Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2021 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
dunajason momoamyši patří do nebenení čas zemřítrok v kostcerozhněvaný mužspider-mantomáš magnusek
Nejlepší herci, největší bizarnosti, nejvtipnější scény a nejdůležitější události loňského filmového roku 

Loňský rok byl ve znamení pomalého návratu k normálu. Víceméně. Mrcha jménem Covid-19 tu je s námi pořád, ale tentokrát už kinařům, filmařům a divákům neškodila tak moc jako předloni. Díky tomu dorazila do kin a na stream slušná nabídka filmů, ale především i ty, které byly v předloňském roce odložené, takže jsme si užili docela dost zajímavé podívané. A na některé věci budeme vzpomínat ještě hodně dlouho.  

NEJVTIPNĚJŠÍ SCÉNA

Redakční tip - Dovětek v K Zemi hleď!

Meryl Streep už jsme za její bohatou kariéru viděli v mnoha hereckých kreacích. Že jí ale někdy uvidíme ve scéně, kde ji nahou sežere pestrobarevný mix pštrose a dalších zvířat, to jsme asi nikdy nečekali. Výborná potitulková scéna McKayovy trefné satiry, která dotáhne do absurdního konce vtípek s Bronterokem a po ne úplně veselém závěru vám ještě dokáže vykouzlit velký úsměv na tváři. 

Osobní tip Civala: Alternativní finále ve Smolným pichu – Celá poslední půlhodinka, kdy se extravagantní film Radu Judeho promění v bizarní konverzační sitcom je hodně vtipná, twist se třemi alternativními konci, mě ale rozesmál ještě o level víc. Krásná hříčka.

Osobní tip KarlaR: Monolog o Planetě opic v Shang-Chim – Patřím k lidem, kteří si dost užili Iron Mana 3, takže mě návrat „ektóra“ Trevora Slatteryho náramně potěšil. Už jeho scéna ve sklepě byla moc fajn. Pak ale přišla historka o tom, jak obdivoval herecké výkony v Planetě opic, a vyloženě jsem zadržoval slzy smíchu.

Osobní tip Mr. Hlada: Bratři Nedvědové v Shokym a Morthym – Když Tomáš Magnusek pustí ve svém autě Podvod od Nedvědů a následně se Štěpánem Kozubem rozebírá kariéru těhle bardů, je to pro mě vrchol Shokyho a Morthyho. Nejen kvůli absurditě celé situace a perfektnímu dialogu, ale především kvůli dokonale mimóznímu střetu dvou světů, které by od sebe nemohly být dál, ale přesto se sešly na předních sedadlech jednoho auta. Vždycky, když od té doby slyším někde Nedvědy, vidím vysmáteho Magnuska za volantem, jak si prozpěvuje spolu s nimi.

Osobní tip Rimsyho: Cokolilv s maminkou v Lásce pod kapotou - Kdo z vás by nechtěl takovou maminku, jako se může pyšnit vesnický svéráz Jarda? Inu, asi nikdo. Úsečně jízlivá matinka nechodí pro uštěpačnou poznámku daleko a nevynechá jedinou příležitost, jak si na libovolné životní rozhodnutí svého syna postěžovat. Jak už to s dobrým humorem bývá, v jeho hlubších vrstvách se ukrývá smutek, neštěstí, tragika – a tak i neuspokojivý vztah syna a matky plyne z mnoha útrap, jimž oba museli čelit. Přesto skřehotavé hartusení Jardovy maminky i její zarputilá snaha o destrukci všudypřítomných much pokaždé spolehlivě vykouzlí úsměv.

Osobní tip Spoonera: Debata s rodiči o sexu ve V rytmu srdce - Oscarové V rytmu srdce má nejen správně feel-good a hřejivou atmosféru, ale také řadu opravdu peprných a skvěle vygradovaných dialogů mezi Ruby a jejími rodiči. Ti totiž nejsou pouze hluší, ale také velmi otevření a sexuálně náruživí. A když jim chce dcera vyčinit za jejich (nejen) hlasitý sex, ale následně se to kvůli tátově sexuální přednášce jejímu nápadníkovi obrátí pro ní, budete s ní soucítit, ale zároveň se hodně smát. A znakové kreace Troye Kotsura tu opravdu nemají chybu.

Osobní tip do_oda: Vyvraždění kempu spojenců v Sebevražedném oddílu - Nový Sebevražedný oddíl nabídl hodně vtipných scén, už jen ta úvodní koláž by mnohé konkurenci množstvím gagů vystačila na celou stopáž, nicméně vrchol za mě přišel zkraje filmu, kdy si to Peacemaker a Bloodsport nakráčí do kempu údajných nepřátel, které následně začnou machírkovsky extrémně brutálními způsoby zabíjet. Jejich řádění víceméně nikdo nepřežije, jenom aby o chvíli později přišli na to, že právě povraždili obří kemp povstalců a potenciálních spojenců. Hups.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace