Dal jsem si opáčko před dvojkou a je to stále parádní historický velkofilm, který šlape. Scott má úžasné řemeslo, skvělé souboje, triky, které zestárly celkem se ctí. Jsou tu skvělí herci v hlavních i vedlejších rolí a moc dobře to táhnou. Je to hezky vyvážené na akci i politikaření. Jediné co mi trochu vadilo jsou ty zpomalovačky, neustále vize, a ty rozostřené záběry - chápu proč, ale celkem mě to vytrhávalo. Není to za čistou plnou palbu jako před lety, ale pořád je to velká pecka. 8,5/10
PS: Celou dobu jsem si myslel, že Lucius je incestním synem mezi Commudusem a jeho ségrou. Ale teď jsem se někde dočetl, že je to Maximus junior, což mi vůbec nesedí ke charakteru postavy Maxima. Jak to tedy je??
Gladiátor 1
|
reagovat
|

Finále už jsem celkem přežil, protože mi přišlo celkem zbytečně překombinované s tou druhou zápletkou. Úplně by si to za mě vystačilo s tím "hlavním". A hodně mě potěšilo, že i dneska dokáže pořád někdo přijít s nápadem na vlastně triviální zápletku, kterou jsem snad ještě nikdy nikde neviděl.