Skvele strávený čas, kde tentokrát vzťahy medzi jednotlivými postavami vládnu na plnej čiare a vyšetrovaný prípad sa u mňa dostával na druhú kolaj, ale ten si tiež drží nadpriemerné parametre skvelej krimi, ktoré by mohli závidieť mnohé kriminálky USA alebo ostatne aj európskej produkcie (asi mimo BBC, ktoré je na podobnej úrovni) a ten Škandinávky chlad to celé podčiarkuje.
Osobne sa mi prvá séria s nádychom Sedem páčila viac, na druhej strane v druhej sérii som si ten vzťah medzi Sagou a Marinom užíval viac a získal si ma nadobro aj Martin, ktorého som v prvej sérke moc nemusel.
Aj keď sa tvorcovia snažili, tentokrát bola pre mňa zápletka predvídatelnejšia, na druhej strane som bol možno viac sústredený a každú stopu analyzoval asi donekonečna a snažil som sa prísť s pravdepodobnou odpoveďou, ktorá mi poväčšinou vychádzala. Môj tip v polovičke bol správny že v tom bude zapletená ta farmaceutická spoločnosť a prakticky som mal dvoch favoritov - Victoriu, ktorú umierala a nemohla nič stratiť a tým jej chovaním som si myslel, že sa chcela rozlúčiť vo veľkom štýle a potom to bola Gertruda, ktorá sa dlho vyhýbala podozreniu a kamerám. Tomu incest masturbujúcemu hovädu som to proste
neveril a max. som mu dával podiel na nejakých malých veciach resp. som si myslel, že ho niekto zneužíva.
Ted tu spomínal ten koniec, ktorý ma priková. Neprikoval, možno aj preto, že to napísal a trošku som vytušil čo tým asi myslel + tu niekto dával, alebo som to niekde čítal, že tvorcovia majú v pláne aj tretiu sérku, ale že už sa nechcú opakovať so spoločným vyšetrovaním resp. zápletkou na moste. Takže som si myslel, že s Martinom sa ďalej nepočíta a ďalšie pokračovanie sa vystavia na Sage, ktorej strata by bola citelnejšia. Myslel som si však, že Martin skôr zahučí ako Pernille, ktorej mi bolo neskutočne ľúto resp. spácha samovraždu, keďže sa to na neho na konci zosypalo a nebude si chcieť prechádzať tými hlaucináciami s Jensom ešte raz.
Druhá sérka ma utvrdila iba v tom, že do smrti nechcem vidieť žiadny remake z USA/MEX resp. ENG/FRA. Keď budem mať chuť pustím si Broen/Bron znova.
9/10
PS: Do Švédska sa chystám už dlhšiu dobu a vždy som chcel navštíviť Štokholm a Goteborg, teraz ku ním pripisujem aj Malmo a v tom vláčiku do Dánska sa proste poveziem.
Bron/Broen S02
608972
Skvele strávený čas, kde tentokrát vzťahy medzi jednotlivými postavami vládnu na plnej čiare a vyšetrovaný prípad sa u mňa dostával na druhú kolaj, ale ten si tiež drží nadpriemerné parametre skvelej krimi, ktoré by mohli závidieť mnohé kriminálky USA alebo ostatne aj európskej produkcie (asi mimo BBC, ktoré je na podobnej úrovni) a ten Škandinávky chlad to celé podčiarkuje.
Osobne sa mi prvá séria s nádychom Sedem páčila viac, na druhej strane v druhej sérii som si ten vzťah medzi Sagou a Marinom užíval viac a získal si ma nadobro aj Martin, ktorého som v prvej sérke moc nemusel.
Aj keď sa tvorcovia snažili, tentokrát bola pre mňa zápletka predvídatelnejšia, na druhej strane som bol možno viac sústredený a každú stopu analyzoval asi donekonečna a snažil som sa prísť s pravdepodobnou odpoveďou, ktorá mi poväčšinou vychádzala. Môj tip v polovičke bol správny [spoiler] že v tom bude zapletená ta farmaceutická spoločnosť a prakticky som mal dvoch favoritov - Victoriu, ktorú umierala a nemohla nič stratiť a tým jej chovaním som si myslel, že sa chcela rozlúčiť vo veľkom štýle a potom to bola Gertruda, ktorá sa dlho vyhýbala podozreniu a kamerám. Tomu incest masturbujúcemu hovädu som to proste
neveril a max. som mu dával podiel na nejakých malých veciach resp. som si myslel, že ho niekto zneužíva.[/spoiler]
Ted tu spomínal ten koniec, ktorý ma priková. Neprikoval, [spoiler]možno aj preto, že to napísal a trošku som vytušil čo tým asi myslel + tu niekto dával, alebo som to niekde čítal, že tvorcovia majú v pláne aj tretiu sérku, ale že už sa nechcú opakovať so spoločným vyšetrovaním resp. zápletkou na moste. Takže som si myslel, že s Martinom sa ďalej nepočíta a ďalšie pokračovanie sa vystavia na Sage, ktorej strata by bola citelnejšia. Myslel som si však, že Martin skôr zahučí ako Pernille, ktorej mi bolo neskutočne ľúto resp. spácha samovraždu, keďže sa to na neho na konci zosypalo a nebude si chcieť prechádzať tými hlaucináciami s Jensom ešte raz.[/spoiler]
Druhá sérka ma utvrdila iba v tom, že do smrti nechcem vidieť žiadny remake z USA/MEX resp. ENG/FRA. Keď budem mať chuť pustím si Broen/Bron znova.
9/10
PS: Do Švédska sa chystám už dlhšiu dobu a vždy som chcel navštíviť Štokholm a Goteborg, teraz ku ním pripisujem aj Malmo a v tom vláčiku do Dánska sa proste poveziem.
Bron/Broen S02
reagovat
|