Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Avatar: The Way of Water: Recenze

příspěvky 181 - 200 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Předpokládám, že to bude efekt světelné deprivace v rámci ročního období. Pandora je neustále v "letním" režimu, tudíž světelné podmínky tomu dané. Neboli efekt sezónního afektivního chování. To bude asi důsledkem imerze.
Pokud tohle někoho zajímá a všiml si sám na sobě rozdílů, tak v rámci fototerapie si může zkusit koupit tuhle lineární ledku. Máme ji teď vypůjčenou od známého. Jakmile je kolem poledne šero, tak to zapneme. Okamžitě to zvedne náladu. Pokud někoho děsí cena, tak se to dá i vypůjčit tuším. A určitě se najdou i jiná světla, ale já zkusil jen tohle.
850651
Předpokládám, že to bude efekt světelné deprivace v rámci ročního období. Pandora je neustále v "letním" režimu, tudíž světelné podmínky tomu dané. Neboli efekt sezónního afektivního chování. To bude asi důsledkem imerze. Pokud tohle někoho zajímá a všiml si sám na sobě rozdílů, tak v rámci fototerapie si může zkusit koupit [url=https://www.design-light.cz/policova-svitidla/linearni-led-neprime-svitidlo-spectrasol/]tuhle [/url]lineární ledku. Máme ji teď vypůjčenou od známého. Jakmile je kolem poledne šero, tak to zapneme. Okamžitě to zvedne náladu. Pokud někoho děsí cena, tak se to dá i vypůjčit tuším. A určitě se najdou i jiná světla, ale já zkusil jen tohle.
850625
2 0
reagovat

9/10

Jednotku mám veľmi rád ale trailery na dvojku ma neuchvátili tak ako minule, technologicky som to nevidel na tak veľký posun, bál som sa pridlhej stopáže a ďalšie pokračovania mi už prišli zbytočné. No a potom sa zhaslo svetlo v sále, nasadil som si 3D okuliare a zbieral si čelusť zo zeme. Technologicky nič lepšie človek do kín zatiaľ nepustil, v 3D celý ten svet ožije a dostane reálne kontúry, tu sa už naozaj maže rozdiel medzi CGI a "živými" modelmi. Našťastie ale nezaostávajú ani ostatné zložky filmu a aj napriek (alebo vďaka?) tomu že prostredná časť je v podstate podmorský dokument, tie 3 hodiny utečú prekvapujúco rýchlo. Rýchle zhrnutie - druhá projekcia je istá, neviem sa dočkať pokračovania ktoré prinesie veľké veci a skladám klobúk dole James, znova si to dokázal :+ Bežte na to na najväčšie 3D plátno aké nájdete, toto je znova udalosť. (Bodík si nechávam na trojku ;)).
850644
Jednotku mám veľmi rád ale trailery na dvojku ma neuchvátili tak ako minule, technologicky som to nevidel na tak veľký posun, bál som sa pridlhej stopáže a ďalšie pokračovania mi už prišli zbytočné. No a potom sa zhaslo svetlo v sále, nasadil som si 3D okuliare a zbieral si čelusť zo zeme. Technologicky nič lepšie človek do kín zatiaľ nepustil, v 3D celý ten svet ožije a dostane reálne kontúry, tu sa už naozaj maže rozdiel medzi CGI a "živými" modelmi. Našťastie ale nezaostávajú ani ostatné zložky filmu a aj napriek (alebo vďaka?) tomu že prostredná časť je v podstate podmorský dokument, tie 3 hodiny utečú prekvapujúco rýchlo. Rýchle zhrnutie - druhá projekcia je istá, neviem sa dočkať pokračovania ktoré prinesie veľké veci a skladám klobúk dole James, znova si to dokázal *:+* Bežte na to na najväčšie 3D plátno aké nájdete, toto je znova udalosť. (Bodík si nechávam na trojku *;)*).
9/10
12 -1
reagovat
9/10 James Cameron s The Way of Water znovu otvírá učebnici tvorby blockbusterů a přes tři hodiny školí jako pán. Na této jinak fakt neúměrně dlouhé stopáži (hráli to ve 3D, originálním znění, HFR jen v 21:50) i při několika výtkách, které mám (a hodně podobné jsem měl i u jedničky), je to neuvěřitelná podívaná, v kině srovnatelná tou mírou fakt jen s prvními dojmy z Avatara a Titanicu. Technologický vizuálně epický gigant. Kino je prostě povinnost, jestli je chuť to vidět, ve 3D je to zážitek a nic podobného fakt k vidění není a nebude, překvapte mě, kdo budete mít koule do toho takhle investovat a přijít s dostatečně hutnou látkou, která tu technologií bude umět využít. Výtky (děj, ploché postavy lidí, hudba, zoomování kamery) si nechám s respektem k výsledku a bezprostřednímu dojmu fakt na jindy, k pivu nebo tak něco. Na pokračování se těším. A podruhé půjdu taky rád.
850633
9/10 James Cameron s The Way of Water znovu otvírá učebnici tvorby blockbusterů a přes tři hodiny školí jako pán. Na této jinak fakt neúměrně dlouhé stopáži (hráli to ve 3D, originálním znění, HFR jen v 21:50) i při několika výtkách, které mám (a hodně podobné jsem měl i u jedničky), je to neuvěřitelná podívaná, v kině srovnatelná tou mírou fakt jen s prvními dojmy z Avatara a Titanicu. Technologický vizuálně epický gigant. Kino je prostě povinnost, jestli je chuť to vidět, ve 3D je to zážitek a nic podobného fakt k vidění není a nebude, překvapte mě, kdo budete mít koule do toho takhle investovat a přijít s dostatečně hutnou látkou, která tu technologií bude umět využít. Výtky [spoiler](děj, ploché postavy lidí, hudba, zoomování kamery)[/spoiler] si nechám s respektem k výsledku a bezprostřednímu dojmu fakt na jindy, k pivu nebo tak něco. Na pokračování se těším. A podruhé půjdu taky rád.
10 -1
reagovat
Chcel by som vidiet recenziu aj od Civala.

Inak myslim ze ked sa mi to ulozi v hlave a pojdem nato druhy krat uz menej nervozny tak sa mi to bude pacit viac
850632
Chcel by som vidiet recenziu aj od Civala. Inak myslim ze ked sa mi to ulozi v hlave a pojdem nato druhy krat uz menej nervozny tak sa mi to bude pacit viac
3 0
reagovat
reaguje na: HellblazerZabud
Cina nemusi dat 200, ale stejne to je rozjete na 6 kil za prvni vikend. To by přes svatky muselo naprosto zkolabovat, aby to skocilo na 1,6. Ale nechme se prekvapit :)
850630
Cina nemusi dat 200, ale stejne to je rozjete na 6 kil za prvni vikend. To by přes svatky muselo naprosto zkolabovat, aby to skocilo na 1,6. Ale nechme se prekvapit :)
850629
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Cina bola predikovana strasne vysoko (600mil) ale aj tam to nakoniec nebude az tak ruzove. Sviatky urcite pomozu ale zastavi sa to pod tou hranicou. 1.4-1.6B je moj tip. Uvidime. 
850629
Cina bola predikovana strasne vysoko (600mil) ale aj tam to nakoniec nebude az tak ruzove. Sviatky urcite pomozu ale zastavi sa to pod tou hranicou. 1.4-1.6B je moj tip. Uvidime. 
850620
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Gladiator15
ako crew member na tej velkej lodi, ale nieje sanca to najst pokial to nebudem mat doma a najdem presnu sekundu :)
850628
ako crew member na tej velkej lodi, ale nieje sanca to najst pokial to nebudem mat doma a najdem presnu sekundu *:)*
850623
5 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Jo, taky mam Mavericka o chlup vejš. Ale jenom o trošičku :)
850627
Jo, taky mam Mavericka o chlup vejš. Ale jenom o trošičku :)
850626
3 -1
reagovat
80 %

Mých pět centů:

Je to dobré. Kdo byl nadšený z jedničky, tomu se určitě bude líbit i dvojka. Podvodní příroda je stejně krásná jako ta lesní. Žádná nová témata nebo kontroverze film nepřináší. Je to prostě více či méně logické pokračování.

V první půli jde hlavně o worldbuilding, spiritualitu a rodinu. Nebralo mě to před třinácti lety a nechytlo mě to ani tentokrát. V druhé půli přijde velká akce a během té už jsem se bavil královsky. Tohle Jim prostě umí.

První Avatar byl Pocahonthas. Druhý má v tomhle ohledu u mě mírné plus, protože už jede vlastní příběh. Překvapivě je ale celkově trochu komornější. Takže určitě nečekejte větší měřítko a větší bitvy, než měla jednička.

Měl bych i několik výtek. Chyběla mi například silnější katarze a dlouho jsem doufal, že přijde ještě jedna velká scéna, která by film završila. Quaritchovo nebo Spiderovo jednání mi občas nepřišlo úplně logické, a mrzelo mě, že všichni ti vodní Na'vi se brzy po začátku závěrečné bitvy úplně vytratili.

Hudba v pohodě. Prostě jednička 2.0, ale až samotný poslech napoví víc. Eye candy momentů spousta a záběry nádherné. Pokud někdo tvrdí opak, tak podle mě trpěl na přehnaná očekávání.

3D je špica. Tam není co vytknout. Na druhou stranu, jako tradicionalista bych se asi obešel i bez něj. HFR zajímavé... Několikrát jsem si dokonce říkal, že je vyloženě prospěšné. Měl jsem s ním ale problém, že buď jelo na sto procent nebo na nula, a samotné přechody mezi oběma režimy bylo to, co mě trochu rušilo. Asi bych ho nebral jako nutnost, ale pokud půjdete vícekrát, tak ho určitě zkuste. Každopádně kdyby Jim do příště vymyslel způsob, jak přechody udělat plynulé, bylo by to super.

Jinak tři hodiny subjektivně uběhly docela rychle. A jak jsem psal výše, klidně bych si dal ještě jednu akční scénu navrch. Anecdotal evidence nakonec: Z mojí projekce neodešel nikdo a reakce přátel, kteří prvního Avatara obzvlášť neuctívají, byly poměrně pozitivní.

Uvidíme, tržby si neodvážím tipovat. Může to skončit kousek pod dvěma miliardami anebo jít hodně přes.

P.S. Kdyby se mě někdo ptal, na jaký film jít letos do kina, řeknu Maverick. Kdyby se mě někdo ptal, na jaké dva filmy jít letos do kina, řeknu Maverick a Avatar.
850626
80 % Mých pět centů: Je to dobré. Kdo byl nadšený z jedničky, tomu se určitě bude líbit i dvojka. Podvodní příroda je stejně krásná jako ta lesní. Žádná nová témata nebo kontroverze film nepřináší. Je to prostě více či méně logické pokračování. V první půli jde hlavně o [i]worldbuilding[/i], spiritualitu a rodinu. Nebralo mě to před třinácti lety a nechytlo mě to ani tentokrát. V druhé půli přijde velká akce a během té už jsem se bavil královsky. Tohle Jim prostě umí. První Avatar byl Pocahonthas. Druhý má v tomhle ohledu u mě mírné plus, protože už jede vlastní příběh. Překvapivě je ale celkově trochu komornější. Takže určitě nečekejte větší měřítko a větší bitvy, než měla jednička. Měl bych i několik výtek. Chyběla mi například silnější katarze a dlouho jsem doufal, že přijde ještě jedna velká scéna, která by film završila. [spoiler]Quaritchovo nebo Spiderovo jednání mi občas nepřišlo úplně logické, a mrzelo mě, že všichni ti vodní Na'vi se brzy po začátku závěrečné bitvy úplně vytratili.[/spoiler] Hudba v pohodě. Prostě jednička 2.0, ale až samotný poslech napoví víc. [i]Eye candy[/i] momentů spousta a záběry nádherné. Pokud někdo tvrdí opak, tak podle mě trpěl na přehnaná očekávání. 3D je špica. Tam není co vytknout. Na druhou stranu, jako tradicionalista bych se asi obešel i bez něj. HFR zajímavé... Několikrát jsem si dokonce říkal, že je vyloženě prospěšné. Měl jsem s ním ale problém, že buď jelo na sto procent nebo na nula, a samotné přechody mezi oběma režimy bylo to, co mě trochu rušilo. Asi bych ho nebral jako nutnost, ale pokud půjdete vícekrát, tak ho určitě zkuste. Každopádně kdyby Jim do příště vymyslel způsob, jak přechody udělat plynulé, bylo by to super. Jinak tři hodiny subjektivně uběhly docela rychle. A jak jsem psal výše, klidně bych si dal ještě jednu akční scénu navrch. [i]Anecdotal evidence[/i] nakonec: Z mojí projekce neodešel nikdo a reakce přátel, kteří prvního Avatara obzvlášť neuctívají, byly poměrně pozitivní. Uvidíme, tržby si neodvážím tipovat. Může to skončit kousek pod dvěma miliardami anebo jít hodně přes. P.S. Kdyby se mě někdo ptal, na jaký film jít letos do kina, řeknu Maverick. Kdyby se mě někdo ptal, na jaké dva filmy jít letos do kina, řeknu Maverick a Avatar.
9 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Haggar
Jako když sem vyšel z kina, tak ten svět byl takovej šedivej a nudnej (nejenom kvůli tomu, že mi v Jihlavě u Prioru zamrzlo auto :D ). Více lidí bude nadávat, ale prostě v okamžiku, kdy se člověk poprvé potopí v tom skvělém 3D.... To je nádhera a mě to hladilo po duši. Tak věř :D
850625
Jako když sem vyšel z kina, tak ten svět byl takovej šedivej a nudnej (nejenom kvůli tomu, že mi v Jihlavě u Prioru zamrzlo auto :D ). Více lidí bude nadávat, ale prostě v okamžiku, kdy se člověk poprvé potopí v tom skvělém 3D.... To je nádhera a mě to hladilo po duši. Tak věř :D
850624
10 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já jsem z těch reakcí tady zatím dost rozčarovaný, ale tohle je jiskřička naděje. Díky Tede, snad na tom budu podobně.
850624
Já jsem z těch reakcí tady zatím dost rozčarovaný, ale tohle je jiskřička naděje. Díky Tede, snad na tom budu podobně.
850617
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: bodion
Bohužiaľ musím súhlasiť. A ozaj, kdeže si sa to tam ty mihol?
850623
Bohužiaľ musím súhlasiť. A ozaj, kdeže si sa to tam ty mihol?
850622
1 0
reagují: bodion
reagovat
V jednotke proste tá hudba urobila veľmi veľa. Napríklad celá tá scéna kde zachraňujú Grace a potom burcuju do boja je jeden v highlightov celého filmu, rovnako ako prvá a posledná scéna s Jakeom ako sa zobúdza v lodi/novom tele. V dvojke by vizualne takéto scény tiež boli, ale hudba ich vôbec nepodržala čo ma dosť mrzí 
850622
V jednotke proste tá hudba urobila veľmi veľa. Napríklad celá tá scéna kde zachraňujú Grace a potom burcuju do boja je jeden v highlightov celého filmu, rovnako ako prvá a posledná scéna s Jakeom ako sa zobúdza v lodi/novom tele. V dvojke by vizualne takéto scény tiež boli, ale hudba ich vôbec nepodržala čo ma dosť mrzí 
5 0
reagují: Gladiator15
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Ja mám Hornera rád celkovo. Ja som si jeho soundtrack z avatara púšťal dosť  dlho. U hudby je to dosť subjektívne no. Čo sa tých recenzií týka, mal som na mysli hlavne tie prvé reakcie čo sa objavovali na twittery.
850621
Ja mám Hornera rád celkovo. Ja som si jeho soundtrack z avatara púšťal dosť  dlho. U hudby je to dosť subjektívne no. Čo sa tých recenzií týka, mal som na mysli hlavne tie prvé reakcie čo sa objavovali na twittery.
850618
3 0
reagovat
reaguje na: HellblazerZabud
2B dá, protože Vánoce a v Číně to podle posledních zpráv bude hodně hodně velký.
850620
2B dá, protože Vánoce a v Číně to podle posledních zpráv bude hodně hodně velký.
850619
4 0
reagují: HellblazerZabud
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jednotka ma nejake 3B teraz nie? Dvojka bude mat problem dat 2B.
850619
Jednotka ma nejake 3B teraz nie? Dvojka bude mat problem dat 2B.
850617
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Gladiator15
co furt všichni máte s tím Hornerem? avatara 1 jsem poprvé viděl před měsícem v imaxu a soundtrack mi připadal těžký průměr. vlastně jsem si žádnou skladbu od té doby nepustil a to mi při práci hrajou soundtracky 2 - 5h denně. při druhém shlednutí možná něco najdu, ale maximálně 1 track.
a propos, ráno si psal, že recenzenti píšou, že je to lepší než první díl, ale na rottenech i metacritic si zatím dvojka vede hůře
850618
co furt všichni máte s tím Hornerem? avatara 1 jsem poprvé viděl před měsícem v imaxu a soundtrack mi připadal těžký průměr. vlastně jsem si žádnou skladbu od té doby nepustil a to mi při práci hrajou soundtracky 2 - 5h denně. při druhém shlednutí možná něco najdu, ale maximálně 1 track. a propos, ráno si psal, že recenzenti píšou, že je to lepší než první díl, ale na rottenech i metacritic si zatím dvojka vede hůře
850607
5 -2
reagují: Gladiator15
reagovat

9/10

Sepíšu první dojmy na Avatara jenom na rychlo a halabala, protože sem unavenej a potřebuju se vyspat… Bez spoilerů, viděno v 3D a bez HFR (na 99 %).

Začnu výtkou. Fakt nechápu, jak si někdo tak precizní jako Cameron nepohlídal hudbu. Není to vyloženě tragédie, neruší, ale… Proboha, tady bylo tolik scén, které měla hudba udělat. Proč se musela brutálně vykrádat jednička a nové motivy jsou takové nevýrazné?

Režisér nahazuje jednu dechberoucí pasáž za druhou, ale u žádné sem neměl dvojité zimomriavky (jedny naskočily už na začátku filmu a vydržely až do konce). Představte si, že by Spielberg naservíroval tu slavnou scénu, ve které děcka unikají na kolech policajtům, když E.T. zavře oči a oni se vznesou k nebi. Bez Williamse a toho geniálního motivu by to prostě nebylo ono. Když sem kdysi poprvé viděl v kině Avatara jedničku, tak sem se těšil, jak si doma na telce dám tolik scén. Už jenom jak Jake vzlétne za dalšími kmeny a přesvědčuje je, ať se přidají. Tam byla hudba super.

Co se 3D týče, tak je fantastický. Až tak, že si teďka nedovedu představit, že bych to někdy chtěl znovu vidět bez toho rozměru. Kdybych měl zejtra doma blu-ray s 2D verzí, tak ho zahodím a chci se ponořit zase jenom ve třetím rozměru. Nechápu, jak to Cameron zase udělal, ale je to pohlcující a podle mě to bezesporu překonává i jedničku.

Příběh fajn, děcka výborný, tady sem nic přelomového neočekával a nebyl jsem zklamán. Oceňuju, že na úplném konci není žádnej obří a lacinej cliffhanger, po kterém by ty další dva roky fakt k nevydržení. A mírně upozadění Neytiri byl dobrej nápad.

Teď bych dal 9/10 a fakt je to hlavně kvůli té hudbě, která bohužel na rozdíl od všeho ostatního není výborná. Do kina rozhodně půjdu znovu (minimálně dvakrát a chci IMAX!), ale mám pocit, že plno lidí to nebude mít stejně jako já. Vždyť už z této projekce cca po hodině a půl – dvou hodinách odešlo dobře 10 lidí (WTF?) a co sem slyšel okolo, lidé byly spíše zklamaní. Jedničku to imho nepokoří, byť Čína bude hodně rozdílová.
850617
Sepíšu první dojmy na Avatara jenom na rychlo a halabala, protože sem unavenej a potřebuju se vyspat… Bez spoilerů, viděno v 3D a bez HFR (na 99 %). Začnu výtkou. Fakt nechápu, jak si někdo tak precizní jako Cameron nepohlídal hudbu. Není to vyloženě tragédie, neruší, ale… Proboha, tady bylo tolik scén, které měla hudba udělat. Proč se musela brutálně vykrádat jednička a nové motivy jsou takové nevýrazné? Režisér nahazuje jednu dechberoucí pasáž za druhou, ale u žádné sem neměl dvojité zimomriavky (jedny naskočily už na začátku filmu a vydržely až do konce). Představte si, že by Spielberg naservíroval tu slavnou scénu, ve které děcka unikají na kolech policajtům, když E.T. zavře oči a oni se vznesou k nebi. Bez Williamse a toho geniálního motivu by to prostě nebylo ono. Když sem kdysi poprvé viděl v kině Avatara jedničku, tak sem se těšil, jak si doma na telce dám tolik scén. Už jenom jak Jake vzlétne za dalšími kmeny a přesvědčuje je, ať se přidají. Tam byla hudba super. Co se 3D týče, tak je fantastický. Až tak, že si teďka nedovedu představit, že bych to někdy chtěl znovu vidět bez toho rozměru. Kdybych měl zejtra doma blu-ray s 2D verzí, tak ho zahodím a chci se ponořit zase jenom ve třetím rozměru. Nechápu, jak to Cameron zase udělal, ale je to pohlcující a podle mě to bezesporu překonává i jedničku. Příběh fajn, děcka výborný, tady sem nic přelomového neočekával a nebyl jsem zklamán. Oceňuju, že na úplném konci není žádnej obří a lacinej cliffhanger, po kterém by ty další dva roky fakt k nevydržení. A mírně upozadění Neytiri byl dobrej nápad. Teď bych dal 9/10 a fakt je to hlavně kvůli té hudbě, která bohužel na rozdíl od všeho ostatního není výborná. Do kina rozhodně půjdu znovu (minimálně dvakrát a chci IMAX!), ale mám pocit, že plno lidí to nebude mít stejně jako já. Vždyť už z této projekce cca po hodině a půl – dvou hodinách odešlo dobře 10 lidí (WTF?) a co sem slyšel okolo, lidé byly spíše zklamaní. Jedničku to imho nepokoří, byť Čína bude hodně rozdílová.
9/10
16 -2
reagují: Haggar, HellblazerZabud
reagovat
reaguje na: Gladiator15
ale áno. eye candy momentov tam bolo. celý film je vlastne jeden obrovský 190 minútový eye candy moment. 
850613
ale áno. eye candy momentov tam bolo. celý film je vlastne jeden obrovský 190 minútový eye candy moment. 
850609
5 0
reagovat
reaguje na: Randal K.
Na druhú stranu. Scéna, ako ľudia prilietajú na Pandoru, no tvl. Začiatok filmu a ja som už mal sánku na podlahe.
850609
Na druhú stranu. [spoiler]Scéna, ako ľudia prilietajú na Pandoru, no tvl. Začiatok filmu a ja som už mal sánku na podlahe.[/spoiler]
850599
11 0
reagují: Randal K.
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se