Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Lovci lvů: V.I.M.

příspěvky 21 - 30 Napsat příspěvek
Bolo to kedysi dávno, nejak ku koncu 90. rokov, bol som malý chalanisko. Tatko vtedy pravidelne chodieval do videopožičovne a nosil domov vždy nejaké videokazety. No a jedného dňa priniesol domov Lovcov Levov. Mal som štastie že rodičia nejak neprihliadali na to koľko mám rokov a dovolili mi sa na tieto filmy pozerať s nimi. Čiže som v tej dobe ani nie ako 10 ročný videl napríklad Jurský Park jednotku aj dvojku a dodnes mi pripomínajú že keď sa prvýkrát objavil na obrazovke T Rex tak som sa utekal schovať do izby :D Samozrejme sa z toho stal môj najoblúbenejší film ktorý spustil moju lásku k dinosaurom. No ale to som odbočil. Môj tatko miloval divoké zvieratá, stále sledoval rôzne dokumenty primárne o afrike a levoch a pamätám si že mal kedysi dávno knihu o mačkovitých šelmách, hrozne starú dotrhanú ešte zo svojich mladých rokov a v tej knihe bola aj obrovská časť kde sa venovali známym ľudožravým šelmám, tigrom, leopardom, levom a bola tam presne časť o týchto dvoch afrických diabloch, dokonca aj fotky z múzea, mimochodom obaja mladí levy nemali klasickú hrivu takže vyzerali skôr ako levice. Tak sme si to teda spolu pustili a moje mladé ja zostalo totálne uchvátené, ten film má neskutočnú atmosféru ktorú dokonala podtrhuje vynikajúca Goldsmithova hudba, takmer neustále som mal divný pocit strachu a čím viac času ubehlo tým sa to viac stupnovalo. Hlavní záporáci teda dva majestátne levy sú perfektní, film ich vždy ukazuje tak aby toho nebolo moc ale ani málo, sú to prefíkané nepolapitelné krvilačné svine, povedal by som až démonickí zabijaci ktorí sa v tom ich vraždení fakt vyžívajú, celý čas sa to ich besnenie len stupnuje a ku koncu filmu je tú beznádej ktorú vyvolávajú všade okolo cítiť z každého záberu. Celé je to proste bravúrne spracované. Viete si asi predstaviť keď sa na takýto film pozerá 10 ročné decko, pre mňa je to dodnes jeden z mojich najintenzívnejších filmových zážitkov ktorý si budem pamätať navždy. A vlastne podobne som videl aj Na Ostrie Noža kedy ho tiež tatík priniesol z požičovne. Ten síce nieje až tak hororový ale je to pecka jak hrom s rovnako skvelou Goldsmithovou hudbou. Takéto filmy už dnes nevznikajú. Kto nevidel tak fakt si to pozrite. Koho zaujíma boží soundtrack stačí si na youtube nájsť song s názvom Remington's death, tam je všetko :+ Síce názov skladby je malinký spoiler :D ale tak čo, je to spoiler na viac ako 20 rokov starý film.
837524
Bolo to kedysi dávno, nejak ku koncu 90. rokov, bol som malý chalanisko. Tatko vtedy pravidelne chodieval do videopožičovne a nosil domov vždy nejaké videokazety. No a jedného dňa priniesol domov Lovcov Levov. Mal som štastie že rodičia nejak neprihliadali na to koľko mám rokov a dovolili mi sa na tieto filmy pozerať s nimi. Čiže som v tej dobe ani nie ako 10 ročný videl napríklad Jurský Park jednotku aj dvojku a dodnes mi pripomínajú že keď sa prvýkrát objavil na obrazovke T Rex tak som sa utekal schovať do izby *:D* Samozrejme sa z toho stal môj najoblúbenejší film ktorý spustil moju lásku k dinosaurom. No ale to som odbočil. Môj tatko miloval divoké zvieratá, stále sledoval rôzne dokumenty primárne o afrike a levoch a pamätám si že mal kedysi dávno knihu o mačkovitých šelmách, hrozne starú dotrhanú ešte zo svojich mladých rokov a v tej knihe bola aj obrovská časť kde sa venovali známym ľudožravým šelmám, tigrom, leopardom, levom a bola tam presne časť o týchto dvoch afrických diabloch, dokonca aj fotky z múzea, mimochodom obaja mladí levy nemali klasickú hrivu takže vyzerali skôr ako levice. Tak sme si to teda spolu pustili a moje mladé ja zostalo totálne uchvátené, ten film má neskutočnú atmosféru ktorú dokonala podtrhuje vynikajúca Goldsmithova hudba, takmer neustále som mal divný pocit strachu a čím viac času ubehlo tým sa to viac stupnovalo. Hlavní záporáci teda dva majestátne levy sú perfektní, film ich vždy ukazuje tak aby toho nebolo moc ale ani málo, sú to prefíkané nepolapitelné krvilačné svine, povedal by som až démonickí zabijaci ktorí sa v tom ich vraždení fakt vyžívajú, celý čas sa to ich besnenie len stupnuje a ku koncu filmu je tú beznádej ktorú vyvolávajú všade okolo cítiť z každého záberu. Celé je to proste bravúrne spracované. Viete si asi predstaviť keď sa na takýto film pozerá 10 ročné decko, pre mňa je to dodnes jeden z mojich najintenzívnejších filmových zážitkov ktorý si budem pamätať navždy. A vlastne podobne som videl aj Na Ostrie Noža kedy ho tiež tatík priniesol z požičovne. Ten síce nieje až tak hororový ale je to pecka jak hrom s rovnako skvelou Goldsmithovou hudbou. Takéto filmy už dnes nevznikajú. Kto nevidel tak fakt si to pozrite. Koho zaujíma boží soundtrack stačí si na youtube nájsť song s názvom [spoiler]Remington's death[/spoiler], tam je všetko *:+* Síce názov skladby je malinký spoiler *:D* ale tak čo, je to spoiler na viac ako 20 rokov starý film.
6 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Řek bych, že za to mohlo spíš obsazení J. Lopez. Takovej ten "Michael Bay efekt" → natoč hlaitou a barevnou sračku, vlož do ní Bárbínu = zisk...
837521
Řek bych, že za to mohlo spíš obsazení J. Lopez. Takovej ten "Michael Bay efekt" → natoč hlaitou a barevnou sračku, vlož do ní Bárbínu = zisk...
837520
2 -1
reagovat
Z té dvojice animal thrillerů, které vznikly rok po sobě a využívají živá, cvičená, zvířata, mám upřímně raději The Edge (Bart ftw:)), ale i The Ghost and the Darkness má rozhodně něco do sebe. Kilmer a Douglas jsou možná netypická, ale parádní dvojka, dobová atmosféra pěkně šlape a pak tady máme exotickou přírodu černého kontinentu, která málokdy zklame.

Věčná škoda, že oba filmy skončily jako docela velké propadáky (a The Edge se tak ani nedostal k nám do kin:-), ta poctivost tvůrců jak vůči svému žánru, tak řemeslu, byla na nich prostě vidět. Těžko říct proč to nevyšlo. Tenhle subžánr měl sice v té době to nejlepší už za sebou, ale když si vzpomenu třeba na o rok mladší obludně trikovou Anacondu s přehrávajícím Voightem, která vydělala dvakrát tolik, ach jo. Každopádně obojí jsem už drahně let neviděl, takže budu muset v dohledné době napravit:+
837520
Z té dvojice animal thrillerů, které vznikly rok po sobě a využívají živá, cvičená, zvířata, mám upřímně raději The Edge (Bart ftw*:)*), ale i The Ghost and the Darkness má rozhodně něco do sebe. Kilmer a Douglas jsou možná netypická, ale parádní dvojka, dobová atmosféra pěkně šlape a pak tady máme exotickou přírodu černého kontinentu, která málokdy zklame. Věčná škoda, že oba filmy skončily jako docela velké propadáky (a The Edge se tak ani nedostal k nám do kin*:-*), ta poctivost tvůrců jak vůči svému žánru, tak řemeslu, byla na nich prostě vidět. Těžko říct proč to nevyšlo. Tenhle subžánr měl sice v té době to nejlepší už za sebou, ale když si vzpomenu třeba na o rok mladší obludně trikovou Anacondu s přehrávajícím Voightem, která vydělala dvakrát tolik, ach jo. Každopádně obojí jsem už drahně let neviděl, takže budu muset v dohledné době napravit*:+*. 
4 -2
reagují: fr3ak
reagovat
Skvelá voľba!:+Minule som akurát písal aký super film to je:)
837519
Skvelá voľba!*:+*Minule som akurát písal aký super film to je*:)*
3 -1
reagovat
Strasne nenapadny a podcenovany film, ale pritom takova pecka. Douglas i Kilmer bozi
837518
Strasne nenapadny a podcenovany film, ale pritom takova pecka. Douglas i Kilmer bozi
6 -1
reagovat
Ježíš já mám chuť si to pustit a nikde to není :-
837517
Ježíš já mám chuť si to pustit a nikde to není *:-*
2 0
reagovat
Ten film si vybavím ve spojitosti s jednou z mých vůbec prvních návštěv kina. Tehdy mě to jako dítě šíleně nebavilo. Ale asi bych si to měl dát někdy znovu.
837515
Ten film si vybavím ve spojitosti s jednou z mých vůbec prvních návštěv kina. Tehdy mě to jako dítě šíleně nebavilo. Ale asi bych si to měl dát někdy znovu.
1 -1
reagovat
Tak tenhle miluju! Jeden z klenotů na kterým jsem vyrůstal. 
837514
Tak tenhle miluju! Jeden z klenotů na kterým jsem vyrůstal. 
6 -1
reagovat
Hodně neprávem zapadlá pecka, pamatuju si, když jsem na film narazil úplnou náhodou v televizi na ČT, kde občas nějaký ten zapadlejší klenot dávaj a tady mě neuvěřitelně překvapila místy skoro až hororová atmosféra.
837513
Hodně neprávem zapadlá pecka, pamatuju si, když jsem na film narazil úplnou náhodou v televizi na ČT, kde občas nějaký ten zapadlejší klenot dávaj a tady mě neuvěřitelně překvapila místy skoro až hororová atmosféra.
6 -1
reagovat
Náhodička, zrovna si jdu tenhle super film pustit a navnadily mě přesně tyhle dva filmy (Bestie a Prey), přičemž ten první jsem ještě ani neviděl. Před puštěním jsem zabrouzdal sem a co tu nevidím. :D
Nechcete někdo sepsat žebříček nejlepších animal survival filmů? Nebo už to tu třeba někde je a nenašel jsem to.
837511
Náhodička, zrovna si jdu tenhle super film pustit a navnadily mě přesně tyhle dva filmy (Bestie a Prey), přičemž ten první jsem ještě ani neviděl. Před puštěním jsem zabrouzdal sem a co tu nevidím. *:D* Nechcete někdo sepsat žebříček nejlepších animal survival filmů? Nebo už to tu třeba někde je a nenašel jsem to.
4 -1
reagují: Chermy
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se