Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Konečně fantasy bez fakanů!

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
A nejlepší je to za zdí, = nemrtvý. :D
132281
A nejlepší je to za zdí, = nemrtvý. *:D*
0 0
reagovat
Duro: ani nemusis pospichat se ctenim dalsich knih, nez to Martin dopise, tak uplyne jeste tak 20 let minimalne s jeho tempem :( jinak nejlepsi postava je Tyrion a vyborne si pohral i s Jamiem :)
132280
Duro: ani nemusis pospichat se ctenim dalsich knih, nez to Martin dopise, tak uplyne jeste tak 20 let minimalne s jeho tempem :( jinak nejlepsi postava je Tyrion a vyborne si pohral i s Jamiem :)
0 0
reagovat
ololo: G.R.R Martin je do projektu zapojenej a jako bývalý scénárista má vždy jeden díl série psát sám. Nevěřím tak, že by hrozilo výrazné odchýlení, to by spíš spolupráce skončila.

Myslím, že počet dílů už neporoste, soudím tak hlavně z jeho prohlášení na blogu. Martin poslední roky už tuší, že si ukous ohromné sousto a s každou další knihou se páře roky (ostatně 13 let trvalo vydat dosavadní 4 díly). Obava je spíš opačná, aby to vůbec dopsal.

Pokud jde o Ztracené, ti mě ztratili někdy kolem druhé série, další osud neznám, jen vím, že byla snad i 4. série. Což je pro Píseň akorát, nic víc než nějakých 80-90 epizod nikdo nechce. :-)
132241
ololo: G.R.R Martin je do projektu zapojenej a jako bývalý scénárista má vždy jeden díl série psát sám. Nevěřím tak, že by hrozilo výrazné odchýlení, to by spíš spolupráce skončila. Myslím, že počet dílů už neporoste, soudím tak hlavně z jeho prohlášení na blogu. Martin poslední roky už tuší, že si ukous ohromné sousto a s každou další knihou se páře roky (ostatně 13 let trvalo vydat dosavadní 4 díly). Obava je spíš opačná, aby to vůbec dopsal. Pokud jde o Ztracené, ti mě ztratili někdy kolem druhé série, další osud neznám, jen vím, že byla snad i 4. série. Což je pro Píseň akorát, nic víc než nějakých 80-90 epizod nikdo nechce. :-)
0 0
reagovat

sarven

je to otázka pohľadu... ja tie pasáže, kde mal Jordan, nech mu je zem ľahká, grafomanský prújem, a donekonečna opisoval, kto sa ako tváril, a ktorá Aes Sedai si práve uhladila z nervozity šaty, beriem ako súčasť koloritu - prípravný rituál, pred extrémne podmanivými pasážami, ako napr ťaženie proti Seanchanom (8. časť), čistenie Saidínu (9. časť), nástup A´shamanov (6. časť), atd, atd... je tam toho milión...

Skôr ma sral istý šablónovitý postup v začiatkoch prvých štyroch kníh (najprv kľud, potom prídu troloci, potom konečne začne niečo diať)

btw: za vrkoč sa snáď ťahala iba Nynaewe, nie? :)
A nulový vývoj postáv? Si děláš prdel, ne? Z hlavnej postavy sa stane schizofrenik, z ďalšej "vlk", atd...
132068
je to otázka pohľadu... ja tie pasáže, kde mal Jordan, nech mu je zem ľahká, grafomanský prújem, a donekonečna opisoval, kto sa ako tváril, a ktorá Aes Sedai si práve uhladila z nervozity šaty, beriem ako súčasť koloritu - prípravný rituál, pred extrémne podmanivými pasážami, ako napr ťaženie proti Seanchanom (8. časť), čistenie Saidínu (9. časť), nástup A´shamanov (6. časť), atd, atd... je tam toho milión... Skôr ma sral istý šablónovitý postup v začiatkoch prvých štyroch kníh (najprv kľud, potom prídu troloci, potom konečne začne niečo diať) btw: za vrkoč sa snáď ťahala iba Nynaewe, nie? *:)* A nulový vývoj postáv? Si děláš prdel, ne? Z hlavnej postavy sa stane schizofrenik, z ďalšej "vlk", atd...
sarven
0 0
reagovat
Sarven: Ja som Martina čítal - prvý diel. Bolo to super, ale nejako som sa už nedostal k tomu, aby som pokračoval. Takže teraz je na tebe, aby si si prečítal Černokňažníka alebo Bohatiera. :D (inak Rogan vyjde tento rok v slovenčine a v tvrdej väzbe, ďakujem MZ za reklamné okienko)
132064
Sarven: Ja som Martina čítal - prvý diel. Bolo to super, ale nejako som sa už nedostal k tomu, aby som pokračoval. Takže teraz je na tebe, aby si si prečítal Černokňažníka alebo Bohatiera. *:D* (inak Rogan vyjde tento rok v slovenčine a v tvrdej väzbe, ďakujem MZ za reklamné okienko)
0 0
reagovat
Alek

Jak říkáš: "knih by mělo být 7"...tak do ví, jestli jich nebude stále příbývat a navíc nikde není zaručené, že režiser pojede přesně podle nich ;)

Navíc, jestli bude mít seriál uspech, tak...známe to, že(pozdravuji ztracený)
132063
Alek Jak říkáš: "knih by mělo být 7"...tak do ví, jestli jich nebude stále příbývat a navíc nikde není zaručené, že režiser pojede přesně podle nich ;) Navíc, jestli bude mít seriál uspech, tak...známe to, že(pozdravuji ztracený)
0 0
reagovat
ako alek vraví (veď mi zo zdi o tom vieme svoje :+) toto je priam neuveriteľná výnimka, že naozaj je o čom. až prvá kniha štvrého dielu bola taká, že sa mohla trochu zostručniť, ale stále vyskakovala nad drvivú väčšinu iného.
Martin píše to o čom jordan možno sníval....
132044
ako alek vraví (veď mi zo zdi o tom vieme svoje *:+*) toto je priam neuveriteľná výnimka, že naozaj je o čom. až prvá kniha štvrého dielu bola taká, že sa mohla trochu zostručniť, ale stále vyskakovala nad drvivú väčšinu iného. Martin píše to o čom jordan možno sníval....
0 0
reagovat
ololo: Seriál by měl při ideálních výsledcích kopírovat knižní ságu. Jedna tv série = jedna kniha. Knih by mělo být 7 (zatím jsou vydané 4). Každá série má mít 12 hodinových dílů. Z toho vyplývá, že by to celé nemělo přesáhnout sto epizod... tak jakápak nekonečná série? :-)

A co je ještě důležitější, Píseň ledu a ohně není tolik rozsáhlá proto, že by tam bylo strašně moc omáčky okolo. Je to kvůli tomu, že sága nemá jedno ohnisko, jednoho hrdinu, kolem kterého se vše točí. Má takových (rovnocenně důležitých) ohnisek více, sledujeme to z více úhlů.
132019
ololo: Seriál by měl při ideálních výsledcích kopírovat knižní ságu. Jedna tv série = jedna kniha. Knih by mělo být 7 (zatím jsou vydané 4). Každá série má mít 12 hodinových dílů. Z toho vyplývá, že by to celé nemělo přesáhnout sto epizod... tak jakápak nekonečná série? :-) A co je ještě důležitější, Píseň ledu a ohně není tolik rozsáhlá proto, že by tam bylo strašně moc omáčky okolo. Je to kvůli tomu, že sága nemá jedno ohnisko, jednoho hrdinu, kolem kterého se vše točí. Má takových (rovnocenně důležitých) ohnisek více, sledujeme to z více úhlů.
0 0
reagovat

už ne...

uchvatný, tak jestli jsem správně pochopil, tak se jedná o další z nekonečných řad seriálů...ty jsou snad to nejhorší, co může diváka potkat...nekonečně nastavované kaše s nekonečnými seriemi, kde dožít se jeho uplného konce, je vlastně nemožné...tak to ať si napchají do análu
131975
uchvatný, tak jestli jsem správně pochopil, tak se jedná o další z nekonečných řad seriálů...ty jsou snad to nejhorší, co může diváka potkat...nekonečně nastavované kaše s nekonečnými seriemi, kde dožít se jeho uplného konce, je vlastně nemožné...tak to ať si napchají do análu
už ne...
0 0
reagovat
kolo času je premrhaný potenciál. zámer bol veľmi zaujímavý, žiaľ, autor sa v tom utopil. čítal som to po 8 alebo 9 zväzok (cca po dve knihy) a posledné tri boli neskutočne naťahované. ženské psotavy sa stále ťahali za vrkoč (ako prejav emócie) a nesúhlasili s mužskými postavami, ktoré (napriek bitkám a proroctvám) stále pokladali za svojích dedinských kamarátov.
katstrofálne pomalý dej a mizivý vývoj postáv. ako napísal Duro, Pieseň je popori tomto výbuch supernovy .
2 Duro: ak máš rád žáner, (rečnický úvod) tak si Pieseň prečítaj. Naozaj odporúčam. Čo viac, ak si ju prečítaš, ja si prečítam Černoknažníka, hm? :)
131972
kolo času je premrhaný potenciál. zámer bol veľmi zaujímavý, žiaľ, autor sa v tom utopil. čítal som to po 8 alebo 9 zväzok (cca po dve knihy) a posledné tri boli neskutočne naťahované. ženské psotavy sa stále ťahali za vrkoč (ako prejav emócie) a nesúhlasili s mužskými postavami, ktoré (napriek bitkám a proroctvám) stále pokladali za svojích dedinských kamarátov. katstrofálne pomalý dej a mizivý vývoj postáv. ako napísal Duro, Pieseň je popori tomto výbuch supernovy . 2 Duro: ak máš rád žáner, (rečnický úvod) tak si Pieseň prečítaj. Naozaj odporúčam. Čo viac, ak si ju prečítaš, ja si prečítam Černoknažníka, hm? :)
0 0
reagovat

duro

hej, ty uz siahlodlhé fantasy ságy len píšeš :)

ale nie, ja ti rozumiem - veď to je vlastne dôvod, prečo sa vo fantasy neorientujem. Na rýchlokvašky v štýle WoW nemám chuť a na obsiahle eposy čas.
Aj keď chápem, že niektoré príbehy proste pod 1000 - 2000 strán nevtesnáš. Zažívam to teraz na vlastnej koži: pred pár rokmi som sa rozhodol, že napíšem fantasy poviedku do 50 strán a nejak mi, sviňa, nabobtnala na pentalógiu o rozsahu cez 1500 strán (hrubým odhadom).
131931
hej, ty uz siahlodlhé fantasy ságy len píšeš *:)* ale nie, ja ti rozumiem - veď to je vlastne dôvod, prečo sa vo fantasy neorientujem. Na rýchlokvašky v štýle WoW nemám chuť a na obsiahle eposy čas. Aj keď chápem, že niektoré príbehy proste pod 1000 - 2000 strán nevtesnáš. Zažívam to teraz na vlastnej koži: pred pár rokmi som sa rozhodol, že napíšem fantasy poviedku do 50 strán a nejak mi, sviňa, nabobtnala na pentalógiu o rozsahu cez 1500 strán (hrubým odhadom).
duro
0 0
reagovat
dashiva: No ale ten stratený čas bude veľmi drahý... :D Nie, ja už tieto sáhodlhé fantasy ságy nečítam. Vôbec. Dokonca ani toho Martina, hoci uznávam, že keby už som mal čas a chuť čítať nejakú dlhšiu sériu, bola by to táto.

Samozrejme ťa chválim, že poznáš základy tuzemskej žánrovej tvorby. :D
131913
dashiva: No ale ten stratený čas bude veľmi drahý... *:D* Nie, ja už tieto sáhodlhé fantasy ságy nečítam. Vôbec. Dokonca ani toho Martina, hoci uznávam, že keby už som mal čas a chuť čítať nejakú dlhšiu sériu, bola by to táto. Samozrejme ťa chválim, že poznáš základy tuzemskej žánrovej tvorby. *:D*
0 0
reagovat

duro

až taký laik nie som - roganovskú trilógiu som prečítal :D

Kolo času je podľa mňa výborné, len má jednu chybičku: že sa skutočne rozbehne až po "fake finále" na konci tretej knihy. Chápem, že z dramaturgického hľadiska nie je úplne najrozumnejšie začať na ostro až po 2000 stranách, ale ak si niekedy nájdeš čas, skús tomu dať ešte jednu šancu. Ak sa ti to nezačne páčiť ani po vyložení histórie Aielov v štvrtej knihe, tak si u mňa môžeš nárokovať stratený čas :)
131909
až taký laik nie som - roganovskú trilógiu som prečítal *:D* Kolo času je podľa mňa výborné, len má jednu chybičku: že sa skutočne rozbehne až po "fake finále" na konci tretej knihy. Chápem, že z dramaturgického hľadiska nie je úplne najrozumnejšie začať na ostro až po 2000 stranách, ale ak si niekedy nájdeš čas, skús tomu dať ešte jednu šancu. Ak sa ti to nezačne páčiť ani po vyložení histórie Aielov v štvrtej knihe, tak si u mňa môžeš nárokovať stratený čas *:)*
duro
0 0
reagovat
dashiva: Ak nepoznáš Martinovu ságu, tak nie si nielen fantasy znalec, ale ani fantasy laik. Ak sa ti páči Kolo času (u mňa tuctová fantasy, ktorú som odpísal po prvej časti), z Martina ti vybuchne hlava. :D

Inak Martinova Pieseň ľadu a ohňa je v podstate anglická vojna ruží, len hodená do fantasy a ochutená nejakou tou mágiou.
131863
dashiva: Ak nepoznáš Martinovu ságu, tak nie si nielen fantasy znalec, ale ani fantasy laik. Ak sa ti páči Kolo času (u mňa tuctová fantasy, ktorú som odpísal po prvej časti), z Martina ti vybuchne hlava. *:D* Inak Martinova Pieseň ľadu a ohňa je v podstate anglická vojna ruží, len hodená do fantasy a ochutená nejakou tou mágiou.
0 0
reagovat
nepokladám sa za žiadneho fantasy znalca, z ktorého dôvodu teda počujem o tejto knihe po prvý krát. Ale už len z toho mála, čo som sa tu dozvedel, sa zdá, že mi to bude prevelice šmakovať... možno to je spôsobené tým, že sa premisa trochu podobá na fantasy, ktoré píšem ja (mocenské hry, intrigy, politika, absencia klasických kladných postáv, temné časy na obzore... jj, niekto ma tu vykráda :D)

každopádne, držím palce, nech to zožne úspech a trochu opäť naštartuje záujem o fantasy. Tak sa snáď jedného krásneho dňa dočkám Kola Času (ale skôr asi nie)
131856
nepokladám sa za žiadneho fantasy znalca, z ktorého dôvodu teda počujem o tejto knihe po prvý krát. Ale už len z toho mála, čo som sa tu dozvedel, sa zdá, že mi to bude prevelice šmakovať... možno to je spôsobené tým, že sa premisa trochu podobá na fantasy, ktoré píšem ja (mocenské hry, intrigy, politika, absencia klasických kladných postáv, temné časy na obzore... jj, niekto ma tu vykráda *:D*) každopádne, držím palce, nech to zožne úspech a trochu opäť naštartuje záujem o fantasy. Tak sa snáď jedného krásneho dňa dočkám Kola Času (ale skôr asi nie)
0 0
reagovat
Zaklínače mám sice osobně raději, ale tohle jsem před nedávnem začal ze zvědavosti číst taky a očekávání je vysoké. HBO věřím, že z toho zvládne udělat kvalitní seriál.
131708
Zaklínače mám sice osobně raději, ale tohle jsem před nedávnem začal ze zvědavosti číst taky a očekávání je vysoké. HBO věřím, že z toho zvládne udělat kvalitní seriál.
0 0
reagovat
Připojuji se k velkému Alekovi, zakladateli, strážci a lordu veliteli webu Píseň ledu a ohně. jen doplňuji, co už tu zaznělo, v sáze se vyskytuje celkem dost postav ve věku 8 - 16, ovšem chovajících se většinou vlivem okolností značně dospěle. Pro účely seriálu (protože s některými scénami by asi mělo problém i jinak dost odvážné HBO) však budou některé postavy trochu "ostařeny" v rozmezí ca 3-4 roky. Dále není pravda, že by sága neobsahovala vyloženě kladné postavy, jen i ty kladné působí velmi reálně (prakticky všichni Starkové a většina seveřanů). Spíše naopak bych řekl, že sága obsahuje málo jednoznačně záporných postav, alespoň mezi hlavními charaktery. Nejdůležitějšími prvky ságy jsou jednak velmi mnoho postav, z nichž žádná není vyloženě hlavní, a za druhé nebývale vysoká míra úmrtí mezi hlavními postavami. Jak jinak by se četl Pán prstenů, kdyby Aragorn zemřel v prvním díle, Sam ve druhém a Frodo na začátku třetího?
131704
Připojuji se k velkému Alekovi, zakladateli, strážci a lordu veliteli webu [link="http://icefire.d20.cz"]Píseň ledu a ohně[/link]. jen doplňuji, co už tu zaznělo, v sáze se vyskytuje celkem dost postav ve věku 8 - 16, ovšem chovajících se většinou vlivem okolností značně dospěle. Pro účely seriálu (protože s některými scénami by asi mělo problém i jinak dost odvážné HBO) však budou některé postavy trochu "ostařeny" v rozmezí ca 3-4 roky. Dále není pravda, že by sága neobsahovala vyloženě kladné postavy, jen i ty kladné působí velmi reálně (prakticky všichni Starkové a většina seveřanů). Spíše naopak bych řekl, že sága obsahuje málo jednoznačně záporných postav, alespoň mezi hlavními charaktery. Nejdůležitějšími prvky ságy jsou jednak velmi mnoho postav, z nichž žádná není vyloženě hlavní, a za druhé nebývale vysoká míra úmrtí mezi hlavními postavami. Jak jinak by se četl Pán prstenů, kdyby Aragorn zemřel v prvním díle, Sam ve druhém a Frodo na začátku třetího?
0 0
reagovat
Vypadá to vcelku zajímavě, zprávy o každém dospělejším fantasy jsou pozitivní...

Když o tom tak přemýšlím tak bych docela rád viděl zfilmovanou Dark Elf Trilogy či Icewind Dale od R.A.Salvatora - tak akorát jednoduché, akční, epické, zajímavé a velmi chytlavé knihy, které jsou mnohonásobně zfilmovatelnější než třeba Baldurs Gate ze stejného světa... a přitom prostředí samotné má obrovskou fanouškovskou základnu, kterou překonají jen ty kolem Pán Prstenů a Harry Pottera, takže i peněz by se mohlo najít docela dost (a že by jich bylo potřeba hodně)
131697
Vypadá to vcelku zajímavě, zprávy o každém dospělejším fantasy jsou pozitivní... Když o tom tak přemýšlím tak bych docela rád viděl zfilmovanou Dark Elf Trilogy či Icewind Dale od R.A.Salvatora - tak akorát jednoduché, akční, epické, zajímavé a velmi chytlavé knihy, které jsou mnohonásobně zfilmovatelnější než třeba Baldurs Gate ze stejného světa... a přitom prostředí samotné má obrovskou fanouškovskou základnu, kterou překonají jen ty kolem Pán Prstenů a Harry Pottera, takže i peněz by se mohlo najít docela dost (a že by jich bylo potřeba hodně)
0 0
reagovat
vlado kurek: tak tak, nesmíme MZ chalanům křivdit, už jsem tu minimálně jednou o AGOTu zaslech. ;-) Ale tak není divu, ono o tom nebylo slyšet ani jinde, páč opravdu nebylo moc o čem psát.
131692
vlado kurek: tak tak, nesmíme MZ chalanům křivdit, už jsem tu minimálně jednou o AGOTu zaslech. ;-) Ale tak není divu, ono o tom nebylo slyšet ani jinde, páč opravdu nebylo moc o čem psát.
0 0
reagovat
aa .. moja obľúbená fantasy ... len dúfam, že to po pilote bossovia HBO odklepnú ... BTW už teraz by som chcel vidieť ako neznalí deja (och aký to hriech) sledujú neveriacky Krvavú svadbu :)
131685
aa .. moja obľúbená fantasy ... len dúfam, že to po pilote bossovia HBO odklepnú ... BTW už teraz by som chcel vidieť ako neznalí deja (och aký to hriech) sledujú neveriacky Krvavú svadbu :)
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se