. Moje pointa není, že Ruin Johnson je špatný režisér - není. On je naopak velice schopný a celý film je plný téhle kvality. Mně jen nebaví jeho "boření standardů", které IMO nevede k lepšímu výsledku.Vzít si Chekhovovu pušku a postavit pointu na tom, že ji nepoužiju je možná neotřelé, ale... mno ono se to klišé používá, protože jinak to nefunguje. Takže mě prostě chodící chlápek říkající "mě si nevšímejte", kdy celá pointa je, že tam je navíc a opravdu si jej nemáme všímat nepřijde vtipná (v parodii bych se smál hodně, ale ne v normálním filmu).
Za mě pak tahle originalita za každou cenu jde přesně proti tomu, co třeba dělá Cameron. IMO je stavba děje do určité míry technická disciplína, což Cameron chápe a proto točí "dokonalé filmy", zatímco Johnson to nechápe a proto točí "originální filmy".
Dům bez dveří je taky originální.
Abych se vrátil ke Glass Onion. Mě ten film lokálně bavil (tahle scéna super, tahle věta super, tenhle záběr super), ale jako celek mi to nic nedalo, právě protože tam defacto není setup-payoff, globálně zajímavý děj atd., PŘESNĚ v duchu někoho, kdo na tyhle věci nevěří.
EDIT: Vlastně bych strašně rád viděl jeho režii u parodie. Věřím, že on má i potenciál natočit "moderní žhavé výstřely" (nemluvě o tom, že comicsovým filmům by to jen prospělo).

Konečně zas ňuňu old school Cronenberg jak ho všichni milujeme.