplash vyhral oscara za sound mixing,  co je aj synchrón, aj keď sa po slovensky sound mixing a editing prekladajú zle, 
694623
whiplash vyhral oscara za sound mixing,  co je aj synchrón, aj keď sa po slovensky sound mixing a editing prekladajú zle, 
0 0
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Kategorie "Střih zvuku" není primárně o synchronnu! Jistě, měl by se vyvarovat asynchronnů, ale mám pocit, že Chazelle naopak úmyslně rozjíždí ten souběh ve prospěch naprostého sladění s obrazovou složkou na úkor vlastní muzikantské preciznosti.
Střih zvuku je paradoxně mnohem víc o vytváření zvuků samotných, takže věta "mal by ist zvuk o sekundu neskor a mal by to byt zvuk padajucej vody" je celkem trefná, protože Akademie především hledí na "myšlenku" použití a neotřelou realizaci (zpoždění je paradoxně VELMI často použito k navození velkého prostoru a záměna vlastních zvuků taky není nic neobvyklého).

Rozhodně bych nedával rovnítko mezi hudební a zvukově filmovou produkcí. Určitě ne. A ano, jako už bezčetněkrát - realita je naproto odlišná od filmu a snad každý, kdo někdy seděl u počítače v pracovním prostředí zalitoval, že nepracuje v té realitě filmové. I v Social network nazačátku filmu Mark pracuje na superpočítači, pokud bysme to převedli do reálu, rozhodně by ty databáze neprocházel takovým tempem. A to je jinak ten film co do programátorství VELMI věrný. Takže asi tak.
694618
Kategorie "Střih zvuku" není primárně o synchronnu! Jistě, měl by se vyvarovat asynchronnů, ale mám pocit, že Chazelle naopak úmyslně rozjíždí ten souběh ve prospěch naprostého sladění s obrazovou složkou na úkor vlastní muzikantské preciznosti. Střih zvuku je paradoxně mnohem víc o vytváření zvuků samotných, takže věta "mal by ist zvuk o sekundu neskor a mal by to byt zvuk padajucej vody" je celkem trefná, protože Akademie především hledí na "myšlenku" použití a neotřelou realizaci (zpoždění je paradoxně VELMI často použito k navození velkého prostoru a záměna vlastních zvuků taky není nic neobvyklého). Rozhodně bych nedával rovnítko mezi hudební a zvukově filmovou produkcí. Určitě ne. A ano, jako už bezčetněkrát - realita je naproto odlišná od filmu a snad každý, kdo někdy seděl u počítače v pracovním prostředí zalitoval, že nepracuje v té realitě filmové. I v Social network nazačátku filmu Mark pracuje na superpočítači, pokud bysme to převedli do reálu, rozhodně by ty databáze neprocházel takovým tempem. A to je jinak ten film co do programátorství VELMI věrný. Takže asi tak.
694566
4 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
s tym muzikalom je to presnejsie, mozno by si to aj hluchi ludia vsimli:D

zavisi ak je to mala cast filmu, jedna scena atd som s tym ok, ale ak je film postaveny vyhradne na tom alebo je to jeho velka sucast tak by mi to prislo ako velmi odflaknute.

ked sa ku tomu pridaju ludia, vychvalia to do nebies a este to dostane oscara, vtedy je to uz na facku.
694615
s tym muzikalom je to presnejsie, mozno by si to aj hluchi ludia vsimli:D zavisi ak je to mala cast filmu, jedna scena atd som s tym ok, ale ak je film postaveny vyhradne na tom alebo je to jeho velka sucast tak by mi to prislo ako velmi odflaknute. ked sa ku tomu pridaju ludia, vychvalia to do nebies a este to dostane oscara, vtedy je to uz na facku.
694591
0 -1
reagovat
Naši slovenští kolegové neumí napsat souvětí bez použití amerikanismu/anglixismu. Zaprodanci.. navíc samej druhej Tony "expert na vše" Clifton. Tohle číst nebudu.
694612
Naši slovenští kolegové neumí napsat souvětí bez použití amerikanismu/anglixismu. Zaprodanci.. navíc samej druhej Tony "expert na vše" Clifton. Tohle číst nebudu.
1 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Wiňo je mimoň. on to nepochopí :D:D:D
694605
Wiňo je mimoň. on to nepochopí *:D**:D**:D*
694591
1 0
reagovat
Těším se moc, podle trailerů to pořád vypadá na pecku a tenhle žánr mi dost chybí. Jinak jsem team - miluju Whiplash, nesnáším La la Land :D
694603
Těším se moc, podle trailerů to pořád vypadá na pecku a tenhle žánr mi dost chybí. [s]J[/s]inak jsem team - miluju Whiplash, nesnáším La la Land *:D*
0 -1
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Já tě chápu. Měl jsem to podobně když mě strašlivě nasral Interstellar.
(a Gravity... a hodně doufám že tohle mě srát nebude)
694594
Já tě chápu. Měl jsem to podobně když mě strašlivě nasral Interstellar. (a Gravity... a hodně doufám že tohle mě srát nebude)
694576
1 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se