Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
dunajason momoamyši patří do nebenení čas zemřítrok v kostcerozhněvaný mužspider-mantomáš magnusek
Nejlepší herci, největší bizarnosti, nejvtipnější scény a nejdůležitější události loňského filmového roku 

Loňský rok byl ve znamení pomalého návratu k normálu. Víceméně. Mrcha jménem Covid-19 tu je s námi pořád, ale tentokrát už kinařům, filmařům a divákům neškodila tak moc jako předloni. Díky tomu dorazila do kin a na stream slušná nabídka filmů, ale především i ty, které byly v předloňském roce odložené, takže jsme si užili docela dost zajímavé podívané. A na některé věci budeme vzpomínat ještě hodně dlouho.  

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Redakční tip - Obsazení nového Sám doma

Remakovat Sám doma je blbý nápad. Ten film je klasika, kterou si většina světa pouští opakovaně a na Vánoce se mu snad nikdo nepokouší cíleně vyhnout. Navíc pořád funguje. Nezestárnul, nespoléhá na triky, jejichž kvalita by šla s roky dolů, je to jen čistě dobré herectví, dobrý scénář a zábavná kombinace hláškování a veselého násilí. Ovšem asi bylo až příliš lákavé nechat tuhle značku ležet. Budiž – člověk chce být občas optimista, a tak jsme věřili, že to třeba dopadne alespoň důstojně. Jenže pak se ukázalo, že místo Macaulaye Culkina si zahraje hlavní roli Archie Yates. Malý brýlatý tlustý hošík dokázal být na malém prostoru v Králíčkovi Jojo celkem fajn, ale na film, který by měl odtáhnout sám, byli zvědaví možná tak jeho rodiče. Největší castingový fail za hodně dlouhou dobu. A víceméně zařídil, že nikdo nepřistupoval k novému Sám doma s tím, že by to třeba mohl být dobrý film. Na druhou stranu vzhledem k tomu, že nakonec nebyl, to vlastně nevadilo. 

Osobní tip Civala: Trailer na Tady hlídáme my – Jako bych se vrátil o deset let zpátky, jak grafickým a zvukovým podáním ukázky, tak i materiálem. Na to neměl ani Rimsy.

Osobní tip KarlaR: První hodina Matrixu 4 – Představte si, že jdete na akční blockbuster za 190 milionů dolarů a musíte asi hodinu koukat na to, jak se vymlouvá a nechce být akčním blockbusterem. Čtvrtý Matrix se ve svém alibismu vyloženě topí a mě ten „nenápadný“ prostředníček divákům, kteří chtěli vidět Nea zpět v pořádné akci, docela naštval.

Osobní tip Mr. Hlada: Magnusek vaří hovno v Shokym a Morthym - Tomáš Magnusek nahrává na youtube návod, jak vyrobit realisticky vypadající exkrement. To vám nestačí? OK. O hodinu později Tomáš Magnusek jí svůj realisticky vypadající exkrement, když mu ho naservírují jeho milující fanoušci. To už mi snad rozumíte, ne?

Osobní tip Rimsyho: Film Večírek a jeho obhajoba od Michala Suchánka - Bizarnost v dobrém, či ve zlém? Těžko říct – byla to prostě bizarnost. Michal Suchánek v létě uvedl svou velmi podivnou „komedii“ Večírek, která sice moc chvály nepobrala, ale plejáda známých tváří nakonec bezmála dvě desítky tisíc diváků do kin přitáhla. Nepovedený výsledek však Suchánek na tiskové konferenci po filmu glosoval tak, že ve světě (tehdy ještě ovládaném hlavně pandemií) jsou přece větší problémy, než jak dopadne nějaký film. Jeho nihilisticky povznesený projev, v podstatě odmítající se o vlastním snímku bavit, by mohlo převzít více filmařů a nabídnout tak ještě další vrstvu uměleckého díla.

Osobní tip Spoonera: Existence Thunder Force - Netflix už má na svém kontě řadu bizarních rozhodnutí. Dát ale zelenou superhrdinské srágoře Thunder Force, v níž si režisér Ben Falcone prakticky jen dělá srandu z nadváhy své manželky Melissy McCarthy a Octavie Spencer, byl ovšem od streamovací služby krok, který stál mnoho diváků téměř život. Fakt nevím, komu mohla tahle líná nechutnost připadat jako dobrý nápad. Scény Melissy s klepety Jasona Batemana mě budou děsit asi do smrti. Fakt díky.

Osobní tip do_oda: Zvrat ve Sweet Girl - Podívejte, je fuk, že ten zvrat vidíte přicházet na míle daleko, protože i když pak opravdu dorazí, pořád je to taková šílenost, že tomu vlastně nechcete uvěřit. O čem je řeč? O tom filmu od Netflixu, který nikdo až na mě neviděl, ve kterém Jason Momoa hraje otce mladé dívky, který se mstí velké farmaceutické společnosti za to, že mu zabila manželku. Akorát že to nakonec vůbec není Momoa, ale celou dobu jen ta mladá holka, která si svého tátu v akčních scénách jenom představuje, zatímco je sama vykonává. Protlačit si tenhle nápad do filmu chtělo fakt velký koule, škoda, že přitom nezbylo místo na kousek sebereflexe, aby dotyčnému scenáristovi došlo, že to ve skutečnosti bude jen strašně k smíchu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace